• 9.374.749 stemmen

Night of the Living Dead (1968)

Horror | 96 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: George A. Romero

Met onder meer: Duane Jones, Judith O'Dea en Karl Hardman

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Night of the Living Dead

"If it doesn't scare you, you're already dead!"

De wereld wordt plotseling overspoeld door een epidemie van levende doden, die zich voeden met de levenden. Een groepje mensen kan zich verschansen in een afgezonderde hoeve. Ze worden doorlopend aangevallen, maar ook van binnenuit groeien de spanningen...

Harry Cooper

Helen Cooper

Karen Cooper / Corpse in House

Newscaster / Zombie

Zombie (as Bill Heinzman)

Zichzelf - Field Reporter (as Bill 'Chilly Billy' Cardille)

avatar van Diesel

Diesel

Ramon K schreef:

Ik had die zombies er trouwens uitgehuppeld met een rugzak van 10 kilo om......

LOL.

avatar van Wouter

Geniale film. Romero is een groot cineast.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Wouter schreef:

Geniale film. Romero is een grote cineast.

Dan heb jij Bruiser zeker nog niet gezien...

avatar van Wouter

Jawel. Laten we hem op zijn gelukte films beoordelen.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Wouter schreef:

Jawel. Laten we hem op zijn gelukte films beoordelen.

Op allebei zijn gelukte films beoordelen, toe maar

(nee sorry... is flauw)

Flauw inderdaad.

Ten eerste: al zou hij maar 1 écht goede film gemaakt hebben. Dat is al genoeg om iemand te eren.

Ten tweede: hij heeft er een boel meer gemaakt.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Lekker filmpje!

avatar van pietje punk

pietje punk

ik heb de 30th anniversary edition met de 15 minuten extra.... en die vind ik een dikke 5 sterren.... als hij zoveel slechter is dan het origineel... wil ik die weleens zien!!

bioscoopzaal

Urgh, ik zou maar eens gauw de originele versie kijken, het verschil zal je wel meteen duidelijk worden.

Die nieuwe scènes zijn echt te gruwelijk voor woorden (en zien er ook totaal anders uit dan het beeldmateriaal van het origineel), en de toon van de film is compleet anders als in de oude versie. Ook de klankband van de 30th Anniversary is een regelrechte aanfluiting, vooral omdat zowel de muziek als de originele geluiden de 'verkrachting' niet hebben overleefd. Een martelgang voor de fans van het origineel.

Kijk en vergelijk!

avatar van pietje punk

pietje punk

ja je kan heel goed zien dat er nieuwe scenes bij zitten van die priester en die man waar ook kleur fotos van zijn... ik vond die scenes ookal nietzoveel hebben maarja.

is de originele nog ergens te koop met ned. ond. ?

as

Er is een nieuwe boxset uit met alle drie delen erg leuk en ook niet eens zo duur: trilogy of the dead. 29,90E-

bioscoopzaal

Maar ik geloof dat de versie van NOTLD in die box de vervloekte 30th Anniversary Edition is. Beware!

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Ik vond de film echt behoorlijk veel sfeer bevatten, misschien ook wel omdat het zwart-wit is. Dat geef toch wel een hele nieuwe (eigenlijk oude) dementie aan de film.

Leuke scene's, en vooral gezien het jaartal van de film erg veel gore en special effects!

De scene die me vooral is bijgebleven is dat ranzige hoofd dat je te zien krijgt als een aantal mensen de trap oplopen.

Verder is de film ook wel lachwekkend, bijvoorbeeld hoe de zombies tot leven komen aan het begin van de film.

Toen ik de dvd kocht dat ik wel dat de film in kleur zou zijn, aangezien op het hoesje de plaatjes in kleur waren, na het schijfje in mijn speler te hebben geschoven kwam ik tot de ontdekking dat film in het zwartwit was, achteraf ook leuk om eens te zien!

In eerste instantie gaf ik deze film 5*, maar nadat ik de film nogeens heb gezien geef ik 'm toch 4* omdat ik het acteerwerk soms wat knullig over vond komen. Lager is deze film zeker niet waard, omdat de film natuurlijk ook wel een 'oudje' is.

avatar van Ramon K

Ramon K

Dat geef toch wel een hele nieuwe (eigenlijk oude) dementie aan de film.

De film maakt je vergeetachtig?

Soeperman87 schreef:

...dementie....

Wat is dementie....

zombie

Sorry hoor...zal me er niet meer mee bemoeien...;)

bioscoopzaal schreef:

ABSOLUUT NIET!!!!!!!!!!!!!!!

ZEG, wat denk je wel!!

bioscoopzaal

Niet? Ahaa, da's interessant. Want tot nu toe was hier alleen de 30th Anniversary te krijgen...

bioscoopzaal schreef:

Ik heb de enige goede en tevens geweldige versie. ( shit je liet me wel even twijfelen)

By the way even voor de duidelijkheid: Hoelang duurt die 30th anniversery version eigenlijk?

