Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Mark Romanek
Met onder meer: Robin Williams, Connie Nielsen en Michael Vartan
Releasedatum: 10 oktober 2002
Plot One Hour Photo
"The things that we fear the most have already happened to us..."
Sy Parrish, een eenzame foto-ontwikkelaar bij de plaatselijke één-uur service, ontwikkelt een ongezonde obsessie met de Yorkin-familie, vaste klanten. Hij fantaseert over een familieband met het gezin, en probeert met ze in contact te komen.
Seymour Parrish
Jake Yorkin
Det. James Van Der Zee
Yoshi Araki
lindastuurman
Ik kan niet wachten. Zodra bekend is wanneer deze film in de bios komt, moet ik het echt weten. Robin is echt lekker bezig de laatste tijd met z'n Death to Smoochy, Insomnia en One Hour photo. Dit wordt echt een toppertje, maar weinig mensen zullen deze film leuk vinden. Het schijnt een film te zijn die echt heel diep op het karakter van Sy (Robin Williams) in gaat. Toch zijn alle reviews die ik heb gelezen zeer positief. Ze zeggen allemaal: You'll never look at the red-eye effect the same again!
NERD
Lijkt me erg goed. Van wat ik heb gehoord kan je de stijl een beetje vergelijken met se7en en the game.
lindastuurman
Ik heb deze film volgende week als het goed is in de bus liggen!! Het dan wel een illegale versie en zoals ze dat dan noemen een rough-cut version, maar ik ga hem toch echt volgende week kijken. Natuurlijk ga ik ook naar de bios in Oktober en dan wil ik het verschil wel zien!! ik kan niet wachten, want ik heb al vele (en ik bedoel echt vele) mensen horen zeggen dat Robin echt een acteerprestatie neerzet die een op z'n minst Oscar-nominatie waard is.
Zodra ik hem binnen heb en gekeken heb zal ik wel laten weten hoe ie is, en ik zal proberen geen spoilers erbij te zetten (wat wel erg moeilijk zal worden.) Nou, de groetjes maar weer en je weet het...ROBIN ROCKS!!!
lindastuurman
Nou, ik heb 'm net binnen en meteen gekeken natuurlijk. Deze film zal je echt verbaasd doen staan, ik weet het zeker. Ik vond het in ieder geval één van de beste films die ik ooit (!) heb gezien en van deze film gaan we echt nog meer horen (OSCARS!!!!!!!)
En Robin, MAN!!! Die ging echt Psycho!! Er zit geen enkel dingetje humor in (alhoewel ik af en toe wel moest lachen hoor) en aan het eind van de film heeft het echt alles weg van een horror.
Verder was de film heel mooi gefilmd (zeker voor een low-budget) en er zitten hele mooie close-ups bij. Muziek was prachtig (vooral in de laatste 20 minuten) en ik hoop dus dat er een soundtrack van uitkomt.
Ik zou wel alles willen vertellen over wat er gebeurd, maar ik wil het voor jullie niet verpesten. Zeker zien dus!!!
Goodfella
Als je idool niet in deze film had gespeeld, had je 'm dan ook 5 sterren gegeven?
lindastuurman
Ik denk het niet....Ik denk dat ik nog nooit van deze film af zou hebben gehoord als Robin er niet in had gespeeld. Maar toch, ik denk dat er meer mensen 5 sterren gaan geven. Zeker weten zelfs.
Trouwens: als ik nooit Robin fan was geweest, was ik nooit zoveel films gaan kijken en was ik ook nooit op deze site terecht gekomen.
lindastuurman
Ik heb nog een beetje research gedaan naar de soundtrack (want die is toch fantastisch hoor) en de theme van "requiem for a dream" krijg je te horen bij de mooiste scene van de film, een beetje aan het einde van de film (mag niet te veel zeggen natuurlijk)
Verder zijn er nog een aantal nummers (acoustische) van Nine Inch Nail, zoals La Mer (in de openingsscene) en The Frail.
lindastuurman
De trailer is online!!!!!!!!!! WOW!! Die moet je zien! Je krijgt dan in ieder geval alvast een klein beetje van de geweldige film te zien.
Hier is de link:
Het duurt wel ongeveer 5 minuten eer dat die trailer is geladen, maar hij is het waard!! Ben benieuwd naar jullie reacties.
neo
de trailer ziet er veelbelovend uit.williams ziet er in de trailer echt uit als een gestoorde man.prachtig!!
lindastuurman
Jammer dat de poster so onscherp is. Nu kun je niet lezen wat er links in de bovenhoek staat. Omdat ik dit niemand wil onthouden...dit is wat er staat.
-------------------------------------
Robin Williams' finest hour.
-------------------------------------
A haunting performance by Robin Wiliams.
-------------------------------------
EN...het is nog waar ook!
Trouwens, deze poster hangt zeer binnenkort ann m'n muur, ookal heb ik eigenlijk geen plek meer, maar voor One Hour Photo is altijd wel een plekje te creëren!
lindastuurman
De officiele site is online en het is echt een waanzinnige site!
