• 9.373.175 stemmen

Rocky Balboa (2006)

Drama / Sport | 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Sport

Speelduur: 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver

Gesproken taal: Engels, Spaans en Georgisch

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Rocky Balboa

"It ain't over 'til it's over."

Rocky Balboa, één van de grootste bokskampioenen in de geschiedenis, heeft al jaren niet meer gebokst, The Italian Stallion, die bekend stond om zijn stalen kaak en zijn wilskracht om te winnen. Zijn vrouw Adrian is inmiddels overleden en zijn zoon en hij zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Rocky woont weer in de straten van Philadelphia waarin hij een restaurant runt. Wanneer ESPN een virtuele match toont tussen hem en de huidige wereldkampioen, Mason Dixon, en belachelijk wordt gemaakt op tv, begint Rocky na te denken. Uiteindelijk wordt hij door de manager van Dixon overgehaald om nog één keer de ring in te gaan...

Robert 'Rocky' Balboa

Paulie Pennino

Mason 'The Line' Dixon

Robert 'Rocky' Balboa Jr.

Tony 'Duke' Evers

Lou DiBella

Mike Tyson

avatar van stan

stan

Wat een uitmelkerij

lennox

ik hoop het niet, maar vrees dat dit de flop van de eeuw wordt! de eerste vier rocky's vond ik stuk voor stuk toppers, de vijfde was een ontgoocheling op alle vlakken!

ik hoop dat ik het verkeerd heb, maar ik vrees het ergste...

avatar van magnifor

magnifor

Ik ben iig benieuwd en wacht gewoon af.

avatar van Doom

Doom

mikoz schreef:

Zou ik niet doen .. film is al te veel uitgerekt , maar om er nou zo veel jaar later nog eens eentje tegenaante gooien lijkt me een bijzonder slecht plan.

Mwha, opzich kan het niet dieper zakken dan dat het al is gedaan. Dus waarom niet proberen met wat goede hoop ? Wie weet

Ik kijk er wel naar uit

avatar van moviemaik

moviemaik

rocky is vetman maar ga vandaag naar king kong oook vet

avatar van Leno

Leno

Iedereen is stiekem wel nieuwsgierig, en hoopt denk ik ook op een giga flop (wat ook wel voor de hand ligt).

avatar van Materny

Materny

Nee, daar zie ik niks meer in.

Maar Stallone kondigt zelf aan nog een rocky en rambo te willen maken dus mijn mening wordt helaas niet op prijs gesteld door Mr Stallone

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ben erg benieuwd, Rocky is toch wel een leuk filmpersonage.

Burt Young doet in elk geval weer mee, alleen zie ik Talia Shire er niet bij staan op imdb

avatar van Conspiracy

Conspiracy

Ik hoorde dat ze dood is in deze film. Erg jammer

avatar van BlueSword

BlueSword

hmm ik hou nie van rocky en dit kennen we nu wel.

Rocky besluit nog eenmaal de uitdaging aan te gaan.

goed verhaal zeg.

avatar van Remi

Remi

Alweer een Rocky film?

De eerste delen waren wel leuk, maar dit gaar volgens mij echt te ver, hoor...

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Daar gaan we weer....

avatar van Mug

Mug

Berichten weggehaald. Gelieve een moderator te berichten via persoonlijk bericht indien er reeds gestemd is.

Salto

De essensie (hoe schrijf je dat? haha) van ROCKY is niet het boksen. Het is niet het wereldtitelgevecht. Het is niet trainen om Apollo Creed te verslaan. Rocky is een weerspiegeling van het dagelijkse leven van ieder mens.

In de originele Rocky (I) zag je een nietsnut die niets met zijn leven voorhad dan zichzelf in een vieze ring kapot te laten slaan voor 20 dollar. En geld te collecteren voor een gladde italiaan. Een schijnbaar dom 'karakter' dat maar rondliep in Philadelphia met een stuiterballetje.

Deze man kreeg bij toeval de kans van zijn leven om wat van zijn leven te maken. En men kwam erachter dat het niet zo'n nietsnut is als iedereen dacht. (de eerste scene uit ROCKY in de vieze boxzaal. Een vrouwtje riep hem na: 'You're a Bum!')

Door alles op alles te zetten, kon hij het beste uit zichzelf halen en het tegen de wereldkampioen opnemen. Zijn doel was niet om wereldkampioen te worden, maar hij dacht als hij nu in de 15de ronde nog steeds overeind stond (going the distance). Wat niemand ooit tegen Apollo Creed had gedaan, dan is het leven nog niet zo gek voor hem. Dan is hij niet die 'bum' die de mensen dachten dat hij was.

Rocky weerspiegelt elke mens in de wereld. In iedereen schuilt een wereldkampioen, als je het maar graag genoeg wilt.

De liefde tussen Rocky en Adrian is de mooiste naar mijn mening ooit in de geschiedenis van de film. Talia Shire, daar neem ik mijn pet voor af.

Over Sly gesproken. Als je het verhaal hoort van de totstandkoming van deze film. Zie je een gelijkenins tussen het leven van Rocky en het leven van Stallone. Zonder Stallone is er geen Rocky en andersom eigenlijk ook.

