• 9.383.096 stemmen

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Avontuur / Fantasy | 157 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2005

Plot Harry Potter and the Goblet of Fire

"Dark And Difficult Times Lie Ahead."

Harry gaat samen met zijn vrienden Ron en Hermelien naar het WK Zwerkbal. Helaas loopt dit evenement mis doordat een groep volgelingen van Voldemort, ook wel Dooddoeners genoemd, door het veld paradeert. Er zijn gelukkig geen gewonden of doden, maar de kans dat Voldemort gaat terugkeren wordt wel steeds groter... Op Zweinstein is er een ander evenement; het Toverschool Toernooi. Hierin moeten drie kampioenen van drie verschillende toverscholen drie gevaarlijke opdrachten voltooien om de Toverschool Trofee te winnen. Deze drie kampioenen worden door de Vuurbeker gekozen. Hij kiest Fleur Delacour van Beauxbatons, Viktor Krum van Klammfels en Carlo Kannewasser van Zweinstein. Echter, de Vuurbeker spuwt nóg een naam uit; Harry Potter...

Ron Weasley

Fleur Delacour

avatar van eRCee

eRCee

• 1980 stemmen

Dat vind ik juist zo sterk aan dit deel. Niet alleen komt zo het boek goed tot zijn recht, ook wordt er spanning door opgebouwd: keep you're friends close, zegt Sirius. En juist dan die ruzie. Prachtig vind ik ook de scene (!) tussen Hermelien en Ron. Tienerfilm? Logisch bij de verfilming van een jeugdboek, dunkt me.

avatar van zip

zip

catweasel schreef:

Daar heb ik me ook de hele film aan geirriteerd.

Ik heb me vooral rot geergerd aan hoe oppervlakkig het wel was uitgewerkt.
Tienertwijfels kunnen boeiend zijn, als ze verdorie goed en geloofwaardig worden in beeld gebracht. Maar zo af en toe iemand tussen alle actie door zijn water te laten uitspuwen (??) omdat hij een mooi meisje ziet ... Iets meer inlevingsvermogen alsjeblief ...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

kos schreef:
3 scenes? naar mijn gevoel ging het de hele film door.

Naar mijn gevoel was het juist té veel toverschool toernooi en de tienerproblemen op het juiste niveau..Ik kan me niet ergeren aan Emma Watson trouwens

avatar van italian

italian

er zijn al zoveel stroperige tienerfilms gemaakt met tienerproblemen maar daar gaan ze toch niet ook met harry potter beginnen!!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Rowling beschrijft toch ook de tienerproblemen?

avatar van renske

renske

Prisoner of Azkaban vond ik veel veel veel beter, maar ik heb me wel vermaakt.
Ik vind deze regisseur meer gevoel hebben voor de 'lichtere' scènes zoals de balscènes en de interactie tussen de drie kindertjes dan voor de scènes die spanning vereisten.
Er leek weinig spanning en vooral weinig eenheid in de film te zitten; iets wat ik nou juist zo goed vond aan de Prisoner of Azkaban. Het waren allemaal losse scènetjes aan elkaar. De tweeling vond ik stomvervelend. Al hun scènes waren volstrekt overbodig als je het mij vraagt. Maar ja, niemand vraagt het mij.
Rupert Grint en Emma Watson worden steeds leuker. Ik vind het erg fijn dat ze niet glamoureus worden gemaakt. De doolhof kwam op mij volstrekt willekeurig over, iets wat ik mij niet herinner van het boek. Hoe kun je een wedstrijd winnen als er niet een bepaald element van 'beter in iets zijn' is? Natuurlijk werd de bokaal als portal gebruikt, dat is niet willekeurig, maar voor de rest snapte ik de scènes in de doolhof niet.

avatar van Jivis

Jivis

Ik vond het best een aardige film, de meeste dingen die veranderd zijn ten opzichte van het boek stoorden mij niet, op één ding na: de doolhofscène. Ten eerste was het doolhof way te groot, volgens het boek bezet het alleen het Zwerkbalveld. Dan binnenin het doolhof: ik had me verheugd op de wezens en gevaren die Harry zou tegenkomen, maar in plaats daarvan is er een of andere vage "kracht" die ervoor zorgt dat de takken van het doolhof je naar beneden trekken ofzo (ik snap er nog steeds niet veel van). Dat vond ik best een tegenvaller.

