Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Mark Romanek
Met onder meer: Robin Williams, Connie Nielsen en Michael Vartan
Releasedatum: 10 oktober 2002
Plot One Hour Photo
"The things that we fear the most have already happened to us..."
Sy Parrish, een eenzame foto-ontwikkelaar bij de plaatselijke één-uur service, ontwikkelt een ongezonde obsessie met de Yorkin-familie, vaste klanten. Hij fantaseert over een familieband met het gezin, en probeert met ze in contact te komen.
Seymour Parrish
Det. James Van Der Zee
Yoshi Araki
cornelis
cornelis
Zekers. Net als Requiem For A Dream (LOTR2, anyone?). Kwestie van de stapel CD's die de meeste liefhebbers in huis hebben, denk ik...!
Hobbes
of ze op 't werk laten liggen in de kerstvakantie
dttom
Mja.. Acteren vond ik niet speciaal en het verhaal was ronduit saai en sy was eigenlijk gewoon irritant, de film was ook erg voorspelbaar.
Vyvre
Sy heb ik als zeer irritant ervaren, in zijn rol. Dit is een compliment voor de acteerprestaties van Robin, maar tegelijk geeft dit ook aan dat de film niet aan mij besteed is. Film had een aparte, donkere sfeer..maar vond het middenstuk te langdradig om echt te boeien. Einde werd in verhouding tot de lengte van het middenstuk enigzins afgeraffeld kreeg ik het idee, en was daarbij nog voorspelbaar ook. Kan er niet meer dan 1,5* van maken.
eindelijk gezien.
inderdaad een van Willams beste rollen (al vind ik z'n rol in good will hunting beter) het camerawerk was op sommige punten echt schitterend en de muziek was fenomenaal.
het verhaal was mooi opgebouwd en schitterend uitgewerkt. en aan 't eind werd 't nog verdomd spannend ook
helaas wel wat minpunten:
de voice-over was wat té klinisch en 't geluid kwam iets te hard over daarbij. Gelukkig verdween de voice-over naarmate het verhaal vorderde dus dat haalde het tweede stuk wel omhoog
de 'familie' vond ik droevig oninterressant spelen. Hadden ze daar wat betere acteurs voor genomen dan was het een perfecte film gewest.
nu kom ik uit op ruim 4,5 ster. Ik laat um nog even bezinken. best kans dat die 0,5 erbij komt.
en de bioscoopmaatschappijen in nederland zouden zich helemaal kapot moeten schamen dat dit slechts in 9 bioscopen heeft gedraaid
Mooi Hobbes!
De voice-overs over zijn mooier dan het lijkt hoor. Als je Williams vaak genoeg hebt gehoord, hoor je dat ie een andere stem gebruikt (veel mensen vonden de voice-overs of te lang, niet interessant of gewoon afgelezen van een blaadje). Dit is niet zo (natuurlijk vind ik dat).
EN de voice-overs zijn byzonder interessant, er worden hele mooie dingen gezegd nl (staan ergens eerder vermeld).
Wel moet ik zeggen dat niet alles wat Sy zegt waar is. We zien (bijna) alles door zijn ogen en sommige dingen worden gelogen (wat liegt ie dan? dat mag je zelf uitvinden!
De family is bewust oppervlakkig gehouden, omdat we eigenlijk alles door Sy´s ogen zien. Hij weet eigenlijk niets van het gezin en dus komen wij er ook niet veel van te weten (hoeft dus ook geen interessant verhaal te worden).
Over het eind... spreekt voor zichzelf denk ik. In 1 woord: Fantastisch! Wel worden je hersenen op de proef gesteld moet ik zeggen.
OH, en dttom en vyvre...over jullie verhaaltje ga ik het niet eens hebben...jullie moeten eerst maar eens de film kijken en begrijpen!
MoM
Mooie film met mooie beelden en een hele goede opbouw van spanning. Erg origineel verhaal met filosofische tintjes en bijzonder overtuigend acteerwerk van Robin Williams.
patjenmgn
Ik zag deze film net aan het eind van 2002 en hij eindigde daarmee in mijn top 5 van 2002 achter LOTR2, Beautiful Mind & Minority Report.
FisherKing
Ikzelf toch de rough cut. De volgorde is VEEl beter .
Linda
WOW wat was dit een mooie film zeg zeker 1 van de besten van vorig jaar. Kreeg bijna zin om een potje te gaan janken. Ben me ook nog rot geschrokken :
De scene dat Robin rode ogen heeft en ineens vliegt er allemaal bloed uit zijn ogen jezus man ik schrok me echt rot.
Ik begrijp Lin nu ook dat ze zo pissig is want Robin zou een golden globe dubbel en dwars verdient hebben.
En waar ken ik die mooie blauwe tas in de film toch van
4,5 sterren voor dit bijna meesterwerk
NERD
Ik vond die scene waar Linda het over heeft jusit totaal niet in de film passen.
