• 9.372.789 stemmen

Rocky Balboa (2006)

Drama / Sport | 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Sport

Speelduur: 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver

Gesproken taal: Engels, Spaans en Georgisch

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Rocky Balboa

"It ain't over 'til it's over."

Rocky Balboa, één van de grootste bokskampioenen in de geschiedenis, heeft al jaren niet meer gebokst, The Italian Stallion, die bekend stond om zijn stalen kaak en zijn wilskracht om te winnen. Zijn vrouw Adrian is inmiddels overleden en zijn zoon en hij zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Rocky woont weer in de straten van Philadelphia waarin hij een restaurant runt. Wanneer ESPN een virtuele match toont tussen hem en de huidige wereldkampioen, Mason Dixon, en belachelijk wordt gemaakt op tv, begint Rocky na te denken. Uiteindelijk wordt hij door de manager van Dixon overgehaald om nog één keer de ring in te gaan...

Robert 'Rocky' Balboa

Paulie Pennino

Mason 'The Line' Dixon

Robert 'Rocky' Balboa Jr.

Tony 'Duke' Evers

Lou DiBella

Mike Tyson

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Best een sympatieke film, al hangt mijn waardering voor Rocky Balboa vooral samen met het feit dat ik altijd al een zwakke plek heb gehad voor Stallone. Hij is misschien niet de meest begenadigde acteur, maar met Rocky heeft hij echt een personage gevonden waar hij zijn hart en ziel in kan leggen.

In zekere zin staat Rocky Balboa natuurlijk symbool voor de hele carrière van Stallone: de ouwe rot die het nog een keer probeert, en tegen alle verwachtingen in opnieuw in de ring kruipt; in het geval van Stallone zelf: er nog een Rocky-deel uitperst. Een hele prestatie, zeker gezien het feit dat de reeks zijn houdbaarheidsdatum eigenlijk heeft overschreden.

Maar de vraag die ik me vooral stel, is of Rocky Balboa de vuurproef voor een cynisch, modern filmpubliek kan doorstaan. De essentie van de film is immers dezelfde als dertig jaar geleden, en Stallone doet er nog een flinke dosis nostalgie en sentiment bovenop.

Toch heeft Stallone wat mij betreft prima werk geleverd. Ja, de dialogen zijn wat krom, en ja: we hebben het al honderd keer eerder gezien; maar Rocky Balboa komt uit het hart, en dat is eraan te zien.

3 sterren.

avatar van Jordy

Jordy

Het is echt jaren geleden dat ik de Rocky films zag, weet daar vrijwel niets meer van. Had dus niet echt de oude films in m'n hoofd toen ik dit zag. Dus puur "op eigen kracht" vond ik dit eigenlijk een erg aardige film. Mooi rustig beeld van een oude vent die in het verleden leeft, z'n relatie met z'n zoon, z'n herinneringen aan z'n vrouw... viel me heel erg mee. Het voelt niet als een film die puur gemaakt is om even te cashen.

avatar van otherfool

otherfool

De eerste delen kan ik me nauwelijks meer voor de geest halen, maar deze Rocky was niet onaardig. Stallone heeft er zichtbaar plezier in nog 1 keer zijn bokshandschoenen aan te doen, al valt het afsluitende gevecht dan wel weer erg tegen.

3*.

avatar van Halcyon

Halcyon

Schitterende nostalgische trip naar Rockyland.

Stallone bewijst dat hij het nog steeds kan: schrijven, regisseren én acteren. Stallone speelt niet Rocky, hij ís Rocky.

De plot is voor zover dat binnen het concept mogelijk was erg origineel en eigentijds. Een computersimulatie die een veteraan tegenover de huidige wereldkampioen plaatst zorgt voor een op het eerste zicht hypothetische titanenstrijd die langzaamaan werkelijkheid wordt. Beide kanten worden overtuigend gebracht en de personages zijn stuk voor stuk goed, zij het wel wat beperkt, uitgewerkt. De onderlinge relaties, de wrevel, de nostalgie naar vroeger en het verlangen naar zelfrespect, de underdog vs de favoriet... het zijn slechts enkele van de vele schitterende emoties die prachtig worden uitgebeeld.

En ja, het is soms wat overdreven en onrealistisch, maar daar draait het nu allemaal net om. Een gewone man uit een gewone buurt die in staat is tot buitengewone prestaties door zijn groot strijdershart. Je kan het misschien wel een beetje vergelijken met een sprookje als Assepoester, maar dan eentje voor jongens.

