menu

Starship Troopers (1997)

mijn stem
3,45 (2195)
2195 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
129 minuten

geregisseerd door Paul Verhoeven (I)
met Casper Van Dien, Dina Meyer en Denise Richards

In het nieuwe millennium wordt de mens geconfronteerd met de dodelijkste vijand aller tijden... een intelligent ras van buitenaardse wezens. Sommigen zijn negen meter hoog, anderen kunnen vliegen, maar allemaal zijn ze in staat om ieder levend wezen op aarde te vernietigen. Dan verschijnt de jonge Johnny Rico, een onverschrokken vrijheidsstrijder die zich aansluit bij een elite-eenheid van de infanterie. Zijn bloedmooie vriendin Carmen wordt opgeleid tot een eerste klas gevechtspiloot - maar wordt tegelijkertijd ingepalmd door haar vlieginstructeur! De Troopers gaan op weg naar de thuisplaneet van de buitenaardse insecten, waar een grootscheepse intergalactische oorlog op het punt staat uit te breken. Hun missie: de mensheid redden van de ondergang.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=zPYuV_jGk7M

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van scorsese
4,0
Uitstekende film over een aantal schoolvrienden die zich aanmelden bij het leger. Een futuristische sci-fi film met een flink portie lomp en grof geweld (zeker niet geheel zonder humor). De hele samenleving die geschetst wordt komt vooral goed naar voren tijdens de ingelaste reclamespotjes. Vermakelijk van begin tot eind en de special effects waren destijds baanbrekend.

avatar van Gerlof1378
3,5
Top film echt een mooi gemaakte sci-fi film met een aardige cast maar vooral het verhaal, satire, actie, cgi en het feit dat het voor mij jeugdsentiment was maakt deze film mooi. Het verhaal over de mens tegen grote alien insecten is een verhaal wat al in 1959 werd geschreven, en verteld het verhaal van Johnny Rico die zich aanmeld bij het leger en dan uiteindelijk op de bug planets komt.
De actie is ook super, zowaar zeer gewelddadig de ledematen vliegen alle kanten op maar daar is Verhoeven erg goed in. De cast bestaand uit o.a. Casper van Dien, Denise Richards, Dina Meyer, (man wat is die vrouw mooi) Jake Busey en badass Michael Ironside doen het erg goed. Ook erg cool om deze film nog steeds met veel plezier te mogen zien en vooral op blu-ray ziet hij er super uit enjoy.

avatar van Phantasm
3,5
Prima in elkaar gezette film die lekker wegkijkt, prima aktie 's.


avatar van S. Russell
3,5
Een extra puntje voor het vergelijken van "De Federatie" met de nazi's.

avatar van woeler82
5,0
Ik heb deze film al zeker 3x of 4x gezien, blijft altijd mooi om te kijken.
Aangezien ik liefhebber ben van sciene fiction filmen zal ik deze zeker nog een keer kijken weer
Fantastisch gewoon

avatar van kleintje 2
4,0
Het was goed om weer eens zo'n oude actiefilm te kunnen kijken. Ik had geen idee dat ik hem gewoon op Youtube kon downloaden. Dit zal er zeker eentje zijn waar ik naar ga blijven kijken.avatar van JacoBaco
4,5
Hoe erg vernederlands Engels kun je praten zeg!

'Starship Troopers' Q&A | Paul Verhoeven & Casper Van Dien - YouTube

avatar van W.V.
3,5
Prachtig s/f spektakel van Verhoeven, voor die tijd technisch een perfecte film. Nog steeds kan deze film mij boeien, vooral de massa gevechtsscene-s zien er gelikt uit. Voor diverse acteurs was dit een prachtig begin van hun cariere, al hebben de meesten daarna hun kansen niet gepakt. Het acteren in e spektakel film hoeft niet van een hoog niveau te zijn, maar het is maar goed dat de veteranen Brown en Ironside mee doen want de rest is maar zozo, met aan kop van Dien en Richardson, die laatste doet niet anders als voor een tandpasta merk reclame maken en na deze film is van Dien verzeild geraakt in allerlei low budget producties. Daarom deze film ook een 3,5 gegeven, waren de hoofdrollen iets beter uit de verf gekomen, dan was mijn waardering zeker hoger geweest.

