• 9.375.434 stemmen

Rocky Balboa (2006)

Drama / Sport | 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Sport

Speelduur: 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver

Gesproken taal: Engels, Spaans en Georgisch

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Rocky Balboa

"It ain't over 'til it's over."

Rocky Balboa, één van de grootste bokskampioenen in de geschiedenis, heeft al jaren niet meer gebokst, The Italian Stallion, die bekend stond om zijn stalen kaak en zijn wilskracht om te winnen. Zijn vrouw Adrian is inmiddels overleden en zijn zoon en hij zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Rocky woont weer in de straten van Philadelphia waarin hij een restaurant runt. Wanneer ESPN een virtuele match toont tussen hem en de huidige wereldkampioen, Mason Dixon, en belachelijk wordt gemaakt op tv, begint Rocky na te denken. Uiteindelijk wordt hij door de manager van Dixon overgehaald om nog één keer de ring in te gaan...

Robert 'Rocky' Balboa

Paulie Pennino

Mason 'The Line' Dixon

Robert 'Rocky' Balboa Jr.

Tony 'Duke' Evers

Lou DiBella

Mike Tyson

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Leuk deel waarin oude herinneringen van Rocky worden opgehaald.

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Ik heb geloof ik nog nooit zo hard gelachen om een film. Echt, hoe erg kan je een reeks legendarische films verneuken! Door op je 60ste bijna met een rollator de boksring in te stappen. Jammer dit! Terwijl ik groot fan was van de eerste delen! 2,5* voor het hoedje van Stallone

avatar van pumpking

pumpking

In België voor de eerste keer op tv: VT4 Zaterdagavond 21u10

avatar van Kr!kke

Kr!kke

pumpking schreef:

In België voor de eerste keer op tv: VT4 Zaterdagavond 21u10

inderdaad, ik zal op de afspraak aanwezig zijn !

avatar van pumpking

pumpking

De meest waardige afsluiter dat ik en alle Rocky-fans hadden kunnen wensen.

Film begint met het bekende liedje en beelden van het gemoderniseerde Philadelphia: zéér sterk gefilmd, ook petje af voor de belichting en de manier van filmen in de rest van de film!

Rocky leeft overduidelijk in het verleden, heeft een zwakke relatie met zijn zoon, eigenlijk is er niets meer om voor te leven... Die indruk kreeg ik na de eerste 25 minuten. Tweede verhaallijn is Mason Dixon, die uitgejouwd wordt door het publiek omdat hij geen competitieve tegenstand kent, ook al wil hij dit zelf heel hard: Er is gewoon niemand.

Dan kom je op het punt dat mensen het 'voorspelbaar' noemen, maar hierop ga ik niet eens in. Dan is elke film 'voorspelbaar', een term die ik erg haat.

Rocky wordt geconfronteerd met zichzelf en wil terug boksen, niets speciaals, local stuff . In de eerste plaats om het innerlijke beest in hem (stuff in the basement vond ik een prachtige verwoording ) weg te werken en zichzelf wat ademruimte te kunnen geven, maar er zijn ook (omdat het real life boksen gewoon niet meer interessant is) de computersimulaties. Mensen vinden het nu eenmaal interessant om Pélé met Ronaldo te vergelijken. Dan kun je het al raden: De managers voelen het kriebelen in hun portemonnee, wat overigens nooit een drijfveer is geweest voor Rocky, dus vanzelfsprekend nu ook niet.

De relatie tussen Rocky en zijn zoon was interessant: Zijn zoon wordt overgeschaduwd door zijn vaders schaduw en dit belemmerd hem om voor zijn eigen op te komen en haalt beetje per beetje alle ambitie en zelfrespect uit hem weg, in de film is dit proces op zijn dieptepunt. Het gesprek op straat vond ik aangrijpend + goed geacteerd.

Wanneer hij alle testen doorstaat en geen licentie wordt uitgereikt en hij zijn beklag doet; 1 woord: Amen

Op een gegevenmoment in The Irish Pub, een zeer gezellige setting:Mochten ze niet zo vlug overgegaan zijn.

Het gevecht

Goede zet van Stallone om dit minder 'cinema' over te brengen, en het net als een live-uitzending te tonen (Is dan ook opgenomen vlak voor een echte boksmatch).

Ik ben op de één of andere manier erg gehecht aan deze Rocky films.

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

pumpking schreef:

Viel me ook meteen op , sterke punt van deze film.

Verder geen onaardige film maar nou ook niet een rasechte klassieker ofzo.

avatar van jefferdb

jefferdb

De rocky reeks had inderdaad niet mooier kunnen eindigen.

Er valt niet veel meer over de film te zeggen behalve dan dat hij gewoon top is.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Ik ben geen liefhebber van de vorige Rocky-films, en zal dat wel nooit worden.

Maar in navolging op de nieuwe Rambo film die Stallone had gemaakt was ik wel eens benieuwd wat hij van deze film heeft terechtgebracht.

En ik vind dat hij het hier zeker niet slecht doet, het scenario heeft in tegenstelling tot de vorige filmen uit deze reeks wel meer diepgang en is zeker niet vervelend.

Ook het gevecht wordt hier prachtig in beeld gebracht.

Van alle Rocky filmen, is dit de enige die me geboeid heeft en waarin ik niet teleurgesteld ben na het bekijken ervan.

Waren ze allemaal maar zo geweest.

Deze film is de aanleiding geweest om toch maar eens al de vorige filmen te bekijken, omdat ik deze zeer goed vond.

