Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Mark Romanek
Met onder meer: Robin Williams, Connie Nielsen en Michael Vartan
Releasedatum: 10 oktober 2002
Plot One Hour Photo
"The things that we fear the most have already happened to us..."
Sy Parrish, een eenzame foto-ontwikkelaar bij de plaatselijke één-uur service, ontwikkelt een ongezonde obsessie met de Yorkin-familie, vaste klanten. Hij fantaseert over een familieband met het gezin, en probeert met ze in contact te komen.
Seymour Parrish
Det. James Van Der Zee
Yoshi Araki
Slaap er goed over Menni. Sterkte
lindastuurman
Er was idd wel een Red-Eye scene, maar dat was niet DE red-eye scene.
Het si zo jammer dat de director zoveel voice-overs van Robin eruit heeft gehaald. Er zaten namelijk echt geweldige in, zoals DE Red-eye scene. In deze scene legt ie het rode ogen effect uit en na afloop van de film is deze quote typerend voor de hele film.
Zit nu op school, maar zodra ik thuis ben zal ik de quotes die eruit gehaald zijn even hierbij zetten, Heb ondertussen ook het script, dus kan ik het script met de rough cut en de final cut vergelijken, ERG leuk.
Oh ja, Jordi, bedankt voor je WAANZINNIGE reactie op de film!
En Menni...ik ben ook een expert wat eenzaamheid betreft en dan kan een film als deze je heel hard treffen.
En zoals ik al zei, toen ik als het ware achter Robin aan zat toen ik in de US zat, moest ik steeds aan deze film denk en steeds kreeg ik een niet-zo-prettig-gevoel LOL.
FisherKing
Vreemd. Wie zou er gelekt hebben?
Jordy
kweenie, films zijn zo vaak te downloaden voor ze draaien... die versie draaide een paar maanden geleden ook al op een paar festivals, waarschijn wat recensie vhs-jes rondgestuurd
lindastuurman
Ik geloof dat de spoilers het nog steeds niet doen en dit keer moet je dus NIET de kleine lettertjes lezen!
Okay, hier zijn de quotes die eruit gehaald zijn en ja, het zijn er idd aardig wat.
"The red-eye effect is a result of a light rays from a camera's flash, or any other bright light source, entering your dilated pupil and refelcting back the color red from the epithelial layer of your retina. This layer in our human eyeis similar to the tapetum of nucturnal animals. This tissue doubles the amount of light entering the eye and helps the animal to manouvre and hunt by night.
So when we see this red-eye effect in our photographs of our friends or of ourselves--it always jolts us. It seems some kind of warning, a kind of unwanted reminder of something.
And it's often the only truthful detail in the average family snapshot."
Dit is dus DE red-eye monoloog/scene/quote.
Deze quote zegt zoveel! Dat rode ogen effect kwam minimaal 2 keer terug. Die scene waarin hij z'n nachtmerrie heeft en aan het eind als hij gearresteerd wordt. De politie gebruikt dan zo'n felle lamp (bright light source) en Robin/Sy krijgt last van het rode ogen effect. In de rough cut vond ik dat beter te zien en in de rough cut betekende dat ook meer.
"There's no such thing as an innocent photograph. They're not dead things, like a magazine lying in some showbox. They cast spells."
"When we say we remember something from our childhood, do we really remember it, or do we remember waht the picture of it looks like in our photo album? Would we forget it if we didn't have a picture to remind us? Are we afraid that when we're old and senile, our memories will desert us...and we'll be left with nothing."
"I'm sure my costumers never think about it, but these snapshots are their little stand against the flow of time. The sutter clicks, flash goes off and they've stopped time. These family snapshots are all that stands between us and total oblivion.
And if these pictures have anything important to say to future generations, it's this: I was here. I existed. I was young, I was happy and someone cared enough about me to take my picture."
Deze quote zat wel in de film, mar ik geloof dat ze de zinnen door elkaar gegooid hebben. EN dit vind ik eigenlijk ook wel 1 van de mooiste van de film.
Laatste (uit het begin van de film, kwam eigenlijk meteen na de "noone ever takes a photograph of something they want to forget"- scene):
"For most of my costumers, photography is not an artform. The natural part of family life. A parent who didn't take pictures of their child, especially when they're young...might be concidered indifferent.
Ik geloof dat dat het wel zo ongeveer was. Wel wil ik deze nog even kwijt. Het wordt niet gezegt in de rough cut en ook niet in de final cut. Het staat wel in het script.
"I used to think there's no such thing as an ugly photograph. The fact that someone bothers to photograph something, means that they found it in some way appealing. No one ever says: 'that is so disgusting! I've got to take a picture of it!' Therefore all photographs are beautiful.
Deze quote had er misschien wel in moeten zitten, net als al die andere trouwens. In deze quote komen we weer iets meer te weten over Sy.
Nou, dit was het dan echt denk ik. Als er iemand zich nog een quote kan herinneren maar niet weet hoe het ging, ik weet hem wel
FisherKing
Bedankt Lindastuurman; er is inderdaad wat door elkaar gehaspeld.
