• 9.161.352 stemmen

Walk the Line (2005)

Muziek / Biografie | 136 minuten / 153 minuten (extended cut)

Genre: Muziek / Biografie

Speelduur: 136 minuten / 153 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: James Mangold

Met onder meer: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon en Ginnifer Goodwin

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot Walk the Line

"Love is a burning thing."

Country-legende Johnny Cash (Joaquin Phoenix) vertrekt naar Memphis waar countrymuziek nog in de kinderschoenen staat. Naarmate hij steeds bekender wordt en dus geld begint te verdienen komt hij in contact met grote sterren zoals Elvis Presley. Maar de roem wordt Johnny te veel en hij raakt aan de drugs.

John R. Cash

Elvis Presley

Jerry Lee Lewis

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Genoten van deze film. Uitstekend acteerwerk van Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon,

Ik ben een klein beetje bekend met het werk van Johnny Cash en daardoor toch wel benieuwd naar deze film. Uiteraard kan het nooit een volledig beeld geven van zo'n man en zo'n lange carriere, maar je krijgt toch een beter beeld van de man, zijn jeugd en zijn vroege dagen van zijn carriere. Ik hou van dit soort film, biografie, op ware feiten gebaseerd. Ik moest toch even opzoeken of Phoenix en Witherspoon daadwerkelijk zelf gezongen hebben en dat bleek volgens internet het geval te zijn.

avatar van Mickey b

Mickey b

Na bekijken van Bohemian Rhapsody op Disney+ werd deze film mij gesuggereerd. Had er nog nooit van gehoord. Naam Johny Cash kende ik wel van naam maar kon er geen muziek op plakken. Na bekijken film moet ik toegeven dat ik toch wel de sound van Cash kende en ik toch wel twee liedjes herkende. Film zelf is wat rustig voortkabbelend en eerder een romantisch drama dan een muzikaal oeuvre wat ik toch wel verwachtte. Is niet te vergelijken met muzikale films zoals Bohemian Rhapsody. Maar verder wel blij dat ik hem gezien heb, want toch wel iets bijgeleerd over de figuur Johny Cash. Verder alle lof over de acteerprestaties van Joachim en Reese. Topprestatie van beiden. Zeer geloofwaardig. Moest film iets muzikaler geweest zijn dan ik had verwacht had deze een hogere score gekregen hebben dan de nu al dik verdiende 4*. Ik ben muzikaal net niet genoeg getriggerd geweest. Film iets te cool, maar is misschien wel hoe Johny was…

avatar van AniSter

AniSter

• 2083 berichten

Een hele goede film, zeker vanwege de cast (niet de cash...). Ik heb de extended cut gezien. De film legt de nadruk op het leven van Cash en niet op zijn muziek. En dat is wat ik helaas jammer vind hieraan. In feite bestaat de film uit twee uur drama en ellende, het kijken hoe een verslaafde zichzelf te gronde richt, en maar een half uur muziek. Dit had wat mij betreft omgedraaid mogen zijn als je bedenkt dat zijn verslavingsperiode maar 3-4 jaar heeft geduurd. Een kort fragmentje van een van zijn beste nummers 'Ring of Fire' in een film van twee en een half uur: jammer! De Oscar voor Reese Witherspoon was in ieder geval dik verdiend.

avatar van Film Pegasus

Tijd voor herziening. Anno 2005 was de muziekbiopic nog niet zo aanwezig als nu. Je had natuurlijk al mooie verfilmingen door de jaren, maar dat leken uitschieters. Titels als Amadeus, The Doors, What's love gotta do with it en The Buddy Holly Story. Telkens met dank aan een sterke acteur/actrice in de lead. Met de komst van Ray in 2004 leek er iets te veranderen en Walk the Line versterkte dat. Ray bracht veel meer op dan al die vorige titels en bij Walk the Line schoot de opbrengst nog meer omhoog, meer dan het dubbele van Amadeus...

Cijfers zeggen niet alles natuurlijk, maar het toonde wel aan dat er een publiek voor was. En dan investeert Hollywood ook automatisch meer in het genre. Walk the Line zorgde voor een vrij eenvoudige formule. Het leven van Johnny Cash in het gekende rise en fall (en terug rise) met een zeer grote focus op zijn romance met June Carter. De muziek lijkt er zelfs soms voor te moeten wijken. Al is het niet abnormaal om een biopic te laten draaien rond een gebeurtenis of gedeeltelijke fase in het leven/carrière van een artiest.

Als liefdesbiopic is dit zeker niet slecht met de nodige liedjes. De hoofdcast trekt zonder probleem de film. Het is een typisch romantisch drama uit Hollywood geworden met Johnny Cash als zeer interessant onderwerp. Dat je niet alles kunt laten zien is op zich wel normaal. Het mocht wel iets meer over de muziek gaan voor mij. Een hele mooie toevoeging zijn de scènes rond Folsom Prison. En het geeft ook wel enigszins een beeld van Cash in zijn beginperiode. Er zijn ondertussen veel betere muzikale biopics. Maar als je de nodige romantiek en onvermijdelijke dichterlijke vrijheid van de gebeurtenissen er bij neemt, blijft Walk the Line nog altijd best genieten.

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Filmkriebel schreef:

Over 2 jaar nog 's terugkomen hier

En hier ben ik dan ...

Precies 20 jaar geleden stopte de (levens) lijn voor Johhny Cash.

Maar eeuwigheid werd hem gegund toen hij Folsom Prisom maakte. Bij wijze van eerbetoon nogmaals de 'audition scene' bekijken.

... I shot a man in Reno just to watch him die ...

Here's to you, Mr Cash.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

cinemanukerke schreef:

En hier ben ik dan ...

Precies 20 jaar geleden stopte de (levens) lijn voor Johhny Cash.

... I shot a man in Reno just to watch him die ...

Here's to you, Mr Cash.

lol

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2023 berichten
  • 1925 stemmen

Wow. Schitterende biopic. Ik had geen idee van het jeugdtrauma van Johnny Cash. Verhelderend. Goed geschreven script volgens de regels van de kunst. Schitterende acteerprestaties van Phoenix en Witherspoon. Ondanks de lengte heeft het me geen moment verveeld. De jaren ‘50 was misschien wel de beste periode ever voor wat de rock betreft. En de sfeer zit er hier goed in. Fijn dat de rest van het Sun label hier ook zijdelings aan bod komt - Elvis, Roy, Jerry Lee, Carl.

De platen van Johnny staan nog steeds als huizen en deze film is een mooie tribute aan ‘s mans leven, werk en liefde.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Nog maar een keer gekeken (zoveelste keer haha), blijft een toppertje! Eigenlijk is er weinig niet goed aan deze film. Acteerwerk is heel goed, zeker van Phoenix en Witherspoon. Muziek is goed en ook niet te lang telkens. Dat ze zelf zingen is natuurlijk wel erg goed gedaan... Daarnaast is het drama goed verteld en dat je andere artiesten ziet zingen maakt het extra lekker.

Maar wat mij betreft de film echt compleet maakt is de chemie tussen Phoenix en Witherspoon. Dit is erg goed gecast en uiteraard top geacteerd. Elke keer pakken ze mij weer !