• 9.373.537 stemmen

Rocky Balboa (2006)

Drama / Sport | 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Sport

Speelduur: 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver

Gesproken taal: Engels, Spaans en Georgisch

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Rocky Balboa

"It ain't over 'til it's over."

Rocky Balboa, één van de grootste bokskampioenen in de geschiedenis, heeft al jaren niet meer gebokst, The Italian Stallion, die bekend stond om zijn stalen kaak en zijn wilskracht om te winnen. Zijn vrouw Adrian is inmiddels overleden en zijn zoon en hij zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Rocky woont weer in de straten van Philadelphia waarin hij een restaurant runt. Wanneer ESPN een virtuele match toont tussen hem en de huidige wereldkampioen, Mason Dixon, en belachelijk wordt gemaakt op tv, begint Rocky na te denken. Uiteindelijk wordt hij door de manager van Dixon overgehaald om nog één keer de ring in te gaan...

Robert 'Rocky' Balboa

Paulie Pennino

Mason 'The Line' Dixon

Robert 'Rocky' Balboa Jr.

Tony 'Duke' Evers

Lou DiBella

Mike Tyson

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

De minste is echt wel Rocky V, hoor.

avatar van maxwevalli

maxwevalli

Mooie afsluiting van Rocky B.

avatar van Leno

Leno

Verrassende film die met veel liefde is gemaakt. Stallone laat iedereen zien dat in de filmwereld alles mogelijk is. Hij zou te oud zijn en wie zat er nou op een zesde deel te wachten?

Het verhaal is zorgvuldig opgebouwd naar de climax toe, en weet zodoende zeker te overtuigen. Het drama 'op de vierkante meter' geeft diepgang aan het karakter en vooral ook sympathie. Dit is wederom een belangrijk aspect in deze film.

De climax is mooi gemaakt en bovendien ook een mooi eerbetoon aan de eerdere delen.

Stallone weet Rocky prachtig neer te zetten en heeft alles uit de kast getrokken om er wat van te maken. Hulde hiervoor, want het is hem gelukt! Als fan van de serie is het dan ook een genot om zo de serie te zien afsluiten. Althans daar gaan we dan maar even vanuit..

avatar van Theunissen

Verreweg de slechtste Rocky film. Het verhaal was te triest voor woorden en Sylvester Stallone was een aanfluiting.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Erg standaard, zeikfilm. draagt niets bij aan voorgaande rockies. Die waren ook niet erg hoog van niveau, maar dit is wel heel erg slijmerig, met allerlij zogenaamd ontroerende levenslessen, en inner strength bullshit. het loopt dan ook precies zoals je het verwacht en iedereen is blij...

avatar van dikkop

dikkop

Deze had je niet moeten maken Sly...Maar goed 3 volle sterren voor eerder geleverde diensten. Yo, Adriaaaaan!

83Utreg! schreef:

Exactly. Genant hoe Stallone daar in de ring stond, totaal ongeloofwaardig gladgetrokken en volgespoten lijf, de hele heldenstatus afgebroken daar. De rest van het verhaal had weer niks om het lijf, nog net niet zo erg als in V, maar veel scheelt het niet. De 'nieuwe' personages werden ook enkel toegevoegd om aan het eind naast de ring te gaan staan juichen. Overbodige vulling.

Sowieso niet mijn filmreeks, maar dit was wel weer erg hoor. 1.5*

Sowieso niet mijn filmreeks, maar dit was wel weer erg hoor. 1.5*

Helaas niets van de film begrepen merk ik, jammer.

