• 9.381.481 stemmen

Met onder meer: Robin Williams, Connie Nielsen en Michael Vartan

Releasedatum: 10 oktober 2002

• meJane Bekijk via meJane

Plot One Hour Photo

"The things that we fear the most have already happened to us..."

Sy Parrish, een eenzame foto-ontwikkelaar bij de plaatselijke één-uur service, ontwikkelt een ongezonde obsessie met de Yorkin-familie, vaste klanten. Hij fantaseert over een familieband met het gezin, en probeert met ze in contact te komen.

Seymour Parrish

Bill Owens

Maya Burson

Det. Paul Outerbridge

Jake Yorkin

Det. James Van Der Zee

avatar van neo

neo

niet alleen stalkt onze lin videotheken ook bij alle winkels zet ze graag alle rw films vooraan in de rekken. trust me, ik ben vaak genoeg in het echt daar getuige van geweest

lindastuurman

OK neo, you got me on that one.

Maarem, is dit niet off-topic?

avatar van neo

neo

nu zal jordy zeggen:

''ik heb de stalkbezigheden van linda verplaatst naar een topic in het forum''

avatar van Banjo

Banjo

• 2041 berichten

Op wat voor chat ben ik hier beland!?

one hour photo ik heb hem gezien hoor linda!

wat mij gelijk opviel was de kille sfeer door met name het kleur gebruik.

Dat zag je steeds weer terug in de film.

Het verhaal was simpel. Maar is misschien daarom ook wel goed.

het einde was zeker wel verassend.

Zavo

Nou, ik heb eindelijk gezien. Ik vond hem goed. Williams speelt echt heel goed. Hij is hier wel totaal geloofwaardig in tegenstelling tot Insomnia waar hij als bad guy echt totaal niet uit de verf kwam vond ik. 4*

Zavo

Dit plaatje hierboven is trouwens veel mooier dan de hoes van de video (van de videotheek) die ik hier heb, stom dat ze daar zo'n lelijke hoes voor hebben gemaakt.

Zavo schreef:

Beide posters zijn zeer mooi, al zeg ik het zelf. Al was het plaatje van de hoes van de Europese versie niet zo donker geweest, dan had dat plaatje waarschijnlijk hierboven gestaan.

Natuurlijk is dit plaatje (poster) die er nu staat DE foto van One Hour Photo. Deze kwam als 1e online, net nadat ze klaar waren met filmen. Dus terecht dat deze op MM staat

OK, ik hou al op

lindastuurman

Nu je het toch over de huurversie hebt.

Het menuutje op de DVD is echt afschuwelijk! Ik ben blij dat ik nu de koopversie heb (ik heb de regio 2 nog niet gezien, dus daar kan ik weinig over zeggen). Het koopversiemenuutje ziet er tenminste gaaf uit!

lindastuurman schreef:

Het menuutje op de DVD is echt afschuwelijk!

Ik zou het niet weten, ik heb de VHS, want ik heb (nog) geen dvd-speler

avatar van keane

keane

is echt een mooie film met echt fantastisch acteerwerk van Robin Williams.

avatar van gotti

Na de tegenvallende Signs (samen met deze film gehuurd) kon deze film me alleen maar meevallen, aangezien Signs me erg tegenviel. En of hij meeviel, want wat een fantastische film is dit zeg!! Nu snap ik wat Linda in Robin Williams ziet, want deze man zet hier volgens mij zijn beste acteer prestatie ooit neer.

Het schitterende verhaal, de perfect gecaste Williams (nooit gedacht dat hij ooit zo'n psycho rol zou gaan spelen), en het prachtige camerawerk. Ook erg mooi aan de film was de dominerende kleur wit, wat erg veel mooie scène's opleverde.

Nu nog 4,5 sterren, maar ik laat deze prachtige film nog even bij me bezinken en het kan dan best dat ik deze film de volle 5 sterren ga geven.

gotti schreef:

het prachtige camerawerk.

Over dat camerawerk kan ik nog wel iets kwijt. Misschien dat er een aantal mensen het zijn opgevallen, maar toch, ik vertel het toch even.

Ik ben een leek wat lenzen enzovoort betreft, dus hou ik het heel erg kort.

Er zijn als het ware 3 verschillende "situaties" in de film.

1: Sy in de winkel

2: Sy buiten/thuis

3: De Yorkins.

Om voor elke situatie een andere sfeer te creëren, zijn er 3 verschillende lenzen/camera´s gebruikt.

In de winkel moet alles er heel groot en wijds uitzien.

in de Buiternwereld moet alles er zo uitzien, zodat je ziet dan Sy er niet thuishoort.

Bij de Yorkins moet alles er knus en gezellig uitzien.

Door het camerawerk wordt dit heel erg versterk, samen met de kleuren on costuums.

