• 9.376.839 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, Tim Robbins en Joan Cusack

Releasedatum: 8 april 1999

Plot Arlington Road

"Your Paranoia Is Real."

Michael Faraday is een professor aan een universiteit. Zijn vrouw, FBI-agente, is een tijdje geleden om het leven gekomen bij een foute anti-terrorisme actie. Sindsdien is Michael geobsedeerd door terroristische groeperingen. Als hij nieuwe buren krijgt, lijken ze in het begin erg vriendelijk. Langzaam begint Michael echter te vermoeden dat er iets niet helemaal pluis is met de buurman, en begint in z'n verleden te graven.

Michael Faraday

Brady Lang

Dr. Archer Scobee

avatar van kiriyama

kiriyama

Goede, spannende film met een geweldig einde die me tot op het einde aan de buis gekluistert hield, ook de acteerprestaties zijn top. Een aanrader!

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Heb toch te vaak naar the Bog Lebowski http://www.moviemeter.nl/film/309 gekeken denk ik, ik moest af en toe lachen om de gezichtsuitdrukkingen van Jeff Bridges en de manier hoe die praat...

Maar een super dope film. Die hele film zit zo goed inelkaar....vooral het "Just another einde..." was lekker. Een must see...4,5 sterren!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ik had gelukkig al veel films gezien met Jeff vóór The Big Lebowski, anders zou ik die associatie misschien ook wel steeds hebben

avatar van BlueSword

BlueSword

erg goeie film zeg, prima verhaal, super spannend en af en toe nog een schrikmoment.

en dan het onverwachte einde, super gewoon.

avatar van Tommy_M

Tommy_M

wooow deze film was echt de bom. deze hoort in de top 250 thuis

avatar van film_kaza

film_kaza

Tommy_M schreef:

wooow deze film was echt de bom.

Wat bedoel je daarmee?

avatar van lowhusky

lowhusky

film_kaza schreef:

Wat bedoel je daarmee?

Als er iemand tegen je zegt: "you're the bomb", betekent het dat je dé man bent. Tommy wil dus zeggen dat hij deze film te gek vond.

avatar van sarara

sarara

Dit is een ok film! Spannend, niet zo heel voorspelbaar, zit goed ineen. Jaja, mag er zijn! En de twee mannelijke hoofdrollen zijn schitterend geacteerd door twee schitterende acteurs!

avatar van danuz

danuz

Alleraardigste thriller, waarvan ik vooral het paranoia gedeelte mooi vond uitgewerkt. Het hele politieke spel en het terrorisme vond ik ergens iets te Amerikaans overkomen. De film is dan ook erg dik aangezet, en dat is vooral goed in de soundtrack te merken. Op zich niet iets negatiefs, alhoewel ik het hier soms iets te ver vond gaan..

Jeff Bridges speelt een erg goede rol als de langzaam gek wordende Michael. Tim Robbins heeft een goede kop voor zijn rol, met zijn waterige ogen speelt hij overtuigend een valse man die een schijn "American dream" naleeft.

Iets te dik aangezette film dus, maar de gehele duur vermakelijk, 3,5*.

avatar van stevo21

stevo21

Goede film. Een echte thriller

avatar van Enigma

Enigma

Dijk van een film de film heeft van begin tot het einde een zeer kalme opbouwende spanning 4.0 ****

avatar van akira124

akira124

Superspannend van het begin tot het einde! een 5

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Enigma schreef:

avatar van nightbreed

nightbreed

Erg mooie en spannende film met een supersterk einde.

Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar 1 persoon op aarde is die deze film slecht zal vinden.

Een aanrader voor iedereen.

Cijfer: 4,5

avatar van Knisper

Knisper

Ja, op zich een prima film. Het probleem met dit soort films is dat ik achteraf terug ga denken aan hoe geloofwaardig het geheel is en dan besef je dat heel het verhaal en heel de film op ontzettend veel toevalligheden leunt. Faraday doet precies, maar dan ook precies wat zijn buurman uitkomt. Stel bijvoorbeeld dat hij het busje niet achtervolgt, dan valt het hele idee in een keer uiteen en zo zijn er nog wel veel meer dingen te bedenken. Buiten dat blijft het wel en sterke thriller. 3,25*

avatar van Stijntje

Stijntje

Lang geleden gezien, in mijn herinnering erg goed. Ga hem nog eens kijken vanavond!

avatar van Stijntje

Stijntje

Knisper schreef:

geven wij ook kwart sterren tegenwoordig?

avatar van tukker1966

tukker1966

Knisper schreef:

Dan snap je het verhaal niet......
Net zoals in St Louis en nu met Faraday is het van begin af aan al de opzet van Robbins en z`n kornuiten geweest om 1 persoon er voor verantwoordelijk te laten zijn.
Dus het hele verhaal was al opgezet door Robbins,die ging daar niet voor niets wonen,hij zocht een slachtoffer...en dat was Faraday

Deze film mag wat mij betreft wel in de Top 250,ik vind het gemiddelde te laag !

