• 9.377.400 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, Tim Robbins en Joan Cusack

Releasedatum: 8 april 1999

Plot Arlington Road

"Your Paranoia Is Real."

Michael Faraday is een professor aan een universiteit. Zijn vrouw, FBI-agente, is een tijdje geleden om het leven gekomen bij een foute anti-terrorisme actie. Sindsdien is Michael geobsedeerd door terroristische groeperingen. Als hij nieuwe buren krijgt, lijken ze in het begin erg vriendelijk. Langzaam begint Michael echter te vermoeden dat er iets niet helemaal pluis is met de buurman, en begint in z'n verleden te graven.

Michael Faraday

Dr. Archer Scobee

avatar van koreaan

koreaan

Wel een aardige thriller,

De cast vond ik zeer goed spelen Jeff Brigdes, maar vooral tim Robins. Leuk zulke psychopaat rollen.

avatar van elsterno

elsterno

Zeer goede en verrassende thriller met een top-einde, al veel te lang geleden gezien, heb hem op video, maar de dvd moet er toch maar aankomen!

'

5 sterren!

avatar van wiekske84

wiekske84

waarschijnlijk op een fout moment met een fout iemand gekeken. maar vond het een hele langdradige saaie film.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Geweldige film, staat niet voor niets in mijn top 10! Fantastisch verhaal, geweldig spel van Robbins en vooral Bridges (die wat mij betreft behoorlijk wordt onderschat, vind hem altijd een feest om naar te kijken!). En wat te denken van Joan Cusack! She really gave me the creeps!

Ook het thema en de verhaallijnen zijn erg goed uitgewerkt! 4,5 *

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Deze film heeft niet eens een prentje op imdb...

avatar van Miss////

Miss////

Maar f gekocht bij Media Markt... 8 euro!

Dit weekend maar is kijken!

avatar van lieloo

lieloo

ik heb deze ook heel lang geleden al gezien. Maar kan me goed herinneren dat ik onder de indruk was. Een zeer goede film..ik snap waarom die in het rijtje van iemands top 10 staat.

avatar van Siemen

Siemen

4,99 bij de Scapino (ja, je leest het goed), dus onlangs aangeschaft en gekeken. Was erg onder de indruk van Bridges, die ik al kende van The Big Lebowski. Sterk plot, sterk acteerwerk en een mooie ontknoping.

avatar van Nomak

Nomak

Ik was ook erg onder de indruk van deze film. Zeer goed verhaal.

avatar van otherfool

otherfool

Intelligente, broeierige film met goed spel (Van Robbins en Bridges mag je dat verwachten) en een einde waar ik toch wel een paar minuutjes stil van was...

4*.

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Een hele orginele film, met een heel goed verhaal, wat steeds verder opgebouwd wordt. Bovendien sterk acteerwerk van Jeff Bridges, en een indrukwekkend en verrassend einde, waar ik nog steeds kippenvel van krijgt! Gewoon bizar! **** (4 sterren).

Echt de moeite waard!

avatar van beyron

beyron

Voor mij een van de meest onderschatte films die er zijn. Er zijn weinig films (en einde's) die mij lang bijblijven, maar dit is absolute top. Ik hoop dat hij rap opnieuw in de top 250 staat. Deze film verdient dat! Lijkt inderdaad lang een doorsnee, degelijke thriller, maar het einde tilt deze film op naar een hoger (top-)niveau!

stem veranderd, deze staat dicht bij mijn top 10

*****

avatar van Halcyon

Halcyon

beyron schreef:

stem veranderd, deze staat dicht bij mijn top 10

*****

Dat einde is idd geniaal. Al kan ik me nu even niet meer herinneren hoe het ging .

avatar van Halcyon

Halcyon

Onlangs herbekeken (de zoveelste in het rijtje). Om een of andere reden maakte deze film bij een tweede kijkbeurt minder indruk op mij. Een zinnige reden kan ik hier niet voor geven aangezien ik de film nog steeds sterk in mekaar vind zitten en de acteerpestaties optimaal zijn. Misschien dat ik ondertussen teveel van dit soort films gezien heb...

avatar van Eny

Eny

wow wat een goeie thriller! Geweldig einde! Het einde kan niet beter... Alleen 1 minpunt: het hele gebeuren komt langzaam op gang. Voor deze film moet ik plaats zien vrij te maken in mijn top 10, alleen voor het verhaal en einde 5*

Favo kippenve-scene: SCHOPPING!

avatar van M.M

M.M

Jeff Bridges speelt weer echt goed

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een aardige thriller, met een geweldig einde.

Zeer goede Tim Robbins

avatar van Muzikant

Muzikant

Hele goede spannende film met een flinke snelheid. Enorm goede rol van Jeff Bridges, waarbij je de gefrustreerdheid zo van zijn gezicht kan lezen! Ook Joan Cusack en Tim Robbins vond ik heel erg goed spelen. Zelf ga je natuurlijk ook nadenken over dit soort zaken, want voor een aantal vraagstukken zijn vandaag de dag nog steeds geen echte antwoorden gekomen. En dan het verassende einde......... Gewoon BIZAR!

Mocht de film weer voorbij komen en je houdt van een stevige thriller....

Kijken!!

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Zeer goede thriller, fantastisch geacteerd en een subliem slot wat de rest van de film haast doet verbleken.

avatar van hinie

hinie

Mooie spannende film met een verrasssend einde.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Boeiende film met zeer goede rollen voor Bridges en Robbins. Prachtig einde, alhoewel het ook extreem onbevredigend is natuurlijk

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Ik zelf vind de film ..hmmmhmm. Niet slecht maar ook niet echt supergoed. Conspiracy-film. Wel goed geacteerd.