Leuke wallpapers, mooie flash-site, echt een toppie!
www2.searchlight.com/onehourphoto[/url]
De nieuwe trailer zal er binnen 48 uur zijn!!
btw, de poster hangt heel mooi aan m'n muurtje + er staat op dat er een soundtrack uitkomt!!! Kan niet beter dus!
lindastuurman
Info en reviews over One Hour Photo stromen binnen, gelukkig! Alle reviews zijn positief (hoe kan het ook anders
Het jammere is dit bericht: Het begin van de film hebben ze veranderd. De versie die ik heb gezien, met die documentaire-achtige opening, met die waanzinnig goede muziek, gaat niet door
Maar met de nieuwe openings scene denk ik wel dat mensen meer op het puntje van hun stoel worden gehouden.
Voor meer info zie mijn site onehourphoto.robin-williams.net
(ik zal de link naar m'n site maar 1 keer vermelden hoor, (wees niet bang!!)
lindastuurman
Weer even over de release datum (je, ik wet het). Maar ik heb het officiële bericht van Fox dat de release datum voor NL nog "to be determined" is. Waarom Pathe de film al op de site heeft staan voor 8 sugustus is me een raadsel. Ik weet het nu echt niet meer hoor
lindastuurman
OH, nog iets! De nieuwe theatrical trailer is online!!! Echt gaaf! AWESOME!!
(trailer staat oa op de quicktime site en op de OHP official site)
lindastuurman
Ik wist het wel!! De release datum is weer terug naar Oktober! Niet naar 31 Oktober (wat het was) maar naar de 10e. Gelukkig is dat rond de herfstvakantie en gelukkig ben ik dan niet op vakantie (8 augustus wel namelijk!)
FisherKing
Ik geloof dat dit allemaal 'warme' aanbevelingen zijn
manic
Je zou Linda bijna een eigen Robinhoekje geven op moviemeter, Jordy ?
Robin William's humorfilms vind ik weinig aan (niet slaan Linda!) , maar deze lijkt mij wel zeker de moeite waard om te gaan kijken.
lindastuurman
Hey!!! Ja, echt, dit is GEEn humor film, het nog "erger" dan Insomnia (bij wijze van spreke) en het is nog echt eng ook.
Genoeg daarover, het is nu zo ongeveer wel bekend.
Wat ik wel even kwijt wil is dat die Fox Searchlight mensen echt te gek zijn!!
Ik zit al een tijdje op de message board van One Hour photo en die gozer van Fox (Andrew) gaat me gewoon een gratis press kit opsturen omdat ik de film promoot op m'n eigen site en omdat ik er zo gigantisch enthousiast over ben! Echt tof!! Over een tijdje kun je me tegen komen met zo'n coole "blue bag" (je weet wel waar ik het over heb als je hem gezien hebt
)!!
Zo'n blauw kartonnen mapje met een paar glossy blaadjes er in ?
vergruizer6
Deze film is best oke, hij lijkt in het begin een beetje voorspelbaar maar dat komt allemaal goed. Deze film doet je direct een digitale camera aanschaffen en de een-uur-fotoservice sla je voortaan wel over.
lindastuurman
Blauw mapje met foto's???! Nee joh. Gedurende bijna de hele film draagt Robin zo'n blauwe schoudertas bij zich. Zo'n tas met het One Hour Photo logo erop krijg ik! Beter nog dan de foto's dus!
lindastuurman
YEAH!! Ik heb zoveel geluk! Ik heb een pasje kunnen bemachtigen om naar een advance screening te gaan van One Hour Photo. De film start eigenlijk pas a.s vrijdag maar deze special screening is a.s dinsdag. (die van vrijdag kan ik niet zien, 's ochtends vertrek ik weer naar NL)
iid, Ik ben ZO blij!! WOW!
lindastuurman
Ben net terug van de advance screening en het was echt waanzinnig. Het leuke was dat ik niemand heb horen klagen over de film en ik hoorde alleen maar goede dingen over Robins performance. EN aan het eind van de film gaven ze gratis posters weg! Nu heb ik er dus 2, altijd handig!
Ik ga verder niets over de film vertellen, maar zodra de film in NL in de bios is, zullen er denk ik wel discussies losbarsten over waarom wat gebeurd.
lindastuurman
Er zal wel nog niemand zijn (behalve ik dan) die de soundtrack heeft van deze film. Maar
de soundtrack is echt gaaf! Hoe kan het ook...als je de beelden erbij kan verzinnen/zien, kan het al niet meer stuk!
Oh ja, we zijn weer een stukje dichter bij 10 Oktober gekomen!!!
lindastuurman
YEAH!! Net een mailtje van FOX gehad en ze meldden even dat ze met Robin aan het onderhandelen zijn. Ze willen namelijk dat ie naar Europa gaat om One Hour Photo te promoten!! Ze zijn eigenlijk al rond, maar moeten nog een datum en dus de plaats in Europa uitzoeken!
Dit wordt echt gaaf!!!!!
Het enige wat ik hoop is dat ie naar Nederland komt (wat me niet echt voorstelbaar is), want tijd heb ik niet meer om naar een ander land te gaan (nu ik stage loop 40 uur per week).
In ieder geval, dit is wel weer HEEl goed nieuws!!!

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Misery
Thriller, 1990