• 9.373.940 stemmen

Rocky Balboa (2006)

Drama / Sport | 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Sport

Speelduur: 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver

Gesproken taal: Engels, Spaans en Georgisch

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Rocky Balboa

"It ain't over 'til it's over."

Rocky Balboa, één van de grootste bokskampioenen in de geschiedenis, heeft al jaren niet meer gebokst, The Italian Stallion, die bekend stond om zijn stalen kaak en zijn wilskracht om te winnen. Zijn vrouw Adrian is inmiddels overleden en zijn zoon en hij zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Rocky woont weer in de straten van Philadelphia waarin hij een restaurant runt. Wanneer ESPN een virtuele match toont tussen hem en de huidige wereldkampioen, Mason Dixon, en belachelijk wordt gemaakt op tv, begint Rocky na te denken. Uiteindelijk wordt hij door de manager van Dixon overgehaald om nog één keer de ring in te gaan...

Robert 'Rocky' Balboa

Paulie Pennino

Mason 'The Line' Dixon

Robert 'Rocky' Balboa Jr.

Tony 'Duke' Evers

Lou DiBella

Mike Tyson

avatar van tijmengozer

tijmengozer

Bij Film > Nieuws > Rocky VI:

Remember all those jokes about Rocky XX? Well, they're only about 14 off.

Sylvester Stallone is in talks to revive his Italian Stallion alter ego for a sixth installment of the Roman numeral-friendly boxing franchise, today's Hollywood Reporter says.

Stallone would write, direct and star in Rocky VI, the trade paper says. The star's publicist had no comment on the report.

The project, described as being in the early stages, was unveiled by an MGM executive during a conference call to studio investors Tuesday, according to the Reporter. Other films reputedly teased: Two new Arnold Schwarzenegger vehicles, a Rollerball remake, a "youth-oriented" Pink Panther, and a Basic Instinct sequel. (Aside from the Schwarzenegger films, MGM didn't have any star names locked down for those other movies.)

Sources tell the Reporter that Rocky VI is being billed as a back-to-the-roots effort--a modestly budgeted ($30 million) film akin to the Oscar-winning 1976 original (made for $1.1 million back when that was a modest budget).

Considering today's inflated salaries, a $30 million budget would be an interesting fit for its would-be triple-hyphenate considering Stallone still occasionally draws on his membership in Hollywood's $20 million club.

Stallone, now 53, began playing pug pugilist Rocky Balboa at age 30 (after film lore, tells us, he pounded out the script in three days--altering the course of his career.) He last laced up the gloves in 1990's Rocky V. In returning to the ring past the mid-century mark, Stallone/Balboa would be joining the flabby real-world likes of Larry Holmes and George Foreman.

avatar van tijmengozer

tijmengozer

Is dit nou echt een goed idee of wordt dit (weer) een ongelofelijk slap aftreksel van de andere rocky's? Ik denk dat het gewoon een schreeuw naar geld is van Stallone.

avatar van Macmanus

Macmanus

nee

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

NEEEEEE,

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Als hij er komt wil ik hem wel graag zien, en ongetwijveld word ie op zijn minst de moeite van het zien waard. Toch leuk om die goede oude cast nog eens in actie te zien, hopelijk doet paulie ook weer mee

Deel 2 & 3 staan hoog in mijn top 100, dus elke rocky vervolg is welkom.

avatar van Reinbo

NEE, Rocky 5 was al goed voor 0,5 en je kan niet nog lager stemmen op MM.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Voor Rocky fans zoals ik is ie toch meer waar dan een 0,5 (weliswaar slechts 2,5) Maar er is hoop. Wellicht een rematch in het bejaardenhuis tussen Mr. T en Rocky

avatar van mikoz

mikoz

Zou ik niet doen .. film is al te veel uitgerekt , maar om er nou zo veel jaar later nog eens eentje tegenaante gooien lijkt me een bijzonder slecht plan.

avatar van U-96

U-96

• 2069 stemmen

Ik zit in het midden. Ik hou wel van Rocky-films. Geen echte behoefte aan deel 6, maar ik zal er geen problemen mee hebben, uitmelking of niet.

avatar van Remi

Remi

Ik zie het dus helemaal niet zitten... Deel 1 vond ik wel leuk, maar ik heb het sowiso niet met actiefilms...