Verder was hij vermakelijk, maar niet spannend, ook de kerkhofscène met Voldemort niet. Die werd trouwens wel goed vertolkt door Ralph Fiennes, al zag de goede man er bespottelijk uit. Als we het dan toch over de personages hebben: Perkamentus was veel te streng en stond 3/4 van de film onbenullig te schreeuwen.

Een meer dan aardige film, maar deel 2 blijft mijn favoriet.

***

avatar van teun25

teun25

Ik vond er niks aan! deel 1 & 2 waren veel mooier ook deel 3 was al geen reet meer aan !

en er moeten er nog zoveel komen.. bagger

2,5 * voor deze onzin

avatar van stan

stan

wow zoveel... eigenlijk 3

avatar van Sannepan

Sannepan

'Die jongen is al bang als het schooljaar begint'

Dat was de opmerking die m'n moeder na de film zo mooi maakte en ze heeft helemaal gelijk. Ten slotte beleeft Harry Potter ook dit deel weer heel wat dingen die volgens mij nogal wat trauma's kunnen opleveren. Ik vond dit een ontzettend mooie film en heb af en toe met open mond zitten kijken (vooral die drakenscene)
De film is ontzettend duister, iets waar ik in het begin wel even aan moest wennen, maar wat er heel goed bij past. Het bouwt de spanning op.
Toch haalt de vaart er ook weer een hoop spanning uit. De film moest continu de sneltrein halen en er was geen moment rust om ff op adem te komen en ff rustig te genieten van iets niet-engs. Bovendien gingen de enge dingen veel te snel. Bij dat soort dingen wil je graag ff wat langer in spanning zitten, in plaats van dat het twee minuten later alweer afgelopen is.
Vooral in het begin ging de film van de hak op de tak (dat vind ik zelfs terwijl ik het boek heb gelezen) 80 bladzijden worden in 10 minuten samengevat ofsow We schieten van de droom meteen naar het WK zwerfbal en dan naar school. De grappige manier waarop de familie Weasley Harry ophalen wordt in z'n geheel weggelaten (terwijl dat nou juist zo leuk was geweest) Winky en Dobby, die toch best een belangrijke rol hadden in het boek, heb ik de hele film niet gezien. Ook zie je niks van de zwerkbalwedstrijd, maar dat is op zich nog niet zo erg.
M'n favoriete scene in het boek was de kerkhofscene, maar die viel hier door z'n vaart ook weer erg tegen. Zo is Harry op het kerkhof, hij duelleert ff met Voldemort en hopakee... hij gaat weer weg. In het boek werd hier tenminste 30 bladzijden over gedaan, kon je ff lekker van de spanning genieten. In de film ging het gewoon te snel.
Nou snap ik ook wel dat je zo'n boek natuurlijk heel erg moet samenvatten, omdat mensen anders vijf uur in de bios zitten ofzo Maar kunnen ze dan gewoon geen lange versie op de dvd zetten? Ik geloof dat dat al wel eens met bepaalde films gebeurd is. Kun je tenminste dan nog echt genieten van een verhaal dat niet zo'n sneltreinvaart heeft.

Een pluspuntje aan de film vind ik trouwens de acteerprestaties. Met name de acteerprestaties van Emma Watson worden steeds beter: wat kan zij goed spelen! Ook Daniel zelf acteert niet meer zo tenenkrommend als hij af en toe deed, al zitten er nog steeds scenes in de film die hij beter zou kunnen brengen.
Rupert als Ron vond ik in de vorige films erg leuk, met name in deel 2 (nog steeds m'n favo film, hoewel boek 4 m'n favo boek is) In deel 4 had hij helaas een nogal overbodige rol, iets wat in het boek absoluut niet het geval was. Perkamentus vind ik verder heel anders overkomen als in het boek: ik vond de eerste Perkamentus veel beter. De Perkamentus in dit deel is helemaal niet die rustige, ondeugende man uit de boeken.

Uiteindelijk nog steeds een goede film, maar hij was beter geweest als hij langer was geweest. Hopen dat de volgende film langer wordt.

