Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Robin Williams, Connie Nielsen en Michael Vartan
Releasedatum: 10 oktober 2002
Bekijk via Disney+
Plot One Hour Photo
"The things that we fear the most have already happened to us..."
Sy Parrish, een eenzame foto-ontwikkelaar bij de plaatselijke één-uur service, ontwikkelt een ongezonde obsessie met de Yorkin-familie, vaste klanten. Hij fantaseert over een familieband met het gezin, en probeert met ze in contact te komen.
Seymour Parrish
Jake Yorkin
Det. James Van Der Zee
Yoshi Araki
mayhemblik
Aardig maar doorsnee filmpje, zonder Robin Williams was het eigenlijk niks geweest, pfff wat speelt hij hier een vreselijk vies mannetje zeg, het constant omhoog duwen van zijn bril, die eeuwige tas om zijn schouder én het hoogtepunt van gruwel, beige slap leren schoenen met klitteband!!!
Werkelijk geweldig, ja door R.W. heb ik toch zitten genieten maar hij zal het in mijn (prachtige) collectie toch niet overleven.
Oja, ik gunde het die naast de pot pissert eigenlijk best wel, lelijke schuinmarcheerder die hij me daar was, dat krijg je er nou van als je een scheve schaats rijdt, had hij maar niet buiten de deur moeten eten, híj moest toch zo nodig een buiten vrouw, ohoh wat was het gras bij de buren toch weer groener, nee hoor meneer kon het echt niet laten om van de verboden vrucht te snoepen en dan achteraf piepen, hufter.
Sissi78
Goeie film, wat een irritant mannetje speelt Robin Williams toch.
Maar hier door wel blijft het aantrekkelijk om te blijven kijken.
fappie
- 2005 stemmen
Goede film hoor. Vond Robin Williams niet zozeer irritant, maar gewoon een apart ventje
. Beetje een stalker... ik moet zeggen dat ik soms ook heb gelachen.. vooral als hij ineens op het toilet zit in dat huis van hun en een biertje op de bank aan eht drinken is (droom dan)... maar toch.. verder een prima verhaal..
3,5
yorgos.dalman
mooie ingetogen rol van Robin Williams die dat ook al zo voortreffelijk deed in Insomnia. De film zelf was een sterke karakterstudie over eenzaamheid in de grote stad maar zakt op het einde wat in door het geforceerde thriller-element.
TMP
Irritante film. Williams acteert opzich wel goed. Maar boeiend is de film niet echt, en het mislukte horrorelement midden in de film slaat ook nergens op.
nognooit
Mooie film. Het was fijn om Robin Williams destijds in een andere rol te zien, iets wat hij ook zeer goed doet. In 2002 had ik via een download een workprint/director's cut gevonden. Die vond ik een stuk sterker (voor wie benieuwd is, die versie word hier hier omschreven). Iemand enig idee of die inmiddels op dvd/blu-ray is verschenen?
RWL
Die versie vind ik inderdaad ook sterker. Helaas is die nooit officieel uitgebracht.
GuyB
Bijzondere film.
Mijn eerste film met Robin Williams in de hoofdrol, en voor de "echtheid" van een personage is dit nooit slecht, hij speelt zo overtuigend dat je vergeet dat je naar een film aan het kijken bent. Eng vond ik de man niet, maar ik had er wel ontzettend veel medelijden mee. Tientallen actie's van hem wijzen op eenzaamheid.
Het rare vond ik echter na z'n ontslag, waar mevrouw Yorkin de persoonlijke kant van het gesprek leek op te gaan, ook dat jongetje mocht 'm, en het eigenlijk best mogelijk was om een band met de familie op te bouwen en hun figuurlijke oom worden. Deed Sy plots terug afstandelijk en ging de psycho-kant op. Daar kon het verhaal eigenlijk twee kanten op, maar ze hebben voor de engere weg gekozen en zo hebben ze een film die zich onderscheidt van andere films.
Opmerkelijk veel wit in de film, de betekenis (als die er is) snap ik niet echt, maar esthetisch gewoon leuk om op te kijken, de muziek is ook goed en de acteerprestaties van Robin Williams blijven je zeker bij!
Ramie
Hmm, jammer!
Een heel goed concept waar heel veel meer uit gehaald had kunnen en moeten worden. Het had veel spannender kunnen zijn.
stefan dias
Ik vond het een goede film met prachtige fotografie soms, heel gestileerd en goede vertolkingen. En wat een ongelofelijk knappe vrouw is die Connie Nielsen toch. Ik zou er ook wel een paar fotootjes van achterover drukken, denk ik. Maar om de film nu perfect te noemen, nee%u2026
De film zit nog net aan de goede kant, en dat 'net' komt door een paar zeer storende elementen. Echt subtiel dreigend kon je het allemaal neit noemen, zker niet met die muziek die soms heel opdringerig dreigend wordt. Het shot dat Sy in zijn zetel naar tv kijkt en wanneer de camera opzij zwenkt op de wand vol foto's… Met de dreigende muziek erbij was dat gewoon dubbelop. Vér erover. Laat gewoon het geluid van die tv doorlopen en ik schrik me rot. Nu bevestigde het gewoon je bang voorgevoelen dat je al had. Want dat Sy een sicko is blijkt wel al meteen van zodra je hem in de smiezen hebt. Vond ik toch ook wel net weer te karikaturaal.
Verder nog wat schoonheidsfoutjes. Vertel het verhaal gewoon vanuit Sy zijn standpunt en dan hoeven we niets te weten te komen over het precieze reilen en zeilen in de familie Yorkin. Het privégesprek tussen de twee ouders is overbodig. Als je het er wél insteekt, dan wil je toch verder ook weer wat meer van die twee te zien krijgen.
ook wel een vreemde manier hoe hij de link legt tussen Maya en Yorkin. Hij had toch zelf gewoon die foto's te zien kunne n krijgen bij het ontwikkelen?
