Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger en Anne Hathaway
Releasedatum: 16 februari 2006
Beleef deze film nu bij Pathé! (re-release) TIPOn Demand:
Bekijk via CANAL+
Vanaf donderdag 12 februari in 78 bioscopen (re-release)
Plot Brokeback Mountain
"Love is a force of nature."
Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 en komen tot een onverwachte band. Ze hoeden samen schapen op Brokeback Mountain. Als de klus er op zit gaan ze ieder hun weg en brengen langzamerhand orde in hun bestaan. Een hernieuwde kennismaking, jaren later, brengt alles aan het wankelen. De gevolgen van de diepe band, die nog steeds blijkt te bestaan, dreunen door. De kracht van de liefde wordt danig op de proef gesteld.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Brokeback Mountain (BoekMeter)
- Brokeback Mountain (MusicMeter)
- Kijk op Canal Digitaal
Cassie Cartwright
Lashawn Malone
Randall Malone
Jack's Mother
Alma Del Mar Jr. (age 19)
Madecineman (moderator films)
Ook bij andere apen, giraffen, schaapachtige, dolfijnen en walvissen, leeuwen en tal van vogelsoorten.
Leviwosc
Leuk die discussie, maar waar maakt men zich zo druk over?
Ik ben een man en ik slaap graag met een man, heeft daar IEMAND last van???
Ik denk het niet...
Mannen denk maar zo, minder concurrentie!
appelpit
Lol
Een leuke opmerking, en mooie manier om de discussie af te sluiten.
kArIzMa_Movie
(en mannen als je het een goede film vindt ben je geen homo)
Nomak
En als je het een slechte film vindt?
Dan krijg je waarschijnlijk verwijten naar je kop geslingerd dat je iets tegen homoseksualiteit hebt.
Zo gaat dat hier.
zo gaat het helemaal niet
hollywood king
dat wil ik je vragen waarom je het een slechte film vindt??, of het is door dat het over homo's gaat of een andere reden?
AGE-411
Reacties van hetero's op reacties van andere hetero's
Tof om dit allemaal na te lezen: Geen hoogstaande literatuur, maar best vermaakvol
Querelle
Zo gaat dat hier.
Onzin. Ik ben homo en ik vind dit helemaal geen goede film.
Ik geloofde het allemaal niet zo. Slecht geacteerd, weinig emotie en rommelige tweede helft. Alleen geschikt voor het kijken van mooie landschapsplaatjes.
Leviwosc
Ik ben het eens met Querelle, dat maakt al twee homo's die de film niet bijzonder hoog waarderen. Alleen het einde kon ik wel waarderen, de scene met het overhemd.
Je bent geen homofoob wanneer je Brokeback Mountain een slechte film vindt. Je bent evenmin een slechte homo wanneer je Brokeback Mountain niet een geweldige film vindt.
Maar een film niet goed vinden of een film verketteren juist omdat de film een homoseksueel karakter heeft is natuurlijk een ander verhaal. Brokeback Mountain is niet super vanwege het matige acteerwerk en het dunne en soms chaotische verhaal; althans dat vind ik. Zeg je nu dat de film niks is omdat het een homofilm zou zijn, ja, dan ga je wat mij betreft net wat te kort door de bocht.
Ik vind Mr & Mrs. Smith, een geweldige film ookal is het een heterofilm.
En nee, niet enkel vanwege de heer Pitt. Ook voor het verhaal en de uitwerking er van.
hollywood king
Onzin. Ik ben homo en ik vind dit helemaal geen goede film.
als jij dit slecht geacteerd vindt, wil ik wel weten wat jij goed geacteerd vindt
ags50
Ik vind Mr & Mrs. Smith, een geweldige film ookal is het een heterofilm.
Maar, discriminatie (= onderscheid maken) blijft bestaan, ook bij mij. Als Jack Nicholson, Marlon Brando, Mel Gibson, Johnny Depp, Matt Damon en nog zo'n paar in een film optreden krijgt die van mij meteen een minder hoge beoordeling. Ik mag hen gewoon niet.