Rocky Balboa is, op Rocky I na, misschien wel de beste in de hele reeks. De vlucht naar het verleden en het strakgetrokken (en daardoor er erg verlopen uitziende) gelaat van Stallone is schitterend. Het zijn trouwens de kleine details die RB zeer de moeite waard maken. Bijvoorbeeld de uitgerangeerde oud-bokser Spider Rico die dagelijks bij Balboa in zijn restaurantje komt eten is erg goed bedacht. Als dat geen nostalgie is weet ik het niet meer. Ook het feit dat Adrian is overleden, vind ik ontroerend. Stallone zet naar mijn mening een erg overtuigende rouwende weduwnaar neer die maar moeilijk met zichzelf kan leven, helemaal niets gênant aan als je het mij vraagt. Dat Rocky de volle 12 ronden meekan met de huidige kampioen laat de neergang van het boksniveau zien, dat is ook wat er geschetst diende te worden. Je moet de filosofie achter de Rocky reeks begrijpen om deze film te kunnen waarderen. Rocky IV en V waren zeer matig tot slecht, maar maak jezelf niet ongeloofwaardig door dat ook van Rocky Balboa te vinden.

dennis1979 schreef:

Helaas niets van de film begrepen merk ik, jammer.

Filosofie achter de Rocky-reeks..
Tja deze laagdrempelige 'filosofie' zal ik inderdaad niet begrepen hebben zeg. IV was nog best vermakelijk overigens, daar viel tenminsten bij vlagen nog wat te lachen. V was echt extreem schaamteloos, en eigenlijk is deze maar net iets 'beter'.

De neergang van het boksniveau.. leuk verzinsel, maar nergens op gebaseerd natuurlijk.

Leuk hoor dat je dit zo'n leuke film vindt, maar maak het nou niet allemaal mooier dan het is.

Montorsi schreef:

Filosofie achter de Rocky-reeks..

Het klopt inderdaad dat ik dit een redelijke film vind. Er zit zeker een filosofie en een boodschap achter de Rocky films. Deze is namelijk: Dat je door hard te werken en je eigen weg te volgen veel kunt bereiken. Je kunt er voor kiezen om de boodschap niet te willen zien of het gewoon echt niet ziet omdat de films niets voor je zijn, bijvoorbeeld omdat je geen sportman bent. Ik vind het allemaal prima.

Mensen uit de bokswereld (Lees; Lennox Lewis, Ray Mercer en Shannon Briggs) geven zelfs toe dat RB goed en realistisch weergeeft dat het boksniveau de laatste decennia sterk is gedaald en dat de oudere boksers die nog actief zijn de boventoon voeren, Met Vitali Klitschko als uitzondering natuurlijk.

De wereldkampioen Mason Dixon heeft door een dalend niveau totaal geen competitie meer en daardoor niet meer de drive om alles uit zichzelf te halen. Bovendien is totaal niet in topvorm. Rocky gaat als oude man nog 1 keer de uitdaging aan, waarom niet? Lance Armsrong is ook terug en is 36 terwijl wielrenners hun top bereiken rond de mid-twintig. (Boksers zijn vanaf halverwege de dertig pas op hun best en Stallone speelt een Rocky van eind 40, dus waarom niet?) Jij mag dat een leuk verzinsel vinden en jij mag de film ook bijna net zo slecht vinden als Rocky V. Je hoort mij ook niet zeggen dat dit een topfilm is, maar zo slecht als jij hem schetst is hij niet.

Ik vind het prachtig dat je het niet met me eens bent, alleen zijn je argumenten wat slap en raken kant nog wal. Maar dat geeft niet, iedereen heeft tenslotte het recht zichzelf belachelijk te maken

dennis1979 schreef:

[..]

Voordat je allerlei suggesties gaat wekken waarom ik de boodschap niet bepaald geniaal of bijzonder vindt. Het is natuurlijk een aardig uitgangspunt, filosofie zoals je het kennelijk graag formuleert, maar alles behalve origineel en al helemaal niet zo geniaal is. Leuk voor één film, maar de noodzaak om in 2006 nog een Rocky te produceren waarin je zo opzichtig standaard prut krijgt toegeworpen die draait om exact hetzelfde uitgangspunt als de 5 films daarvoor, ja dat gaat weleens vervelen.