Jammer. Goede film, maar had nog veel beter gekund.
GinolaEHV
Redelijke film. In tegenstelling tot velen hier zeggen, vind ik juist dat Williams het niveau van de film omlaag haalt. Verhaaltje is prima, maar hij past totaal niet bij zo'n rol. Het had vele male enger, 'creepier' gekund.
Eerste 45 minuten is de film vrij steriel, met één of twee aardige scènes. Tweede deel komt er wat meer 'schwung' in, onder andere met het ontslag en de uitvoering van zijn plan om de mr. Yorkin iets aan te doen.
Al met al levert het een gemiddelde film op: 3,0*.
avataria23
Van Robin Williams zij wij komedies gewend. Het is een eerste keer dat ik hem in andere genre zie spelen. En hij doet het meer dan uitstekend. Ik denk niet dat het bedoeling was om een enge film te maken. Maar meer een film die medelijden moest opwekken. En dat doel is gerealiseerd.
booyo
Zo, dat viel me niks tegen. Sterk verhaal, met een zeer intens en beklemmende sfeer. Williams speelt werkelijk uitmuntend zijn rol als naar vies mannetje (welke tegelijkertijd wel enige sympathie op roept). Altijd leuk van die films waar je geheel blanco instapt en welke een topper blijken te zijn.
DjFrankie
Verrassende film, had een heel ander filmpje verwacht maar dit was prima.
Goeie Williams.
Oliveri
Beklemmend drama, redelijk eenvoudig, maar dit is juist ook het sterke van deze film. Overigens had deze thriller in mijn ogen ook zonder Robin Williams een succes geweest, al acteert hij erg sterk als eenzame engerd. IK ga voor 4 *
Askikker
Prachtige vertolking van Robin Williams in een trage beklemmende film.
Nee; hij speelt juist géén naar ''vies'' mannetje, maar een zielig eenzaam, gefrustreerd en ontredderd figuur, waar ik best veel sympathie voor voelde.
In zijn ogen stelt hij juist een daad. Leg mij maar es uit wat voor viezigheid hij deed. Niks dus; zelfs de aanzet tot ''viezigheid'' kon hij zelf niet aanzien, dat moest gefaked worden.
Dennis Evahi
Slappe hap deze film. De beelden in de supermarkt vind ik wel heel mooi gedaan. Beetje een creepy sfeer maar naarmate de film het einde nadert stort de spanningsboog als een kaartenhuis in elkaar. Jammer!
Dreiecke
Deze film is mij jaren bijgebleven, vanwege de creepy sfeer.
Het verhaal betreft een soort van voyeurisme uit eenzaamheid, wat uiteindelijk uitgroeit tot een obsessie. Waarschijnlijk later versterkt door de tegenslag van het verliezen van de baan, zijn lust en zijn leven en tevens voeding van de obsessie. Vervolgens verliest de man helemaal zijn verstand en weet het ook nog voor zichzelf te rechtvaardigen. Ik voelde niet zozeer sympathie voor de man zoals enkelen hier zeggen. Ik vind het nogal creepy dat zulke mensen rondlopen en op zo'n bezitterige manier in hun fantasie met anderen bezig zijn.
Ga sporten of zo, denk ik dan
Psychologie van de bovenste plank en overtuigend geacteerd door Robin Williams.
hdehoon
Aardige thriller met het bekende recept van de obsessieve loner die zijn slachtoffers de stuipen op het lijf jaagt. Ik vond Robin Williams erg geschikt voor deze rol, hij is tenslotte geen super sexy man. Maar wel een geweldige acteur. De monoloog op het politiebureau, was erg sterk.Verder moet je niet te veel nadenken over het verhaaltje, dat niet erg diep gaat, maar wel voldoende spannend in beeld wordt gebracht om benieuwd te zijn naar de afloop.
n.b. waarom hebben sommige mensen het op dit forum steeds over een 'filmpje'? We bespreken hier toch speelfilms en geen familiefilmpjes van 4 en een halve minuut.
J.20.RN
Gister op tv gezien, stonden 4 sterren bij maar dat vond ik hem niet waard.
Vond hem voor een thriller niet eng genoeg.
Wel goed geacteerd. 2.5 *
erpunited
Sterke film. Goed geacteerd. Normen en waarden in het vaandel. Aardige thriller om een keer te kijken
adso
Ranzige film die halverwege flink uit de bocht knalt…
wel applaus voor de schmierende RW!

ILDIB
Blijft boeien deze film, das knap omdat er weinig gebeurd. Williams speelt heel goed.
De fotos op het einde, betekenen die niet dat williams ze niet heeft bedreigd verder?
Meneer Bungel
Dat bedoel ik dus, goed gezien!
Jozz
Erg spannende film. Wel volledig gedragen door Williams. Hij is de perfecte cast voor een rol als deze. Een ogenschijnlijk lieve en sociale man, die van binnen een obsessie ontwikkelt.
Het redelijk originele script in combinatie met de zeer goede vertolking door Robin Williams, maken de film erg geslaagd. 4*
Askikker
Niet bedrijgd ''VERDER''. Hij wilde nooit iets met dat mes doen.
De bedrijging, hoe beangstigend ook, mondde nooit uit in werkelijk geweld, hij wilde alleen maar een daad stellen, maar werd zelf ziek van wat hij zag.
Meneer Bungel
No excuse (coulda, woulda, shoulda), denk ik dan... Spoilers, btw! En ''bedreigd'' btw2!
Blijft een sterke film (lees tevens: Williams) overigens, ik denk ook over een halfje erbij.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Misery
Thriller, 1990