Hobbes
die scene was naar mijn smaak ook beter tot z'n recht gekomen als het bloed er niet had uitgespuit maar simpelweg tussen z'n vinger had doorgesijpeld. en dan z'n handen weghalen om z'n bebloede ogen te tonen.
was wat indrukwekkender geweest denk ik
lindastuurman
OK, voor de zekerheid mijn verklaring waarom die scene er wel in past tussen spoiler tags:
De scene past er juist heel goed in.
Vooral in de rought cut vertelt Sy over het rode ogen effect: één van de grootste nachtmerries van een foto-ontwikkelaar. En Sy z´n leven was een droom maar zich in een nachtmerrie ombuigt.
Een aantal scenes ervoor zie je Sy doorslaan na het zien van de foto van maya en Will. Romanek maakt dit extra duidelijk door even later Sy in een kamer te laten zitten die met Rood licht belicht is.
Rood is een kleur die ook woede/angst uitstraalt. Vandaar dus de rode ogen van Sy, die uitspuiten omdat ie gewoon compleet doorslaat. Erg mooie dubbele betekenis dus weer.
Zo heeft bijna elke scene een achterliggende gedachte en zodra je die ziet, wordt de film een meesterwerk. Probeer ze dus te vinden!
NERD
Achterliggende gedachte ok.....maar dat hoeft nog niet te betekenen dat het ook in de film past. In ieder geval niet naar mijn mening.
Bovendien wanneer de Rough-cut zo veel beter is hadden ze die moeten uitbrengen in de bioscoop. Ik beoordeel hier de versie die ik in de bioscoop heb gezien en niet hoe de film "had kunnen zijn".
Maar bedankt voor je uitleg linda
lindastuurman
Dit is echt te mooi voor woorden. OHP komt uit op de dag van m´n verjaardag EN op de dag dat Robin eigenlijk zou moeten horen dat ie voor deze film genomineerd is (wat waarschijnlijk niet gebeurd dus
). KAN geen toeval zijn
Anyway, een erg blij persoon hier!! YES!
). Waarom niet?
lindastuurman
Omdat die Hollywood Bastards alleen aan geld denken. Ze zien alleen die $$ van Gangs of New York, Catch me if you can, en Lord of the Rings, in plaats van het echte talent.
Ik vrees voor net zoiets als de Golden Globes. Feit is wel dat als ie WEL genomineerd wordt, dat ik dan echt een feestje ga bouwen (me de nieuwe DVD
Ik heb het hier al vaker over gehad, maar al die award shows denken aan geld, geld en nog eens geld. Het echte acteren zien ze blijkbaar niet meer, wat zo ongelooflijk jammer is. Ik hoop nu alleen nog dat ze bij deze acteerprestatie een uitzondering maken, Rob heeft het dubbel en dwars verdient!
tovenaar
Linda waarom maak je je zo druk om een nominatie voor Robin Williams als je toch vindt dat de Academy alleen maar aan geld geld geld denkt. Dan moet je alleen maar blij zijn dat ie daar niet voor genomineerd wordt (beetje overtrokken).
Vergelijk het eens met TMF-Awards, die gaan toch ook alleen maar voor geld geld geld (top40). Ze hebebn daar een nominatie beste DJ. Wat dus niet inhoudt dat je als je die wint, daadwerkelijk 1 van de beste DJ's van Nederland bent, maar degene met het meeste hitjes in de top 40. Geld dus. Een DJ die er wel wat van bakt gaat echt niet janken omdat hij niet genomineerd is voor die TMF-award!
Nu zeg ik dus niet dat TMW-awards hetzelfde zijn als Oscars, maar als je de Oscars echt zo ziet zoals Linda, dan is er toch niets aan de hand?
lindastuurman
Helemaal waar Tovenaar! Maar toch blijven de Oscars (voorlopig) de grootste prijs die je in de filmwereld kunt winnen...
tovenaar
Daar heb jij natuurlijk helemaal gelijk in. Och, de oscars voor beste acteurs ... daar ben ik het toch al nooit zo mee eens geweest, vooral Denzel in Training Day vond ik een belachelijke oscar.
pjotr
Wat dacht je van Forrest Gump die er met de Oscar vandoor ging i.p.v. Pulp Fiction...fuck 'm die Oscars......
Jos2
Afhankelijk van je visie. Ik vind Cannes belangrijker.
Skreener
Idd...Bekroonde films van Cannes zijn altijd superb.
Macmanus
Afhankelijk van je visie. Ik vind Cannes belangrijker.
De Gouden Kalf Man
Jos2
Toch zijn het Robins collega's die bepalen of hij genomineerd wordt. Ex-winnaars stemmen voor de nominaties. Daarna komt de hoogbejaarde academy zelf die de winnaars aanwijst.
Heb je de concurrentie bekeken dit jaar? Iedereen heeft het over Nicholson.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video