• 9.132.009 stemmen

Geregisseerd door: Didier Bivel

Met onder meer: Bérenger Anceaux, Jules Houplain en Catherine Jacob

Gesproken taal: Frans

Plot Baisers Cachés

Nathan is 16 jaar en woont alleen met zijn vader Stephane. Als nieuwkomer op de middelbare school wordt hij uitgenodigd voor een feest. Daar ontmoet hij Louis, een jongen van zijn klas, en wordt verliefd op hem. Wanneer ze zich buiten het zicht van de genodigden bevinden kussen ze elkaar, maar iemand neemt een foto van hen. Weldra wordt de foto gepubliceerd op Facebook en dit veroorzaakt een ware storm in hun leven omdat ze het slachtoffer worden van pesterijen en afwijzing.

avatar van Ardjuna

Ardjuna

De film roert mij. De inhoud is goed. Goed acteerwerk.

avatar van Movsin

Movsin

Zoveelste, goede, film over ontluikende homoseksualiteit.
De gekende problemen komen aan bod : de twijfels bij de betrokkene, de ontgoocheling en onbegrip bij de ouders (hier een extreem geval van tegenwerking) en de spot van de andere jongeren.
Ondanks enkele intrieste passages, matigt de film naar het einde toe het dramatische en laat hoop op meer begrip doorschemeren.
Film raakt ook de positie van de schooldirectie aan, als de pest voor geruchtmaking en bemerkingen van buitenuit en vaak niet altijd de zijde van het lerarenkorps kiezend.

avatar van AnyaH

AnyaH

Wat een prachtige en lieve tienerromance! De twee jongens spelen de sterren van de hemel. Wat voelde ik met Nathan mee, iedereen is tegen hem en hij is bang om het schoolplein te verlaten. Ik ben echt geraakt en ontroerd door deze film. En wat zijn die ouders toch ontzettend 'narrow minded'. Laat het los dat het door 'foute' opvoeding of invloeden komt. Je kiest toch niet op wie je verliefd wordt? Dat overkomt je gewoon, zomaar opeens...... De dakscene is huiveringwekkend mooi. Maar de perronscene is het mooiste deel van de film, daarbij zie je hoe ontzettend ze elkaar gemist hebben, werkelijk schitterend!!

avatar van Telefono

Telefono

Hele goede film en heel goed acteerwerk. Je krijgt echt met ze te doen, zeker met Nathan. Dat ze nu en dan het feest weer even terug laten komen maakt de film er ook beter op, langzaam word alles duidelijk, zeker nadat Louis op de kamer van Nathan alles vertelt van zijn kant.

avatar van T.O.

T.O.

Heeft de allure van een telefilm, eigenlijk de Franse versie van Jongens. Net als in die film is er plaats voor echte gevoeligheid, wat goed is geslaagd. Aan de andere kant lijkt het drama mij wel wat overtrokken.