The New World (2005)
Genre: Avontuur / Historisch
Speelduur: 135 minuten / 172 minuten (beperkte release)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Terrence Malick
Met onder meer: Colin Farrell, Q'orianka Kilcher en Christopher Plummer
Releasedatum: 23 maart 2006
Plot The New World
"Once discovered, it was changed forever."
1607. De eerste westerlingen, onder leiding van kapitein John Smith, zetten voet aan wal in Virginia en worden geconfronteerd met de cultuur van de Indianen. Het klikt helaas niet tussen de twee volkeren, en het wordt pas echt gevaarlijk als John Smith verliefd wordt op de knappe indianenvrouw Pocahontas.
Captain Smith
Captain Argall
Ben
Selway
angel-eyes18
@ angel-eyes18 en moviemafketel,als ik jullie berichtjes lees zou ik als ik jullie was maar niet verder kijken dit is duidelijk geen film voor jullie. Dit is een film van Malick en die maakt films die het mainstream publiek maar niks vindt. Ik vind dit een prachtige film, filosofisch, poetische en diepzinnig. Jammer genoeg is dit de geknipte versie ipv de directors cut van 172 min die ik heb.
Ik neem toch even de moeite om hem af te kijken Film-gek..mischien wordt het nog wat...mischien val ik wel in een hele diepe slaap.
Kevin13
Btw....je weet dus dattie nu op tv is he?...op RTL7
wist ik dus niet. Spijtig maar soit, ze spelen hem regelmatig op de Vlaamse zenders.
- 19752 berichten
Nou ik heb de rit uitgezeten, maar vond het helemaal niks. Hele slechte muziek, storend zelfs en daar waar het wel moest zitten bleef het stil.
Er zat nou ook niet echt een verhaal achter. Verder weinig actie, slechte dialogen en dat geleuter van Pocahontas tegen de moeder en van Farrell als voice-over was tenenkrommend en geen meerwaarde. Geen enkel moment dat ik er ook maar een beetje emotioneel van werd en dat is erg zwak voor genre drama. Ik geef een 1,5 voor sommige mooi geschoten natuurbeelden. Net als bijvoorbeeld Dances with wolves niet aan mij besteed.
JacoBaco
Om te voorkomen dat deze film niet (meteen) van een 2,90 naar een 2,89 gaat, heb ik hem vanavond overgeslagen.
blablabla89
Mooie film zonder hollywood sensatie. Het is heel klein gehouden wat een dromerige sfeer oproept. Zo nu en dan wel een beetje saai en langdradig. Tegen het einde was het daarentegen wel weer goed.
JLjuju
Vrij lame einde.
Op dat gebied ben ik best Hollywood, dat ze toch gewoon met Farrell was gegaan. Was ik ook weer blij geweest.
Leuk modern sprookje, met een zeer overtuigende cast.
De film is niet bepaald standaard te noemen, bijna de hele film wordt gebruik gemaakt van voice-overs, iets wat in het begin totaal niet werkte voor mij, maar naarmate de film duurde werd het minder vervelend en begon ik het zelfs mooi te vinden.
Verder had de film mooie, bijpassende(rustige) muziek en bevat het prachtige (natuur)beelden.
Wel jammer dat het allemaal iets te langdradig is en de film dus wel een aantal momenten kent dat het inkakt. Had soms ook niet echt een idee dat het verhaal ergens naar toe ging door al die langdradigheid.
Wel krijgt een film een voldoende!
angel-eyes18
Ten eerste vond ik de voice overs vrij vervelend.
Het duurde allemaal ff net te lang....zat geen gang in de film.
Het verhaal vond ik maar zozo...
Muziek was redelijk , maar dan ook niet meer dan dat.
Even voor de duidelijkheid..ik heb de hele film afgezien maar vond het 2x niks.
Nee deze film kon me niet boeien.
Te langdradig en te zoet.
Zit helemaal geen spanning in.
Wel mooie beelden en acteerwerk was ook goed.
Rmie
Nog een keer bekeken en een halve ster erbij.
Heb je trek in actie en flitsende scenes; neem een nadere film.
- 19752 berichten
En als je trek hebt in een dramatische Farrrell, een minderjarig indianen-vrouwtje, een saai script met slechte muziek en soms wat mooie plaatjes dan moet je deze inderdaad gaan kijken.
Parels voor de zwijnen.
Meestal geef je rotzooi aan de zwijnen geen parels.
Rmie
moet?
Niemand verplicht tot het kijken van welke film van Malick dan ook.
angel-eyes18
Nog een keer bekeken en een halve ster erbij.
Heb je trek in actie en flitsende scenes; neem een nadere film.
Het leven bestaat niet alleen uit actie en flitsende acties...
Er zijn films uit dit genre die wel te kijken zijn...deze toevallig niet...ieder zijn smaak....no big deal
- 19752 berichten
Er had toch wel 1 vecht-scène in voor mogen komen of een lekkere pittige discussie of een leuk grapje?
Ging er allemaal gewoon wel erg mak aan toe.