Eén ding is zeker: dit was een sublieme comeback, zowel van Rocky als van Stallone.

avatar van Quentin

Quentin

Begint als een aardig en goed gemaakt drama dat clichés niet uit de weg gaat, maar wordt in de tweede helft een uitstekende afsluiter voor de Rocky reeks; vooral de wedstrijd zit uitstekend in elkaar.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Het eindgevecht - slechts een demonstratiepartij van maximaal 10 ronden in plaats van 15 - is een metafoor voor de film zelf. Rocky wil het graag doen, maar uiteindelijk gaat het nergens om.

Het is leuk om Rocky nog een laatste maal in actie te zien op het witte doek, maar aan de serie als geheel voegt het weinig toe. Het is dan ook moeilijk om niet het jeugdsentiment de overhand te laten krijgen in de beoordeling ervan (hoe opgefokt raakte ik als kind van Rocky III en IV!)

De film laat je wel zitten met een hoop losse eindjes en vraagtekens (werd Paulie nou ontslagen ofzo? Gaat hij uiteindelijk met Marie verder en markeerde het gevecht tegen Dixon het eind van de rouwperiode van Rocky?). Vele dingen waren nogal vreemd: de rol van Duke was veel te klein (een gemiste kans), er hadden meer flashbacks in mogen zitten (Creed, Lang, Drago), en zijn zoon nam ontslag, om vervolgens zonder enige kennis van boksen deel uit te maken van Rocky's crew. Een vreemde ommezwaai. Mason Dixon had ook meer screentime moeten krijgen. Dat had allemaal beter uitgewerkt moeten worden.

Wat echter de minpunten bijna goedmaakt is het eindgevecht. De manier waarop het is gefilmd (alsof het echt werd uitgezonden bij HBO) is heel origineel en ik heb nog geen enkele sportfilm dit op deze manier zien doen. Het is net een echte TV uitzending, met een heel ander soort kleuren en cameragebruik. Het gevecht leunt dan ook niet zo zwaar op overdreven geluidseffecten bij iedere rake klap (BSSHHHHH) maar komt erg realistisch over. Ondanks dat ik het gevecht zelf maar matig vind, is de manier waarop het is gefilmd uniek en vreselijk cool en gedurfd.

4 sterren.

Rocky is en blijft toch één van de leukste en meest sympathieke movie characters van de afgelopen decennia.

avatar van thunderball

thunderball

Gisteren deze gezien en vond hem niet echt geweldig.

Het eerste uur of wat is saai en Stallone praat en acteert op zo'n langzame trage manier dat het de vaart volledig uit de film haalt.

Op zich is het gegeven van een oudtopsporter die nog teert op z'n oude roem interessant en zeker niet slecht gekozen, maar dat hij vervolgens in de ring gaat met de nieuwe jonge heavywaitchampion en niet na een ronde al total loss geslagen wordt vergt toch wel zeer veel van je fantasie.

Eigenlijk werd het pas leuk toen je de Rocky muziek hoorde schallen en de voorbereidingen en training begonnen.

Het eindgevecht was weer typisch in videostijlgemonteerd en gefilm (doet ie al sinds deel drie), waardoor de spanning wel erg ver te zoeken was. Het einde was wel weer goed en niet te overdreven.

Aardige film, beter dan de vorige, maar geen klassieker.

Drie sterren.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Geinig 6e deel over opa Rocky, die maar al te graag weer eens een ouderwets potje wil knokken.

Het begin is allemaal wel erg melodramatisch, Rocky die mijmerend samen met Paulie alle locaties uit de eerste films nog eens langsgaat en dit duurt ook wel een tikkeltje te lang.

Gelukkig gaat Rocky nieuwe wegen bewandelen en wordt de film vanafdaar wat interessanter en zoals het hoort leidden in Rocky alle wegen naar... de boksring.

Het moment waarop het trainen begint, is ook het moment waarop ik me iets rechterop ging zetten in m'n zetel, blijft toch altijd HET moment van een Rocky film. Gelukkig is de oude muziek van Bill Conti weer helemaal terug van weggeweest en hoeven we het niet te doen met de 2007 variant van Survivor.

Tijdens het eindgevecht wordt de visuele truukendoos naar mijn smaak iets te ver open getrokken. Dat was ook helemaal niet nodig geweest want eerlijk is eerlijk het was best spannend en ik bleef toch een beetje gissen naar de uitkomst ervan. Een uitkomst die ik wel bevredigend vond eigenlijk, het verwaande jonge boksertje krijgt een lesje in de sport "Italian Stallion" stijl.

