• 9.376.060 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, Tim Robbins en Joan Cusack

Releasedatum: 8 april 1999

Plot Arlington Road

"Your Paranoia Is Real."

Michael Faraday is een professor aan een universiteit. Zijn vrouw, FBI-agente, is een tijdje geleden om het leven gekomen bij een foute anti-terrorisme actie. Sindsdien is Michael geobsedeerd door terroristische groeperingen. Als hij nieuwe buren krijgt, lijken ze in het begin erg vriendelijk. Langzaam begint Michael echter te vermoeden dat er iets niet helemaal pluis is met de buurman, en begint in z'n verleden te graven.

Michael Faraday

Brady Lang

Dr. Archer Scobee

avatar van Nomak

Nomak

In mijn geheugen was dit een ijzersterke thriller, maar het was dan ook al enkele jaren geleden dat ik de film nog eens gezien had en ik was het meeste al vergeten. Vandaag nog eens herzien en nu vind ik het toch wat minder.
Het idee is prima, zo een man die zijn nieuwe buurman verdenkt van terroristische activiteiten. Maar het goede verhaal vervalt na een tijdje in en opeenstapeling van clichés en toevalligheden waardoor de film aan geloofwaardigheid verliest. Beetje jammer natuurlijk.
Gelukkig is de spanningsopbouw wel goed waardoor je als kijker toch wordt meegesleept en het verhaal vermakelijk blijft. Het einde is dan wel weer erg vergezocht, maar dat het geen happy end is maakt dan toch weer wat goed.
Tim Robbins acteert erg goed en komt dan ook wel geloofwaardig over als de buurman die iets te verbergen heeft. Jeff Bridges vind ik dan weer minder overtuigend overkomen met zijn overacting.
Ik ging me sowieso wel wat ergeren aan het personage van Jeff Bridges omdat hij maar bleef doorgaan terwijl hij al verschillende keren gewaarschuwd werd. Dit terwijl het er geen seconde op leek dat hij de zaak wel even ging oplossen. Integendeel, hij werd steeds labieler. Het is sowieso al een slecht idee om je neus in andermans zaken te steken zoals het personage van Jeff Bridges doet. Het kan natuurlijk wel goed aflopen, maar voor hetzelfde geld loopt het helemaal mis. Het beste is om je met je eigen zaken te bemoeien als het je werk niet is. En als je dan alsnog iets link op het spoor komt waardoor je familie in gevaar komt schakel je best de bevoegde instanties in.
Maar goed, Arlington Road is best wel een sterke thriller, maar een echte topper is het niet. Een aanrader zou ik het wel noemen, vooral als je de film nog nooit hebt gezien.

avatar van joe black

joe black

Ik vond het een b-film met erg goede acteurs en een goed einde. Een echte tv-film. 3*

Ik vond het wel flagrant hoe de media in de film zei dat die aanslag de ergste terroristische aanslag ooit was op Amerikaanse bodem. Twee jaar later hadden ze dat nooit in de film kunnen schrijven

avatar van domkey

domkey

Boeiende thriller met een uitstekend einde.

avatar van rkdev

rkdev

Erg goede, spannende film met een briljant einde. Echte aanrader.

avatar van nuijten19

nuijten19

spannende film vond hem echt goed;-)

avatar van skip

skip

Jeff Bridges en Tim Robbins spelen goed, film is ook wel spannend maar blijft ondanks het inderdaad aardige einde over het geheel genomen wat aan de vlakke kant. Inderdaad meer een tv-film.

avatar van Zidaan

Zidaan

Zonder al te diep in te gaan en na te denken over het verhaal/script een uitstekend fijn wegkijkende film! 3,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een hele fraaie thriller die ik ook al een lange tijd in de gaten hield en vorige week eindelijk eens bekeken heb. Ik verwachte eerder hierbij altijd een soort buren-thrillertje in de stijl van Disturbia of iets dergelijke maar hier zit toch wel meer achter en heeft het kwa plot ook wat weg van een actiefilm. In het begin is het natuurlijk altijd afvragen wat die Buurman Oliver Lang eigenlijk voor persoon is en wat ie allemaal uitspookt, en dat wisselvalt ook om de zoveel keer aangezien je steeds weer een andere voorspelling krijgt over die Oliver en de film word ook met de moment boeiender. Oliver werd ook schitterend neergezet door Tim Robbins en Jeff Bridges bundelde ook zijn krachten. Wat ook een hele aangrijpende scene was was die flashback scene op het militair oeven terrein. Zo kan je ook zien wat voor consequensies wapens geven als je die zo laat rondslingeren.

