• 9.378.549 stemmen

Met onder meer: Jonathan Rhys Meyers, Scarlett Johansson en Emily Mortimer

Releasedatum: 19 januari 2006

Plot Match Point

"Passion Temptation Obsession."

De carrière van tennisprof Chris Wilton (Jonathan Rhys-Meyers) loopt ten einde en hij gaat werken als leraar op een exclusieve Londense tennisclub. Hij raakt bevriend met één van zijn leerlingen, de rijke, knappe en verwende Tom Hewitt. Tom introduceert Chris in zijn familie en weldra krijgt Chris een relatie met Tom's zus Chloe. Hoewel er huwelijksplannen zijn met Chloe en Chris door zijn 'adoptie' door de Hewitt's financieel en zakelijk binnen is, kan hij zijn ogen echter niet afhouden van Tom's nieuwste vriendin, de Amerikaanse actrice Nola Rice (Scarlett Johansson). Chris krijgt een affaire met de onstabiele Nola. Wanneer hun passionele relatie een gevaar dreigt te worden voor Chris' nieuwe levensstijl, wordt hij voor een dramatische keuze gesteld. Hoe ver kan iemand gaan in zijn opportunisme?

avatar van Haarborstel

Haarborstel

Ik was aangenaam verrast met Match Point. Van Woody Allen ken ik eigenlijk alleen een paar films, waarin hij die neuroot uithangt en ik kan zijn humor goed waarderen. Dit is een serieuze film van Woody en een bijzonder geslaagde. Om te beginnen: ontzettend mooi gespeeld door de cast.

Ook psychologisch vond ik het een heel sterk script. Haarscherpe dialogen, waarin bedrog, manipulatie maar ook liefde verworven zit. (Ja, dat kan Woody wel!) Een man die wordt gedreven tot wanhoop en dit hem tot het uiterste drijft. En dat juist deze man hiertoe in staat is, vind ik helemaal niet ongeloofwaardig. Het klopt.

De spanning is voelbaar en dan die climax...

Oh, één ding vond ik wel jammer. Het geluid: Mono? Anno 2005 ?

4* ,maar ik twijfel, wellicht worden het er 4,5*

avatar van CreativeStar

CreativeStar

Aangenaam verrast, dat is inderdaad een goeie benaming voor deze film. Kende de film vantevoren niet, en wist ook niet dat ie van Woody Allen was..

Ik vond Jonathan Rhys-Meyers goed spelen, even als Scarlett Johansson, die er trouwens ERG goed uitzag.

Leuk opgebouwd verhaal, leuk einde, plus de omgeving (was pas in London) kwam me erg bekend voor allemaal, dus voor mij leuk om te zien..

Verrassend .. 3,5*

avatar van flipske

flipske

Had hem bekeken met name omdat er bij genre /thriller bij stond. Het verhaal begon eigenlijk een beetje 'saai' als ik het zo zeggen mag. Werd steeds spannender en het einde was onvoorspelbaar.

3,5* zou meer krijgen als het 1e deel net zo goed was als het 2e.

avatar van COCOA_BROVA

COCOA_BROVA

wat een voortreffelijke film, boeide elke seconde

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Twijfelgeval. Verhaaltje vind ik niet meer dan een relatiedrama, maar alles is goed in beeld gebracht, en Scarlett is natuurlijk geweldig! Voorlopig 3*, gaat misschien nog omhoog.

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Zeker een goede film die boeide vanaf het begin. Eigenlijk begon het wat traagjes maar de spanning die opgebouwd werd was erg vermakelijk.. Scarlett en Jonathan speelden beiden voortreffelijk.. Goed verhaal maar toch paste die moorden er niet in vond ik.. Misschien was het dan niet zo spannend geweest.. Toch een dikverdiende 4*

avatar van Mutsje_me

Mutsje_me

Ik vond het een goeie film.

avatar van annenas

annenas

Mooie film, vooral het einde was zeer origineel en mooi !!

Soms werd het een beetje langdradig..

Het einde vind ik echt goed gedaan.

avatar van WendyS

WendyS

traag begin einde is spannender

avatar van Niqk

Niqk

heerlijk die accenten

avatar van SeLL

SeLL

Ik vond het een mooi verhaal, en het onderwerp sprak me ook echt aan. Scarlett (Nola), Emily Mortimer (Chloe) en met name Matthew Goode (Tom) acteerden geweldig. Maar toch kon die film mij niet boeien en daar was maar één reden voor: Jonathan Ryers (Chris).