Rocky 6 geen echte hoogvlieger maar zeker vermakelijk en zeker ook niet het slechtste deel uit de reeks. 3*

PS. Ben nu stiekem toch ook wel nieuwsgierig naar Rambo 4 hoor...

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Vind dit een echt goede Rocky film. Sylvester Stallone acteert prima en het verhaal is ook wel oke. De wedstrijd zelf vind ik ook erg goed gespeeld en grappig dat Mike Tyson (Iron Mike) er ook nog even in voor komt. Het enigste wat ik nep vond was dat Rocky bij de wedstrijd zo bloedde. Verder een hele goede en vermakelijke film. 4.0*

avatar van ®Tc

®Tc

Ik dacht: Goh weer zo een nakomelingetje, dat is het uiteraard maar ik ben blij dat deze ook nog op niveau kunnen zijn zoals Rocky VI bewijst. Goed verhaal voor een comeback, het personage zelf is ook terug van weggeweest, Rocky als restauranthouder De bokscene op het einde moet zeker niet onderdoen voor de boksscenes van de eerste films. Het is een mooie afsluiter van de Rocky reeks.

****

avatar van Zinema

De magie van het eerste deel zal, net als bij de Rambo-melkkoe, nooit meer overtroffen worden. Al moet gezegd dat dit niet de minste poging is. Het door plastische chirurgie misvormde gezicht van Sly doet een hoop af aan de geloofwaardigheid. Toch is zelfs het kleine liefdesplotje best vermakelijk, evenals het gevecht.

avatar van Theunissen

Verreweg de slechtste Rocky film. Het verhaal was te triest voor woorden en Sylvester Stallone was een aanfluiting.

avatar van Montorsi

Montorsi

83Utreg! schreef:

Erg standaard, zeikfilm. draagt niets bij aan voorgaande rockies. Die waren ook niet erg hoog van niveau, maar dit is wel heel erg slijmerig, met allerlij zogenaamd ontroerende levenslessen, en inner strength bullshit. het loopt dan ook precies zoals je het verwacht en iedereen is blij...

Exactly. Genant hoe Stallone daar in de ring stond, totaal ongeloofwaardig gladgetrokken en volgespoten lijf, de hele heldenstatus afgebroken daar. De rest van het verhaal had weer niks om het lijf, nog net niet zo erg als in V, maar veel scheelt het niet. De 'nieuwe' personages werden ook enkel toegevoegd om aan het eind naast de ring te gaan staan juichen. Overbodige vulling.

Sowieso niet mijn filmreeks, maar dit was wel weer erg hoor. 1.5*

avatar van Lennert

Lennert

Ik was behoorlijk enthousiast in ieder geval, uitstekende acteerprestaties, goed script (helemaal fijn om te zien dat Rocky geen complete nietsnut is geworden zoals het geval was in deel 5 nadat hij al zijn geld daar kwijtraakte) en een spetterend eindgevecht zoals het in een Rocky film hoort (met een gepast einde).

Ik hoop toch wel dat dit echt de laatste Rocky film is, anders zou het wel heel krampachtig worden. (Hoewel, een rematch tussen een bejaarde Ivan Draco en Rocky of een cyborg Apollo Creed lijkt me nog wel wat )

avatar van Spetie

Redelijke afsluiter van de reeks. Waar ik deel vijf een totale aanfluiting vond, is dit vervolg best een redelijke film. Een en ander is nogal voorspelbaar, maar er is zowaar aandacht besteed aan een verhaal, dat best aardig in elkaar zit. Soms aardige dialogen, matig acteerwerk en een eindgevecht dat er best zijn mag. Spectaculair in beeld gebracht, met een op zich bevredigende afloop. Jammer alleen dat Stallone zelf zo matig speelt en door zijn ouwe lijf een en ander nogal ongeloofwaardig overkomt. Redelijk al met al dus en beter dan ik verwacht had.

avatar van 606

Ben totaal geen boksfan en dit is dan ook mijn eerste rocky film.

Redelijk verhaal en wel goede boksscene's

stalone acteert goed.

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Ik hou helemaal niet van boks, maar Rocky Balboa is voor mij één van de interessantste personages uit een filmreeks.

Het prachtige acteerwerk van Stallone en voor iedereen die de vorige vijf delen zagen, kun je het toch een beetje een 'Rise and Fall' noemen, zonder dat hij er ook maar iets kan aan doen.