Verder is gewoon het hele speurwerk naar het geheim van Oliver erg mooi neergezet en verzonnen. Vooral ook dat moment waarbij we derachter komen dat Oliver Lang eigenlijk niet de echte naam is van de buurman en dat we der ook uiteindelijk achterkomen dat ie een terrorist is, terwijl je eerst in je hoofd hebt dat het een psychopaat was. En dat einde is ook zo van waar je denkt van: Nou, Lekker dan!

Maar verder een hele geslaagde, raadselachtige film. Toch een aanrader voor de mensen die met standaard verwachtingen deze film willen zien.

avatar van wibro

wibro

Everybody is legal, except you ...

Uitstekende thriller. Het moet wel minstens 10 jaar geleden geweest zijn dat ik deze film gezien heb want ik kon mij het einde niet meer herinneren. Maar goed ook, want als je de afloop kent wordt je aan het einde natuurlijk niet meer verrast. Het plot, de spanningsopbouw en het acteren van met name Jeff Bridges en Tim Robbins staan echter als een huis. Ik vind het een van de beste thrillers die ik gezien heb die eens een keer geen Hollywood cliché happy end heeft, zoals van 'de good guys overwinnen de bad guys' En zo mag ik het graag zien. Met standaard Hollywood 'happy end' films worden we al genoeg dood gegooid.

Waardering; verhoogd naar 4,5*

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

avatar van Tyoom

Tyoom

Lekkere wegkijk thriller die ietwat traag op gang komt na een heftige openings scene. Dat is overigens niet storend en je wordt dan ook niet teleur gesteld nadat het aapje uit de mauw komt.

Ik ga toch eens checken wat mijn buurman allemaal op z'n kerfstok heeft......

avatar van funkdoc

funkdoc

Ik vond dit na tien jaar niet gezien te hebben nog steeds een uitstekende film. Oké, ik begrijp de analyses dat het te ver gezocht is of dat te veel zou moeten berusten op toeval als het plan wou slagen, maar desondanks heb ik mij daar niet aan geërgerd. Niemand weet eigenlijk hoe alles gepland is. Misschien zijn er infiltranten in de FBI, misschien is de organisatie van Lang zo clever na jaren van oefening, misschien tapte de organisatie wel al altijd de telefoonlijn van Brady af zodat ze perfect wisten wat hij van plan was (bv de huurwagen), enz.

Belangrijkste punt is dat deze thriller enorm spannend was, goed opgebouwd en schitterend geacteerd. Het is geen mindfuck, dus laten we gewoon genieten en onthouden wat er te zien viel.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Sterke thriller, dat helaas teveel op toevalligheden leunt. De spanning is ook van korte duur, omdat het op een gegeven moment voorspelbaar wordt. Tot het einde natuurlijk, maar ondanks je dat totaal niet verwacht, wordt er weer teveel geleund op overdreven toevalligheden. Het acteerwerk is wel één van de sterkste punten van deze film. Robbins en Bridges acteren voortreffelijk. Al met al is Arlington Road een goede thriller, maar verder niets bijzonders.

avatar van domkey

domkey

Met zo'n einde? Toch een uitschieter in z'n genre!

En wat bedoel je met overdreven toevalligheden?

avatar van the new guy

the new guy

Heel spannend!

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

- ''What are you doing here?''

- ''Shopping.... what are you doing here?''

- ''Shopping''

God, wat vond ik dat creapy.

avatar van Erik Dekker

Erik Dekker

superfilm, er wordt sterk geacteerd en het verhaal zit prima in elkaar, het einde is ook erg verrassend, wel een cool einde ipv zo'n standaard hollywood einde.

