• 9.377.356 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, Tim Robbins en Joan Cusack

Releasedatum: 8 april 1999

Plot Arlington Road

"Your Paranoia Is Real."

Michael Faraday is een professor aan een universiteit. Zijn vrouw, FBI-agente, is een tijdje geleden om het leven gekomen bij een foute anti-terrorisme actie. Sindsdien is Michael geobsedeerd door terroristische groeperingen. Als hij nieuwe buren krijgt, lijken ze in het begin erg vriendelijk. Langzaam begint Michael echter te vermoeden dat er iets niet helemaal pluis is met de buurman, en begint in z'n verleden te graven.

Michael Faraday

Brady Lang

Dr. Archer Scobee

avatar van RzeroY

RzeroY

Ja zo interpreteerde ik het in eerste instantie ook, maar na meerdere kijkbeurten ga ik juist meer en meer twijfelen...

avatar van RzeroY

RzeroY

Als ze het wel weet, dan is ze wel héél eng, gezien het feit hoe ze gedurende de film overal op reageert.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Schit-te-rend! Zeer vlotte en spannende film, met een uitstekend einde! Goeie, maar ook scary acteerprestaties (van sommige dan ).

5,0*.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Aangenaam verrast! Vooral Jeff Bridges vond ik erg sterk. Natuurlijk ook erg sterk uitgewerkt. Prachtig!

4,0

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

Wat was nou zijn motief... dat zijn vader zelfmoord heeft gepleegd,en de "overheid" water stal?

avatar van Seifer

Seifer

Het is een keer wat anders dan die al standaard eindes, dus dat het geen happy end heeft

Verwarrende film, moet je denk ik twee kijken om volledig te begrijpen. Zit sterk, maar complex in elkaar. Laat heel veel vragen bij me open na het kijken.

Ik vond hem niet echt spannend, had meer van verwacht ,vanwege het genre. Komt heel langzaam op gang, beetje saai in het begin.

Nu ga ik op zoek op IMDB en zo om antwoorden te vinden op mijn vragen. Misschien komt er nog een halve ster bij als ik me er meer in verdiep.

*3,5

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Aardige thriller die het vooral moet hebben van het einde.
Tim Robbins vertrouw ik bij voorbaat al niet in een film. Hij heeft altijd wel een dubbele agenda lijkt het en zo ook hier.
Het geen Bridges in zijn college aan zijn studenten probeerde uit te leggen, zo werd hij nu het lijdend voorwerp van zijn college-materiaal. Hij geloofde al nooit dat die ene terrorist in zijn 1tje achter die aanslag kon zitten en het bleek dat hij gelijk had.(hij was zelfs onschuldig) De wereld zal dit alleen nooit weten en ook bij Bridges gingen ze weer van een 1-mans-actie uit. Heel "mooi", maar vooral erg wrang hoe alles van de hele film mooi samen kwam.

De vrouw van Robbins wist gewoon overal vanaf. Ze leek me eerder gestoord net als haar man. Die laatste zin van we gaan nu ergens veilig wonen hoop ik, lijkt een soort verwijdering van zichzelf te zijn. Alsof ze er al bijna in gelooft dat Bridges alles heeft gedaan, terwijl ze zelf de daders zijn. Een gesticht zou die 2 goed doen.

Hoe en wanneer iemand de bom in de huurauto heeft geplaatst is me nog steeds een raadsel trouwens.

Gewoon een goede thriller. 3 sterren.

avatar van Quaest

Quaest

Wat een film! Met een ijzersterke einde. Ik dacht eerst van, En ja hoor er komt weer een hollywood-end maar dat is t niet zo. Dat had ik totaal niet verwacht. Toen het gebeurde was ik gewoon even stil.

Jeff Bridges en Tim Robbins zijn gewoon een goudenduo. Dat maakt juist heel goed in film.

avatar van Quaest

Quaest

moviemafketel schreef:

Dat moment toen Tim en Jeff tegenelkaar vochten deden mannen de bom in auto.

avatar van gukker

gukker

Gisteren op TV gezien, vond hem wel goed, alleen kwam het verhaal in het begin wel erg langzaam op gang, dat had van mij wel wat sneller gemogen.