Hij acteerde zo slecht dat het helemaal niet echt leek. Ik begon me er haast aan te irriteren... Maar ik zie in de comments hierboven niemand hier een opmerking over maken. Ben ik echt de enige die zich ergerde aan de acteerkunsten van de hoofdrolspeler??

Jammer, want zoals ik al zei, hier had echt veel meer ingezeten.

avatar van Norma

Norma

Aardige film, maar niet geweldig. Onwillekeurig moest ik voordurend aan The Talented Mr Ripley denken en dan legt deze film het daar op elk vlak (acteerprestaties, sfeer, spanning, plot) tegen af. De operamuziek kwam op mij nogal geforceerd over, werd te pas en te onpas gebruikt en weer afgekapt, jammer. Het einde is redelijk gevonden, maar doet tevens wat flauw aan. Ik gaf drie sterren, maar verlaag nu bij nader inzien naar 2,5.

avatar van Lonneket

Lonneket

Ik heb deze film een maand geleden gezien. Ik vond het éen boeiende film met een verrassend eind! Jonathan Rhys-Meyers vind ik hier echt geweldig spelen idem Scarlett Johansson. Zeker de moeite waard.

avatar van Messenjah

Messenjah

Deze film gekeken vanwege het feit dat ik graag een Woody Allen-film mag zien en vanwege het feit dat er goede recensies over geschreven waren maar ik moet zeggen dat deze in mijn flop-5 komt te staan.

Geen chemistry tussen de hoofdrolspelers Scarlett Johansson en Jonthan Rhys-Meyers, bar slechte dialogen en geen spanning, dramatiek of wat anders dan ook.

Gewoon ruim 124 (!) minuten slecht.

Ik heb de film in twee etappes moeten kijken in de stille hoop op een mooie plotwending maar nee.

Wat mij betreft dus een echte afrader.

0,5 ster

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Jawel, een erg mooie film. Het acteerwerk was uitstekend, op Chloe na waren de personages interessant, maar dan met name Nola.

Scarlett is geweldig in de film, haar acteerwerk, personage en uiterlijk maken deze film al snel beter dan hij is.

Het verhaal is wel een beetje standaard, maar boeiend was het wel. Ik heb ruim 2 uur mijn ogen niet afgehouden van het scherm en dat kwam niet alleen door Scarlett. Het verhaal eindigt op een teleurstellende manier. Niet dat ik het slecht vond, ik kon er gewoon niet tegen.

Chris was een idioot in de film, ja dat mag je wel zeggen. Scarlett vermoorden voor geld en een saaie echtgenote..

En complimenten voor het goede werk van Woody Allen. (Ook Scoop was mooi om te zien.)

avatar van Riddick

Riddick

Kan me totaal niet vinden in Messenjah zijn recensie.. Ik vind dit namelijk een goede film van Woody. Die best spannend was, en goede drama in werd verwerkt. Vooral van wat er nou gaat gebeuren op het einde.. Goed geacteerd, en de film bleef op zijn manier mij steeds verassen..

avatar van AFX

AFX

Ongewone Woody Allen-film. Het verhaal deed me een beetje denken aan dat van The Talented Mr. Ripley, met dat verschil dat ik die film veel beter vond.

avatar van AFX

AFX

Thyson schreef:

Ik ging naar deze film met het gedacht: leuk, ik kan Scarlett Johansson aan het werk zien en tegelijk naar een Woody Allen kijken. Mijn geduld werd echter fel op proef gesteld. Waar blijft die Scarlett nu in godsnaam? Het verhaal begint immers heel gezapig en heel Brits (tennis voor snobs en opera - hier zijn we niet voor gekomen hoor!). Maar dan, die eerste ontmoeting tussen het hoofdpersonnage Jonathan Rhys-Meyers (zoek de tien gelijkenissen met Joaquin Phoenix) en Scarlett... en ik besefte dat dit wel nog wat kon worden. Wat volgt is een ijzersterk staaltje van suspense-opbouw. Je wordt zo meegezongen in de rollercoaster van emoties die het hoofdpersonnage doorstaat. En wanneer de spanning dreigt te ontploffen, weet Woody nog een klap op de vuurpijl achter de hand te hebben.

Laat jullie dus niet vangen door de debiele affiche of één of ander door de producenten opgelegde trailer. Dit is een psychologische thriller van topformaat!

Ik zou eerder zeggen: zoek de tien gelijkenissen met Jude Law.

avatar van Merel_*

Merel_*

Steengoede psychologische thriller! De film komt wel wat traag op gang, maar in het laatste half uur zat ik op 't puntje van m'n stoel.. Het einde doet 't 'm echt, en de titel komt mooi naar voren.

