• 9.374.811 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, Tim Robbins en Joan Cusack

Releasedatum: 8 april 1999

Plot Arlington Road

"Your Paranoia Is Real."

Michael Faraday is een professor aan een universiteit. Zijn vrouw, FBI-agente, is een tijdje geleden om het leven gekomen bij een foute anti-terrorisme actie. Sindsdien is Michael geobsedeerd door terroristische groeperingen. Als hij nieuwe buren krijgt, lijken ze in het begin erg vriendelijk. Langzaam begint Michael echter te vermoeden dat er iets niet helemaal pluis is met de buurman, en begint in z'n verleden te graven.

Michael Faraday

Dr. Archer Scobee

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Wat een thriller ! Arlington road begint aardig , bouwt rustig de spanning en mystiek op rond de eigenaardige buurman . Dan volgen er boeiende wendingen wanneer er echte dingen aan het licht komen. Ik zit op 3,5 sterren omdat het allemaal vakkundig gemaakt is , spannend en origineel is. Maar dan komt het einde dat me werkelijk op het puntje van mijn stoel hield. Ik dacht "dit loopt wel goed af " , zelfs met de " happy end " in mijn gedachten vond ik het allemaal erg spannend . Maar het liep dus helemaal anders af. Zo laat arlington road de kijker verweesd en verward achter. Het einde mist zijn kracht niet en zorgt voor bijna een hele ster-verhoging. Bridges is erg goed , net zoals Roth. Thriller van formaat in de letterlijke zin van het woord. 8,5 /10

avatar van Jordy

Jordy

Roth?

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

sorry , foutje van me , Robbins moet het zijn.

avatar van mofimel

mofimel

spannende film dat tot het einde lekker spannend is... geen hoogstandje maar wel lekker weg te kijken:D niks mis mee dus maar meer ook niet;)

avatar van Thorak

Thorak

Aardig gegeven alleen word de film steeds voorspelbaarder, helaas.

avatar van dray

dray

Thorak schreef:

Aardig gegeven alleen word de film steeds voorspelbaarder, helaas.

Is dat niet vanzelfsprekend als je een film voor een tweede keer ziet?

avatar van Quentin

Quentin

dray schreef:

Is dat niet vanzelfsprekend als je een film voor een tweede keer ziet?

Misschien al onder het kijken

Een goede film. Vooral omdat je op het laatste echt wil weten hoe het zit en hoe die eindigt.Vond het einde niet voorspelbaar.

avatar van De GeuS

De GeuS

Spannend, origineel en sterk geacteerd door Bridges en Robbins. Eigenlijk 3,5* maar de laatste 15 minuten tillen de film naar een 4*....

avatar van oeki

oeki

Samen met de slotminuten van "The game" het beste einde dat ik ooit heb gezien, puur vanwege de onvoorspelbaarheid.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Inderdaad een erg sterk einde,maar ook de film vond ik in zijn geheel erg goed! Je zal al bijna de gehele tijd al maar doorhebben dat je buurman een terrorist is en toch op het einde het loodje moeten leggen,omdat die terrorist je zo weet te chanteren (met je zoon nog wel!) dat je er weinig tot niets tegen kunt te doen! En dan het nieuws ook nog op het einde,waar ze maar vanuit gaan dat Faraday de enige dader is geweest. Net zoals Faraday al vertelde in zijn lessen over de electricien dat die er waarschijnlijk ook in was geluisd door een terrorist,zo is ook hij nu het slachtoffer geworden!

avatar van ambijans

ambijans

Ik ben nogal een fan van Tim Robbins en ook in deze film acteert ie sterk als wacko buurman.

Geen superfilm maar wel ontspannend om naar te kijken, het einde is idd héél sterk (het verhaal valt dan pas in mekaar). ****

avatar van tevelenco

tevelenco

Erg goede en spannende film.

Met overtuigend akteerwerk van jeff bridges en tim robbins.

En een prima verhaal waarbij de spanning langzaam wordt opgebouwd naar een spannend en onverwacht einde.

TOPPIE !!!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Weer herzien en toch ben ik er nog niet helemaal uit of het nou Faraday is die echt uit wraak handelt en dat veel in zijn hoofd afspeelt of dat als hij aan het worstelen is met Fenimore/Lang zijn auto wordt verwisselt met een auto met een bom in de kofferbak. De tweede theorie lijkt logischer als de film het niet ingewikkelder willen maken dan ze het laten lijken. Al staat voor mij nog niets vast

Iets wat ook onduidelijk blijft voor mij is waarom Fenimore/Lang er zoveel moeite voor doet om zijn identiteit verborgen te houden terwijl terroristen altijd willen laten weten wie 'zij' zijn omdat ze een statement willen maken m.b.v. aanslagen.
4* blijven staan

avatar van satan

satan

BANGelijk einde! love it! 4*

avatar van Flipman

Flipman

Ah, deze film staat in de Top-250 ! Mooi, ben ik blij om. Ik heb hem een tijd terug gezien en was er stil van. Dat einde... subliem!