Ik geef hem toch nog 4*

avatar van Hilarious

Hilarious

Ik vond het zoals altijd weer een prachtige Harry Potter film. Vooral Emma Watson was heel erg goed. Er waren heel wat scenes waarin ze echt uitblonk. Ze was echt zoals nog andere een plezier om naar te kijken. Ik vond ook dat de film veel duisterder was. En die scene bijna op het einde waar Harry weende bij het lijk was heel erg droevig. Ik kreeg de tranen in mijn ogen. Wel jammer was dat er veel goede scenes uit het boek niet in de film kwamen. Er waren ook een paar scenes die ik in mijn verbeelding heel anders had voorgesteld en dan is het toch jammer dat die veranderen door de film gezien te hebben. Ik vond ook dat Perkamentus in die film heel erg gewelddadig was. Zeker toen hij Harry heel hard vooruit duwde. Omdat hij in de boeken en andere films zo een vriendelijke en rustige man is.
Verder waren er ook heel goede speciale effecten en er waren heel goede acteurs en actrices bij. Zeker 5***** verdient.

avatar van darkcity

darkcity

Heel aardig maar de 1e vind ik nog steeds het leukst, ik heb gewoon niet zoveel met Harry Potter maar er zaten wel een paar zeer goeie scenes in ondewaterscence was echt geweldig, doolhofscene en de openingsscene.
3.5 ster

avatar van moviefreak1

moviefreak1

ik sluit me aan bij de mensen die hem goed vonden , lekker makkelijk

avatar van Cyberjoi

Cyberjoi

Ik vond het een goede film met een goede verhaallijn. Er goed gelet op de verschillende karaktervorming in de hoofdrol spelers.

avatar van D-ark

D-ark

het beste deel tot nu toe.

Een geweldige film met een egoede verhaalopbouw erg goede effecten en de acteurs doe het geweldig.

4,0

avatar van R0$!t@

R0$!t@

ze worden wel steeds beter he;)

avatar van LittleBox

LittleBox

Ze worden inderdaad steeds beter. Fraaie scenes en de film is wederom een stuk volwassener dan de vorige; dat geldt ook voor de boeken. Ik heb me prima vermaakt met deze film.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Erg goede film, erg goed geregiseerd. Wat ik jammer vind is dat ze het WK Zwerkbal niet hebben uitgewerkt! ik bedoel die introducite zag er zo overweldigend uit met dat stadion, ik kreeg er kippenvel van. Ik kreeg echt zin in zo´n wedstrijd, en dan knippen ze hem...

Ik vond de film haast spannender dan het boek, het begin is erg erg erg mooi en spannend. Ik ond het gedeelte van de doodoeners NA de zwerkbal wedstrijd veel spannender en veel chaotiser dan in het boek. De opdrachten vond ik heel mooi verfilmd.

Ik vond overigens da ze hhet Barto Krenck verhaal hetzelfde hadden moeten laten als in het boek, heerlijk grimmig.

Alleen jammer dat ze bij de laatste opdracht de monsters zoals de skreeften en de sfinx er uit hebben gelaten.

Erg mooie beelden.

avatar van Saphire

Saphire

Ralph Fiennes als Voldemort vind ik excellente typecasting:) meesterlijk gespeeld!

avatar van agent smith

agent smith

Ben het helemaal eens met Sannepan!

had het niet beter kunnen verwoorden

avatar van Phoenix

Phoenix

Blijkt maar weer eens hoe ongelofelijk goed de adaptatie van Cuaron was. Hier mag dan wel flink gesnoeid zijn, een paar erg belangrijke dingen worden óf niet behandeld óf ze worden wel behandeld maar niet verder uitgelegd:

- Rita Pulper. Wel van de partij, maar wordt in het boek nog flink op dr nummer gezet door Hermelien, hier niet. Nutteloze rol dus verder.
- Aanval van de dooddoeners. Ook in de film maar verder nutteloos zonder verdere uitleg erover.
- Connectie tussen Voldemort en Harry. Alle mensen die door Voldemort zijn vermoord komen naar buiten als schim om Harry aan te moedigen. Hoe? Dumbledore noemt nog even een term en thats it.
- Relatie tussen Hagrid en Madame Beauxbatons had gemakkelijk geschrapt kunnen worden, voegt totaal niets toe aan de film.
- Lijk van Barto Krenck sr. Nooit meer een woord over gerept (sowieso werd die hele geschiedenis nogal onbeschouwd gelaten). En wat deden Hagrid, Harry, Ron en Hermelien sowieso in dat bos?