avatar van Basto
4,5
W.V. schreef:
want de rest is maar zozo, met aan kop van Dien en Richardson, die laatste doet niet anders als voor een tandpasta merk reclame maken en na deze film is van Dien verzeild geraakt in allerlei low budget producties. Daarom deze film ook een 3,5 gegeven, waren de hoofdrollen iets beter uit de verf gekomen, dan was mijn waardering zeker hoger geweest.


Dat de hoofdrollen door een soort van soapacteurs (met dito) spel is een hele bewuste keuze en kritiek op de Amerikaanse samenleveing die oorlog inderdaad op een soort tampasta manier verkoopt. Het is kenmerkend voor de infantiliteit die dat land zo kenmerkt. De hele film is wat dat betreft een grote satire op de buitenlandse politiek van de USA.

avatar van W.V.
3,5
Basto schreef:
(quote)


Dat de hoofdrollen door een soort van soapacteurs (met dito) spel is een hele bewuste keuze en kritiek op de Amerikaanse samenleveing die oorlog inderdaad op een soort tampasta manier verkoopt. Het is kenmerkend voor de infantiliteit die dat land zo kenmerkt. De hele film is wat dat betreft een grote satire op de buitenlandse politiek van de USA.


En het mooie was dat die amerikanen dat zelf niet in de gaten hadden, ben benieuwd of dat heden ten dage nog zo is.

avatar van danuz
Goddamn bugs wacked us, Johnny.

Blijft leuk, maar het parodiërende karakter van de film werkt maar tot op zekere hoogte. De commercials zijn bijvoorbeeld best grappig. Zo ook de expliciete actiescenes (aan oranje- en groenkleurig bug juice zeker geen tekort!) en sommige campy oneliners. Maar Starship Troopers komt wel bijna om in zijn eigen karikaturale en te lange script - zelfde geld ook voor een film als Aliens.

avatar van JacoBaco
4,5
De favoriete film van Takashi Miike.

avatar van Shadowed
4,5
Leuke portie actie/sci-fi.

Het is eigenlijk een soort introductievideo met daardoorheen een grote portie lompe, grove en grappige actie scenes waarin de insecten uit elkaar knallen.

Alle scenes zijn vermakelijk en de film kijkt heel leuk weg op andere films. Ik heb hiervan deel 2 gezien en die was veel minder, ik zal het gewoon bij deze film houden. Erg leuk tussendoortje.

Verrassend leuke rollen ook neergezet door met name Casper van Dien en Denise Richards. Deze film mag van mij wel een klassieker worden

avatar van JacoBaco
4,5
Shadowed schreef:
Deze film mag van mij wel een klassieker worden.

De film heeft inmiddels al de status van Cult Classic.

Het definiëren van een cult classic vind ik lastig. Ik denk dat wanneer een film door critici niet goed ontvangen wordt, maar door mensen zoals ons wel en de film heeft na al die jaren nog steeds een trouwe fanbase, dan is het een cult classic.

Waarschijnlijk gaat Dredd (2012) ook een cult classic worden.

avatar van Shadowed
4,5
JacoBaco schreef:
(quote)

De film heeft inmiddels al de status van Cult Classic.

Het definiëren van een cult classic vind ik lastig. Ik denk dat wanneer een film door critici niet goed ontvangen wordt, maar door mensen zoals ons wel en de film heeft na al die jaren nog steeds een trouwe fanbase, dan is het een cult classic.

Waarschijnlijk gaat Dredd (2012) ook een cult classic worden.