Wat later in de film wordt het gelukkig een echte thriller, met een hoop spanning, een verrassend einde en een heel goed acteerwerk van Tim Robbins.

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Sterke thriller die op en neer golft met diverse verrassende wendingen. Beide hoofdpersonen spelen goed: je gaat langzaam meevoelen met de paranoia van Michael en die buurman wisselt wel erg soepel van gezicht en karakter, griezelig! Slot is sensationeel maar niet helemaal geloofwaardig, uitleg vergalt echter het plot dus kijk en oordeel zelf maar. Ik heb me uitstekend vermaakt, ruim voldoende actie en spanning, een vette 3,5 ster.

avatar van Bappie

Bappie

De hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten, gedurende de hele film.

Erg spannend, hij was op tv. Een paar jaar daarvoor had ik deze ook eens op tv gekeken en toen vond ik hem toch iets te spannend.

Tim Robbins vervult zijn rol erg goed, een acteur van waarde deze man.

Komt als een engerd over.

Ik vind hem naar bleek, op een manier van dat je aan 'm wil vragen of hij zich wel lekker voelt.

Misschien is het zijn gezicht, in ieder geval, ik vind hem geschikt voor enge rollen.

En de vrouw van Oliver Lang in deze film ook, niet een bijster mooie vrouw, en dat bedoel ik voor alle fans niet beledigend, maar check die scene bij het telefoonhokje en je snapt precies wat ik bedoel.

4 Dikke sterren heb ik em gegeven!

Geen woord aan gelogen, een erg goede film!

avatar van Awake78

Awake78

Prima thriller dit. Had op de helft van de film nog geen idee waar dit heen zou gaan en achteraf was het toch een 'o ja natuurlijk!'. Klasse dus hoe ze een loopje met de kijker nemen.

Eerste gedeelte is sowieso ijzingwekkend en je voelt de onderhuidse spanning. Tweede gedeelte iets meer actie, maar de film blijft dichtbij de personages - welke uitermate goed gespeeld werden door een ieder. Heb af en toe wat moeite met Tim Robbins (bijvoorbeeld in TSR), maar hierin vond ik hem vrij behoorlijk.

Vond alleen de scene op het feest iets té en niet echt bij de film passen. Verder wel een aanradertje.

avatar van Rosicky

Rosicky

Bovengemiddelde thriller die toch ook wel wat aan elkaar hangt van toevalligheden en ongeloofwaardigheden. Bridges en in mindere maten Robbins zijn op dreef. De film gebruikt een goede opbouw, is visueel best aantrekkelijk en heeft een tamelijk origineel einde. Vrij goed.

avatar van hbarendrecht

hbarendrecht

Prima film, spannend en onderhoudend. Waarom erger ik me dan toch vaak? Ik denk dat ik Jeff Bridges te vaak heb gezien in zo'n drammerige half-gestoorde rol.

Het verhaal is naar mijn idee zo lek als een mandje. Hij doet allemaal onlogische dingen, die nooit tot een zinvol einde kunnen leiden en toch heeft iemand dat allemaal voorzien? Het ontdekken van de ontbrekende voicemail en de info van de FBI was ook essentieel voor het slagen van de aanslag. Daar geloof ik niet in.

De motieven van de terroristen hadden toch wel ergens genoemd mogen worden. Dat waterverhaal was duidelijk dikke onzin.

avatar van Rosicky

Rosicky

Waterverhaal? en de motieven van de terroristen waren toch duidelijk? Het waren christenterroristen die de overheid pijn wilden doen omdat deze goddeloos was geworden.

avatar van jpbosch

jpbosch

Enig puntje van kritiek, maar wat ik echt irritant vind, is zijn vrouw die hem maar niet gelooft.

avatar van Trippy

Trippy

Sterke thriller bridget zijn vriendin is ook wel psycho vond het wel raar dat ze belde naar hem en later in de film meedeed mee de terroristen

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Meer dan behoorlijke thriller die een nogal lange aanloop kent en pas naar het einde toe openbloeit. Dat openbloeien hangt echter jammer genoeg samen met wel erg veel "toevalligheden".