Prachtig uitgewerkt van Mr. Stallone die aan zijn Rocky-fans (waaronder ik) een zeer waardig einde heeft geschonken

Wat me het meeste aanspreekt in de film (die ik zeer apprecieer) is als hij met z'n zoon babbelt en de volgende zin zegt: It ain't about how hard you hit, it's about how hard you can get hit, and keep moving forward, how much you can take, and keep moving forward, that's how winning is done!

Mijn favoriete quote, opnieuw dankzij Sylvester Stallone.

It ain't over until it's over.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Rocky films hebben me nooit echt aangestaan. Alleen deel één heb ik gezien en die vond ik nog wel aardig, maar de vervolgen heb ik nooit gezien.

Als verjaardagscadeau heb ik deze afsluiter van de reeks gekregen, en gister gekeken. Best aardig filmpje. Stallone is duidelijk flink op leeftijd en zie er erg slecht uit maar opzich acteert hij nog wel redelijk. Het verhaal is weinig speciaals, en het einde is inderdaad heel voorspelbaar. Toch heb ik me er redelijk meer vermaakt.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Ik ben geen liefhebber van de vorige Rocky-films, en zal dat wel nooit worden.

Maar in navolging op de nieuwe Rambo film die Stallone had gemaakt was ik wel eens benieuwd wat hij van deze film heeft terechtgebracht.

En ik vind dat hij het hier zeker niet slecht doet, het scenario heeft in tegenstelling tot de vorige filmen uit deze reeks wel meer diepgang en is zeker niet vervelend.

Ook het gevecht wordt hier prachtig in beeld gebracht.

Van alle Rocky filmen, is dit de enige die me geboeid heeft en waarin ik niet teleurgesteld ben na het bekijken ervan.

Waren ze allemaal maar zo geweest.

Deze film is de aanleiding geweest om toch maar eens al de vorige filmen te bekijken, omdat ik deze zeer goed vond.

En ik moet mijn eerdere commentaar over de 5 voorgangers toch een beetje aanpassen, het zijn volgens mij nog steeds geen topfilmen, geen van de 5, maar slecht kan ik ze ook weer niet noemen. Ik heb ze nu alle 6 opeenvolgend gezien op een paar dagen en ik heb me zeker niet verveeld, integendeel.

En ook deze laatste 'Rocky', die ik nog steeds de beste van alle vind heeft door het bekijken van de eerste 5 nog aan waarde gewonnen.

Zozeer zelfs dat ik mijn score verhoog voor deze film.

Het scenario van deze 6de film is zonder meer prachtig en ook goed gebracht.

Een mooi einde van een toch wel bijzondere reeks.

avatar van james_cameron

Sympathiek laatste (neem ik aan) deel van de Rocky-saga. Stallone wordt nu wel erg oud voor de rol, maar hij is nog net geloofwaardig genoeg om het nog één keer op te nemen tegen de heersende kampioen. Het script is wat aan de rommelige kant- veel subplotjes worden niet netjes afgemaakt, maar de film heeft het hart op de juiste plaats en de personages zijn zo innemend dat je tegen wil en dank toch weer meeleeft. Qua stijl grijpt de film terug op het wat meer sober in beeld gebrachte origineel; een goede beslissing.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Aardig wegkijkend filmpje.

Heb enkel dit een deel 1 gezien en heb er totaal geen spijt van.

Integendeel, ik heb de indruk dat ik niets gemist heb door deel 2-5 niet te bekijken, dus zal ik dit ook niet doen.

Opvallend veel flashbacks naar stukken die ik dacht te herinneren in deel 1.

Verder is de opbouw tot de climax spannend weergeven. Enkel de eerste 30m stoorde mij, Stallone's amerikaans sentiment gaat er bij mij niet in.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

De afsluiter van de reeks is behoorlijk matig.

Ik weet niet welke mascara Stallone hier ophad, maar 't zag er niet uit.

De redelijke herinneringen, die ik had aan de veel betere eerste film uit 1976, komen hier in voor. Maar de film zat jammer genoeg toch niet echt lekker in elkaar. Ik vond de film voor de rest ook een beetje traag en kwam niet op gang. Van mij krijgt het dus een magere 2,0.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Mêh, het blijft allemaal maar beholpen met Rocky Balboa. Stallone verzwelgt zichzelf in lang vervlogen herinneringen en trekt nog een keer de bokshandschoenen aan. Plot heeft losse rammelende verhaallijntjes die nergens naar toe gaan en uiteindelijk wil het maar niet beklijven. Aardig eindgevecht met een jonge onaantastbare boksheld trouwens, maar die nieuwerwetse visuele effecten vond ik niet echt passend.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/sport film...

