• 9.376.798 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, Tim Robbins en Joan Cusack

Releasedatum: 8 april 1999

Plot Arlington Road

"Your Paranoia Is Real."

Michael Faraday is een professor aan een universiteit. Zijn vrouw, FBI-agente, is een tijdje geleden om het leven gekomen bij een foute anti-terrorisme actie. Sindsdien is Michael geobsedeerd door terroristische groeperingen. Als hij nieuwe buren krijgt, lijken ze in het begin erg vriendelijk. Langzaam begint Michael echter te vermoeden dat er iets niet helemaal pluis is met de buurman, en begint in z'n verleden te graven.

Michael Faraday

Brady Lang

Dr. Archer Scobee

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Wat een geweldig meesterwerk!

Vanaf het begin wordt de spanning zeer goed en subtiel opgebouwd, en is er een geweldige dreigende sfeer.

Verder word er hier meesterlijk geacteerd door Bridges en Robbins (wat kan die man acteren!) en niet te vergeten, Cusack die een erg enge rol weet neer te zetten.

Vanaf het begin vraag je je af: Is die Bridges niet gewoon gestoord het worden? Of is die Robbins echt fout?.

Gelukkig wordt er in een van de beste climaxen ooit antwoord gegeven.

Een must see voor elke film liefhebber!

5*****

avatar van DragQueen

DragQueen

Fabuleuze psycho thriller, van hoog niveau. meesterlijk acteerwerk van bridges, en zeker van robbins. het verhaal is sterk, en wordt op een klasse wijze aan de man gebracht. er zit een spannende onderhuidse sfeer in de film. verder zit de film visueel ook sterk in elkaar gemonteerd. de verschillende wendingen in de film zetten je af en toe op het verkeerde been, en de film bevat een erg sterk einde. een van de beste thrillers in de omloop. 5 sterren.

avatar van wimaroca

wimaroca

schitterende film,Tim Robbins op zijn best

ook voor mij een 5

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Travolta_Jackson schreef:

Zeer sterke thriller. Geweldige cast staat net nie in mijn top 10. (maar wel in me top 15)

Na nog een keer kijken in mijn top 10 blijft een gewelige thriller.

avatar van Bloody Mary

Bloody Mary

Topfilm! Een van de beste thrillers die ik al gezien heb! Sterk verhaal, goeie acteurs en verrassend einde! 4.5*

avatar van The Last

The Last

Tijdje geleden gezien. Redelijke thriller.

3 sterren.

avatar van ASroma

ASroma

alle positieve reacties hier zijn absoluut op zijn plaats. Heerlijke thriller! 4 sterren

wel mooi dat ie na de botsing opeens een heel andere auto heeft

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Duurt lang voordat hij echt op gang komt, en de intrige die zich dan ontvouwt is minder spectaculair dan verwacht. De laatste paar minuten maken de film toch wel vrij sterk, maar het algehele thrillerniveau is niet erg hoog.

avatar van puurlijknbatsie

puurlijknbatsie

Ik vind dat het na een uur pas een thriller wordt, komt wat langzaam op gang. Je wordt nog even op het verkeerde been gezet en dan is er een verrassend einde, waardoor ik hem toch iets meer dan 3 sterren waard vind. Want zo spannend was het totaal nu ook weer niet.

3.5 sterren

avatar van Getting Louder

Getting Louder

Toen hij op gang was gekomen was hij wel leuk. Maar het duurde wel een uur voordat de film eindelijk op gang was gekomen. Door het leuke einde toch hoger dan 3 sterren. Maar inderdaad, want zo spannand or paranoia was nou ook weer niet.

Je kan beter kijken naar Disturbia kijken, die is hier de improved version van vind ik.

avatar van timbo_

timbo_

Getting Louder schreef:

Disturbia mag de schoenen nog niet stikken van Arlington Road

avatar van Spider1980

Spider1980

Een van mijn grootste toppers!!!

avatar van Boenga

Boenga

Een halve ster kwijt door de wat trage start; maar na een half uurtje schiet de vaart erin & stijgt de spanning met de minuut - ijzersterke film!

avatar van iDavid

iDavid

Men, deze film moet je zien!

Ik deed hem in de Bluray speler met het idee, mua, leuk filmpje met een zak chips, maar meer niet.

Ook kwam hij een beetje langzaam op gang, maar ik heb zeker een uur met een kloppend hart gekeken en die zak chips is nog helemaal vol.