Trouwens er zijn ook wel andere uitgaven hoor. Paar jaar geleden heb ik ook dezelfde versie gezien.

as schreef:

Ik weet het nu zeker bioszaal: Je kunt met gerust hart deze set aanschaffen want ik heb het nagekeken. de extra scenes die later zijn toegevoegd zitten hier niet bij. Wel een trailer van de 30th anniversary version. Waarom is me een raadsel. de film is in ieder geval het origineel. Het angst zweet brak echt even bij me uit maar alles is goed.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Die 30th Anniversery, is dat die versie uit 1998 met die nieuwe scenes (met waaronder zo´n priester die ook wordt gebeten op het einde en dan niet in een zombie veranderd) ?

Chainsaw schreef:

yep. Ik ben even gaan rond surfen wat nu precies de verschillen waren. daarna even voor de zekerheid gecontroleerd. Het was het origineel!! Gelukkig maar.

as schreef:

Jajaa...as...nou weten we 't wel

avatar van gotti

Heerlijke film. Eén van de eerste zombiefilms die mij erg wist te vermaken.

Goodfella

Waarom zijn die nieuw toegevoegde scènes (volgens de diehards) eigenlijk zo vreselijk slecht?

Heb zelf deze versie gezien, maar ben er niet kapot van. De jaren beginnen te tellen en vooral het acteerwerk is niet best. Ik miste echter vooral dat echte apocalyptische "we're doomed!" gevoel én de maatschappijkritiek van bijvoorbeeld Dawn of the Dead.

Goodfella schreef:

Je bent toch niet op het einde van de film in slaap gevallen he?
Ik vind namelijk dat "Night of the Living Dead" meer maatschappijkritiek heeft dan "Dawn of the Dead".
Op het eind van de film zie je hoe de local redneck farmers de zombies "onmenselijk" behandelen door ze met vleeshaken weg te slepen, ze voor target-practice gebruiken en dus eigenlijk voor de lol opruimen. Oftewel eigenlijk zijn de mensen de monsters van 't verhaal...
En dat apocalyptische gebeuren komt natuurlijk pas in "Dawn of the Dead" aan de orde, want "Night of the Living Dead" is per slot van rekening pas 't begin van alle ellende, wanneer men nog niet de omvang van deze "ramp" ziet.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Inderdaad. Zoals de hoofdpersoon in de remake van Night of the Living Dead ook al zegt : "We are them and they are us !"

zombie schreef:
Je bent toch niet op het einde van de film in slaap gevallen he?

Déze keer niet nee, sorry Maar d'r is geen zombie meer te bekennen dankzij die opruimacties. Er is gewoon closure, waardoor het meer een gewoon horrorfilmpje wordt dan bijv. Dawn.

Mwa.. Vind je dit serieus beter dan bij Dawn? Vind ook daar de kritiek niet zó sterk als velen beweren hoor, maar het voegt meer toe dan hier. Dat die mensen gewoon blij zijn dat ze de zombieplaag (tijdelijk) hebben overwonnen en daarom wat met de beestjes gaan smijten.. best begrijpelijk toch? Vind het een beeetje vergezocht zombie!

Klopt natuurlijk. Kwestie van verkeerde verwachtingen aangezien ik Romero's trilogie lekker a-chronologisch kijk

zombie

goodfella schreef:Dat die mensen gewoon blij zijn dat ze de zombieplaag (tijdelijk) hebben overwonnen en daarom wat met de beestjes gaan smijten.. best begrijpelijk toch?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik 'm heb gezien, maar volgens mij zijn ze gewoon aan 't barbequen terwijl ze een stel bewegende lijken in de bomen hebben gehangen om op te schieten...dat is even wat anders dan "met beestjes smijten" toch?

goodfella schreef:...Vind je dit serieus beter dan bij Dawn? Vind ook daar de kritiek niet zó sterk als velen beweren hoor, maar het voegt meer toe dan hier.

Wat vind je dan beter aan "Dawn of the Dead" qua maatschappijkritiek? Of heb je 't nou over de re-make?

zombie schreef:

Dat zat helemaal niet in de versie die ik zag! Stom gedoe zeg. Mijn versie eindigde met de neger die in het huis wordt aangezien voor zombie en dus wordt neergeknald. Geen overdadig geklooi met lijken verder, maar het klinkt wel leuk zoals je het beschrijft .

Vooral de shoppende zombies, da's toch wel een leuke sneer naar de samenleving. Zat niet in de remake toch? Dawns remake vind ik overigens wel weer een stuk beter, want zoals ik al zei hecht ik nou ook weer niet zóveel waarde aan die maatschappijkritiek. Maar 't is beter dan bij deze film, dat was m'n punt.