Dat Rocky eind 40 zou zijn zal best, ik kan me niet herinneren dat dat voorbij kwam, maar vooruit, het zal. Het probleem is alleen dat Stallone in de 60 ís, en dat is hem zwaar aan te zien ook. Nou weet je al lang dat hij het 12 rondes uit gaat houden en dat hij zijn eer hooghoudt en dat soort blabla, maar ik vind dat dus echt de grootste nonsens, of je het nou wil of niet. Dixon wint alles op z'n dooie akkertje, en wanneer hij dan een virtueel gevechtje verliest van Rocky heeft hij er kennelijk niet zo'n zin meer in en traint nauwelijks meer. Rocky gaat na jaren weer een paar weken trainen, Adrian aan zijn zijde, en verhip, hij gaat nog aardig mee ook.. NEE je verwacht het niet hoor.

ps. je vergelijking met Armstrong zou nog enigzins hout snijden als hij in de Giro of Tour met de besten omhoog gaat. Een comeback kan best, al is iemand 80, het gaat om de geloofwaardigheid van de geleverde prestaties, en kennelijk maak je daar geen onderscheid tussen.

Herstel, vind jij niet.

Tja, wel een pijnlijke bewering voor iemand die durft te stellen dat je de film vast niet begrepen zal hebben omdat je hem toevallig niet om aan te zien vond.

Herstel, vind jij niet.

Ik moet zeggen: je hebt een paar prima punten, maar ben het over het algemeen toch niet met je eens en we komen hier dan ook niet uit.

Hoop overigens wel dat je bij mijn laatste opmerking:

de knipoog ziet. Dit was niet al te serieus en al helemaal niet beledigend bedoeld.

PS; als Armsrong in de Tour (want in de Giro gaat hij zich sparen) met de besten mee omhoog gaat dan komen we hier wel op terug.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Overgedaan van Deel 1 kun je zo zien. Voor de rest slecht verhaal.

avatar van Lennert

Lennert

Ik was behoorlijk enthousiast in ieder geval, uitstekende acteerprestaties, goed script (helemaal fijn om te zien dat Rocky geen complete nietsnut is geworden zoals het geval was in deel 5 nadat hij al zijn geld daar kwijtraakte) en een spetterend eindgevecht zoals het in een Rocky film hoort (met een gepast einde).

Ik hoop toch wel dat dit echt de laatste Rocky film is, anders zou het wel heel krampachtig worden. (Hoewel, een rematch tussen een bejaarde Ivan Draco en Rocky of een cyborg Apollo Creed lijkt me nog wel wat )

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

toch wel de beste rockyfilm na deel 1, al vond ik dat deel 2 ook erg goed was;)

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Alweer een rocky film. De zelfde stijl, zelfde verhaallijn dan de vorige rocky films. Verhaal is niets bijzonders enkel rocky die nog eens gaat boksen en het einde is uitermate zwak. Nog eenvoudiger kan het niet dit maakt de film dan ook voorspelbaar tot en met. Zo is de spanning er natuurlijk wel van af , dan verwacht je nog iets origineels op het einde blijkt dat wat je verwacht had op je televisie scherm verschijnt. Voor het verhaal zelf moet je absoluut niet kijken, zeker als dit iets belangrijks is voor jouw want anders is je dacht slecht. Stallone acteert zoals anders met z'n zware stem en lompe bewegingen, precies of het is de bedoeling dat hij zo praat maar hij praat in het echt ook zo blijkt uit Rambo films. Stallone heeft nog nooit een ander soort films geregisseerd misschien is hij te dom om eens een goed en misschien een beetje meer doordacht einde te brengen. Kom eens af met iets origineel en niet zo standaard meer Sylvester ! Ondanks het zwakke en voorspelbare verhaal heb ik toch verder gekeken en dit was eigenlijk niet echt tegen mijn zin. De verfilming , goede effecten en muziek hebben me overtuigt verder te kijken en dit deed ik dan ook. Het is een erg verzorgde film en het brengt toch wel een bepaald gevoel met zich mee. Op bepaalde moment krijg je een 'feel good' moment wat ik helemaal niet slecht vind en dan op bepaalde momenten komt Rocky daar dan naar buiten met een stoere blik op zijn gezicht en dan denk je wel van: het is hem zelf die het regisseert. Licht dramatische momenten kan Stallone eigenlijk helemaal niet acteren. Zijn hoofd is daar helemaal niet voor gemaakt, er was dan ook niets dramatisch aan de film alhoewel dit de bedoeling was. De film is wel niet echt langdradig en de poster is matig.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

