• 9.373.533 stemmen

Rocky Balboa (2006)

Drama / Sport | 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Sport

Speelduur: 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver

Gesproken taal: Engels, Spaans en Georgisch

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Rocky Balboa

"It ain't over 'til it's over."

Rocky Balboa, één van de grootste bokskampioenen in de geschiedenis, heeft al jaren niet meer gebokst, The Italian Stallion, die bekend stond om zijn stalen kaak en zijn wilskracht om te winnen. Zijn vrouw Adrian is inmiddels overleden en zijn zoon en hij zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Rocky woont weer in de straten van Philadelphia waarin hij een restaurant runt. Wanneer ESPN een virtuele match toont tussen hem en de huidige wereldkampioen, Mason Dixon, en belachelijk wordt gemaakt op tv, begint Rocky na te denken. Uiteindelijk wordt hij door de manager van Dixon overgehaald om nog één keer de ring in te gaan...

Robert 'Rocky' Balboa

Paulie Pennino

Mason 'The Line' Dixon

Robert 'Rocky' Balboa Jr.

Tony 'Duke' Evers

Lou DiBella

Mike Tyson

avatar van film_kaza

film_kaza

nog een rocky? houden die films dan nooit op.

avatar van lennox

lennox

nee, die houden nooit op!

na de vierde reeks moesten ze ermee opgehouden zijn, de vijfde was een spijtige zaak voor de hele reeks en vrees dat de zesde een complete flop wordt.

ik heb het moeilijk om dit te zeggen, want ik ben een echte rocky-fan!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

nee, niet echt

avatar van Materny

Materny

Na deze is het wel genoeg geweest denk ik.

Dadelijk krijgen we nog ''The son of rocky''

avatar van angiie

angiie

Captain Pervert schreef:

Ben erg benieuwd, Rocky is toch wel een leuk filmpersonage.

Burt Young doet in elk geval weer mee, alleen zie ik Talia Shire er niet bij staan op imdb

nee, ze zou dood zijn gegaan, geloof ik. naja.. we zien wel

the spies

YESSSSS!!! Eindelijk! Deze ga ik dus zeker kijken. Rocky is echt zo'n filmreeks die wat mij betreft oneindig door mag gaan. (wel mat Stallone natuurlijk) Rocky 28; The Next Generation! Geweldig toch.

avatar van Lola3

Lola3

the spies schreef:

Sorry dat ik je weer moet tegenspreken maar vind je niet dat het verhaal al genoeg uitgemolken is?

avatar van Lola3

Lola3

Lola3 schreef:

Je ziet trouwens steeds het gemiddelde dalen als je de vervolgen bekijkt, ik denk dat deze onder de 2 zal gaan en in de Top zal belanden, DE TOP FLOP WEL!!!

the spies

Rocky is entertainment! Deel 1 is een klassieker. Weet is ook wel. Goed geacteerd, goed verhaal en de delen erna werden idd qua diepgang een stuk minder, maar niet wat entertainment betreft. Daarom heb ik zin in deel 6 en zeg ik dus nogmaal; YESSSSS!!!!

Sorry Lola3, but I'm not going down! No pain!

lowhusky

op IMDB staat Mr T. er opeens niet meer bij! Hoe kan dit?

Verder krijgt Mr T binnenkort wel een eigen talkshow genaamd 'I pity the fool' waarin hij mensen direct advies kan geven.

Zijn uitspraak 'I pity the fool' ('ik heb medelijden met hem') komt uit Rocky III, waarin hij Clubber Lang speelt. Als een man hem vraagt of hij Rocky haat, antwoordt hij: 'Ik haat Balboa niet, ik heb medelijden met hem'

avatar van mikey

mikey

Ik las gisteren in parooltje dat MR T een praatprogramma krijgt/heeft met de titel I pity the fool.

avatar van as

as

mikey schreef:

Misschien is het handig om het bericht boven je te lezen...

avatar van mikey

mikey

Oeps

avatar van g. lundgren

g. lundgren

ik weet niet waarom iedereen zo negatief doet er is echt geen rol te bedenken die stallone niet aan zou kunnen. Ik heb trouwens gehoord dat mr T zijn eigen talkshow krijgt

avatar van Leno

Leno

lowhusky schreef:

mikey schreef:

g. lundgren schreef:

Ik heb trouwens gehoord dat mr T zijn eigen talkshow krijgt

Volgens mij krijgt Mr. T een eigen talkshow

avatar van g. lundgren

g. lundgren

hoe weet je dat?