Het einde zelf is dubbel. Enerzijds is het leuk dat er niet gekozen wordt voor het typische "de held overwint op het einde alles", anderzijds is de kijker dus eens hij het einde gezien heeft verplicht te geloven dat al deze toevalligheden het werk geweest zijn van zorgvuldige gangsterplanning. Het lijkt allemaal een meesterplan, waarbij alle gedachten/acties van buurman Bridges door de slechteriken gepland zijn. Ik heb toch wat problemen om in Bridges een willoze marionet te zien...

Voorts steken de makers er tot tweemaal toe dezelfde "creepy" scène (weinig origineel) in waarbij zowel Robbins als Cusack over ninjasluipskills blijken te beschikken.

Arlington Road valt wel te pruimen, maar is toch geen topper (en dan zwijg ik nog over het volstrekt ridicule gangsterfeestje ).

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ideaal liedje die bij deze film past:

YouTube - De Hardheid - Buurman

avatar van Spa Blauw

Spa Blauw

Geweldige thriller.

Vreemd dat deze film geen plek heeft in de Top 250.

avatar van booyo

booyo

Arlington Road, een hele degelijke thriller met een climax die er mag wezen. De opbouw naar deze climax vond ik helaas iets minder.

Absoluut niet onaardig, maar verre van top. Dat gangsterfeestje vond ik ook een hele rare scène inderdaad. Een aantal keer flink schrikken, met name om Cusack. Zij heeft in mijn ogen de meest enge rol.

Zonder het einde had ik het al met al 3 sterren gegeven, maar nu zeker een halfje erbij.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

In mijn ogen wel top. Film zit erg goed in elkaar en het acteerwerk is ook bijzonder sterk. Vooral door Bridges en Robbins.

avatar van benni

benni

Leuk filmpje, versassende einde. Maar om hem nou zo op te hemelen...???? Te veel scenes onduidelijk. Zo is een film maken wel eenvoudiger. Zonder uitleg bv vrouw van Robbins achter blondje stond bij telefooncel. EN zo kun j er nog wel een paar noemen. Nergens uitleg over wat er gebeurt is met Robbins z'n zoon. Over het plaatsen van die bom in de auto. Hoe weten ze zeker dat hij naar binnen rijdt, en de auto niet buiten parkeert. Gewoon heel vaag overal over bliven, en dan vindt iedereen het ineens schitterend. Raaarrr.

avatar van Anjin

Anjin

fappie schreef:

Zijn ook mijn woorden..

Zeer goede en sterke acteurs..

avatar van Th.

Th.

benni schreef:

Agree! maar toch heb ik de film met spanning gekeken

avatar van decicco

decicco

Heerlijke thriller met twee geweldige acteurs. Sinds tijden niet meer zo'n fraaie thriller gezien.

avatar van Zadel

Zadel

met een gemiddelde van 3.68 op mm en 5/5 in de veronica-gids heb ik deze film vol verwachting zitten kijken.......Maar helaas.

Qua verhaal is er niks orgineels aan..er zijn namelijk al zoveel films met buren die niet deugen. het enige wat anders is, is dat de buren nu terroristen zijn.
De film komt ook erg traag op gang, en het eerste half-uur vond ik vrijwel slaapverwekkend. Dan komt er langzaam een beetje meer vaart in, maar de spanning blijft bij mij weg. Uiteindelijk, aan het einde komt er nog wat actie in voor, maar nog steeds geen vleugje spanning te bekennen. En dat komt denk ik doordat de film vrij voorspelbaar is ( voor mij dan).
nadat die vrouw haar buurman achterna gaat, en die vrouw achter haar staat, kan je eigenlijk de rest van de film wel raden. Het enige wat ik niet had verwacht, was een "bad-end".
jeff bridges is, om het even netjes te zeggen, niet mijn favo-acteur. Wel ben ik positief over Tim robbins, maar boven zijn niveau wat hij haalde bij mystic river heeft hij hier niet kunnen halen.

Er had veel meer in deze film kunnen zitten als je het mij vraagt.

avatar van Zadel

Zadel

KrimpenDrummer schreef:

weet je zeker dat deze reactie bij deze film hoort?