Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)
Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden
Releasedatum: 21 februari 2008
Bekijk via Videoland
Plot Rambo
"Live for nothing, or die for something."
Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.
- Trailer (YouTube)
Tint
Michael Burnett
Jeff
filmliefhebber92
en de sfeer/muziek van de 80s mis ik echt.
Dat had ik ook. Heb ik in heel veel films die na 2000 zijn gemaakt.
GuyB
Stallone is duidelijk ouder geworden en de sfeer/muziek van de 80s mis ik echt.
Dat ouder worden maakt het nog allemaal spectaculairder.
Muziek is hier perfect vind ik, zeker op het einde. (al blijft niet iedereen kijken tot ie te voet aan dat huis is
Naomi Watts
Extended cut gezien, een enorme verbetering i.t.t. de theatrical cut. Meer screentime van Benz, ook wat meer development tussen Benz en Stallone en ook verduidelijking over zijn beweegredenen om haar te helpen waren welkom. Het geheel voelt nu gewoon veel completer aan. Wat een beleving blijft dit toch. Heerlijke muziek, heerlijke sfeer, Stallone die weer in de huid kruipt in de grootste held ooit, fijne subtiele dramatische segmenten en op actie gebied is dit toch wel het beste wat het filmuniversum te bieden heeft. Blood and guts gehalte is top notch, lekkere rauwe actie, zoals het hoort. Blijft een briljante film, herzie waarde is ook enorm hoog. Na het zien had ik gewoon weer zin om 'm te zien, briljant. Top 10 waardig dit maar ben er nog niet helemaal uit hoe ik dit probleem op moet lossen.
Cleanshot
Bruut en verschrikkelijk.
Stallone lijkt alleen maar beter te gaan acteren sinds hij 20 kg zwaarder is en 20 jaar ouder en dan doel ik meer op zijn houding en uitdrukking, want het is 90% actie.
Wernertje
Na First blood en Rambo 2&3 kon ik me niet voorstellen dat er een film nog extremer en ultra geweld ging bevatten. Maar kennelijk wel dus Rambo 4! voor mij een zeer overbodige film (heb me wel vermaakt met de film) Alleen dacht ik pffff naar al die jaren, en Stallone (die in de Expendbles er redelijk uit ziet) heeft een enorme dikke kop en lijkt wel 80 jaar oud. voor dat ik de film ging kijken had ik eigenlijk de moeite niet genomen om er iets van te lezen (het verhaal of wat me te wachten stond) en ging er van uit dat het een remake was van First blood of misschien een soort verhaal wat voor First Blood was. Nee het was gewoon deel 4 uit de reeks en ik kreeg wat de andere films ook te bieden hadden ultra en grof geweld. Dus eigenlijk niets nieuws op dat gebied. Maar standaard vermakelijk was is ie wel, 2.5 krijgt deze film omdat ik hem wel vermakelijk vond maar niet echt mijn films zijn. Rambo is voor mij de luie niet na denk films voor een saaie Zondag. En voor de rest kan ik er weinig over melden of zegen.
Naomi Watts
En een week later nog maar eens herzien, de rewatch value is zo hoog, dat is echt een enorme kwaliteit die maar weinig films bezitten. Problem solved!
Wat is dit toch een meesterwerk. Het sterkste punt is natuurlijk de totale violent mayhem op het eind, veel guts and blood maar ook hiernaast staat het bol van de toffe personages en subtiele emotie. Oprechte Schoolboy, grootsmoel Lewis, En-Joo, Diaz. De enorme bruutheid is deg rootste troef maar wat kan ik ook enorm genieten van de scenes met Stallone en Benz. Zij, de onschuldige zelve, die via non verbale communicatie een intense band opbouwen, zij die fungeert als spirituele gids terwijl hij fungeert als beschermengel, hun eerste 'gesprek', de discussie in de regen, de gesprekken op zijn boot, hun non verbale afscheid maar o zo effectief en veelzeggend zonder melodramatisch te worden. Allemaal goud waard. Muziek ook episch en meeslepend. Alles klopt aan Rambo, en dit is op actiegebied toch wel het meest complete werkje dat er te vinden is.
Mee eens, vind deze ook toffer dan Expendables.
Hehe, ik weet dat je fan bent van Benz, maar zo bijzonder en groot was haar rol niet. Ze was het excuus dat de film nodig had om Rambo weer eens aan het moorden te zien. Buiten het bruut afschieten en afslachten van mensen in Birma zit er weinig tot geen plot in de film.
Ik ga de film 1 dezer weken ook eens herkijken weer. Dat wordt kijkbeurt 3 dan. Kans op verhoging naar 4,5* zit er zeker in.
Naomi Watts
Haar rol is helemaal niet bijzonder, maar dat betekent niet dat haar personage niet significant is voor bepaalde randzaken. Al zijn er in de extended cut wel wat scenes die haar rol omvangrijker te maken. Dat ze een excuus is voor geweld is waar, maar dat maakt haar aanwezigheid en de omvang van haar rol er voor mij niet minder om. Veel verhaal is er niet, al blijft Rambo m.i. de meest complexe actie icoon die er is. Perfecte mix tussen repulsion en attraction.
Wel de extended kijken he Jari!
evildead666
film duurt maar 77 minuten maar was wel lekker. harde actie en aardig verhaal.
Zonet herkeken (zo meteen gaat The Expendables ook weer de DVD speler in, hehe) en wederom behoorlijk genoten.