Prima verhaal...

(Vroeger keek ik teveel gebokst Rocky, vond een

beetje saai, maar nu speelt goed dan vorige film)...

Bekende acteur Sylvester Stallone speelt goed, maar

zijn leeftijd is ouder geworden, ook doet goed hij regisseur...

Redelijk mooi HD kwaliteit...

Redelijk achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Piratje

Piratje

Aardige film die opgroeit naar de eindspanning. Ook al konden wij het wel voorzien.

De moeite om Stalone nog eens zo in actie te zien.

De cast en het verhaal waren aangrijpend en goed vertolkt.

De regie in handen van Stallone is zeker een pluspunt waar hijzelf volledig achter stond.

Erop of eronder.

Opmerkelijk een van zijn beste Rocky-films

Een 4,0 siert hem en de hele ploeg.

avatar van frolunda

frolunda

Best een aardig film eigenlijk alhoewel Stallone matig acteert en er ook nog nep uitziet (z'n regie is wat dat betreft beter).Ook had het eind gevecht af en toe iets van een gênante vertoning.Toch verveelt de film niet en is de amusementswaarde vrij hoog,daarom drie sterren.

avatar van baspls

baspls

"Yo, Adrian, we did it... We did it."

Goede afsluiter van de Rocky-reeks.

Acteerwerk is in orde. Erg leuk om Stallone en Burt Woung weer te zien.

De muziek van Bill Conti is weer geweldig. Opvallend dat Micky's Theme veel word gebruikt ter wel hij niet in de film zit.

Nooit gedacht dat hij nog steeds kon boksen. Dit deel heeft de nodige drama en lijkt misschien nog wel het meest op deel één. Ik had graag wat meer flashbacks met Mick gezien. (GET UP YOU SON OF A BITCH!!). Erg vermakelijk en leuk om te zien.

Goed

avatar van Thorongil

Thorongil

Een goede afsluiter van de reeks, maar vind deze film wel de minste van de Rocky-reeks. Ten eerste is de tegenstrever bijlange niet zo memorabel als een Apollo Creed of Ivan Drogo. Vond het ook maar wat raar/misplaatst dat Rocky zo romantisch doet met 'Little Marie' klein meisje uit de 1e film. Een onderhoudende film, maar het ontbrak toch aan iets, die echte spanning uit de eerste films en catchy muziek.

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin Rocky na jaren weer terugkeert in de ring na uitzending met een computergevecht. Een laat vervolg, maar aangezien het personage ook ouder is geworden wel mooi om te zien. Een fijne nostalgische sfeer en ook een prima verhaal. Sylvester Stallone laat maar weer eens zien dat hij Rocky IS. Leuke beelden ook tijdens de aftiteling.

avatar van blurp194

blurp194

Einde van de Rockymarathon. Totdat Creed uitkomt, dan. Nog een paar weekjes wachten, want dit jaar nog even naar Amerika zit er niet meer in.

Het verhaal is op zich wel leuk gevonden, met de aanleiding in de simulatie en de daarop volgende mediahype. Toch is de persoon van Rocky en zijn voortkabbelende leven ruim interessant genoeg om daar tegenop te wegen, en de ruime eerste helft mee te vullen - het duurde tot ruim een uur in de film voordat ik me ging afvragen 'gaat er nog gebokst worden'. Geraldine Hughes is voorspelbaar leuk als opvolgster van Talia Shire, de ouwe cast is er weer bij voor zover daar nog beweging in zit, maar de verdere bijrollen - Milo Ventimiglia voorop - vallen een beetje door de mand. Niet dat dat echt opvalt overigens, Stallone trekt genoeg de aandacht naar zichzelf. Totdat het tijd wordt om te matten, want dat vond ik in vergelijking met de eerdere films wat tegenvallen. Ondanks dat de productietechniek toch duidelijk op een veel hoger plan staat.

En, ja, waarvan we dan dachten dat het de finale afsluiting van het Rocky-tijdperk zou zijn blijkt ook deze keer dan weer een schijnbeweging. Benieuwd hoe lang Stallone dat nog volhoudt - maar als er een les is die de Rocky-films er genadeloos in rammen, is het dat de man een enorm uithoudingsvermogen heeft.

Ohja. Zoals de poster al zegt It ain't over till it's over zit in deze film dan wel een grappig extraatje tijdens de aftiteling. Symbolisch voor de hele serie, en dan bedoel ik niet dat het beeld kennelijk weer weg is.