• 9.375.109 stemmen

Night of the Living Dead (1968)

Horror | 96 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: George A. Romero

Met onder meer: Duane Jones, Judith O'Dea en Karl Hardman

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Night of the Living Dead

"If it doesn't scare you, you're already dead!"

De wereld wordt plotseling overspoeld door een epidemie van levende doden, die zich voeden met de levenden. Een groepje mensen kan zich verschansen in een afgezonderde hoeve. Ze worden doorlopend aangevallen, maar ook van binnenuit groeien de spanningen...

Harry Cooper

Helen Cooper

Karen Cooper / Corpse in House

Newscaster / Zombie

Zombie (as Bill Heinzman)

Zichzelf - Field Reporter (as Bill 'Chilly Billy' Cardille)

Aha... ik heb ook die versie van Goodfella gezien. Toch wat gemist schijnbaar

Goodfella schreef:

Dat zat helemaal niet in de versie die ik zag!

Misschien ben ik nu in de war met de re-make van "Night of the Living Dead", want daarin wordt 't allemaal wat meer aangedikt...zoals ik al zei, ik heb 'm alweer een poosje geleden gezien. Gauw maar weer kijken dan.

Maar ik denk niet dat 't we het eens worden over dit onderwerp. Neemt niet weg dat ik "Dawn of the Dead" ook geweldig vind! _o_

avatar van Goodfella

Goodfella

Jij bent dan ook een Zombie he. Ik ben een Goodfella, da's het verschil.

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Dit is toch geen typische zombie-film zonder enige vorm van goed verhaal en waarin de zombies achterlijk rondnietsen en mensen opeten?

Heeft deze film iets te bieden dat Evil Dead en Dawn of the Dead niet hebben?

PS. Deze heb ik nog niet gezien.

zombie

Deze film maakt deel uit van de "trilogy of the dead". namelijk :

1. "Night Of The Living Dead"

2. "Dawn Of The Dead"

3. "Day Of The Dead"

Oftewel hier is 't om begonnen...en natuurlijk lopen zombies hier achterlijk rond te nietsen en mensen op te eten...dat is toch ook de bedoeling

Kijken dus...

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Zeker! Een absolute klassieker in zijn genre, al is hij misschien wat traag voor de mensen die aan de modernere horrorfilms gewend zijn. Pas trouwens wel op dat je niet de verschrikkelijke 30th Anniversary Edition uit 1998 te pakken krijgt, die is namelijk te schandalig voor woorden.

En mocht je het origineel toch niks vinden, moet je zeker even de (minstens even geslaagde) remake proberen.

Enne, beide films hebben heel wat meer te bieden dan alleen 'achterlijk rondnietsende zombies'. Check it out!

avatar van Rujar

Rujar

Ik heb hier wel op gestemt maar is deze eigenlijk in zwart/wit?

avatar van starbright boy

Ja.

avatar van Rujar

Rujar

gelukkig, dan heb ik deze ook gezien.

Flipman

Ik moet deze film nog zien, zeker omdat dit jaar mijn voorliefde voor horrorfilms en dan vooral zombiefilms de kop op stak. Deze film, en zijn vervolg, de originele Dawn Of The Dead, schijnen erg goed te zijn, maar weet iemand of er betere zombiefilms bestaan dan degenen die door Romero zijn gemaakt? Undead schijnt niet zo geweldig te zijn, namelijk...

Flipman schreef:

Zijn er niet. Romero's films steken met kop en schouders boven de rest uit.

avatar van pjotr

pjotr

Flipman schreef:

...weet iemand of er betere zombiefilms bestaan dan degenen die door Romero zijn gemaakt?

Dellamorte Dellamore, The Living Dead at Manchester Morgue, Versus, Braindead en Dead & Buried: niet beter maar wel de moeite waard als je een zwak voor zombies hebt...;)

zombie

En vergeet "Shiryour Gari" (aka Junk) niet!

Flipman

Zijn er niet. Romero's films steken met kop en schouders boven de rest uit.

zombie schreef:

En vergeet "Shiryour Gari" (aka Junk) niet!