Hele goede paranoia thriller, met een heel verrassend einde, ook niet heel lastig om te begrijpen.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Het is wellicht 10 jaar geleden dat ik deze gezien heb, dus van het verhaal weet ik niet zoveel meer, maar hij heeft wel een hele indruk nagelaten. Ik weet nog dat ik overweldigd was van deze film en dat ik het één van de beste vond dat ik gezien had. Ik moet hem echt nog eens dringend terugzien.

avatar van De Knip

De Knip

notorious_kim schreef:

10 jaar? En de film komt uit 1999. Moest ik fftjes kwijt

avatar van KillBill1978

KillBill1978

Topfilm met een prima plot, Acteer prestaties zijn van zowel Jeff Bridges als Tim Robbins (is in deze rol op zijn best) bijzonder goed.

Zeker ook het slot van de film mag er wezen... Puik werk!..

avatar van vincent1980

vincent1980

vorige week zag ik deze film in mijn videobanden collectie en heb hem gisteren gekocht voor 5 euro bij game store,

deze film is echt top gewoon, tim robbins en jeff bridges en de bijrollen van joan cusack en hope davis, maken deze film gewoon tot een meesterwerk van eind jaren 90.... zulke films zie je tegenwoordig niet veel meer, heb me geen seconde verveeld,

net als the shawshank redemption is dit ook een topfilm van tim robbins, naar zo'n acteur ga je voor naar de bioscoop

avatar van Movsin

Movsin

Bridges mag dan nog goed in de markt liggen, voor mij is dit een ondermaatse film.

Het begint al zeer grijs met onwezenlijke mensen en met "I love you" te pas en ten onpas uitgesproken , wat geen meerwaarde toevoegt

Welk kind zegt als hij met een volwassenene voor een graf staat "ik ga sporten" ?

Ik vond de film ontaarden in een hypocriete ongeloofwaardigheid.

Ik wil later nog eens proberen, maar ik vrees....

avatar van Zinema

Suspensevolle thriller die helaas een beetje voorspelbaar is. Toch wordt de spanning prima opgebouwd en zijn de vertolkingen uitstekend. Goed.

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

ik vond het een geweldige thriller, sommige schrikmomenten verwachtten ik wel maar toch schrok ik er toch wel van

ik kan alleen zeggen deze moet je zien ik wil er niet veel over verklappen.

het plot verwachtte ik niet.

avatar van tommeke

tommeke

Ik sluit me aan bij de gemiddelde reactie, het is een van de beste thrillers die ik ooit gezien heb, al moet je wel even geduld hebben voor hij op gang komt maar dat is allemaal nodig in functie van het verhaal natuurlijk...

avatar van pfan

pfan

Vind ik ook één van de beste thrillers die ik ooit gezien heb.

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

tommeke schreef:

ja, dat duurde wel even. ik vond de beginscene ook egt fantastisch.

avatar van 074

wat een vreselijke film, het ligt waarschijnlijk aan mij want ik kan totaal niet tegen films waar de badguys winnen.
ik geef toch 1.5 sterren voor het verhaal maar het einde kan mij een echt rot gevoel nageven. ik kijk films omdat ik vermaakt wil worden en niet omdat ik aan het einde kan zien dat de badguys hebben gewonnen. het liefst zag ik een eerlijke rechtzaak en een opsluiting. maar ik wil niet zien dat de man, die overal voor vocht om alles tegen te houden zelf de dader wordt.

en daarom geef ik hem een 1.5

avatar van pfan

pfan

074 schreef:

en daarom geef ik hem een 1.5

Kan ik me iets bij voorstellen. Ik zie ook liever happy endings, maar af en toe komt er eens een film voorbij waar een naar einde juist ijzersterk is.

avatar van 074

had ik ook bij the girl next door. ook zo'n vreselijk einde

avatar van WhoKnowZ

WhoKnowZ

Wat dreigt te eindigen als een voorspelbaar filmpje, wordt toch nog ruimschoots goedgemaakt door de originele afloop.

Het paranoia sfeertje doorheen de volledige film is zeer geslaagd gecreëerd.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Hele geslaagde paranoiathriller met een sterke Tim Robbins en Jeff Bridges. Net geen klassieker.

avatar van gotti

Huh? Iets is toch een klassieker of niet.