Ik raadt deze film iedereen aan!

avatar van Raggie76

Raggie76

074 schreef:
wat een vreselijke film, het ligt waarschijnlijk aan mij want ik kan totaal niet tegen films waar de badguys winnen.
ik geef toch 1.5 sterren voor het verhaal maar het einde kan mij een echt rot gevoel nageven. ik kijk films omdat ik vermaakt wil worden en niet omdat ik aan het einde kan zien dat de badguys hebben gewonnen. het liefst zag ik een eerlijke rechtzaak en een opsluiting. maar ik wil niet zien dat de man, die overal voor vocht om alles tegen te houden zelf de dader wordt.

en daarom geef ik hem een 1.5

Wat een vreselijk domme insteek om films mee te kijken!!! Een realistische film vind je dus ook niks zeker? Als je deze ijzersterke film een 1,5 geeft dan ben je niet geloofwaardig meer

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Wat een prachtige film! Eindelijk geen standaard, k*t hollywoord eind!. Was echt toe aan zo'n ijzersterke film als deze. Wat een heerlijke avond: eerst deze, daarna Lucky number slevin. Allebei ge-wel-dig!

avatar van jellybean

jellybean

Een van de beste thrillers die ik heb gezien met sterke vertolkingen, een spannend verhaal en een briljant, onverwacht einde.Toppertje!

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Xx_se7en_xX schreef:

- ''What are you doing here?''

- ''Shopping.... what are you doing here?''

- ''Shopping''

God, wat vond ik dat creapy.

Daarbij had ik ook rillingen over mijn rug

avatar van sofripa

sofripa

Rafke Pafke schreef:

En dat einde!

Inderdaad, meesterlijk. Van dat einde wordt je gewoon naar.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Degelijke film, maar spannend vond ik het niet echt. Mooi einde inderdaad, maar zo sterk lijkt het mij nu ook niet.

Geslaagde acteerprestaties, Tim Robbins kan het ook als slechterik en Bridges die goed past in de slachtofferrol.

avatar van rkdev

rkdev

Rafke Pafke schreef:

En dat einde!

Helemaal mee eens. Briljante, ondergewaardeerde film.

avatar van lau12345

lau12345

Verrassende film .

Heeft me echt geboeid.

Einde ook helemaal top niet verwacht .

4.5 * van mij dik verdiend .

avatar van RzeroY

RzeroY

Laatst voor de vierde maal gezien en het verrassende is er dan uiteraard wel af, er vallen ook wel wat slordigheden en toevalligheden in het plot op, maar het blijft desalniettemin een boeiende en sfeervolle thriller met een fantastisch einde. Maar ik bleef toch een beetje met de vraag zitten of Lang's vrouw wist van de praktijken van haar man. Iemand?

avatar van rep_robert

Ijzersterke thriller, die me vooral aan het einde goed heeft weten te pakken.

In grote lijnen lijkt Arlington Road een standaard thrillertje waar er al zoveel van zijn gemaakt. Denk dan bijvoorbeeld aan films als Rear Window. Echter is de film wel behoorlijk gemaakt, Bridges is zeer sympathiek en speelt een prima rol als te nieuwsgierige man die zijn buurman niet vertrouwt. Echter vind ik Robbins en vooral Cusack echt geniaal als perfect echtpaartje op het eerste gezicht, maar eigenlijk plain-evil. Vooral Cusack kwam ijskoud over in bijvoorbeeld de telefooncel scene. Kippenvel!

Het verhaal lijkt dus standaard en zo voelt het op vele momenten ook aan, het leek voor mij een behoorlijk rechtlijnige film.

Echter het einde liet me met zo'n gedesillusioneerd en verbijsterd gevoel achter dat ik niets anders kan zeggen dat deze film me echt heeft geraakt. Dat er zulke mafkezen in deze maatschappij rondlopen. Dat heeft voor mij de film toch naar een wat hoger niveau getild.

IJskoud en geen typisch Hollywoodfilmpje wat mij betreft.

RzeroY schreef:

Gezien de eindscene zou ik zeggen van wel.

avatar van RzeroY

RzeroY

Of juist niet aangezien ze zegt: 'Let's go somewhere safe'. Op IMDB zijn hier ook hele discussies over te vinden, maar ik ben er niet helemaal uit...

avatar van rep_robert

Ik dacht dat ze dat een beetje sarcastisch zei, ik interpreteerde het niet als ontwetend. Interessante gedachte...vraag me dan wel af wat ze deed bij die telefooncel, ze leek er op commando te zijn leek het.