Een 3,5!

avatar van john kruger

john kruger

Goed verhaal, maar toch blijf ik scarlett beperkt vinden in haar acteren (werd overigens ook pijnlijk duidelijk in een andere productie met woody allen: scoop)

avatar van FeX

FeX

Ik heb reeds enkele stukjes uit Match Point, en ik had niet echt het gevoel dta het me volledig kon boeien...

Maar ik zal pas een stem uitbrengen wanneer ik 'm helemaal heb bekeken.

Voor die hete Scarlett zou ik 'm anders sowieso 5* geven.

avatar van don vincenzo

don vincenzo

Aardige film. Een paar minpunten vond ik de tijdsprongen die soms uit het niets werden gemaakt en waarvan je ook geen idee had hoeveel tijd er precies voorbij was gegaan.

Ook de moord op nola was een rare wending die nergens op sloeg.
Er viel veel meer uit te halen.

3***

avatar van Blokland

Blokland

Eigenlijk was dit, ondanks alle hype, niet zo´n heel bijzondere film. Ik vond echter de plotwending met de ring wel heer aardig gevonden! 3,5 ster

avatar van serpico

serpico

Match Point was zo'n film die ik persé wilde zien, louter om de goede kritieken en het interessante verhaal. Gisteravond kwam het er dus van.

En wat een film! Ik wist dat hij 2 uur duurde, en na een kwartier heb je al het gevoel dat alle kaarten verspeeld zijn. Nieuwsgierigheid alom naar wat er nog zou komen. De film bleek een aaneenschakeling van boeiende gebeurtenissen en overtuigend acteerwerk. Steeds zit je in je hoofd te speculeren over wat er nu dan eens zal gaan gebeuren en steeds zit je (net iets) mis.

Johansson was hier een genot om naar te kijken, en niet alleen om haar looks. Haar acteerwerk, vooral de manier waarop ze een dialoog bracht, geweldig. De dialogen waren heerlijk spits of leken nogal ironisch te verwijzen naar hoe men met elkaar omgaat, zoals de scène waarin Chris en Cloë met haar broer en zijn vrouw zitten te eten en er een man langskomt die Chris had herkent toen hij een taxi nam. De manier van begroeten en afscheid nemen is bijna tenenkrommend, zo belachelijk, maar een terechte weerspiegeling van de werkelijkheid. Lichtelijk maatschappij-kritisch over hoe de Britse upperclass wel niet leeft. Overigens vond ik dat fantastisch om te zien, vooral dat huis van Chris en Cloë! Weer één van de films die mijn drang om naar Londen te gaan versterken.

Verassend eigenlijk, hoe opvallend boeiend de film bleef terwijl er niet eens zo ontzettend veel leek te gebeuren. De film was gewoon perfect in balans in het tonen van de eentonigheid van het normale leven, Chris' persoonlijke ontsnapping daaraan (die hem uiteindelijk neerhaalt), opera's, het proberen een kind te krijgen en de problemen die een dergelijke situatie als waar Chris zich in bevindt met zich meebrengt. Verassend hoe vlot het wegkeek en hoe aangenaam het tegelijkertijd was. De schuivende sympathie voor Chris was ook iets om je vingers bij af te likken.

En dan het eind! Eén van de beste filmeindes die je maar kunt bedenken! Net als je denkt dat je alles op een rijtje hebt en ietwat teleurgesteld beseft dat het nogal cliché-Hollywood-achtig is komt er een fantastische wending die me altijd bij zal blijven! Geniaal was dat. Vooral dat shot van die ring die zo door de lucht vliegt als een tennisbal en tegen de rand aankomt en neervalt. Briljant! De hele anti-toeval filosofie komt naar voren! En je eigen conclusie over wat dit zal betekenen voor Chris blijkt compleet verkeerd! Vanaf het moment dat hij dat geweer pakte weet je niet wat hij van plan is, wat er gaat gebeuren en welke gevolgen dit zal hebben. En steeds als je denkt dat je het weet zit je fout! Wat een fantastisch idee van Allen. Schokkend, en als hij uiteindelijk schimmen gaat zien en je denkt dat hij toch nog gestraft wordt, wordt hij dat niet! Dat laatste shot, zijn afwezigheid, zijn desintresse in zijn eigen kind, hij ís al gestraft. Een perfect shot over hoe zijn toekomst waarschijnlijk zal verlopen.

