• 9.381.296 stemmen

Rambo (2008)

Actie / Thriller | 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden

Releasedatum: 21 februari 2008

Plot Rambo

"Live for nothing, or die for something."

Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.

avatar van Brammm84

Brammm84

Woehoeeeee, wat een film, !!!!! Stallone did it again, briljant!

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

heerlijke orgie van bloed en geweld. Rambo op z'n best.

avatar van pierrrke

pierrrke

vergeleken met dit bloedoverlopend actiespectakel zijn de expendables een bende nichten met haardrogers.

Een van de beste actiefilms van de laatste jaren, komt misschien ietwat te vernieuwd over maar toch. Hier zit ook wat ietsiepietsie meer verhaal achter als bij de expendables en dat vind ik alleen maar goed in dit soort films.

Of er een deel 5 komt?? Of die beter gaat zijn ??? Nou, sylvester stallone zou toch heel hard zijn best mogen doen deze te overtreffen. Want expendables vond ik maar slappe pap vergeleken bij deze.

Deze film is pas de naam actiefilm waardig.

avatar van GuyB

GuyB

pierrrke schreef:

Of er een deel 5 komt?? Of die beter gaat zijn ???

Er komt zeker geen deel 5, dat mag je van mij aannemen. Beter dan dit kan het nauwelijks. Stallone gaat nog een keertje goed knallen in The Expendables 2, zowel in de film als achter de camera en dan wordt het vooral achter de camera.

avatar van pierrrke

pierrrke

@GuyB

expendables 2 wil ik nog wel een kans geven, eerste vond ik nogal zwak.

Enja misschien toch het beste voor stallone om achter de camera te blijve, want begint me toch een opgeblaze opa te worde, maar wie kan zeggen dat ie er zo nog uit ziet op 64 jaar.

Je zou niet zeggen dat hij me opa had kunnen zijn

avatar van finalman

finalman

Ik kon het niet laten om deze te posten:

Rambo V

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Haha die is goed

avatar van Krusty

Krusty

Wat een knaller! Al na één minuut happen er al een stuk of tien in het stof. Verder extreem veel geweld en totaal geen sentiment. Rambo zoals het hoort! 4*

avatar van jipt

jipt

Gisteravond alleen deze van de Rambo films gekeken. Als liefhebber van extreme geweldscinema vind ik deze film helemaal het einde.

Rambo als namveteraan die al 3 'avonturen' heeft meegemaakt waarbij hij iedereen genadeloos heeft afgeslacht wordt benaderd door een stel naïve 'wereldverbeteraars' die hij haarfijn uitlegt dat ze beter naar huis kunnen gaan en dat oorlog alleen met wapens is op te lossen. De naïve mensjes gaan toch en dan breekt de hel los.

De de eerste aanval op het dorp is extreem agressief en zal voor velen als shockerend worden ervaren. Dat sommige mensen Blood Diamond of Wit Licht shockerend vinden verbaasd me.

Het genadeloze laatste half uur waarbij Rambo de bad guys keihard afslacht is natuurlijk geweldig. Het bloed dat uit iedere bad guy spat en alle ledenmaten die er af worden geschoten van de schurk maakt het toch weer een feest om Rambo aan het werk te zien. Plus nog eens de prachtige fotografie en de klasse actie camerabewegingen en montage maakt dit toch wel één van mij lievelingsfilms.

Voor sommige zou wel The Killer of The Wild Bunch aanzetter zijn voor de moderne geweldscinema, maar voor mij is dat Rambo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1910 stemmen

goeie actie! En meer onliners dan ooit te voren.

To live for nothing and die for something.

3 1/2 *

avatar van maffiosomontana

maffiosomontana

Soms te cliché maar ondanks dat gewoon een goede actiefilm met een altijd amusante Stallone.

avatar van schram101

schram101

Cliche?

Fuck the world

Vermakelijke Rambo film met goede actiescènes en leuke oneliners. Maar aan de andere kant vond ik het verhaal een beetje standaard en niet diepgaand.

Vermakelijk.

avatar van Reinbo

Denk je dat de film beter was geweest met een diepgaand verhaal?

avatar van schram101

schram101

Haha, waarschijnlijk verwachtte hij een tranentrekkend verhaal over zieligeeen groep gehandicapte weeskinderen met aids die spijkbroeken moeten naaien in een berghut in China voor een grofgebekte Poolse pedo..

Tja..

casualjaantje

Haha nee, zo extreem bedoelde ik het nou ook weer niet.

Bedoelde ermee dat het verhaal verhaal wel wat dieper uitgewerkt had gemogen.

avatar van Reinbo

Waarom? Het gaat hier toch om de aktie. Zit persoonlijk niet te wachten op meer verhaal. Had de film enkel onnodig langer gemaakt.

avatar van finalman

finalman

misschien bedoelde hij zo'n verhaal:

'Rambo is de eenzaamheid moe en heeft zin in een potje sex. Hij ziet die blondine en ze beginnen een romance. De leider van de christelijke zendelingen ziet scheel van jaloezie en hij loopt over naar de rebellen'

finalman schreef:

misschien bedoelde hij zo'n verhaal:

begint er op te lijken

avatar van maffiosomontana

maffiosomontana

Ben het opzich wel met hem eens: als ze het wat dieper uitgemolken hadden was de film voor een groter publiek aantrekkelijker plus de film zou er ook beter op worden.

Maar oppervlakkige actie met Stallone is hoe dan ook vermakelijk.

avatar van Reinbo

Kijk je toch de director's cut. Die geeft iets meer achtergrond. En hoe groter het publiek, hoe meer consessies. Liever bniet dus.

avatar van mnrk

mnrk

Krusty schreef:

Heb deze film herzien en juist vanwege de omschrijving van "Krusty" met een half punt verhoogd naar een zeer verdiende 4 .... Stallone is weer een ouderwetse John Rambo

puckb96

Een vriend van mij vond het geweld in Rambo onnodiger dan in Kill Bill. Wat een onzin! Kill Bill is trouwens geweldig.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Wat wil je dan? Een Rambo film met een politieke aanpak voor de problemen?

RSmovie91 schreef:

Wat wil je dan? Een Rambo film met een politieke aanpak voor de problemen?

Nee, maar ik bedoel niet dat het erg is. Maar gewoon? Ik vind dat het extreme geweld in Rambo wel mogen voor keiharde actie en oorlog. In Kill Bill is het af en toe wat komisch, maar dat je dan het bij Rambo onnodig vind en bij Kill Bill niet vind ik heel raar

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Die reactie sloeg meer op de reactie van die vriend van je. Als geweld in een Rambo film al onnodig begint te worden, waar gaat het dan heen met de actiefilms.

RSmovie91 schreef:

De actie vind ik super. Als dit het eerste deel van Rambo was dan weet ik niet hoe super de sequels zouden worden Ook bij Kill Bill vind ik de actie geweldig. Taratino fan

avatar van jipt

jipt

puckb96 schreef:

Kill Bill is ook een simpel wraak verhaaltje. Zijn verder totaal niet te vergelijken Rambo is veel rauwer

avatar van GuyB

GuyB

Geweld tegen bad guys is nooit onnodig in films.