• 9.382.720 stemmen

Aliens (1986)

Sciencefiction / Actie | 137 minuten / 154 minuten (special edition)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn

Releasedatum: 9 oktober 1986

Plot Aliens

"This time it's war."

Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?

avatar van Saldek

Saldek

Corcicus schreef:
Prachtig vervolg en zo mogelijk nog beter dan het eerste deel. Spannend van begin tot eind en zalige personages die de revue passeren. Lekker jaren '80 ook waarbij de macho lolbroeken er als eerste aangaan en de stillere figuren uiteindelijk de diepste gronden hebben. Keiharde actie en voor die tijd bijzonder goeie special effects. Dit is wat ik noem goede science fiction inplaats van die poppenkast à la Star Wars

Helemaal akkoord. Zelf vind ik de opbouw grandioos die met de scene op de brug, en omringd door een vuurzee waarin alles verloren lijkt te zijn een fantastische climax brengt waarin alle angst, onzekerheid, verlies en bezegeling van het lot samenkomen.
Ook jouw mening over StarWars kan ik delen: heb nooit begrepen wat er in die poppenkast te vinden kon zijn. Heb eens een deel gezien en daar was ik dan ook gelijk genezen.

avatar van xxc

xxc

Hmm.. Deze vind ik wel iets minder dan deel 1.

Ik had de verlengde versie opgezet.. En ik vond hem toch wel iets te lang duren.. Nu vroeg ik daar zelf om natuurlijk, ik had ook gewoon de afgekorte versie op kunnen zetten.. Maar ja, dan zou ik weer het idee gehad hebben dat ik een heleboel mis.

Ja, deel 1 vond ik toch wel wat sterker. Naar mijn mening is deel 1 een stuk enger, spannender.

Wel vond ik het een erg mooi gegeven dat Ripley 57 jaar in de ruimte heeft rondgezweven.. Origineel.. (voor mij tenminste).
Michael Biehn en Sigourney weaver kwamen erg sterk en overtuigend over. Ja, mooi plaatje!

Morgen is deel 3 aan de beurt!

SnakeDoc

9 Maart op RTL 7 te zien Nu al zin in! Hopen dat ik er even tijd voor kan vrij maken.

avatar van Grizzly3030

Grizzly3030

Absolute wereldtopklassefilm. Zowel de effecten (voor die tijd, midden jaren 80), alsmede de spanning. het verhaal. je kan het aan Cameron wel overlaten. Meesterwerkje!

SnakeDoc schreef:

Zou ik zeker doen met al die reclames

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Top vermaak van begin tot het eind.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

rep_robert schreef:

Zou ik zeker doen met al die reclames

Opnemen en doorspoelen

avatar van speranza

speranza

Dat is inderdaad het beste.

avatar van *film fan*

*film fan*

spannende film

avatar van Karl van H.

Karl van H.

speranza schreef:

Dat is inderdaad het beste.

Gewoon de Alien Quadrilogy kopen - tegenwoordig is 'ie voor een heel zacht prijsje te krijgen -, da's het beste

Karl van H. schreef:

Ik heb ze nog net niet op Blu-Ray maar uiteraard wel allemaal op DVD. Maar af en toe wat reclame is niet heel vervelend. Geeft mij tijd een pilsje en wat nootjes te pakken

avatar van rep_robert

RTL heeft met films tegenwoordig bijna elke 20 minuten reclame. Kan je wel erg veel nootjes en pilsjes pakken Volgende week komt er een film op die minder dan 3 uur duurt maar in de gids staat van 2030-0030. Moet je nagaan

Nou, dat was reclame 1 al na minder dan een kwartier tijd

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1915 stemmen

Haha... wie kijkt dan ook nog een film rechtstreeks op een commerciële zender?

Ik neem ze op en kijk ze later wel zodat ik de reclames mooi door kan spoelen. Met zoveel reclame als tegenwoordig blijft er van een filmervaring immers geen ene ruk meer over.

avatar van rep_robert

Ik kijk ze ook wel is synchroom als ik hem in mn collectie heb. Ben je sowieso eerder klaar

avatar van Eraser2

Eraser2

Haha als je ze alle 4 achter elkaar op DVD kijkt ben je nog minder tijd kwijt dan één van de 4 op de commerciële zender:P

SnakeDoc

Vind de slot scene echt geweldig met die koninging!

avatar van Minotaures

Minotaures

Soundtrack is ook erg tof, toen ze Bishop aanviel.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1924 berichten

Wat een geweldige klassieker blijft dit toch. Je zit constant op het puntje van je stoel. Nog steeds de volle mep waard wat mij betreft.

avatar van Rosicky

Rosicky

Had een spannende klassieker verwacht, maar dat viel mooi tegen.

Hoewel Weaver het als altijd goed doet, vind ik haar verre van overtuigend als actieheldin. De bijrollen worden wel aardig ingevuld, en de personages hebben ieder tot op zeker hoogte wat logica.

Het verhaal an sich is simpel maar doeltreffend. Ik miste alleen spanning en actie. Er zitten wat aardige suspencescenes in, maar daar wordt veel te weinig gebruik van gemaakt. De special-effects zijn daarnaast behoorlijk matig. Ook de claustrofobisch setting vond ik maar matig.

Niet de klassieker waarop ik hoopte, niet veel meer dan een gemiddelde sci-fi horror.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1996 stemmen

Ik heb deze ooit gezien toen ik n jaar of 10 was en verwachtte inderdaad een spannende klassieker....De film is nog steeds onderhoudend maar bij vlagen traag, slecht geacteerd en nooit echt eng of spannend. Wat mij betreft heeft deze film de tand des tijds slechts matig doorstaan.

Derhalve 3*

avatar van jadolino

jadolino

FunkStarr schreef:

Helemaal mee eens.

avatar van killerfreak

killerfreak

Na het geweldige Alien keek iedereen uit naar het vervolg, Aliens.

En het is wat mij betreft de beste uit de reeks geworden. Dezelfde sfeer en spanning als in Alien, maar dan ook nog een pak geslaagde actie erbovenop. Ongetwijfeld de beste Alienfilm ooit gemaakt. Oververdiende 4.5* en een plaatsje in mijn top 10 allertijden

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Het einde is wel spannend en maakt veel goed. Verder vind ik de film bij vlagen saai, vooral het eerste uur. Ook wordt er niet erg goed geacteerd door sommige acteurs. In 1986 was dit misschien een topper, maar nu vind ik het een lange zit.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Ik vond het eerste uur juist het beste. (Special-Edition)

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Wat een vervolg is dit zeg.

Zeer veel actie + aliens en geweldige cast met behalve Weaver ook Biehn, Paxton en Hendriksen.

Spannende einde ook waarin veel gebeurt.

Weaver moet ook grote voorbeeld geweest zijn voor Hamilton in T2.

Ik heb het grote geluk gehad dat ik deze toch nog in bios heb kunnen zien, door een actie van Pathe ongeveer 10 jaar terug.

avatar van mapejoba2011

mapejoba2011

goedkoop gemaakt en flutverhaal zonder duidelijke richting. SF kan goed zijn maar als je alleen maar ongedierte laat zien als zijnde de alien ben ik snel klaar.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Goedkoop gemaakt? Ongedierte? Over dat 'ongedierte' gaat het al zes films. De film draagt niet voor niets de titel 'Aliens'.

avatar van Akron777

Akron777

Inderdaad goedkoop, het koste slechts $18.5 miljoen...

avatar van dominion

dominion