Hoewel jullie uiteenlopende meningen hebben, toch bedankt voor jullie tips en meningen!

avatar van martijn77

martijn77

Deze is echt wel een must see, Flipman!

martijn77 schreef:

Deze is echt wel een must see, Flipman!

Okay, maar zal 't niet zo wezen dat ik iets zal hebben van: "wat ziet dit er afschuwelijk nep uit?!"

Flipman schreef:

Je zeurt teveel vriendje. Kijk hem nou toch. Als er iets niet nep uitziet is het deze film wel.

avatar van martijn77

martijn77

Je moet het niet gaan vergelijken of afbranden op het ontbreken van SFX. Alles is nep maar daar is het film voor.. Probeer je een beetje in te leven in de context waarin deze film is gemaakt. Eind jaren 60 in de VS. De film doet voor het grootste gedeelte aan als een klucht. Een groep mensen heeft zich verschanst in een huis om te vluchten voor de horde zombies die achter ze aan zitten. Vergelijk dit (if you must) met zoiets als Reservoir Dogs; een film die zich in vrijwel 1 ruimte afspeelt en waarbij de dialogen en de onderlinge spanningen tussen de personages de boventoon voeren voor het verloop van het verhaal. Buiten lurkt het grote evil maar binnen speelt zich het verhaal af. Bedenk je nogmaals dat deze film behoorlijk oud is (en 1 van de eerste in het pandemische zombiegenre waarmee Romero groot is geworden). Het feit dat de film zwartwit is zal wellicht met budget te maken hebben maar het zou mij niets verbazen als er puur om dramatische overwegingen voor gekozen is. Het einde van NotLD is essentieel voor het ouderwetse kwartje om te vallen. Dus niet vroegtijdig afhaken, gewoon kijken en dan zijn we benieuwd wat je ervan vind.

Flipman

Okay, ik beloof jullie dat ik de film zal opsnorren en bekijken en geen kritiek vooraf zal hebben!

Jullie hebben gelijk, kritiek vooraf, dat is eigenlijk nergens goed voor, althans niet bij een film als deze!

avatar van gotti

Gister de trilogie box gekocht en vandaag deze (nog) maar eens bekeken. Vond 'm beter dan de vorige keer. Vanavond de andere twee nog eens kijken en hopen dat die net zo goed zijn als deze.

Flipman

Ik heb het origineel van Dawn Of The Dead nu wel gezien, maar ik vond de zombies er in die film maar niet uitzien! Bovendien was de film niet eng. Waarschijnlijk hebben ze in deze film hetzelfde uiterlijk of misschien minder goed, maar ik wil deze film alsnog kijken, als ik 'm ergens kan vinden.

avatar van Wouter

Het uiterlijk van deze zombies is toch iets anders. Al was het maar omdat ze niet blauw zijn.

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Flipman schreef:

Ik heb het origineel van Dawn Of The Dead nu wel gezien...

Waarom post je het dan niet bij de desbetreffende film?

avatar van sebas83

sebas83

is het orgineel nou echt beter dan die van dutch filmworks? want die was niet slecht maar ook niet machtig

as

Night of the living dead is een schoolvoorbeeld voor de moderne horrorfilm.

avatar van sebas83

sebas83

is dat een antwoord?

sebas83 schreef:

is dat een antwoord?

Is het niet genoeg dan? Lijkt me duidelijk genoeg. In die tijd dat we erover zitten te ouwehoeren had je de film al tien keer kunnen zien. Neem van mij aan: Dat wil je echt doen!

avatar van Kobayashi

Kobayashi

Vorige week de box met de trilogie gekocht (trilogy of the dead) en net de eerste uit de reeks gezien. Ik had al eens een andere versie gezien, maar deze is veel beter. De sfeer zit heel goed, de spanningen in het huis, prachtig einde,... 4*

Een must see voor horror- en zombiefans, hier is het zombiegenre echt begonnen.

avatar van mister blonde

mister blonde

verhoogd naar 4 sterren. Ondanks dat ik de beroerde 30th anniversary editie in mijn bezit heb, vond ik de claustrofobische sfeer in deze film geweldig. ik had direct de neiging om mijn eigen huis dicht te timmeren.