Ik ben er niet tegen, maar een goed idee...? Nee...

avatar van Stallion

Stallion

Het is dus officieel bevestigd dat er een nieuwe Rocky komt. Hier ben ik erg blij meen, want ik ben er een grote fan van. Denk niet dat hij er nu iet uitziet, want hij is nog in een goede conditite.

Leno

Tarver in de ring tegen Rocky

Antonio Tarver gaat het in de nieuwe Rocky film opnemen tegen Rocky Balboa alias The Italian Stallion.

Bokser Tarver gaat de rol van Mason “The Line” Dixon spelen in de film.

Tarver: “I'm the heavyweight champion of the world and unfortunately Rocky's got to come back to see me! I believe we're gonna start shooting around December 1st. We are filming this reality style. We'll be filming in Las Vegas the weekend of the Jermaine Taylor Hopkins fight...after they jump off the scale, we'll jump on, ha. Me and Sly have had a 10-year friendship. He's the director and he wrote the film. He told me he wrote it with me in mind, that's a big compliment."

In Rocky Balboa, zoals Rocky 6 uitgebracht wordt, zien we naast Tarver en Stallone rollen van Burt Young, Tony Burton en Mr T. Talia Shire zal er niet bijzijn want haar karakter Adrian is overleden.

Leno

Uitgemolken? zeker! Maar ik ben toch benieuwd naar deze film. Sly heeft i.i.g. lang genoeg over het script na kunnen denken..

avatar van pascal83

pascal83

Leno schreef:

Sly heeft i.i.g. lang genoeg over het script na kunnen denken..

Dat wil niets zeggen. Mijn goudvis kan ook 10 jaar over een filmscript nadenken.

avatar van Art

Art

O jee! Maar goed, Mr. T zit ook in de film en die zorgt altijd wel voor (onbedoelde) hilariteit

avatar van koreaan

koreaan

Hij heeft ook zo'n verschrikkelijk programma op televisie.

Dat ook met boxen te maken heeft.

Rocky is in mijn ogen niet een vernieuwend concept, als het nou eens over zijn zoon i.p.v. hem zelf.

Maar ja wie weet kan the Italion Stalion ons verassen.

pascal83 schreef:

Het was eerder sarcastisch bedoeld..

avatar van Quentin

Quentin

Plaatje is toch geen still, maar een foto van op de set?

avatar van as

as

Quentin schreef:

Plaatje is toch geen still, maar een foto van op de set?

Klopt.

avatar van mikey

mikey

Ik hoop dat MR T Rocky ditmaal knock-out slaat..

avatar van Doom

Doom

Hmm, het einde van de film is uiteraard nu al bekend maar ben toch wel benieuwd. Rocky films hebben wel wat, vermakelijk over het algemeen

avatar van katie morosky

katie morosky

Hoe oud is Stallone ondertussen. bijna 60? Geloofwaardig is dus het niet. Wie daagt er nu een zestigjarige uit om voor de wereldtitel te gaan boksen?

avatar van Wouter

De synopsis belooft weinig interessants.

avatar van mikey

mikey

Toch moet ik deze weer in de bios zien. Dat is wel een aardige traditie die ik voort wil zetten. (voor deel 1 en 2 was ik te jong)

katie morosky schreef:

Ik vind dat op zich nog wel meevallen. Ik neem aan dat zijn karakter een paar jaar jonger is.

George Foreman vechtte op zijn 48e nog voor het wereldkampioenschap. Op z'n 55 maakte hij nog een éénmalige comeback.

Rocky's tegenstander zal ongetwijfeld veel jonger zijn en tot de beste behoren, dat maakt het wel zeer onwaarschijnlijk dat Rocky wint. Wat wel gebeurt uiteraard.

avatar van Modar

Modar

Kan nu al niet wachten tot de film er is btw dit is niet de orginele filmposter

op onderstaande link is de officiele poster te vinden:

Is gewoon door een fan gemaakt.

avatar van Modar

Modar

ah ik vind hem wel mooi en echt lijken hehe

avatar van RickDe

RickDe

lijkt me zeer leuk

avatar van 100%VANDAMME

100%VANDAMME

Volgens mijgaat deze film 2 uitersten hebben, of een gigantische topper of het word de grootste flop van alle rockyfilms, volgens mij komt er geen middenweg van een gemiddelde film, maar als dit de echte laatste rocky gaat worden denk ik zelf dat stallone ook zijn uiterste best zal gaan doen om deze film zo goed mogelijk te maken.