avatar van bertito

bertito

IJzersterke film! Het hele idee dat jij braaf de maatschappij dient terwijl je buren in het geniep bommen maken om de boel op te blazen is nog nooit zo actueel geweest als nu. Ook de hele paranoia eromheen is fantastisch verbeeld evenals het ongeloof in degene die die iets duisters op het spoor komt. De waarheid omtrent terroristen en hun motieven is heel moeilijk te aanvaarden. - De film doet me ook denken aan de eerste golfoorlogveteraan Timothy Mcveigh die in Oklahoma uit frustratie een kantoor opblies. - Ook heel akelig is de flirt met padvinderij waar kinderen gehersenspoeld worden met militaristische denkbeelden en imaginaire vijanden. Tim Robbins en Beau Bridges zijn (zoals gewoonlijk) geweldig in deze film en vechten een titanenstrijd uit rondom het intellectuele gelijk van amerika.

avatar van Knisper

Knisper

tukker1966 schreef:

Dan snap je het verhaal niet......

Ik begrijp het prima. Ik begrjip dat hij zijn slachtoffer vantevoren had gevonden en de situatie had uitgedacht. Vind je die methode niet veel te riskant? Faraday moet letterlijk zich zo gedragen als Lang wil, want als hij op bepaalde momenten andere dingen doet, dan werkt het hele plan al niet. De eerste kennismaking was door de gewonde zoon, dat vind ik al apart, want ik denk niet dat Robbins zijn eigen zoon zou verwonden om in contact te komen. Verder vind ik het wel heel toevallig dat Faraday zo wantrouwig wordt. Dat hij meteen die plannen als verdacht beschouwd en helemaal gaat graven in zijn historie, zulke dingen kun je niet plannen. Het is ook heel toevallig dat Faraday tijdens zijn lessen zo diep in het onderwerpen van het terrorisme gaat (dat kan Robbins vantevoren ook niet weten).

Kortom, het hele plan van Robbins is gebaseerd op toevalligheden en voor zo'n goed georganiseerde terrorist is dat simpelweg onmogelijk.

Dat neemt niet weg dat het erg spannende film is als je dat wegdenkt.

Stijntje schreef:

geven wij ook kwart sterren tegenwoordig?

Ik mag toch wel even aangeven dat ik dik 3 sterren geef (en dicht tegen de 3,5 aanzit). Ik vind dit een beetje een overbodige reactie.

avatar van ILDIB

ILDIB

Zeer goede indringende film, hier en daar irritante suspense maar als totaal erg goed 4ster

avatar van vlugge japie

vlugge japie

Erg goeie film! Voor de tweede keer gezien dus was het einde helaas niet zo verrassend meer. De eerste keer dat ik hem zag had ik echt een machteloos gevoel bij het einde, een beetje vergelijkbaar met wat ik voelde aan het einde van se7en, geweldig!

Ik zit alleen nog met een grote vraag:
Wat zijn de beweegredenen van de groep terroristen waar Robbins en Cusack in zitten? Waarom plegen ze aanslagen op overheidsgebouwen? Waarom vermoorden ze koelbloedig tientallen onschuldige kinderen terwijl ze zelf ouders zijn? Dat kan nooit wat te maken hebben met wat de overheid vroeger de vader van Robbins aangedaan heeft. Ook hoor je Robbins volgens mij op het einde van de film iets zeggen van: "Ik ben benieuwd hoe de volgende opdracht eruit ziet" oid. Dat duidt er op dat ze maar een klein rad zijn van een grote organisatie. Iemand een idee?

avatar van VinnieJones

VinnieJones

Spannende film. Het verhaal is eigenlijk vrij dun, maar spanning maakt veel goed. Het einde waardeer ik. Mooie plottwist.

En wat een held is die Robbins toch. Zie ook Shawshank redemption. Topacteur.

Jeff Bridges levert ook prima werk trouwens.

Wel typisch Amerikaans hoor, zo'n plot. Beetje angst in lopen boezemen...

Ik snap wat je bedoelt vlugge japie. Inderdaad zwak uitgewerkt. Beetje suggestief allemaal, te onduidelijk eigenlijk.

Nou ja, omdat er zo goed wordt geacteerd en vanwege de spanning geef ik 3,5 sterretjes.

avatar van tukker1966

tukker1966

Knisper schreef:

Daarom is het ook een film
Ik stoorde me daar niet aan,ik vond het een geweldige film...

avatar van mkok

mkok

Vertrouw je buren niet zomaar.

avatar van mister blonde

mister blonde

Vermakelijke paranoia thriller, met hier en daar wat hiaten in het script. Vermakelijk en goed geacteerd. Had in de handen van een goede regisseur echt goed kunnen zijn. Toch nog een krappe 4 sterren.

avatar van kimmieyy

kimmieyy

ik vond het echt een geweldige film.
Een heel goed begin!
En dat eind, wow!
veel schrikmomenten

& goede acteurs

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Zeer sterke thriller. Geweldige cast staat net nie in mijn top 10. (maar wel in me top 15)

Genoten zeker van tim robbins. En een slecht einde mag ook wel een keer in Hollywood

avatar van Rinky

Rinky

Leuke film in een lekker tempo, zeer sterk einde!