Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Mark Romanek
Met onder meer: Robin Williams, Connie Nielsen en Michael Vartan
Releasedatum: 10 oktober 2002
Plot One Hour Photo
"The things that we fear the most have already happened to us..."
Sy Parrish, een eenzame foto-ontwikkelaar bij de plaatselijke één-uur service, ontwikkelt een ongezonde obsessie met de Yorkin-familie, vaste klanten. Hij fantaseert over een familieband met het gezin, en probeert met ze in contact te komen.
Seymour Parrish
Jake Yorkin
Det. James Van Der Zee
Yoshi Araki
lindastuurman
Zou ik ook HEEL erg op prijs stellen. Soundtrack is erg goed.
(van Klimek en Heil voor mensen die dat nog niet wisten)
neo
vidn het alleen wel jammer dat vaak de wat kleinere componisten nooit hun woord mogen doen op een dvd, terwijl hans zimmer op sommige dvds 7 minuten heeft (niet dat ik dat erg vind maar toch).
gimli f
Ook deze film gezien vorige week.
Ik was erg benieuwd naar vooral deze film, en hij is me niet tegen gevallen. De sfeer was mooi en kil, zoals het bij zo'n film hoort. De locaties en de sfeer riepen echt een deprimerend gevoel op. Veel wit, te perfecte supergrote Amerikaanse buitenwijk-supermarkten (daar MOET je volgens mij wel deprimerend van worden), een angstaanjagend kil eigen huis.... Lekker kil dus. De muziek was OK en droeg bij aan de sfeer.
Wel had ik het idee dat deze beklemmende, kille film wel iets beklemmender kon zijn, iets killer nog, iets somberder (hoeveel heb je nodig om echt iets kils te zien, zie ik jullie al denken...). Ik weet niet precies waar dat aan ligt, maar dat gevoel heb ik een beetje.
Maar goed, ik ben tevreden over deze film. Een film zoals je die niet al te vaak ziet. Ik twijfel trouwens nog over het cijfer: 4 of 4,5. Over een half jaar nog maar eens kijken op video...
lindastuurman
Okay dan, vanavond voor de allerlaatste
keer naar de bios voor deze film.
lindastuurman
Weet ik kappeuter, de DVD komt er al snel aan
neo
keer naar de bios voor deze film.
moet ik nog vragen hoe de film was?
petey
- 1901 berichten
die foto muur van Sy, was die niet een beetje klein? Ik bedoel hij stalked dat vrouwtje nu al ruim 9 jaar, ze is een vaste klant van hem, laat ik zeggen 1 rolletje per week ofz? Dan moet ie dus 24 foto's per week krijgen van haar, 50 keer per jaar, 9 jaar lang, dus zo'n 10.000 (op zijn minst) nou, die zie ik echt niet hangen hoor. Ok ik snap best dat niet alle foto's ophangt enz, dus dat zou nog kunnen. Maar waarom wordt ie nu na 18 jaar ofz, ineens ontslagen? Hij is toch al superlang de boel aan het naaien met die foto's die hij dubbel afdrukt?
kan iemand (Linda uiteraard) me hier uitleg over geven?
Ik heb net een artikel in Empire erover gelezen. En ze hebben gedurende 2 weken 10,000 foto´s gemaakt en hiervan hangen er 1000 aan de muur.
FisherKing
Mischien gaat het hier over iets anders:
Maar over het aantal foto's maken:
De Fotowand: Je maakt foto's dan maak je als jong gezin gemiddeld 3 of 4 rolletjes per jaar .
4*36 = 144 * 10 jaar = 1.440 en dat hangt met afvallers aan de wand.
Mik
We hebben het hier echt niet over een "standaard" gezin volgens mij. Het zijn echt hele vaste klanten van Sy. Wekelijks een rolletje ofz. Dat denk ik eerder dan 3 a 4 per jaar..
maarre, is deze discussie niet al een ouwe koe geworden?
[editmode] dit is toch niets voor de Spoiler Politie of wel? [/editmode]
sydney
Ik was aan het twijfelen tussen 5 en 4,5 ster. Ik heb hem voorlopig 4,5 ster gegeven. Hier kan ik altijd nog op terugkomen.
In ieder geval een meesterwerk en één van de beste van Robin Williams. Toen ik de film zag moest ik een beetje denken aan de film "being there" met Peter Sellers. Een beetje dezelfde treurige sfeer. Heeft niemand anders dat gevoel?
lindastuurman
Ik zet Being There meteen op m'n lijstje van must-see film, syd.
Ik weet dat OHP treurig is (zo af en toe
), maar of ik dezelfde treurigheid kan terugvinden in een andere film weet ik nog niet.
Ik zal kijken of ik Being there binnenkort kan zien.