avatar van lorrr

lorrr

Goeie film, goed verhaal. Best wel grovve film, vooral het einde...zoiets verwacht je toch niet. hier denk je de hele avond nog over na, sonde voor die man die er ingeluisd is.

avatar van spuit11

spuit11

Zo zouden er meer thrillers gemaakt mogen worden, de hele film hangt er een creepy sfeertje. En het einde laat je even perplex staan. Het sterke acteerwerk van Robbins en Bridges zorgt dat deze film het kijken meer dan waard maakt en zet je toch wel aan het nadenken.

avatar van Smith

Smith

Kan deze film maar op 1 manier omschrijven. Een Topfilm !!

avatar van da_smak

da_smak

Heee buurman.... wat doe jij daar...?!?!?!?! Je kijkt de hele buurt raar aan na deze film....

avatar van HeatWave

HeatWave

Fantasche film.

Hoe gek moet je zijn als je aan zo'n achtervolgingswaanzin lijdt, vraag dat maar aan Jeff Bridges die deze rol geweldig speelt (Tim Robbins overigens ook ). Ik vind dit verhaal een beetje een link hebben met de film 'Conspiracy Theory', hoewel deze film toch meer realistisch is.

Vooral het laatste gedeelte is ontmaskerend.

Deze film vind ik bedriegelijk goed.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

WOW, na The Rookie zend SBS alweer een erg goede film uit. Erg goed verhaal, waarin de boodschap door het einde van de film meesterlijk wordt overgebracht. Zoals Jordy in de openingspost al schreef; kippenvel dat einde. Ik kijk nu nog anders tegen onschuldige mensen aan die ergens van verdacht worden. In het dagelijkse leven worden er echt zulke fouten gemaakt, en maar doen alsof ze het zelf allemaal zo goed weten...

avatar van 606

echt een hele goede thriller en aan het eind een onverwachte wending tim speelt een goede slechterik

4,5 voor deze mooi in elkaar gezete thriller met een drama tint.

avatar van Johan van Ee

Johan van Ee

Misschien leuk om te weten dat de titel tot stand gekomen is door het weghalen van enkele letters van de naam van de regisseur.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Het intro is geweldig, inclusief de opening titels (eigelijk vooral de opening titels). Daarna is het gewoon een leuke film die blijft boeien. Tot zover zou ik denken 3.5, maar tegen het einde word het me toch spannend! En na het krachtige eind kom ik tot de conclusie dat dit een dikke 4 waard is.

avatar van The One Ring

The One Ring

Eerlijk gezegd vond ik deze film nog niet eens zo heel goed. Het enige dat er voor zorgt dat deze film boven het gemiddelde uitsteekt is het krachtige einde, maar de rest kan ik nou weer niet bijzonder noemen. Wel een ijzersterke en enge rol van Robins.

3,5 sterren

avatar van Anatolia

Anatolia

Behalve het leuk bedachte einde (leuk: niets meer, niets minder), kan ook ik niet echt op iets komen wat deze film zo anders maakt dan andere thrillers en zijn plaatsje in de top 250 verdiend doet lijken.

Wat een rare boodschap ook: fear thy neighbor. Zou Moore zijn inspiratie hieruit hebben gehaald?

Een behoorlijk saaie standaardfilm dus, die ik niet meer dan 2 sterren kan geven. Daarom geef ik het 1*.

Wat een ongelooflijk onaangenaam gezicht heeft Joan Cusack trouwens...

avatar van movie-freak

movie-freak

Vond het echt een standaard thriller, niet bijzonder. Snap dan ook niet dat hij in de top250 sta.

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Behalve het redelijk aparte einde is er inderdaad niets dat deze thriller bijzonder maakt, hij is echter wel bijzonder goed gespeeld.

avatar van Bananas

Bananas

Goede thriller die lekker weg kijkt op wat irritante rollen (vriendin van Jeff) na maar als je die emotie kan opwekken doe je toch iets goed. Verassend scenario en dus zeker een 3,5*

Anatolia zit er mijns inziens wel naast met de boodschap. Het gaat er volgens mij om dat de maatschappij in een soort keurslijf fungeert waarin er geen ruimte is voor het omgaan met en begrijpen van dit soort extremisme en zolang we binnen deze hokjes blijven denken, zullen we altijd met een misplaatst gevoel van veiligheid leven. Angst is de gids van de maatschappij en niet begrip.
Maar goed, dat is wat ik uit de film haalde en het kan voor een ieder anders zijn.