Wat deze Rambo film enorm goed doet, is het goede gevoel oproepen. De vijand wordt zo afschuwelijk wreed neergezet dat je enorm blij bent zodra Rambo echt alles en iedereen daar morsdood maakt op de meest gruwelijke manieren. Ik blij erbij dat de intro korter had gemogen en dat het 2e deel van de film wat langer had gekund, maar de film was kort maar wel zeer krachtig. Rambo is en blijft een boeiend personage, al blijft het allemaal wel simpel hoor. Julie Benz is mooie eye-candy, maar voegt verder niks toe aan de film. Eigenlijk voegt buiten Rambo niemand echt wat toe, maar dat geeft niet, want de film gaat nu eenmaal over Rambo.
Het blijft ultieme geweldsporno om te bekijken. De setting (een jungle in het donker terwijl het regent) is een heerlijke locatie waar Rambo echt compleet los gaat. Snap dat niet iedereen dit soort filmpjes trekt, maar ik vond het heerlijk. Ik verhoog hem ook van 4* naar 4,5*. In de categorie serieuze, realistische actie vind je geen betere titel.
Naomi Watts
Schoolboy ruled ook de pan uit met zijn head shots.
Ja, die was wel oke. Al was dat hele team wel inwisselbaar. Zeker die kale was knap irritant met zijn semi macho gelul en geschreeuw. Maar ze passen wel in een film als deze.
Hoop dat onze bijna bejaarde Stallone naast Expendables 2 nog wel een 5e Rambo maakt voordat hij echt met een rollator door de jungle moet lopen hehe.
Naomi Watts
Haha Lewis. Die brit met zijn grote smoel.
Gutless fuck! Come and have a go at me, you lady-boy cunt!
Vind het stukje in de boot steeds wel mooi, dat hij Rambo uit zit te dagen, maar dat hij niet eens op hem reageert. Had eigenlijk gehoopt dat hij hem een kopstoot zou geven. Maar dan was zijn introductie bij het rijstveld met pijl en boog minder verrassend.
GuyB
Inderdaad, Rambo zit gewoon voor zich uit te staren. Het grappige eraan is dat die brit écht niet weet met wat voor 'boatman' hij te doen heeft.
Iron Maiden
weet iemand hoe erg de extended cut verschilt met de normale editie?
Naomi Watts
Wat flashbacks en je krijgt een scene tussen Benz en Stallone waarom hij opeens wel akkoord gaat ze te brengen. Meer Benz is altijd goed
DVD-T
Voegen die scènes echt veel toe om de extended cut daarvoor aan te schaffen? Zat er over te denken, maar als het niet echt veel toevoegd hou ik gewoon mijn theatrical cut.
Nee, is enkel leuk voor de die hard Rambo fan.
dave
Wat hou ik van de bloedfonteinen die in deze Rambo en andere films van Stallone rijkelijk vloeien. Lekker gore en viskeuze klodders die ongegeneerde extravagantie bieden. Qua actie zit het dus wel snor in deze (slot)aflevering van Rambo. En John zelf mag er ook zijn. Nog steeds weinig noten op zijn zang, maar dat geldt gelukkig niet voor zijn wapens van massavernietiging. De scène waarin onze stille, asociale held als een alternatieve Robin Hood een hoop afstotende soldaten doorzeeft vormt het hoogtepunt.
Veel jungle, een verhaaltje dat wellicht de Oscar voor simpliciteit kon winnen, clichématige maar opzwepende muziek en de getekende Rambo geven voldoening.
3,50 (3,25)
freddie666
Dat ouder worden maakt het nog allemaal spectaculairder.
Ik heb hem zeker tot het eind gekeken.
Muziek is perfect.
Ik kreeg vooral met die muziek helemaal aan het begin en helemaal aan het einde die sfeer weer terug die er hangt in deel 1.
Als ik het nummer ''Its a long road" hoor trekt dat enorm veel gevoelens bij mij los.
mug13
(Who are you,they were gonna rape her 50 times and cut of your heads,who are you).
Gister deze film voor de vierde keer gekeken,en ik blijf hem fantastisch vinden.Uitstekend acteerwerk van Stallone,goeie special-effects gepaard met keiharde actie.(Ik hou er zo van).Een heerlijke filmproductie naar mijn mening.
freddie666
[quote]freddie666 schreef:
Ik heb hem zeker tot het eind gekeken.
Muziek is perfect.
Als ik het nummer ''Its a long road" hoor denk ik terug aan vroeger.
bobbydigital01
Gister deze film voor de vierde keer gekeken,en ik blijf hem fantastisch vinden.Uitstekend acteerwerk van Stallone,goeie special-effects gepaard keiharde actie.(Ik hou er zo van).Een heerlijke filmproductie naar mijn mening.
en ik heb stiekem met je gedanst!!!als je dat maat in je oren knoopt
mug13
en ik heb stiekem met je gedanst!!!als je dat maat in je oren knoopt
Gelukkig was het stiekem,had je ook toevallig gezopen PITT BIER.(halve tamme).
JANSSEN90
Deel 1 blijft de beste vind ik, maar elk ander deel vind ik ook geweldig
bobbydigital01
Gelukkig was het stiekem,had je ook toevallig gezopen PITT BIER.(halve tamme).
nee haha ze hadden alleen export bier haha....je valt me lastig!!!!!!ik ga het zeggen

Rambo: Last Blood
2019

Rambo III
1988

Rambo: First Blood Part II
1985

First Blood
1982

Wees er snel bij: deze goed beoordeelde films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Sylvester Stallone ziet mogelijke opvolger voor zich: 'Misschien is hij te knap om Rambo te zijn'

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro
Actie / Avontuur, 1972