In een film waarvan we de special effects zo langzamerhand wel kunnen voorspellen zal men toch weer wat meer moeten terugvallen op het verhaaltechnische. Cuaron bewees daar de roots voor te hebben. Newell blijkt toch meer een entertainer. De film is daarom wel zeer vakkundig in beeld gebracht. Benieuwd hoe de volgende kandidaat (een voor mij onbekende regisseur) het er vanaf zal brengen, maar ik vrees het ergste. Dat ie maar een goede editor inhuurt.

Perkamentus is niet meer zichzelf, veel te gehaast, bezorgd en onvriendelijk. De rest van de acteurs doen het naar behoren (vooral de oude garde natuurlijk), alhoewel ik Harry wel érg veel moeite zie doen om opgelaten en/of terughoudend te lijken. Het volwassen/duistere tintje uit de boeken is gelukkig wel intact gebleven, hoewel de slotscène balanceert op het randje.

Voor de rest ziet het er natuurlijk allemaal zeer gelikt uit. Maar dat is eigenlijk ongeveer standaard geworden. Als gezegd, de HP's zullen zijn kracht weer moeten halen uit het sfeertje en het mysterieuze verhaal en niet uit steeds meer effects.

avatar van Youri

Youri

De vervolgen worden steeds sterker en enger. De basis van personages waren al in de eerste 2 delen flink uitgezet. Nu staan de verwachtingen en het verhaal boven aan. De special effects zijn mooi en geven een mysterieus sfeertje aan de film. Het kijkt als een spannende boven natuurlijke thriller. Ik vond dit deel sterker dan het derde deel.

avatar van JingleBells

JingleBells

Geweldige film, goed acteer werk!

Ik ben niet echt fan van Harry Potter maar ik spaar alle films en wil graag weetjes over films en de acteurs.

Dit deel van Harry potter was waanzinnig fantastisch!

De decors ook prachtig. Hoe verzint die J.K. Rowling dat in hemelsnaam!

Poeh, elke film wordt beter en beter!

Gewoon top film!!

~ 4,5 sterren! ~

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Mee eens, zeer goede film, een stuk heftiger dan de vorige HP-films, met veel oog voor allerlei tienerproblematiek (verliefdheid, jaloezie, pesten) en mooie en grappige effecten. En een sterke rol van Emma Watson.

avatar van dave

dave

deze overtreft de vorige films

hij is spannender en heeft zalige effecten

toch heb ik niet hetzelfde gevoel als toen ik de eerste film zag. iedere harry potter film begint steeds meer zijn weg te gaan

avatar van fabbyke

fabbyke

Viel nogal wat tegen vond ik het had allemaal wat uitgebreider mogen zijn en niet alleen gaan over het toverschooltoernooi; ik wou wat meer zien over de lessen en over harry de wemels en zo. Ik vond het misschien wat minder omdat ik het boek al gelezen had als ik dat nog niet had gedaan had ik hem niet zo slecht gevonden denk ik. 2.5*

avatar van Tijgerdraak

Tijgerdraak

Had wat meer verwacht van deze film, als je het boek gelezen hebt blijf je met momenten wat op je honger zitten. Het WK- zwerkbal hadden ze toch iets verder moeten uitwerken. Film is wel moeite waard om te zien, voor echte Harry Potter Fans.

avatar van Elendill

Elendill

Opzich een hele goede film.. ik had net als Tijgerdraak wat meer verwacht... want ik mis het Leren van toverspreuken en drankjes maken wel... misschien komt dat omdat het in het boek ook wat minder is... maar ik had het wel in de film gewilt... verderest wel mooi hoor

avatar van Sannepan

Sannepan

De lessen miste ik ook. Het komt het magische sfeertje in de film altijd wel ten goede als er wat lessen door het verhaal zitten geweven en je wat ziet van hun vorderingen als tovenaars. Dat maakt Harry Potter juist zo leuk! Nu ze dat er helemaal uit hebben gelaten, is een groot gedeelte van de magie weg en is deze film eigenlijk meer teruggevallen op een actiespektakel. Terwijl het zoveel meer had kunnen zijn! Er zit ook niet echt een geheel in de film, het zijn meer allemaal losse actiescenes die aan elkaar worden gebreid. De humor en wat meer rust miste ik ook een beetje. Het is dat je deze film gewoon gezien moet hebben als je een Harry Potter fan bent, want als je de film op zichzelf staand bekijkt, is het een grote misser.

Ik verlaag naar 3,5*

harstikke cool:P