Dank voor de informatie en opheldering! Ik dacht dat het een normale sci-fi was

avatar van Gerlof1378
3,5
Blijft een heerlijke over de top actiefilm, met een aardig verhaal, leuke cast en veel geweld. De film is een cynische blik over het leger, en dat hebben ze goed gedaan. De cast met toen de tijd onbekende acteurs/actrices doen het aardig, alleen kan ik Denise Richards niet uitstaan zij speelt zo nep dat mijn 2 vullingen de tango doen. Het verhaal is simpel maar leuk gedaan, vooral de actie is erg top gedaan de veldslagen met de aliens zijn erg mooi gedaan. Al met al een leuke actiefilm die het elke keer opnieuw bekijken waard is enjoy.

avatar van thoyouknow1980
4,0
Leuk ruimte avontuur
Goede verhaal opbouw,mooie beelden,voldoende actie,en van die grote enge insecten.
Kortom voor een avondje sci-fiction vermaak zit je bij Starship Troopers wel goed

avatar van check-raise
3,5
Ik had hem jaren geleden al een aantal keer gezien, en toen zou mijn score ook hoger geweest zijn.

Nu net nog eens bezien op DVD, en ja, het blijft toch echt wel fun.
De special effects zien er toch nog altijd goed uit.

Al bij al, blijft op en top vermaak.

3.5*

4,5
Voor een film uit dat tijdperk ziet de cgi er heek goed uit, de gore humor en de enjoyment van de cast ziet er uitstekend uit.

Een goede film over een fascistische wereld overheid dat zich richt op het gevecht met de bugs en hierdoor de eenheid van de mensen samenbrengt om een gezamelijke vijand te verslaan door propaganda op de nationale tv te pleuren. Hier kan je zien dat een koe meer waard is dan anti federation rebellen (de een word gecencored en de ander niet)

Het laat ook een mooi beeld zien over de relatie de de hoofdpersonen hebben en dit in een leger werkt, de een gaat het leger in om een citizen te worden en de ander puur omdat hij van der houd en komt er snel achter dat het niks word omdat ze te ver uit elkaar zijn.

Op de eerste veldslag laat de realiteit van deze broekies zien wat ze te wachten staat en dat niet alles het "eat some bugs" mentaliteit hebben maar vel gestreden moet worden.

Ondanks dat ze zo ver uit elkaar zijn weten ze elkaar te bereiken in vervelende omstandigheden en hierdoor toch de thrill tussen de twee laten vloeien ondanks dat ze allebij van iemand anders beginnen te houden.


Echt een aanraden

KillerPony 3000
Vintage Verhoeven, die onder meer het militair en buitenlands (propaganda)beleid van de VS een schop onder de kloten geeft, netjes verpakt in ogenschijnlijk doelloos popcornvermaak. Mét alweer een hoge dosis horrorgeweld, dat publiek choqueert dat daar niet per sé zit op te wachten. Verhoeven neemt alles en iedereen op zijn typisch eigenwijze maar geniale manier op de hak, misschien zelfs entertainment op zich. Pijnlijk hilarisch zijn ook de steken naar het conformisme van een maatschappij toe en hoe wij als individu geherprogrammeerd worden, maar vooral hoe de Amerikaanse regering het facisme min of meer heeft gepatenteerd komt over, en zet hen toch wel flink met de billen bloot. Tegelijk valt te genieten van een ton actie en onzin, met vooral heel leuk openspattende reuzeninsecten.