Querelle
Jake Gyllenhaal en natuurlijk Randy Quaid in het begin, gingen nog wel. Maar Heath Ledger vond ik veels te overdreven in het spelen van opgekropte emoties.
Hij lijkt wel te veel zijn best te doen.
Wat ik goed geacteerd vind is een hele berg. De films van Mike Leigh, Cassavetes, Wong Kar Wai en Fassbinder blinken uit in perfect acteerwerk. maar ik kan nu niet 1,2,3 een goed vergelijkbaar voorbeeld bedenken.
Het moet geloofwaardig zijn, Een bepaalde subtiliteit hebben. (Behalve dan bij (zwarte) komedie. Het liefst moet ik de acteur achter het personage kunnen vergeten en het moet me emotioneel kunnen raken. Het zal voor iedereen ook verschillend zijn.
Ik vond de film ook wel erg serieus, er kon geen grapje van af. en de tragiek ging compleet langs me heen. Als grote commerciele gayfilm vind ik Milk dan nog geslaagder. Al vond ik het acteerwerk daar van Sean Penn ook niet echt overtuigend. (ook een gevalletje: too much!) James Franco en Emile Hirsch vond ik daarentegen zeer goed.
Leviwosc
Stel je eens voor dat alle homo's bij voorbaat elke film waarin (uitsluitend) hetero-koppels voorkomen als slecht beoordelen of, erger nog, deze in de bioscopen en op DVD gaan boycotten! Absurd, toch?
Ja, dat zou inderdaad absurd zijn. Dat is ook wat ik probeer te zeggen. Op die grond een film afwijzen of als slecht beoordelen zou dwaas zijn.
Dit lijkt me heel normaal. Bepaalde acteurs behagen je wel en anderen niet. Ik heb dat heel sterk met Tom Hanks. Met deze film heb ik eigenlijk niks tegen één van de acteurs, ik vind het werk wat ze afleveren gewoon onder de maat.
hollywood king
Hij lijkt wel te veel zijn best te doen.
deze film is niet commercieel, net als milk dus niet vergelijken, deze film is met een mooie hart gemaakt (nee, ik ben geen homo).
en er waren genoeg grappen, het was niet te seriues, het was gewoon perfect, en het is een drama film, wat verwacht je ben stiller grappen ofzo??
hollywood king
en waarom mag je ze niet??
medansavamhel
Overigens is dat argument dat homoseksualiteit in "de natuur" niet voorkomt ook volkomen onzinnig. Bij de meeste hogere diersoorten is homo- en biseksualiteit namelijk volkomen normaal.
Het feit dat het veel voorkomt in het dierenrijk wilt niet zeggen dat het voor de mens een natuurlijk fenomeen is. Binnen Nederland is circa 2,9% homo- of biseksueel. Je mag dan stellen dat dit de uitzondering is en niet de regel. Echter, de man heeft de Gräfenbergplek bij zijn prostaat zitten, wat erop duidt dat anale seks volgens de natuur niet onbedoeld is. Ik zeg daarom ook dat er verder niets mis is met homoseksualiteit. Echter, je moet wel in acht nemen waar seks in eerste instantie voor bedoeld is: voortplanting. Het feit dat seks fysiek stimulerend is, is er grotendeels om het fenomeen van voortplanting te stimuleren zodat het ras blijft voortbestaan. Een logisch evolutie-gerelateerd element. Dit is de hoofdfunctie van seks, en in die zin kun je dus stellen dat in biologisch opzicht enkel heteroseksuele seks volledig bedoeld is. Dat de mens manieren heeft gevonden om seks te kunnen hebben zonder voortplanting is een tweede zaak, en gaat bovendien óók tegen de natuur in. Het is niet voor niets dat de Rooms-Katholieke kerk tégen condooms is. Er vind zich hier een dilemma plaats tussen ethiek en een kern van "biologische waarheid", en logischerwijs kunnen de meesten zich beter vinden in de ethiek, en ben ik waarschijnlijk de enige die nadenkt over de oorspronkelijke functie, waardoor ik bijna als homofoob wordt uitgemaakt.