Ok, wel weer genoeg voor vandaag

avatar van as

as

Mooie analyse lindastuurman. Je hebt gelijk. de film is erg mooi gefilmd. Erg kil en schraal allemaal, bijna geent op 2001, a space oddyssy. Je kunt wel zien waar Romanek zijn inspiratie vandaan haalt.Bij de grootmeesters!!!

Williams was verbluffend goed in zijn rol. Ben nog steeds niet een Robin Williams fan (dat hoeft ook niet)maar ik heb van hem genoten in deze film.4*en

avatar van Ramon K

Ramon K

Mooie beelden, een zeer aardige rol van Williams en een interessant thema. Maar het thema 'eenzaamheid' wordt echter niet goed uitgewerkt en daardoor blijft de film te vlak. De climax van de film vind ik verschrikkelijk slecht, een onaangename verrassing waarin de regisseur een onuitgediepte 'oplossing' naar mijn hoofd smijt. Jammer, One Hour Photo ontstijgt met moeite de kleurloze middenmoot. 3 sterren

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

helemaal mee eens. Mooi geschoten, slechte climax. ik zag qua camerawerk wel enige overeenkomsten met 2001: A Space Odyssey de scene met de bloedende ogen

avatar van frenzy

frenzy

Vyvre schreef:

Sy heb ik als zeer irritant ervaren, in zijn rol. Dit is een compliment voor de acteerprestaties van Robin, maar tegelijk geeft dit ook aan dat de film niet aan mij besteed is. Film had een aparte, donkere sfeer..maar vond het middenstuk te langdradig om echt te boeien. Einde werd in verhouding tot de lengte van het middenstuk enigzins afgeraffeld kreeg ik het idee, en was daarbij nog voorspelbaar ook. Kan er niet meer dan 1,5* van maken.

pardon kerol?! maar 1,5*, dat kan echt niet hoor! dit is gewoon een topfilm en robin vertolkt zijn rol echt meesterlijk.

avatar van frenzy

frenzy

de film had idd wel wat langer moge duren

avatar van Goezzzz

Goezzzz

De film vond ik vrij matig, vlak verhaal met het laatste half uur een kleine opleving. De acteerprestaties (vooral die van Williams) maakte echter een hoop goed. 2½ ster

avatar van Moviestar

Moviestar

Robin Williams bewijst maar weer eens dat hij een top acteur is en werkelijk alle rollen simpel weg fantastisch neer kan zetten!!! het verhaal had inderdaad iets langer mogen duren en iets spannender was ook niet overbodig.

avatar van Jordy

Jordy

Ja erg mooi nog steeds maar 4 sterretjes is eigenlijk wel voldoende imho, haal er een halfje af

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Sy werd koud en kil neergezet,erg goed.Alleen spijtig genoeg kan ik me mateloos irriteren aan dhr.Williams. Na het hebben gezien van een reportage op Discovery Channel waarin de man met dolfijnen zwom, en geen seconde serieus kon doen, maar constant zenuwachtig en irritant deed, kan ik de man niet meer zien of luchten.

lindastuurman

You´re the lucky winner of a new positronic brain. You can get it at Rupert Burns Enterprises. Good luck.

avatar van as

as

hik burb!!

avatar van andolini

andolini

Zeer onder de indruk van Williams. Deze rollen mag ie vaker spelen, 4*.

avatar van Spider

Spider

Na al die jaren in familiefilms gespeeld te hebben kiest Robin Williams een volwassen rol en de man is gruw!

Ik heb de film meteen nog een keer gekeken omdat het camerawerk ook zo prachtig is.

Spider schreef:

uh-uhm...

en de man is gruw!

Een oude muts als ik begrijpt dit laatste woord niet helemaal. Is dit een afkorting, of heeft er net een uibreiding van de Nederlandse Taal plaatsgevonden

avatar van Spider

Spider

´gruw (bn.)

zeer heftig, hevig => verschrikkelijk goed, afschuwelijk goed, erg goed

avatar van BS

BS

ik vond dit een geweldige film, ben helemaal onder de indruk.
Vind Williams een zeer goede rol spelen
al vond ik het rennen uit het ziekenhuis niet helemaal passen aangezien hij de hele tijd "moeizaam" loopt
het verhaal is apart en wordt mooi neergezet.
Dit is een soort film die ik moeilijk vind om te beschrijven,maar die best wel indruk op me maakte.
4,5 ster

avatar van komkommer

komkommer

Goede Film, hij kwam enkel iets te traag op gang, maar nam je eigenlijk steeds meer in zijn greep wat ik zeer sterk aan deze film vond. Ook een zeer goede Robin Williams die zich de laatste tijd precies steeds beter begint te voelen in de rol van slechterik. 3,5*

avatar van Padd0

Padd0

Zeer aardige film. Goede rol van Williams. Hij was echt creepy als die stalker.
Ik vond alleen die scene waarin er bloed uit zijn ogen spuit niet echt bij de film passen.
Al met al een aardige film 3,5*.