Een heerlijke film dus, die in tussen meerder genres geplaatst kan worden, en op allen overtuigt. Mét één van de meest onverwachte plotwendingen ooit.

avatar van niethie

niethie

Gisteren gezien en mijn 4e woody allen film alweer. Teneerste wou ik even zeggen dat ondanks dat er haast geen humor te bekennnen is ik gelijk herkende dat het een allen film is, zijn stijl is duidenlijk te zien in de film. Er wordt vanaf de eerste minuut een intrigerend verhaal vertelt, hoewel ik moet zeggen dat ik de eerste helft van de film erg traag vond maar de goede acteerprestaties en de typische allen sfeer zorgen ervoor dat je blijft kijken. Zodra de film op de tweede helft komt wordt het allemaal een stuk interesanter en vergeef je de film gelijk dat hij zo traag was in het begin. De gebeurtenissen in de film krijgen op drie kwart van de film ineens een dramatische wending, wanneer myers johannson vermoord dit zag ik echt totaal niet aankomen, en dit zorgt er ook voor dat de film bij mij in een compleet ander daglicht kwam te staan. Ik vond het einde dan ook brilljant waarbij meyers die gestolen ring van die huisbazin in de rivier wilde gooien en op het randje terecht kwam en op de grond viel, net zoals die tennisbal in het begin, en dit kleine detailtje zorgt ervoor dat hij vrijgepleit wordt laat zoiets maar aan een mastermind als allen over. Ook de acteerprestaties verdienen een speciale vermelding, de hele cast speelde voortreffelijk. De hoofdrol speler myers speelde erg goed, van hem gaan we in de toekomst waarschijnlijk nog veel horen, ook johannson was weer prachtig en fleurde vooral het begin van de film op, ook zij speelde erg goed de rol van verleidster, en ook de rest van de cast was prima. Kortom is een keer een serieuzere film van allen, goede acteerpresties, een aantal bijzonder goed uitgewerkte scenes, en een plotwending die je absoluut niet ziet aankomen maken dit tot een bijzonder interessante allen film.
3,5 sterren

avatar van Pure

Pure

Mijn eerste kennismaking met Allen en ik vind het direct lastig om de film te beoordelen: de film wist me erg te boeien, bijna elke scéne was plezierig om te zien. Echter, de beweegredenen van de hoofdpersoon waren voor mij aan de ene kant niet te rijmen, maar anderzijds (na een beetje relativeren) weer begrijpelijk.

De acteurs (hoofdrollen, bijrollen) zijn trouwens stuk voor stuk perfect gecast, en dan heb ik het niet alleen over de bloedmooie Johansson (Lost in Translation staat niet voor niets op één in mijn top 10 ) of de troosteloze Rhys-Meyers maar ook het Britse 'upperclass' gezin is fantastisch gecast.

Voorlopige conclusie is dat de film erg vermakelijk is, met enkele prachtige scènes, maar tóch niet volledig weet te overtuigen. Ik denk echter wel dat ik films van Allen zeker zal kunnen waarderen en ben beniewd naar meer werk van de man. Voorlopig 3.5* met een aardige kans op verhoging.

avatar van gentenaar

gentenaar

Hoewel ik geen Woody Allen fan ben, vind ik dit toch een sublieme fim. Het verhaal is heel spannend en het einde totaal onvoorspelbaar. Zo mogen er nog zijn

een 4,5

avatar van korykory

korykory

Een ongewoon lange film voor Woody Allen; vaak duren ze maar 80 tot 85 minuten. Dat komt misschien omdat hij hier voor het eerst twee van zijn geliefde genres combineert. Het begint als een humoristisch-melancholieke relatiefilm in de trant van Annie Hall. Hoewel het verhaal voor de verandering nu eens in Londen speelt i.p.v. New York, is het zeer herkenbaar als een Woody Allen-film, vooral door de dialogen en omdat het zich afspeelt in de kringen van de hogere (stedelijke) cultuur.

Maar het karakter van de film verandert langzamerhand, en het eindigt eerder als misdaad-drama. Een genre waar Woody Allen ook wel raad mee weet (denk bevoorbeeld aan het grappige Manhatten Murder Mystery).

Wat de film 'bij elkaar houdt', is de psychologische geloofwaardigheid van de hoofdpersoon, een tamelijk opportunistische draaikont die zich de weelde van het rijke milieu maar al te graag laat aanleunen.

Johannson wordt bijna net zo mooi in beeld gebracht als in Lost in Translation; dat kun je een vrouwenliefhebber als Allen ook wel toevertrouwen.

avatar van Pure

Pure

Pure schreef:

Voorlopig 3.5* met een aardige kans op verhoging.

4* van gemaakt

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Ik heb met veel plezier naar deze film gekeken. Goed plot. Scarlett speelt met weinig moeite deze rol. Zij spettert van het doek, hele mooie verschijning! Greedy people, hebzucht, geheimen.....heerlijke gemene ingrediënten voor een spannende film.

*** en een half.