• 9.373.631 stemmen

Night of the Living Dead (1968)

Horror | 96 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: George A. Romero

Met onder meer: Duane Jones, Judith O'Dea en Karl Hardman

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Night of the Living Dead

"If it doesn't scare you, you're already dead!"

De wereld wordt plotseling overspoeld door een epidemie van levende doden, die zich voeden met de levenden. Een groepje mensen kan zich verschansen in een afgezonderde hoeve. Ze worden doorlopend aangevallen, maar ook van binnenuit groeien de spanningen...

Harry Cooper

Helen Cooper

Karen Cooper / Corpse in House

Newscaster / Zombie

Zombie (as Bill Heinzman)

Zichzelf - Field Reporter (as Bill 'Chilly Billy' Cardille)

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Meesterwerk !

BEWARE : er zijn "aangepaste" versies op de markt, die niet aan het origineel kunnen tippen.

****' 4,5 op 5 ****'

Tony

avatar van Macmanus

Macmanus

Meesterwerk is toch altijd 5 sterren waard.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Meesterwerk is toch altijd 5 sterren waard.

Ik ben nogal zuinig op mijn 5-en.

Meesterwerk hoeft niet per definitie perfect te zijn.

Geldt voor deze film, vind ik.

avatar van jedymaster

jedymaster

de holy grale in zombie films

avatar van ichi

ichi

Naast ondermeer Evil Dead zo'n film die je keer op keer kunt kijken. Tom Savini heeft een remake gemaakt, wel grappig maar die zit er compleet naast. Je hebt ook een versie met 15 minuten extra ofzo, gemaakt in 1990, die slaat helemaal nergens op. De creepy classic Carnival of Souls uit '62 is van grote invloed geweest op heer Romero.

avatar van zombie

zombie

had eerst de remake gezien met tony"candyman"todd....,vond 'm

toch best ok.maar voegt uiteindelijk

niets toe aan 't origineel....

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Was wel een lieve film. Vooral da geluid van da wapen. PANG!

avatar van Yak

Yak

Deed dat wapen werkelijk "PANG"?

Wat voor een wapen was het dan?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

T geluid klopte iig voor geen meter. Net een kermisgeweer, maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van chrissie

chrissie

niet alleen het geluid klopt niet. volgens de wetenschappers en de sherrif sterven de ondoden voorgoed als ze een kogel in het hoofd krijgen. als je goed kijkt, merk je dat verschillende ondoden toch nog levend zijn nadat ze een kogel in het hoofd kregen.

eigenlijk kan een mens toch erg veranderen: vroeger zou ik dit voor geen geld bekeken hebben. nu verzamel ik dit soort cultfilms.

doordat we de laatste jaren een hoop bloederige toestanden te zien hebben gekregen op TV en in de bioscoop, hoef je bovendien hier niet meer bang van te worden.

Tip voor de liefhebbers in België: de volgende twee weken zendt Kanaal 2 achtereenvolgens Dawn of the Dead en Day of the Dead uit.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Uitstekende en sfeervolle horrorklassieker, die eigenlijk iedereen filmfan moet kennen. Romero's grote meesterwerk, waar alles mee begon. De film is vaak nagedaan door anderen, maar niet vaak geëvenaard of overtroffen. De enige die dit werk echt wist te verbeteren was Romero zelf met zijn sequels Dawn en Day of the Dead. Maar goed, de eerste film mag er ook zeker zijn.

4 sterren.

avatar van Hemdale

Hemdale

Romero's topper! 4,5 voor deze fantastische zombie film, ook voor de remake heb ik een 4,5 gegeven omdat die gewoon net zo tof is!

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Zeer lange tijd geleden dat is deze heb gezien. Die lui van de tv moeten hem eens een keer uitzenden.

avatar van martijn77

martijn77

De Klassieker. Credit-scroll aan het einde van een film heeft nog nooit zoveel indruk op mij gemaakt als deze. 4,5 sterren!

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Hij komt vrij traag op gang en ik moet bekennen dat ik hem dan ook in twee fases bekeken heb. Maar vanaf het moment dat die familie erbij komt werd het stukken interessanter. Dan komt er namelijk ook wat spanning vanuit de groep. Het einde vond ik erg goed. Toch houd ik het de eerste keer bij 3*.

avatar van Wouter

Weet iemand welke versie ik moet kopen bij play.com?

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

De zwart-wit versie. Kijk ook goed of je niet de versie koopt met de zgn. nieuwe scenes aan het begin en einde van de film (te vreselijk voor woorden).

De remake van Tom Savini is trouwens ook zeker de moeite waard. De stijl van Romero wordt in ere gehouden en er zijn wat nieuwe elementen toegevoegd.

JoeHallenbeck schreef:

Dat weet ik allemaal. Maar dan nog zijn er meerdere keuzes.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Wrom by play als ie bij Mediamarkt en FRS 5,99 is ??

moviefreak#1 schreef:

Wrom by play als ie bij Mediamarkt en FRS 5,99 is ??

Omdat dat de 'verkrachtte' versie is.

avatar van SSeagal

SSeagal

Het einde maakt de film, het begin vond ik erg sloom en de zombies waren niet echt eng, maar ja, 1968 he? Toch blijft het een klassieker. ***

avatar van Hobbes

Hobbes

Nu weet ik dus nog steeds niet welke versie ik moet hebben.

Bij play hebben ze meerdere edities. Als ik het goed heb is de film in 4:3 orgineel uitgebracht?

Welke is nu het best:

Free record shop

Aura bij play

Oracle

Tartan

Als iemand mij het verlossende woord zou kunnen geven ben ik diegene zeer dankbaar

avatar van Wouter

De meeste versies zijn verknipt en sommige zelfs met toegevoegde nieuwe scenes. Je moet de versie van het label elite hebben:

link

avatar van Safri

Safri

Romero weet van dit eenvoudige gegeven een uiterst indrukwekkende en zelfs geloofwaardige film te maken, die natuurlijk veel gorigheid bevat , maar ook thema’s behandelt als egoisme, verraad en zelfverrijking. Op het eind van de film wordt het zelfs moeilijk om mensen van zombies te onderscheiden. Zoveel wreder zijn de ondoden nou ook weer niet

avatar van reveal

reveal

De film was z'n tijd echt voor. En op het einde heb ik me een ongeluk gelachen. Er zouden meer films moeten zijn met zo'n onwaarschijnlijk einde. Zalig gewoon.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

reveal schreef:

En op het einde heb ik me een ongeluk gelachen.

Kan ik me nauwelijks voorstellen, maargoed ...

avatar van eerdekes

eerdekes

Uiterst origineel, vergezocht welliswaar

Lijkt me wel 'n goed filmpje.

Lijkt me die dag 'n leuke avond op bbc.

1. Good Will Hunting

2. Shadow of the vampire

3. night of the living dead

:d

avatar van Diesel

Diesel

De poster is een beetje scheef of zie ik het nou verkeerd?

avatar van eerdekes

eerdekes

Man man, die vrouw van 't begin van de film

Hoe lomp die deed, was echter niet normaal.

Rijdt ze nog eens met haar auto tegen 'n boom.

gaat ze daarvoor in die auto zitten, zonder iets te doen. Nou ja, ik vond het maar niks.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik kon amper mijn aandacht houden bij deze film. Zoveel onlogische acties van de hoofdpersonages (trouwens ook van de zombies)......de film werd voor mij steeds slaapverwekkender. Ook het acteerwerk was erg matig. Ik houd 't op 1,5*. Zeer matige film.

Ik had die zombies er trouwens uitgehuppeld met een rugzak van 10 kilo om......