• 9.377.071 stemmen

Rocky Balboa (2006)

Drama / Sport | 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Sport

Speelduur: 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver

Gesproken taal: Engels, Spaans en Georgisch

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Rocky Balboa

"It ain't over 'til it's over."

Rocky Balboa, één van de grootste bokskampioenen in de geschiedenis, heeft al jaren niet meer gebokst, The Italian Stallion, die bekend stond om zijn stalen kaak en zijn wilskracht om te winnen. Zijn vrouw Adrian is inmiddels overleden en zijn zoon en hij zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Rocky woont weer in de straten van Philadelphia waarin hij een restaurant runt. Wanneer ESPN een virtuele match toont tussen hem en de huidige wereldkampioen, Mason Dixon, en belachelijk wordt gemaakt op tv, begint Rocky na te denken. Uiteindelijk wordt hij door de manager van Dixon overgehaald om nog één keer de ring in te gaan...

Robert 'Rocky' Balboa

Paulie Pennino

Mason 'The Line' Dixon

Robert 'Rocky' Balboa Jr.

Tony 'Duke' Evers

Lou DiBella

Mike Tyson

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Claxon?

avatar van snip

snip

een film waarbij je nog net niet in slaap valt.....

avatar van Odie

Odie

Ik vond de aftiteling het leukste en interessantste deel van de film....Wat een emotionele zwets partij zeg. Jammer dat ie nu niet met scheve bek...ADRIAAAAAAAAAAAAAAAN heeft geschreeuwd.

avatar van rocky I.S

rocky I.S

Odie schreef:

als je alle rocky's gezien hebt dan geef je niet zo commentaar.

avatar van dono

dono

kan er wel door , maar niet een film waar ik zou voor thuis blijven

avatar van film master

film master

een echte comeback film van stallone na zijn blunders o.a. met

Spy Kids 3-D: Game Over & Driven en ga zo maar door.

avatar van eduwatje

eduwatje

Ik vond het toch zeker geen vervelende film.

oke, de actie was mischien minder maar aan het verhaal was veel meer aandacht besteed.

ik vind he toch wel een echte comeback van stallone

avatar van Mr.F-sensitive

Mr.F-sensitive

Hmm Stallone heeft het toch goed gedaan.

Al ben ik zelf heel tegenstrijdig met wat de meeste mensen vinden.

Ik vind dat de Rocky serie met rocky 3 had moeten stoppen.

[edit Madecineman ; spoiler voor Rocky 3 & 4 verwijderd]

en vergelijk deel 4 eens met deel 1. twee totáál andere films...Rocky 1 is een film van eenzame klasse. drama film meer. en Rocky 4 is echt een 80's actie film en heel slordig dat apollo zo lullig aan zijn eind komt.

Rocky 5 was ook een stuk minder.

Maargoed. we hebben het hier over de film Rocky Balboa!

Ondanks het feit wat ik van de latere delen mag vinden, vind ik dat stallone het toch nog goed in mekaar gezet heeft, en bij de sentimentele momenten kreeg ik toch een brok in mijn keel ( de flashbacks)

Geweldig dat Spider Rico en natuurlijk paulie er nog zijn!

3, 5 sterren.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Rocky 3 was wel waardeloos, als hij Rocky Balboa na Rocky 3 had gemaakt, dan zou ik hetzelfde mening hebben. Deel 4 en 5 hebben niet veel toegevoegd. Maar deel 2 en 3 ook niet.

Alleen de eerste deel en dit film waren vrij goed.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik ben geen liefhebber van de vorige Rocky-films, en zal dat wel nooit worden.

Maar in navolging op de nieuwe Rambo film die Stallone had gemaakt was ik wel eens benieuwd wat hij van deze film heeft terechtgebracht.

En ik vind dat hij het hier zeker niet slecht doet, het scenario heeft in tegenstelling tot de vorige filmen uit deze reeks wel meer diepgang en is zeker niet vervelend.

Ook het gevecht wordt hier prachtig in beeld gebracht.

Van alle Rocky filmen, is dit de enige die me geboeid heeft en waarin ik niet teleurgesteld ben na het bekijken ervan.

Waren ze allemaal maar zo geweest.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Wat is nou de betekenis van de rol van Mike Tyson in deze film?

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Goeie vraag, Mike Tyson bezoekt wel eens vaker gevechten en zorgt af en toe voor een opstootje.

Zie hier een k-1 gevecht met Mike Tyson in de ring:

avatar van daantje81

daantje81

Wat mij betreft de mooiste van de hele rocky reeks.

avatar van RedLine

RedLine

Ze willen een Rocky 7 maken MGM wilt een Rocky 7,

Ik vind 6 al super dus als ze 7 gaan maken ga ik het zeker kopen.

avatar van Mescaline

Mescaline

Vond de hele serie films van rocky erg vermakelijk om naar te kijken!