Geweldige film! Paul Verhoeven laat weer eens goed zien hoe het moet. Perfect camerawerk (gewoon van statief, geen handheld camera als het niet functioneel is, en áls er handheld wordt gebruikt dan gelukkig niet door die Parkinsoncameraman die tegenwoordig zo in de mode is). Geweldige muziek, prachtige locaties en decors en zéér fraaie ruimteschipmodellen. Cgi die zich ook naar hedendaagse maatstaven nog steeds staande kan houden. Man wat zou ik dit graag in 3d gezien hebben als dat er toen (in '97) al was geweest. Ik heb hem destijds in de bios gezien. Hij werd toen alom afgekraakt. Later nog eens op tv en gruizige video en vandaag dus op digitale TV. Perfecte beeldkwaliteit en scherpte. Hierin laat Verhoeven ook weer de hand van de meester zien. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de zwarte humor, de satire en maatschappijkritiek, het gewoon bloot tonen als mensen onder de douche gaan (in tegenstelling tot de preutse amerikaanse moraal) en de bewuste keuze van (zeker destijds) 'foute' acteurs als van Dien en Richards die -net als destijds John Travolta door Tarantino- als een soort cult gekozen zijn. Datzelfde overigens met een andere vergeten acteur als bijv. David Caradine in Kill Bill ) en die door deze regiseurskeuzen (weer) 'op de kaart' gekomen zijn. En ja, bij Travolta heeft dat beter uitgepakt dan bij de andere voornoemden. Al met al is StarshipTroopers een film die zijn cultveren aan het afschudden is en zich langzamerhand een plaatsje aan het veroveren is tussen andere grote (SF) films. Bekijk hem zeker, vergeet de uitmelk vervolgen, en laat weten of je mijn mening deelt.

avatar van jippie2010
4,0
Heerlijke film! Bewust overdreven en over the top.
Satire pur sang.
Het geheel had best iets korter gemogen, maar vooruit. *4.0

4,0
Beter dan Star Wars. Jammer dat de film een beetje traag en zoetsappig aanvangt.

avatar van kappeuter
4,5
kappeuter (crew)
Chapo Trap House on Paul Verhoeven's Starship Troopers - YouTube

The acclaimed, provocative, and hilarious podcast Chapo Trap House (authors of the New York Times best-selling The Chapo Guide to Revolution) joined the Film Society of Lincoln Center for a special presentation of a film they have selected: Paul Verhoeven’s thrilling and subversive sci-fi spectacle Starship Troopers. After the screening, Chapo’s hosts participated in an extended onstage discussion.

Chapo Trap House on Starship Troopers:

"The Hollywood films of Dutch director Paul Verhoeven have been foundational to the comedic and political sensibilities of our podcast. From the gore drenched sci-fi satire of Robocop and Total Recall to the trashy sex satire of Basic Instinct and Showgirls, Verhoeven’s self-consciously obscene and absurd visions of American culture have been consistently ahead of their time by about twenty to thirty years. What happens, though, when the reality we’re currently living in has finally caught up to the grotesque visions of Verhoeven’s films?

Perhaps nowhere does this uncannily prophetic phenomenon find a more pure or hilarious expression than in his adaption of Robert Heinlein’s Starship Troopers. By presenting an essentially fascist narrative of humanity’s war on a race of giant bugs as straight-up and true to Heinlein’s material as possible, Verhoeven creates a dual context in which the heroes of his film all believe in its insane militaristic politics but the movie itself deftly underscores the suicidal death drive and cheapness of human life endemic to the fascist state. Verhoeven, who himself grew up under the Nazi occupation of Holland, creates something like “Triumph of the Will meets Saved by the Bell” and demonstrates the heights of what irony can achieve in cinema. Starship Troopers is a satirical masterpiece that we should all return to again as our own deeply moribund democracy slouches towards an uncertain future."

avatar van Donkerwoud
3,5
Aansluitend op het voorgaande: Wisecrack over het sexy fascisme in Starship Troopers: Starship Troopers: How to Make Fascism SEXY – Wisecrack Edition - YouTube

avatar van de Vis
4,0
Inmiddels 22 jaar oud.. en het blijft een heerlijke film om te kijken

5,0
Ik ben de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik deze film heb gekeken. Destijds gezien in de bioscoop en daarna talloze keren op dvd. Blijft een geweldige film die de Amerikanen flink op de hak neemt. De wereld/het universum willen overheersen. Geen spijt van dat ik deze op dvd heb aangeschaft. Als er dan toch niets op tv is dan zet ik deze film op van Paul Verhoeven, ik vind Paul echt een held. Destijds helemaal afgekraakt en nu vinden de meeste kijkers het geweldig! Ik blijf er naar kijken en genieten ondanks dat ik de hele film bij uit mijn hoofd ken...

Gast
geplaatst: vandaag om 01:26 uur

geplaatst: vandaag om 01:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.