Daarom mag hij van mij een 6de film maken. Ik zal met belangstelling op deze film wachten en ik zal em gaan bewonderen in de bioscoop. Want Sylvester hoeft niet goed te kunne acteren voor Rocky. Hij IS het....

Ik had gehoord dat Burt Reynolds eerst voor de rol van Rocky werd voorgedragen. STEL JE VOOR!!!! Het zou dan misschien wel een goeie boksfilm worden, maar het zou nooit de diepgang hebben meegekregen die Stallone aan het karakter heeft gegeven....

JA IK BEN EEN ROCKY FAN. Deze film heeft mij (en velen op deze wereld met mij) inspiratie gegeven om door te zetten en dat neits onmogelijk is als men er maar alles aan doet.

Je hoeft niet te winnen... om een winaar te zijn...

Veel kijkplezier bij Rocky Balboa!

avatar van donnie B.

donnie B.

Ik ga de film zeker kijken, maar het verhaal hierboven is echt zwaar overdreven. Rocky is gewoon vermaak!

Salto

Yeah, I got carried away...

lennox

misschien een opmerking die er nog weinig toe doet, maar dit ging de grootste hit van de hele rocky-serie geweest zijn moest hij ivan drago geklopt hebben voor de ogen van een vijandig publiek!

lennox

en die opmerking was natuurlijk bedoeld voor de vierde rocky...nuja, een gepensioneerde die de uitdaging tegen de wereldkampioen aangaat, klinkt ook al zo ongelofelijk dat dit misschien wel de grootste hit kan worden

avatar van dirkh

dirkh

pff jij gelooft in sprookjes hé salto?? wat een fylosofisch onzin verhaal.

De rocky films zijn gewoon vermaak, de producenten willen er geen speciale boodschap mee geven hoor. zij willen gewoon geld eraan verdienen.

anders zou er wel geen zesde deel komen toch?

de andere 5 films hebben me ook vermaakt ik hoop de 6e ook !!!

Salto

De producenten misschen wel. Maar producenten willen altijd overal aan verdienen.

Maar de geestelijk vader van Rocky (Stallone) niet en dat is op te maken uit het feit dat hij verschrikkelijk veel geld heeft geweigerd van diezelfde producenten voor zijn script om iemand anders de rol van Rocky te laten spelen.

Hij wist dat niemand Rocky Balboa beter kende dan hijzelf en dat niemand anders 'zijn boodschap' beter kon uitbrengen.

Ook al zou de filom floppen (wat het dus alles behalve heeft gedaan). Hij moest en zal zelf de rol gaan spelen. Ook al moest hij in die tijd zijn hond verkopen om zijn huur te betalen.

Rocky is meer dan zomaar vermaak... En achter elk verhaal zit een filosofie... Zelfs achter het verhaal van scary movie. Ook al is die heel satirisch.

avatar van Leno

Leno

Eerste teaser trailer. Veel zien we niet, maar hij 'teased' wel..

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Ik sluit me aan bij Salto. De Rocky-reeks is veel meer dan wat plat vermaak. Als ik eraan terugdenk, denk ik niet in de eerste plaats aan de gevechten, maar aan het 'from-zero-to-hero-verhaal'. De liefdesstory tussen Rocky en Adrian is zo mooi omdat het net echt is: een beetje onhandig en met ups en downs, voorbeeldig gebracht door beide acteurs.

Dat het vanaf Rocky III meer met vermaak bezig is dan met verhaal is ergens ook normaal. Ze kunnen niet blijven teren op dezelfde formule in elke film. Het feit dat de Rocky-reeks z'n populariteit nooit verloren heeft, bewijst het gelijk van de makers.

Dat er geld mee gemoeid is, ja zeg, in welke film niet ???

Beetje verrassend, maar hoewel ik graag gekeken heb naar de Rocky-reeks, ben ik een beetje bang voor dit zesde deel. Ik ben niet zo'n geloofwaardigheidszeur, maar een zestigjarige in de ring ? ... Ik weet het niet.

Ik hoop alvast het beste.

avatar van Wouter

Mister_Movie schreef:

Maar dat was wel klaar na de eerste film, toch...?

avatar van Halcyon

Halcyon

Plat vermaak? Vond de eerste twee nochtans echt wel goed. De rest is inderdaad overbodig. Afwachten wat dit wordt...

avatar van Wouter

De tweede was al overbodig, alhoewel minder slecht dan de rest van de vervolgen.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Wouter schreef:

Maar dat was wel klaar na de eerste film, toch...?

Nja, misschien wel. Maar het leuke aan deel 3 en 4 vond ik dat hij z'n 'hero-status' dan weer moest verdedigen. Iets wat misschien wel even moeilijk was. Het zijn ook twee delen die onvergelijkbaar zijn met de eerste twee delen, maar hun eigen waarde hebben.

avatar van Diesel

Diesel

Rocky 6

avatar van jurriaan15

jurriaan15

nooit gehoord dat deze gemaakt werd..

avatar van Werwolf

Werwolf

Pfff, nog niet genoeg uitgemolken...

avatar van Materny

Materny

Ben enigzins positief over dit 6e deel.

Niet omdat ik verwacht dat hij goed zal zijn, maar gewoon om het feit dat één van m'n jeugd idolen weer terugkeert in de filmindustrie na enige tijd.

Mr T .

Maar ik verwacht niet veel van het verhaal,