Ik wil overigens nog toevoegen dat ik graag naar mannen kijk. De mens is een wonderlijk wezen, en ik observeer graag zowel de vrouw als de man. Echter, ik heb geen seksuele gevoelens jegens de man, en vertoon bovendien desinteresse in zowel de man als de vrouw in seksueel opzicht. Mijn gebruik van het woord "afschuw" moet tevens niet te serieus worden genomen. Hiermee duidt ik op de preventie van seksuele aantrekkingskracht binnen dezelfde sekse. De antoniem van 'aantrekken' is 'afstoten', en hyperoniemen hiervan zijn 'afkeer' en de sterkere vorm 'afschuw'. Ik hoop dat ik mijn eerdere uitspraken hiermee heb duidelijk gemaakt en dat ik geen disrespect heb geïntendeerd.
linxde1
Dat vindt ik dus ook altijd zo'n dom argument. Het komt in het dierenrijk voor, dus.....
Als we alles wat in het dierenrijk voorkomt normaal gaan vinden dan breekt de hel echt los. Dan vermoord een vrouw haar minaar, want bij wespen gebeurt dit ook. Moet kunnen.
ags50
)!!De levende natuur bestaat uit het totaal van flora en fauna, planten- en dierenrijk. Geen bioloog zal ontkennen dat de mens als een soort zoogdier in feite tot de laatste categorie behoort. Aangezien zeker onder de zoogdieren het verschijnsel van homoseksualiteit (al dan niet van blijvende aard) voorkomt, maakt homoseksualiteit tot een natuurlijk fenomeen (de betekenis zit opgesloten in de woorden).
De vergelijking van gedragingen van zoogdieren met dat van insecten is appels met peren vergelijken. Bij bidsprinkhanen gaat het nog een stapje verder: het mannetje wordt tijdens de paring door het vrouwtje verorberd en biedt haar dus naast bevruchting tevens extra eiwitten voor de eitjes aan. Eiwitten voor het leggen van eitjes is ook de reden waarom het juist de vrouwtjes muggen zijn die steken (bloed zuigen).
Dergelijke taferelen zie je toch niet tussen twee mannetjes!!
AGE-411
MOET kunnen dat bepaalde mensen zich geen zak aantrekken van wat hogerop (kerk, ouders, Vlaams-Belangers, andere zeikerds) gezegd wordt HOW TO LIVE YOUR LIFE en hoe je MOET zijn.
Of dat nu tege de natuurwetten of andere zever in is zou je je eigen geen zak van moeten aantrekken.
Waarom altijd al dat paginalange gezeik ('argumentatie')?. Fuck it!
peace man!
michael1992
Inderdaad, don't judge what you don't understand.
medansavamhel
Waarom altijd al dat paginalange gezeik ('argumentatie')?. Fuck it!
peace man!
Ik denk dat ik ook voor de anderen spreek dat we er ons niet echt iets van aantrekken. Het is echter wel zowel amuserend als interessant om erover te discussiëren. Wat zou er leuk zijn aan deze site als men enkel zijn/haar mening gaf en er werd niet op gereageerd?
medansavamhel
Inderdaad, don't judge what you don't understand.
Voor mij een dwaze uitspraak. Ik geef graag mijn mening en ik oordeel graag. Niet omdat ik er zeker van ben dat ik gelijk heb, maar omdat ik een discussie wil uitlokken waar ik wellicht iets van leer. Zou ik mijn bek houden, dan zou ik niet geconfronteerd worden met de mankementen van mijn eigen redenering.
medansavamhel
Dergelijke taferelen zie je toch niet tussen twee mannetjes!!