En ik moet mijn eerdere commentaar over de 5 voorgangers toch een beetje aanpassen, het zijn volgens mij nog steeds geen topfilmen, geen van de 5, maar slecht kan ik ze ook weer niet noemen. Ik heb ze nu alle 6 opeenvolgend gezien op een paar dagen en ik heb me zeker niet verveeld, integendeel.

En ook deze laatste 'Rocky', die ik nog steeds de beste van alle vind heeft door het bekijken van de eerste 5 nog aan waarde gewonnen.

Zozeer zelfs dat ik mijn score verhoog voor deze film.

Het scenario van deze 6de film is zonder meer prachtig en ook goed gebracht.

Een mooi einde van een toch wel bijzondere reeks.

avatar van james_cameron

Sympathiek laatste (neem ik aan) deel van de Rocky-saga. Stallone wordt nu wel erg oud voor de rol, maar hij is nog net geloofwaardig genoeg om het nog één keer op te nemen tegen de heersende kampioen. Het script is wat aan de rommelige kant- veel subplotjes worden niet netjes afgemaakt, maar de film heeft het hart op de juiste plaats en de personages zijn zo innemend dat je tegen wil en dank toch weer meeleeft. Qua stijl grijpt de film terug op het wat meer sober in beeld gebrachte origineel; een goede beslissing.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Bij Film > Nieuws > Rocky VI:

Nomak schreef:

Slechtste Rocky film, voegt niets toe en is dus overbodig.

Onzin. Ik heb ze allemaal gezien. Deel 6 is na deel 1 misschien wel de beste Rockyfilm. Deel 3 en 4 zijn gewoon vermakelijk. Deel 5 is duidelijk het slechtste. Deel 2 vind ik lastig te beoordelen.

avatar van Nomak

Nomak

Ik heb ze ook allemaal meermaals gezien, en ik vind het zesde deel overduidelijk de slechtste.

yeyo

De 5de is echt veruit de slechtste. Vindt Stallone zelf trouwens ook denk ik.

avatar van Frenetic

Frenetic

Nee Gewoon stoppen met die Rocky

yeyo

Nochtans een mooie film hoor. Ik vind Stallone één van de meest onderschatte acteurs/regisseurs in Hollywood.

avatar van van duijn

van duijn

Stallone heeft nog geen cent gehad voor deze film.

avatar van van duijn

van duijn

Dat is een reactie van weinig woorden...

avatar van puckb96

puckb96

Leuke film. Ik heb er niet zoveel op te zeggen, een leuke afsluiting van een hele filmreeks. Stallone speelt ook weer geweldig!

avatar van TekJohnny

TekJohnny

Met velen ben ik het eens, waardige afsluiter, helemaal geen slechte film. Kijkt goed weg, mijn jeugd speelt daarbij een grote rol, op die manier kijkt een ieder anders naar een film. Oh, wat waren wij fan van Rocky....haha, en nog steeds staat de naam Rocky synoniem voor vechter, goed gedaan toch ?

avatar van macromark

macromark

Ik ga deze film vanavond wel checke:D Vond de eerste paar rocky films erg vermakelijk

avatar van mer1973

mer1973

Mooie afsluiter. Jeugdsentiment

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Matige film.

De flashbacks, boodschappen over het leven, trainingen en muziek wekken nostalgische gevoelens op, maar het verhaal en gevechten zijn niet geloofwaardig genoeg.

Rocky heeft dit keer ook geen gedenkwaardige tegenstander zoals Apollo Creed, Clubber Lang of Ivan Drago.

Ik vond de Rambo-comeback meer geslaagd.

avatar van puti

puti

Ik heb hem weer gezien en kijkend naar deze film, met in het achterhoofd de hele reeks, kan ik niet anders zeggen dat deze film mij behoorlijk aangrijpt.

Niet dat het een hoogstandje is, maar het emotionele zit hem in het feit dat je al bijna 35 jaar Rocky kunt zien, en in elk deel de tijd ziet veranderen en vernieuwen, en Stallone die je ook een dagje ouder ziet worden.

En dan besef je dat je zelf ook een oude l.l bent geworden.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ik had verwacht dat Rocky (een oude Sly) nu wel zijn skills zou overdragen, maar nee.. hij neemt het zelf op tegen de nieuwe wereldkampioen. Tsja, oude sentimenten, weinig nieuws dus.

avatar van eppo349

eppo349

TekJohnny schreef:

Namens alle sportscholen, honden, katten, etc. die naar Rocky vernoemt zijn.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

orbit schreef:

Ja, dat had ik dus ook verwacht.

Stallone kon voor de verandering een meisje gaan trainen ofzo, zoals Clint Eastwood in Million Dollar Baby.

Of zijn zoon natuurlijk.

yeyo

Hij heeft slechte ervaringen met anderen te trainen, remember deel 5?

avatar van predator

donkied

solide boksfilm.

avatar van Grover

Grover

Een waardig afscheid van een filmicoon en die het dichts staat bij het 1ste deel Rocky.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Aardig wegkijkend filmpje.

Heb enkel dit een deel 1 gezien en heb er totaal geen spijt van.

Integendeel, ik heb de indruk dat ik niets gemist heb door deel 2-5 niet te bekijken, dus zal ik dit ook niet doen.

Opvallend veel flashbacks naar stukken die ik dacht te herinneren in deel 1.

Verder is de opbouw tot de climax spannend weergeven. Enkel de eerste 30m stoorde mij, Stallone's amerikaans sentiment gaat er bij mij niet in.