Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Jeff Bridges, Tim Robbins en Joan Cusack
Releasedatum: 8 april 1999
Plot Arlington Road
"Your Paranoia Is Real."
Michael Faraday is een professor aan een universiteit. Zijn vrouw, FBI-agente, is een tijdje geleden om het leven gekomen bij een foute anti-terrorisme actie. Sindsdien is Michael geobsedeerd door terroristische groeperingen. Als hij nieuwe buren krijgt, lijken ze in het begin erg vriendelijk. Langzaam begint Michael echter te vermoeden dat er iets niet helemaal pluis is met de buurman, en begint in z'n verleden te graven.
Michael Faraday
Dr. Archer Scobee
Nurse
Orderly
Donkerwoud
Huh? Iets is toch een klassieker of niet.
Mwah, niet echt hoor. Voor mij is het gewoon een retesterke thriller.
Wat ik bedoel te zeggen is dat iets niet net wel of net niet een klassieker kan zijn. Het is er één of niet, zou ik zeggen.
Donkerwoud
Dit is net geen klassieker, dus niet.
Zandkuiken
Deze thriller in m'n jonge jaren
in de bioscoop gezien, en naast het einde kon ik me er enkel van herinneren dat ik Arlington Road wel kon smaken. De tweede visie een decenniumpje later valt toch wat tegen, of misschien was ik gewoon niet in de juiste stemming. Het paranoïde eerste deel schakelt ineens over op een soort van standaard actiefilmpje, waardoor het (weinige) vet van de soep is. Toch kan ik dit bezwaarlijk slecht noemen, ook al omdat Bridges en Robbins het best behoorlijk doen. Maar minder dan de herinnering, zo blijkt.
GinolaEHV
Zeer sterke thriller, die anders afloopt dan verwacht.
Tot mijn grote verbazing kwam er namelijk geen happy end. En dat is voor de verandering wel eens aangenaam. Alhoewel ik gedurende de film die Oliver Lang wel eens op z'n bek wilde zien gaan.
Verhaal in z'n algemeen is erg sterk. Bij vlagen erg spannend. Opbouw van het verhaal is ook netjes. Je komt steeds meer te weten over het verleden van Lang en dan komt de klap: de vriendin van Faraday is dood (vermoord) en z'n zoon wordt gekidnapt. De achtervolgingen en zoekacties die volgen zijn plezierig om naar te kijken.
Jeff Bridges acteerde uitermate goed. Ik kende 'm eigenlijk alleen maar van The Big Lebowski, waarin hij natuurlijk een heel andere rol speelde dan nu. Maar hij slaagt in beide films met verve.
4*.
Schitterende boeiende en spannende film met een prachtig onverwacht einde. De film is verder spannend en er wordt ijzersterk in geacteerd door Jeff Bridges maar vooral door Tim Robbins.
bas_
heb hem net gezien en vond het een erg goede film.
ik wil het verhaal niet verpesten maar er zitten een paar goede wendingen in, had nooit verwacht dat de film uiteindelijk deze richting op ging.
zeker de moeite waard om te zien!
4,5 sterren
Denna
Net gekeken, best goede film.
Met een aantal leuke goede wendingen in het verhaal.
4 sterren.
(verwijderd)
Vooral gedragen door het acteerwerk, m.n. van Bridges, en de score van Badalamenti wordt er een fantastisch mysterieuze sfeer opgebouwd. Het gebrek aan logica, i.c. oorzaak en gevolg, werkte bij mij als een grote spelbreker. Het einde zal menig kijker een flinke nadreun bezorgen ...
(verwijderd)
Het gekunstelde en ongeloofwaardige verloop van gebeurtenissen wordt keurig op een rijtje gezet in het volgende commentaar:
Prima film, met goed acteerwerk, van zowel Bridges, Robbins en Cusack. De film kent een goede spanningsopbouw, met als absoluut hoogtepunt het erg sterke einde. Ik had op een gegeven moment wel door dat Robbins weer een aanslag wilde plegen,maar de wending waarbij Bridges om komt zag ik echt niet aankomen en sloeg zowel letterlijk als figuurlijk bij mij in als een bom. De paar toevaligheden mochten de pret bij mij deze keer niet drukken. Boeiend en zeer onderhoudend deze film!
tukkerstein
Beetje een flauwe film die af en toe wat traag is en qua verhaal erg lomp is (elke aanwijzing voor een plotwending is veel te duidelijk, subtiliteit in alles is ver te zoeken). Er wordt wel goed geacteerd. Het einde is leuk en maakt op zich wel een goed punt.