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Ik ga in iedergeval kijken naar Rocky. Ik ben benieuwd hoe het afloopt, ik bedoel na al die overwinningen........

lowhusky

op het einde wint rocky toch weer zoals altijd

avatar van Salto

Salto

Ja ik ga ook ZEKER kijken als ie uitkomt.

Sorry mensen, maar de film Rocky heeft een speciale rol in mijn leven gekregen....

Veel herinneringen, kippevel en inspiratie. Weet niet wat het is, maar deze film heeft echt DE X-FACTOR!

avatar van Salto

Salto

en Iowusky.... als je de films hebt gezien dan weet je dat Rocky niet altijd heeft gewonnen in zijn loopbaan... Hij begon in de film als een middelmatige bokser... meer een loser... Daarna kreeg hij inspiratie en laat hij zien dat door de juiste instelling te hebben en doorzettingsvermogen.... dat men alles kan bereiken....

In Rocky I verliest hij van Apollo...

In Rocky II wint ie wel van Apollo in de rematch (kan toch?)

In Rocky III verliest ie weer, waarna hij de titel herovert

In Rocky IV wint ie van Drago

In Rocky V verliest hij al zijn rijkdom, maar laat hij zien dat echte rijkdom veel belangrijker is....namelijk de liefde van zijn vrouw en gezin....

snik....

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Salto schreef:

Dit gaat wat te ver, je hoeft je hier echt niet (voor) te verontschuldigen...

lowhusky

hij wint toch wel iets, hoeft niet per se de wedstrijd te zijn (als die komt)

Armacky

ik ben het helemaal mee eens met salto rocky heeft ook bij mij een speciale rol in mijn leven gekregen..

zo raar is dat toch niet, het ligt er gewoon aan hoe leuk je de films vind

Armacky

en trouwens.. lees ik het verkeerd, of is het zo dat adrian niet meespeelt in rocky VI?

zou wel jammer zijn

the spies

Rocky is gewoon geweldig! Zoals veel van Stallone's films. En net als veel Schwarzenegger films. OK, het zijn beide geen top acteurs, maar......SO WHAT!

Al dat ge-blabla over dat het verhaal uitgemolken is en dat het voorspelbaar is enz, enz dat vind ik pas uitgemolken en voorspelbaar. Die films zijn zo ontzettend amusant man! Dan maar wat minder goed geacteerd. Boeie. 'Traffic' was een goed verhaal én goed geacteerd, maar die film vond ik wel saai. Das pas erg, als een film saai is, ook al is ie zo goed geacteerd en blaaa...

Maar daar heb je bij Rocky geen last van!

Hoera voor Sly!!

the spies

oh, en dat er nog maar vele Rocky's en Rambo's mogen komen.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

rocky 5 werd afgemaakt in 1990 waarom komt 6 pas in 2007 gewoon 17jaar geen rocky'films bes wel jammer..

avatar van marich

marich

ik heb vandaag met mijn zoontjes van 10 en 11 gekeken naar het derde deel. Ik was zelf 11 toen ik rocky 1 zag.

Ze smullen van de film.

Ik ben het dan ook roerend eens met salto. Je moet hier niet met de instelling voor gaan zitten om naar een boksgevecht te kijken.

Voor sport hoef je niet gestudeerd te hebben. Elke laag van de bevolking kan uitblinken in sport. Het vraagt om doorzettingsvermogen en mentale kracht. En dat is in deze films goed vertaald.

Overigens ben ik erg benieuwd hoe Stallone er nog uitziet op zijn 60 ste. Ik vewacht dat hij nog steeds een figuur heeft om jaloers op te worden.

zeker zonder getwijfel.. rocky (sly) zal over 40 jaar nog zo'n lichaam hebben

avatar van Stallion

Stallion

Ze smullen van de film.

Goed gezegd. Hij heeft inderdaad nog een fantastisch lichaam. Oké, je kunt zien dat hij ouder is maar hij ziet er nog erg goed uit.