Vooralsnog ***-sterren

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Voor ik deze film ging kijken dacht ik dat het een gewone standaard film zou worden. Waarbij de ene buurman de ander verdenkt, dit niet mag melden aan de politie, doet het uiteindelijk toch. Op het allerlaatste nippertje wordt "The Badguy" gepakt. Eind goed al goed. Alleen aan de stemrating te zien moest het wel een goeie standaard film zijn maar toch.

De eerste scene greep me direct. Je zat niet midden in het verhaal, het was echt een intro. Toen kwamen er toch wat kleine toevalligheden en clichés maar achteraf vind ik dat dat eigenlijk niets uitmaakt voor de kwaliteit van de film. Maar het einde, het einde maakt wat mij betreft heel veel uit voor de kwaliteit. En wat voor een einde was dit zeg. Ik zat echt met mijn "bek vol tanden" voor mijn tv. Gewoonweg geweldig!!!

Een goede, snellopende film. Weinig cliché, sterke bezetting. En een geweldig einde.

5* (En net niet in mijn top 10)

avatar van Tideman

Tideman

Hele sterke film dit! Het einde is zeker onbevredigend, ik was dan ook zeer onder de indruk toen ik 10 was en deze film al zag.

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Vanavond is op herexamen geweest, de sterkste film weten een tweede keer nog beter te overtuigen, dit is er duidelijk geen van. Waar eerst de fouten en toevalligheden niet echt zichtbaar of storend waren, waren ze dat bij de tweede keer wel degelijk. Ik blijf er bij: Een sterker eind is vrijwel onmogelijk voor de film en de opbouw is zeer sterk. Maar het matige acteerwerk van Agent Whitmore doet de film voor mij de tweede keer niet veel goeds.

Voor nu: 3,5 ster

avatar van Phoenix

Phoenix

Muzikant schreef:
En dan het verassende einde......... Gewoon BIZAR!

Meedogenloze film dit. Niet heel expliciet zoals bijvoorbeeld Requiem For A Dream maar subtiel (enkele voorspelbare schrikmomenten (doorzoeken van huis/krant, telefooncelscène) daargelaten) krijg je als kijker telkens vervelende tikjes te verwerken, die uiteindelijk overgaan in die laatste dreun K.O.

Wat een muziek ook, vooral die tijdens de openingsscène en enkele scénes op het eind. Dat ga ik maar eens opsnorren. Badalamenti

Acteerwerk maakt het af. Robbins was geknipt voor deze rol. Die straalt altijd een kalmte uit, terwijl er toch iets van manie doorheen sijpelt.

Het opvallende einde zorgt er wel voor dat het script wat rammelt. Lang zegt zelf nog dat ze niets aan het toeval overlaten maar tegelijkertijd zetten ze wel alles in op een labiele vader die met topsnelheid door de spits scheurt. Hij ramt notabene nog een andere auto, voor hetzelfde geldt rijdt hij hem total loss, en dat zit je daar met al die C4 op een kruispunt: Het aantal slachtoffers is minder, en van het "motief" van Faraday (en het alibi van Lang) blijft ook niets over.

Maar goed, wel bewonderenswaardig dat men het heeft aangedurfd met zo'n einde op de proppen te komen.

Ook leuk om te zien dat Lang en consorten, allemaal in delivery-vans met in het groot "Liberty" er op gekalkt, rondrijden . Gevoel voor humor hebben ze, dat moet je ze nageven.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Wat een geweldige suspensefilm zeg, het is alweer een tijdje dat ik me bij een film zo ongelofelijk dood ben geschrokken; (de scene bij de telefooncel, dat Cusack er opeens naast staat, gewoon zo ongelofelijk eng! En dan die neppe grijns van d'r die langzaam zo'n minachtende 'ik ga jou wel even uit de weg ruimen'-bek wordt).

Arlington Road is een film die vanaf het begin een soort onderhuidse spanning met zich meedraagt, om elk hoekje schuilt het gevaar, en op elk moment kan het opduiken. Zet je schrap, want de film laat je geen seconde met rust. De geniale acteerprestaties van Robbins, Cusack en Bridges maken Arlington Road een genot om te kijken.

De muziek van Badalamenti (Lynch' vaste componist) zorgt voor de meeste spanning en Robbins' eng kalme hoofd helpt daarbij.

Het vrij onverwachte en totaal on-hollywoodiaanse einde maakt Arlington Road en thriller die afwijkt van de standaard producties die ons dezer dagen om de oren vliegen,

Daarom, een aanrader, 4*

avatar van lowhusky

lowhusky

Hele goede, superspannende film en het engste stuk vond ik ook dat cusack opeens achter de telefooncel staat...goed geacteerd door Bridges en een creepy rol voor robbins. Heel erg spectaculair einde

avatar van N811

N811

leuke film met spannede schrikmomenten.

3,5

avatar van film_kaza

film_kaza

Een van de spannendste films die ik tot nu toe zag.
Het einde vond ik aan de ene kant weer mooi, en aan de andere kant ook stom. Die man ging gewoon dood en het leek wel alsof het zijn zoontje niks kon schelen. Die buurman ging ook gewoon door met zijn terrorisme. Ik denk alleen negatief over het einde.

3,5