Het valt echt op dat Stallone steeds beter zijn personage gaatspelen en ook een personage neerzet die iedereen vanaf het begin al mag.. dit laatste deel vond ik een erg mooie afsluiter! vond het erg mooi omtezien hoe Stallone zijn personage Rocky nog even indrukwekkend neerzet als in de eerste delen.. en dat de hele Rocky sfeer nog steeds aanwezig was na al die jaren!

Het eind gevecht is erg mooi en realistisch gefilmt.. en bij de dvd extras is zelfs tezien dat iedere stoot echt is om hetzo realistisch en indrukwekkend mogelijk temaken..

Omdat ik door alle delen gezien te hebben erg veel respect heb gekregen voor Stallone met zijn personage Rocky is dit een deel dat zowiezo 4,5 sterren van mij krijgt.. maar ook een top 10 plaats krijgt! zijn maar weinig films die na zoveel delen nogsteeds het ware gevoel weten vast tehouden!

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

ik ben een rocky-fan maar deze film had toch een meer heroïsche afsluiter mogen hebben.Het rocky-gevoel was er weer.Stallone zag er trouwens gespierd uit voor zo'n oude kerel.Alleen zn kop ziet er intussen uit als een oude aardappel

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Erg goede comeback! 7/10

avatar van allardos

allardos

Ik vond het toch wel een succes!

avatar van ace leader

ace leader

MaxiJazz schreef:

stallone ziet er nog vrij 'goed' uit voor zijn leeftijd...en rocky is in deze film ergens tussen de 50 en de 55 heb ik horen zeggen...dus het valt nog wel mee. rocky was vroeger ook een kettingroker dusja

avatar van Marintje

Marintje

Die man blijft een legende, die Stallone zijn acteerwerk echt waar.
bijvoorbeeld wanneer hij begint te huilen bij Paulie in die slagerij dat vind ik gewoon geniaal. . De Rocky serie blijft gewoon prachtig om er naar te kijken.

avatar van Marintje

Marintje

ace leader schreef:

Volgens mij was Stallone geen kettingroker, volgens mij was hij juist echt tegen roken want altijd wanneer hij moest roken in films dan wilde hij er meer geld voor hebben.

avatar van De Krokodil

De Krokodil

Dit valt inderdaad mee. Ik had echt een klotefilm verwacht. Maar Stallone laat eindelijk wat meer zien dan klappen en oneliners. De film is goed opgebouwd en er wordt redelijk goed geacteerd door alle medespelers. Nu is er ook een boeiend verhaal aanwezig.

3,0

avatar van teigetje37

teigetje37

Schitterende speelfilm en een waardige afsluiter.

Waardering: 4 1/2 sterren

avatar van ®Tc

®Tc

Ik dacht: Goh weer zo een nakomelingetje, dat is het uiteraard maar ik ben blij dat deze ook nog op niveau kunnen zijn zoals Rocky VI bewijst. Goed verhaal voor een comeback, het personage zelf is ook terug van weggeweest, Rocky als restauranthouder De bokscene op het einde moet zeker niet onderdoen voor de boksscenes van de eerste films. Het is een mooie afsluiter van de Rocky reeks.

****

avatar van merrin

merrin

RedLine schreef:

Ze willen een Rocky 7 maken MGM wilt een Rocky 7,

Ik vind 6 al super dus als ze 7 gaan maken ga ik het zeker kopen.

Dat ze een nieuwe Rambo willen maken, ik, maar een nieuwe Rambo is gewoon belachelijk. Wat ik zeker niet wil zien is de zoon van Rocky die in de boksring zal stappen.

avatar van Mescaline

Mescaline

®Tc schreef:

****

Kan ik alleen maar mee in stemmen!.. Rocky behoud zijn kracht

avatar van Zinema

De magie van het eerste deel zal, net als bij de Rambo-melkkoe, nooit meer overtroffen worden. Al moet gezegd dat dit niet de minste poging is. Het door plastische chirurgie misvormde gezicht van Sly doet een hoop af aan de geloofwaardigheid. Toch is zelfs het kleine liefdesplotje best vermakelijk, evenals het gevecht.

avatar van lagaiske

lagaiske

Onzen ouden bokser is der terug.

Maar dan wel veel trager en zwaarder.

Het begin van de film is een zure appel om door te bijten.

Telkens maar weer dat gezaag en geklaag over zijn overleden Adriane.

Werkt op de zenuwen na een tijdje.

Maar eens het boks aspect op de voorgrond treed is de film weer zoals van ouds.

Go Rocky!!!

avatar van crack1

crack1

Je moet fan zijn van Rocky om deze te kunnen pruimen,....en ik ben dat!

Mag beetje nostalgie inzitten,was blijkbaar de bedoeling.

avatar van Nomak

Nomak

Dit is toch echt wel de minste van de reeks.