En opeens was Bale daar en toen leek het alsof ik naar een heel ander script aan het kijken was. En daar was dan toch opeens weer Farrell.
Er zit geen stuk in dat je op het puntje van je stoel zit, werkelijk geen 1 seconde. Dat vind ik zeer zwak.
trebremmit
Niet op het puntje maar juist helemaal onderuit in de stoel, heerlijk wegzwevend op de mooie beelden en de dromerige sfeer.
Brooklyn
Jha..zeker bar....Gaat een beetje de kant op van Apocalypto...
Zit nu ook ff te kijken...gelukkig af en toe reclame
Gelukkig hoeven we jouw stem ook niet zo serieus te nemen, sinds je gewoon zit te internetten hier terwijl de film op TV is.
Cupido
- 1911 stemmen
Je bent niet op de hoogte van Malicks intenties, wat verder geen schande is. De man is er niet op uit om een lineair, action packed verhaal te vertellen over Pocahontas, dat verhaal is allang en breed bekend. Malick neemt zijn publiek wat serieuzer dan dat. Hij geeft liever zijn eigen visie over de clash tussen de blanken en de indianen, over de natuur als heilig goed, gebruik makend van een lyrische filmtaal en ritmische montage. De film is traag (als stront soms) maar dat is exaxt Malicks bedoeling om een transcendentale ervaring teweeg te brengen. En het gebruik van Wagner's Rheingold is toch briljant, lyrisch, groots, magisch?
- 19752 berichten
Het was gewoon mijn eigen fout om deze film te gaan kijken, omdat ik stiekem al wist dat het niks voor mij zou zijn. Zoals eerder gezegd vind ik Dances with wolves ook 3 keer niks. Ik vind het overigens erg mooi als een regisseur de natuur een groot aandeel geeft, maar het verhaal moet hier niet ondergeschikt aan zijn. Gelukkig ben je het dan in ieder geval met me eens dat het verhaal zo traag als stront is. Ik zal Malick in het vervolg overslaan.
angel-eyes18
Na wat speurwerk gedaan te hebben over Terrence Malick moet ik zeggen dat je idd gelijk hebt....dit was duidelijk niet mijn ding ,,,vandaar dat ik mijn stem ook terug trek.
- 19752 berichten
Gewoon je stem laten staan, je hebt hem gezien en vond het niks. Zou wat worden dat iedereen zijn stem gaat intrekken, omdat de intentie van de regisseur anders blijkt te zijn dan je dacht.
Precies zinloos om je stem weg te halen.
donkied
Echt een aprarte film. Nog nooit zoiets gezien eigenljik maar het beviel me wel voor het grootste deel dan. Ik ben 2 x in slaap gevalle nbij deze film dus dat zegt ook iets(misschien meer over mij dan over de film)
angel-eyes18
Jha...eigenlijk hebben jullie wel gelijk...
DwarreI
Terrence Malick, typisch voorbeeld van de onbegrepen genie.
Het is ten hemel schreiend om toe te zien dat er mensen zijn die The New World met een 0,5 of 1,0 waarderen en vervolgens Avatar doodleuk in hun top 10 planten
Door dit soort kortzichtigheid begin ik definitief mijn hoop in de mensheid te verliezen. I rest my case.
- 19752 berichten
Film al wel gezien Dwarrel? Je hebt nog niet gestemd namelijk.
En onbegrepen genie wordt er vaak in gegooid als superlatief om een ander van jou mening te doordringen.
Het is gewoon een verschrikkelijk saaie film. Natuur is mooi, de indianenstam is de eerste 10 minuten interessant om te volgen en dan heb je dat ook wel gezien. Nou dan ga je hopen op wat meer diepgang en af en toe eens wat lekkere spanningselementen. En die komen dan gewoon niet. Het geniale moet je mij even uitleggen aan deze film.
DwarreI
Ik was vergeten mijn stem in te voeren.
Dit is een film waarin de botsing van culturen eindelijk eens niet met een afgezaagd verhaaltje gebracht wordt, dit gaat veel dieper.
Het is gewoon een verschrikkelijk saaie film.
af en toe eens wat lekkere spanningselementen
- 19752 berichten
Ik werd ook nergens emotioneel. En drama is juist het genre waar ik van houd. En avontuur als genre. Ja ik weet niet wat men daar onder moet verstaan. Ik ga altijd open een film in en hoop in het verhaal getrokken te worden. De personages waren hier helaas te oppervlakkig voor. Eigenlijk gebeurde er ook niet echt veel verdrietigs of dramatisch.
Iedereen overleeft het zo'n beetje. Het enige wat ik uit de film kon halen is dat een westerling wat leert van de indianen-cultuur en de indianen-prinses iets van de westerse cultuur. Verder was het verhaal op weinig gestoeld en had er zeker een uur vanaf gehaald kunnen worden.

Amores Perros

Days of Heaven
Drama / Romantiek, 1978

Badlands
Misdaad / Drama, 1973
chief kolonialismevirginianew world 17e eeuw