Het is altijd moeilijk om te bepalen wanneer het geschikt is om de mens als aparte levensvorm te zien of als onderdeel van het 'dierenrijk'. Ik zie ons echter liever als aparte levensvorm aangezien we teveel afwijken van het gedrag van "dieren". Natuurlijk zie je wel dat we gerelateerd zijn, maar goed... Insecten behoren echter gewoon toe tot het dierenrijk, maar akkoord, ze verschillen teveel om als goed vergelijkingsmateriaal te dienen.
Betreft religie, dit fenomeen is zo diep geworteld in ons gedrag en onze moralen dat het voor mij bijna onmogelijk lijkt om deze er niet bij te betrekken. Ik hecht er zelf niet veel waarde aan, maar ik ga de wetten na die betrekking hebben tot deze kwestie. Dit betreft de natuur, religie en politiek. Overigens, aangezien religie nog zo'n sterke grip heeft op de samenleving in het algemeen, denk ik dat agnosticisme een vrij gezonde houding is. Ik zou zelf religie uitsluiten aangezien er totaal geen bewijs is van de aanwezigheid van dergelijke hogere krachten zoals beschreven in de heilige boeken. Echter zijn onze moralen gebaseerd op deze boeken, dus neem ik ze ook in acht bij de discussie betreft deze kwestie.
Oersaaie film.
Staat of valt een beetje met het taboe denk ik. Was het een normale vrouw-man relatie geweest had geen haan hier naar gekraaid. Kan je wel zeggen dat het dat niet is (wat uiteraard waar is), maar het homo-thema an sich boeit mij ook niet zo. Net zo min als een film over "hetero zijn" mij zou kunnen boeien met z'n thematiek.
Visueel erg pover allemaal. Veel bergplaatjes die iets teveel weghebben van alpenkitsch. Mooie landschappen om een keertje in rond te lopen, maar op beeld alles behalve indrukwekkend. Soundtrack kon mij ook absoluut niet bekoren.
Beide heren vond ik best slecht acteren, en Gyllenhaal's personage wordt na verloop van tijd toch een iets te groot cliché, met z'n halve maan snorretje. Ergens tussen 80s gay en kinderverkrachter in. Je bleef er ook echt Gyllenhaal met opgeplakte snor in zien.
Verhaaltje is erg fragmentarisch en wist mij nergens te raken. Een flauw onmogelijke liefde niemendalletje dat zijn kracht blijkbaar moet putten uit de liefde tussen twee mannen. Geloof trouwens best dat het in bepaalde delen van Amerika geweldig taboedoorbrekend is, maar ik woon niet in bepaalde delen van Amerika.
Zeer pover, mak, lelijk en slecht acteerd werkje was dit. Enkel het lome tempo in sommige scenes was nog wel aangenaam, verder een muffe film.
Edit: en wat een gedoe over de zogenaamde "kont-neuk" scene. Je ziet echt (pun intended) geen fluit/bal. Ook verder blijft het allemaal enorm braaf. Waar mensen zich al niet druk om maken.
Handige Harrie
Zelfs met de grootste inzet kon ik niet voorbij het homo erotische aspect kijken. Met alle respect : Wat een ranzige nichtenbende !!
Leviwosc
Als jij dit al een ranzige nichtenbende vindt, ben je echt helemaal niks gewend.
Joh, ga eens buiten Staphorst kijken wat er allemaal is in de wereld en probeer eens verder te kijken dan je neus lang is.
Het is wel erg gemakkelijk om tegen alles aan te trappen wanneer je het niet kent.

'Brokeback Mountain' met Heath Ledger en Jake Gyllenhaal vanavond (11 januari) op televisie

Onder meer deze goede films verdwijnen deze maand van Netflix

De zes best beoordeelde films van de vandaag jarige Kate Mara (38)

Netflix voegde onder meer deze drie films aan het aanbod toe

Donnie Darko
Mystery / Drama, 2001