The Last
Toch wel eens met tukkerstein.
Had gister nog effe het laatste stukje gekeken, en dat einde is toch zo meesterlijk opgezet, dat je voor deze verder matige standaard ongeloofwaardigheidsthriller, een mooie voldoende mag overhebben.
Voor de rest wel goed gespeeld enzo, maar nergens opzienbarend.
garlic senior
Toch wel een erg sterke thriller, ik zat in ieder geval op het puntje van mijn stoel. Kwam misschien wel door het verontrustende verhaal en het fijne tempo waarin dit alles samenging. Acteerwerk is prima, verhaal werd naarmate de film vorderde steeds interessanter. Einde laat toch wel een sterke boodschap achter, alleen jammer van de vrij geforceerde schrikmomentjes en toevalligheden die her en der opduiken.
patrick21079
Sterke goede thriller, moest in het begin wel opgang komen maar op en gegeven moment zat je helemaal in de film en voelde je mee met Michael Faraday, helemaal toen hij zijn vriendin verloor door dat auto-ongeluk.
Je wist in het begin al dat er iets aan de hand was met die buurman. Verder een sterke acteerprestatie van Tim Robbins. En de vrouw van Tim Robbins vond ik erg vaag en misschien wel een beetje eng
. Het einde was erg verassend en goed in elkaar gezet.
Zo kun je zien dat er zomaar een terrorist naast je kan wonen.
DiStefanO
aardige thriller, waar meer in had gezeten, niet zo zeer in het acteerwerk, maar vooral in het verhaal.
Saaimen
Wat een heerlijke film dit, niet zo een voorspelbaar einde zoals de meete thrillers, maar een 'one of a kind' thriller... Een aanrader en voor mezelf een must have op dvd.......
bob de niro
Geweldige film is dit!Verhaal zit erg goed in elkaar en The Dude speel hier ook geweldig goed vind ik.4*
aburex
Traag op gang komende thriller, maar eens Bridges in het verleden van Robbins begint te graven komt de film pas echt goed op gang en het verrassende einde is de max
Zoyechka
Hmm... Ik ben deze film aan het downloaden nu. Ik heb hem 1 keer gezien en toen vond ik hem geloof ik erg spannend... Nu effe kijken of dat nog zo is
:D
Zoyechka
Ja het blijft een goede film. Het is spannend, je blijft kijken.
Het einde .. tsja daar moet je van houden.
In ieder geval een must see voor thriller/actie fanaten!
je80roen
wat een vreselijke film, het ligt waarschijnlijk aan mij want ik kan totaal niet tegen films waar de badguys winnen.
ik geef toch 1.5 sterren voor het verhaal maar het einde kan mij een echt rot gevoel nageven. ik kijk films omdat ik vermaakt wil worden en niet omdat ik aan het einde kan zien dat de badguys hebben gewonnen. het liefst zag ik een eerlijke rechtzaak en een opsluiting. maar ik wil niet zien dat de man, die overal voor vocht om alles tegen te houden zelf de dader wordt.
en daarom geef ik hem een 1.5
Waarom staat la Haine in je top 10 dan, als je alleen van happy endings houdt? En met Tony Montana komt het ook niet goed net als de hoofpersoon in the green mile.
totti999
Uitstekende thriller met een moeilijk te evenaren paranoïde spanning. En Jeff Bridges en Tim Robbins zijn fantastisch in deze rollen. Het einde krijgt van mij juist een bonuspunt, de ironie is heerlijk en laat je flabbergasted achter.
RuStY NaiL
echt een sterke film met een einde wat je niet vaak ziet in films.
kaztor
en daarom geef ik hem een 1.5
Jezus man, ga toch Bridget Jones's Diary kijken, ofzo...

Briljante thriller waarbij de spanning gedoseerd, maar trefzeker wordt opgevoerd naar een einde die je niet snel vergeet! Topper van de bovenste plank, als je het mij vraagt!
Boenga
Hela hela hela, lachen met mijn lieve Bridget? ZAL'T GAAN, JA??!!?
Inzpired
Vroeger, toen ik 15 was, heb ik enorm genoten van deze film. Van wat mij bij is gebleven, is dit toch wel een van de weinige hollywood thrillers met een sterk verhaal. Het einde vond ik prachtig; ontzettend onrechtvaardig, maar daarom juist zo sterk. Misschien moet ik deze film weer eens bekijken en opnieuw beoordelen. Want ik weet eigenlijk niet meer of die 4 sterren terecht zijn.

Mississippi Burning
Misdaad / Drama, 1988