Sjoerd
Kan ik me wel wat bij voorstellen. Ik heb het boek gelezen. Gaat echt over een man die eenzaam is TUSSEN de mensen, zeg maar. Beetje een "oddball".
Yak
Bij de review in de VPRO-gids hadden ze deze still gebruikt. Toen had ik ook wel zoiets van: oggèrrem...
Jos2
Iets van wat...?
J (volgt je niet)
neo
net de rough cut gezien. de manier van montage, in chronologische volgorde, is nog beter dan de bioscoop versie die ik een tijdje terug heb gezien. het volgende is ook veel duidelijker: als sy probeert te ontsnappen via de parkeergarage en de agenten schijnen met zaklampen op hem is, is veel beter te zien dat hij last heeft van dat red-eye effect. duidelijk herkenbaar in deze rough cut, was een nummer uit american beauty en requiem for a dream, maar er zijn nog steeds wat stukjes muziek die mij bekend voor komen, maar ik niet helemaal kan plaatsen.
lindastuurman
En welke versie vind je nu eigenlijk het beste?
Ikzelf toch de rough cut. De volgorde is VEEl beter gewoon bij het begin beginnen en niet met datgene waar je op hoort te wachten. De spanning wordt in de rough cut veel beter opgevoerd en ik ben HEEL blij dat ik die versie eerst heb gezien, het maakte die eerste keer kijken toch extra spannend
De muziek in de rough cut is natuurlijk niet origineel, maar wel ZEER passend. Daarom prefereer ik toch de muziek van de rough cut, ookal vormt de score van e originele versie een beter geheel.
Nog iets wat ik al eerder genoemd heb, is dat het zo ongelooflijk zonde is dat er enkele monologen van Sy eruit zijn gehaald. Die maakten de film nou juist zo mooi en zetten je bovendien behoorlijk aan het nadenken.
Verder vind ik die muur van Sy 1 vand de belangrijkste elementen in de film en in de rough cut wordt ie veel mooier voor het eerst in beeld gebracht dan bij de bios versie.
Anyway, het lijkt nu alsof ik de biosversie niet mooi vind, maar dan is maar schijn. Beide versie hebben zo hun voor en nadelen.
neo
de rough cut vind ik beter. want door de manier van montage wordt de spanning veel beter opgebouwd. nadeel vind ik toch dat de muziek minder passend is en stijlen van misschien wel een paar componisten door elkaar heen lopen. maar die twee bekende stukjes muziek passen perfect bij de beelden.
cornelis
Bij het monteren van speelfilms wordt heel vaak bestaande filmmuziek als tijdelijke muziek onder de beelden gelegd (temp tracks).
Scores als American Beauty, Backdraft, Far and Away, Thin Red Line zijn daarvoor zeer populair, zo hoorde ik.
Dat je een rough cut hebt gezien lijkt me sterk, want met een rough cut wordt de allereerste assemblage van de film bedoeld. Deze verlaat zelden de vier muren van de montagekamer, laat staan het studiocomplex. De kans is groot dat het een iets verder gevorderde werkkopie betreft, hoogstwaarschijnlijk een versie die aan testpubliek getoond is (daar zijn dan immers kopieen van in omloop).
Ben wel heel benieuwd naar die versie. Mocht je me kunnen tippen mbt waar ik er aan zou kunnen komen, wellicht via een pers.bericht op MM, volgaarne!
lindastuurman
Op de chat komen cornelis.....dan zien we wel weer verder.
Of download via Kazaa.
Vyvre
Wat linda heeft gezien is inderdaad een 'workprint'..geen rough cut
Jordy
VOor een Golden Globe is Williams niet genomineerd... best kans dus dat dat bij de Oscars ook niet gaat gebeuren
Linda
Wrijf het er nog maar eens in , nu wordt
RWlin nog ongelukkiger
Hobbes
niet dat de oscars ook maar een klein beetje representatief zijn voor het film aanbod. Ik hecht er ieder jaar weer minder waarde aan.
maar ja, noem es een prijs wat geen vriendjespolitiek is. Ik noem de sportploeg van het jaar...
Macmanus
Zijn toch die turnsters, mooie winnaar vond ik dat.
neo
goed het is dus een workprint. the thin red line en american beauty muziek wordt idd vaak gebruikt in testpubliek versie, maar vooral in trailers is muziek uit een van deze twee films enorm populair.
lindastuurman
Wat had ik gisteravond een off-evening zeg!
Ben diep teleurgesteld in Hollywood --> ze zijn blind en hersenloos!! Alleen de mensen van de Academy kunnen het nog een klein beetje goed maken, maar zoals Hollywood nu bezig is, heb ik werkelijk nergens meer vertrouwen in. Gelukkig dat er meer mensen hetzelfde denken als ik...e-mails over hoe stupide het is dat ie niet genomineerd is.
Het is een schande, schande, schande!!!

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix