• 9.373.180 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, Tim Robbins en Joan Cusack

Releasedatum: 8 april 1999

Plot Arlington Road

"Your Paranoia Is Real."

Michael Faraday is een professor aan een universiteit. Zijn vrouw, FBI-agente, is een tijdje geleden om het leven gekomen bij een foute anti-terrorisme actie. Sindsdien is Michael geobsedeerd door terroristische groeperingen. Als hij nieuwe buren krijgt, lijken ze in het begin erg vriendelijk. Langzaam begint Michael echter te vermoeden dat er iets niet helemaal pluis is met de buurman, en begint in z'n verleden te graven.

Michael Faraday

Brady Lang

Dr. Archer Scobee

avatar van Jordy

Jordy

Een film met Tim Robbins: hij is dus óf erg goed, óf erg slecht. In dit geval het eerste. Er wordt goed geacteerd door Bridges, Robbins en Joan Cusack (als de schijnheilige buurvrouw), en de spanning in de film wordt langzaam steeds verder opgebouwd. Maar de grote kracht van de film ligt in het geweldig indrukwekkende en onthutsende einde, dat me elke keer weer kippenvel bezorgt. 4 sterren.

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond deze film tegenvallen, omdat die hele film gemaakt is om het einde verassend te laten zijn. Ook de trailers vertellen de hele film behalve het einde. Dat was inderdaad wel erg goed, maar om nou de hele film een standaard verhaaltje te geven. Nee.

Ik sta trouwens redelijk alleen in mijn standpunt, want degene met wie ik altijd films ga kijken vond hem ook geweldig

avatar van dttom

dttom

Slaapverwekkend

avatar van vic

vic

ik vond deze erg goed. in tegenstelling tot blindfold die hem dus niets vond. De belichting, de muziek , de acteurs, het einde. Echt heel erg goed gefilmd

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ik vond deze film ook erg goed, en met name het einde bezorgde mij ook behoorlijk kippenvel! Wat een plotwendingen en wat een verhaal, je gaat er wel over nadenken.... het verhaal loopt ook steeds net iets anders als dat je verwacht, kortom een spannende en vooral niet voorspelbare thriller, waarin goed geacteerd wordt, 4 sterren van mij.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Ik vonde het een hele goede film, maar moest wel even goed nadenken wat er nou eigenlijk was gebeurd. Tim Robbins was inderdaad zeer overtuigend.

avatar van Ramon K

Ramon K

Een paranoia pareltje die mij zwetend uit de bioscoopzaal deed komen. Het script was ongelooflijk clever en 't acteren was perfect. 4,5 sterren

avatar van IamBernie

IamBernie

Echt lekker spannend en Tim Robbins is echt gewoon zo fucking bad, dat ik bang van 'm werd. Erg goed einde btw.

avatar van tom

tom

Minpunt vind ik dat er een aantal slappe, beetje zeikerige scenes in zaten. Het eind is daarentegen wel zeer sterk. geef em tog 4 sterren mede door geweldig acteerwerk en een zeer clever script

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Vond de film toch niet helemaal geslaagd. Het verhaal gaat traag. Je weet al vrij snel wat er aan de hand is ... en dan duurt het nog erg lang. Het is wel een goed einde en een mooi ineengestoken verhaal. Alleen wat traag dus.

Tim Robbins vind ik goed acteren als ... (zal ik niet zeggen) maar Jeff Bridges was maar slecht in deze rol.

Al bij al een degelijke film 3*

avatar van EmDee

EmDee

Heb de film eindelijk gezien en Tim Robbins is werkelijk creepy.

En wat een einde!

avatar van IamBernie

IamBernie

ja, ironisch heh ?

avatar van Jildou

Jildou

Ben het wel met Obiwannes eens dat je te snel te weten komt wat er aan de hand is en dat het dan te lang duurt voordat de film aan zijn einde loopt.

Maar ja het einde is dan wel weer fantastisch..

Dus een beetje dubeel, wat voor waardering moet het nou zijn..

3,5 ster door het magere middenstuk.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Spannende thriller, met een heel goed einde.

Tim Robbins is, zoals gewoonlijk, heerlijk om te zien.

**** 4 op 5 ****

tovenaar

Jeff is mij iets TE achterdochtig

avatar van Ericinho

Ericinho

Enerzijds fraai geacteerd en intelligent, verrassend script, anderzijds het ongeloofwaardige einde (oftewel dat de suggestie wordt gewekt dat de snode buurtjes met opzet daar zijn gaan wonen en alles vooropgezet was om hem te manipuleren). Als ze nu genoegen hadden genomen met de boodschap "niets is wat het op het eerste gezicht lijkt, en die 'lone gunmen' zijn misschien wel etc." dan was het 4,5 ster geweest, maar dit was net teveel van het goede. Niettemin, goede en spannende film.

avatar van Tennisbabe

Tennisbabe

Ik heb me geen seconde verveeld. Het is een fantastische film!

Slaapverwekkend

avatar van Jarre

Jarre

Jeff is mij iets TE achterdochtig

jep.

Maar al met al een ok film. Ik geef het een 3.5

Toen ik em in de bios zag was ie wel vetter dan toen ik em de tweede keer zag.

avatar van Boule

Boule

Echt geweldig dat er gewoon eens een hollywood film wordt gemaakt waarin de Good guy aka de nerd gruwelijk sterft en de bad guy er mee weg komt!

Deze film heeft pas echt een happy end (voor mij althans)

avatar van GerwinF

GerwinF

Erg goede film die helaas een beetje traag is en na het zien van Jeff Bridges als "The Dude" kan je hem bijna niet meer serieus nemen maar dat had ik ook bij K-Pax.

Waarom 114 minuten slaapverwekkend film maken voor 3 minuten interessant einde?

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

eh?

avatar van Ramon K

Ramon K

Wat een onzin!

avatar van dttom

dttom

Was eerder vervelend dan saai, dat gezeik van is hij nou wel slecht, oh nee toch niet ,oh nee toch wel, oh nee toch niet, oh nee toch wel en dan nog voorspelbaar einde ook!

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Dat ligt dan aan jou denk ik...

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

De uitermate ongeloofwaardige plotontwikkelingen hangen af en toe als los zand aan elkaar, maar door het hoge tempo en de voortdurende spanning valt dat tijdens het kijken niet eens zo heel erg op. Na een zeer sterke openingsscene dreigt de film hier en daar in cliches te vervallen, maar het onhollywoodse einde compenseeert daarvoor ruimschoots. Goed acteerwerk van de gehele cast, met name van Bridges. 4 *

avatar van EmDee

EmDee

Weet je zeker dat ie 4 sterren waard is, Q?

Deze film is nl gemaakt na de 2e wereldoorlog.

Ik bedoel dat dit zo'n film is waar ze het moeten hebben van de zogenaamd shockerende einde (it was all part of an evil 'masterplan'), maar ze doen er veel te lang over om daar te komen; misschien was die film beter geweest als ze alles in 90 minuten hadden gestopt. Kortom: hij duurde te lang.

avatar van tovenaar

tovenaar

Weet je zeker dat ie 4 sterren waard is, Q?

Deze film is nl gemaakt na de 2e wereldoorlog.

Haha LOL