haha deze film is idd een aardig groot succes geworden.. misschien wel de beste na rocky 1;)

avatar van Nomak

Nomak

Slechtste Rocky film, voegt niets toe en is dus overbodig.

avatar van mrwhite

mrwhite

stallone heeft zelf gezegt dat er geen 6de komt dus

avatar van mrwhite

mrwhite

sevende bedoel ik hehe

avatar van kokosnoot

kokosnoot

Weer een lekker laag gemiddelde op moviemeter

avatar van ronaldinjooo

ronaldinjooo

@ JDSsmetje ;

Wat ik niet snap, is dat als je de vorige (5!) delen allemaal niet leuk vond of weet ik veel wat, dat je naar een film als deze gaat kijken.

Ik vond Harry potter 1 een kutfilm dus dat belet me om de andere delen te gaan kijken omdat het allemaal op hetzelfde neerkomt,.

Tuurlijk was deze Rocky niet de beste, maar ik vond hem best te pruimen omdat ik een Rocky fan ben.

Oh en wat ik nooit heb begrepen, waarom kraken mensen Rocky 5 altijd af, dat vond ik na deel 4 juist de leukste :$

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Hadden ze maar gestopt bij IV nu staat deze reeks (en sly zelf) bekend als uitgemolke...

maarja, wat moet je dan op je 50ste

avatar van Minibin

Minibin

Op je 60e, om precies te zijn

avatar van Rulo

Rulo

Vind anders Gran Torino met grandpa Eastwoord errug goed...

Deze met grandpa Stallone vind ik zeker een aardige film. Begin een beetje matig, maar het einde is echt superieur...

avatar van Spetie

Redelijke afsluiter van de reeks. Waar ik deel vijf een totale aanfluiting vond, is dit vervolg best een redelijke film. Een en ander is nogal voorspelbaar, maar er is zowaar aandacht besteed aan een verhaal, dat best aardig in elkaar zit. Soms aardige dialogen, matig acteerwerk en een eindgevecht dat er best zijn mag. Spectaculair in beeld gebracht, met een op zich bevredigende afloop. Jammer alleen dat Stallone zelf zo matig speelt en door zijn ouwe lijf een en ander nogal ongeloofwaardig overkomt. Redelijk al met al dus en beter dan ik verwacht had.

avatar van Nomak

Nomak

Ik snap de kritiek op het 5de deel niet.

avatar van K@i

K@i

Zeker vermakelijk snap alleen het einde nietwon hij nog wel of niet volgens mij niet toch

avatar van Spetie

K@i schreef:

De jury, bestaande uit drie man, was verdeeld, 94-95 verlies, 95-94 winst en 94-95 verlies. Rocky verliest dus nipt, maar zelfs dat hij al niemand verwacht en daarmee dwingt hij dus respect af volgens de film.

avatar van biebel

biebel

Deze film borduurt voort op nostalgie. Leuk om te zien hoe ze Sylvester met de nodige preparaten weer fit hebben gekregen, maar het is niet veel. Had lekker gestopt na Rocky 4, maar het grote geld riep en ook deze filmreeks moet eindigen in mineur. Toch nog 2,5* (omdat het toch een jeugdheld is )