MBT het begin van de film: Van wat ik gelezen heb is het huidige begin echt perfect.
steekt gewoon de draak met de standaardactie-film en geeft een veel diepere inhoud omdat je in eerste instantie dan anders tegen het personage aankijkt. Het einde is gewoon meesterlijk... wat een diepgang.. hoop hem snel weer te zien zonder storend publiek
lindastuurman
Aan de ene kant heb je daar gelijk in maar aan de andere kant is het spannender als je niet weet dat Sy gepakt wordt. Als je opent met die Red-Eye quote heb je al meteen een gek gevoel. Tenminste ik vond het begin meteen fascinerend, want het begint eigenlijk heel documentaire achtig.
OOk is het zo dat je totaal niet weet wat er gaat gebeuren. Eerst heb je de monoloog en dan zie je Sy al meteen in de fotoshop werken. Tuurlijk zie je dat het een vreemd figuur is, maar dat idee krijg je pas echt als ie naar huis gaat.
Die scene waarin DE muur onthult wordt, ziet er helemaal niet spannend uit in de final cut. Echt zonde!! Zoals ze dat in de rough cut hadden gedaan, echt meesterlijk!
Waarschijnlijk herinner je nog wel de Simpson scene (was net voordat DE muur kwam). In de rough cut duurde die scene tot aan Pa Simpson (sorry, ik ken de Simpsons niet echt) zegt "oh wait, it's for Bart". Die scene duurt dus heel erg kort.
Meteen daarna komt dan de scene waarin Sy zich afvraagt of we ons wel dingen van onze jeugd kunnen onthouden als we geen foto's hebben. Die monoloog is heel erg sterk en de muziek die daarbij gedraaid werd was ook zeer sterk. Op die manier werd de onthulling van de muur veel spannender gemaakt.
Goh, ik kan echt nog veel, veel en veel meer over deze film schrijven en zeker ook vragen wat iemand over bepaalde scenes vindt. Maar ik vind het voor nu wel even mooi geweest.
En trouwens, zouden we nieuw een nieuw topic moeten openen genaamd One Hour Photo spoiler topic. Ik denk namelijk dat degene die de film mooi/goed vonden hele lange discussies kunnen voeren, met zeer veel spoilers erin natuurlijk
Jordy
volgens mij zien veel mensen nu erg grote lege lappen
mocht het hierbij blijven gaat het nog wel, en anders openen we idd even een topic en verplaatsen we deze berichten daarheen
lindastuurman

kittyklitty, wat doe je nu?! Je bent me nu echt een verkklaring schuldig!
Sorry, ik mag niemand eisen te vertellen wat ze van een film vinden, dus laat ik het anders zeggen: Zou je mij alsjeblieft je beweegredenen uit kunnen leggen die jou er toe hebben gezet tot deze tragische daad?
FisherKing
Nou laat ik het maar verklappen; KlittyKlitty heeft geen ogen meer en moet alles op het gevoel en gehoor doen ( met krukken ) . Als je hier 0.5 voor geeft moet je inderdaad wel van een andere planeet komen. Misschien bedoelde zij/hij de film Signs. en gaan ze zo over onze site verder kruipen.. straks nog een wormpje leggen bij Aliens of een bodysnatcher ..
shayed
Trekt deze film hinderlijk publiek aan, ofzo? Er waren echt veel mensen die hun mond niet konden houden en onzinnigheden bleven uitkramen...
Allereerst, petje af voor Robin Williams, die een geweldige prestatie heeft geleverd.
De voice-overs die wel in de final cut zaten waren erg sterk en nou ik de spoilers gelezen heb moet ook ik concluderen dat ze de overige voice-overs er best in hadden kunnen laten zitten. Desalniettemin, een goede film met veel diepgang.***1/2
O ja, geweldige shot op 't eind als je Sy aan die tafel in de verhoorkamer ziet zitten.
lindastuurman
Toen ik in de Sneak zat heb ik niet echt veel mensen irritant horen doen. Ik zit (als ik One Hour Photo zite te kijken dan) ZO erg in de film, dat ik echt niets van m'n omgeving hoor.
In de pauze (ja, er zat zo'n ellendige pauze in) hoorde ik iemand achter me klagen ("Er is nog helemaal niets gebeurd terwijl het zo goed begon")
In de 2e helft heb ik me overigens wel geergerd aan 2 meiden die iets verderop zaten en steeds zaten te lachen.
Dat is eigenlijk het enige vervelende wat ik mee heb gemaakt tijdens deze film en eigenlijk vond ik het net op het randje. Mensen moeten soms accepteren dat film zijn gemaakt voor het verhaal, de visuals en de message, en niet altijd voor entertainment. Want eerlijk is eerlijk, entertainment kan moeilijk gevonden worden in One Hour Photo. Maar als je One Hour Photo op de manier bekijkt zoals je die moet bekijken is het een beauty van een film!
Daarom, als mensen niet van psychologische films houden, of films met een zekere mate van diepgang, of waar je achteraf goed moet nadenken wat je nou eigenlijk gezien hebt...dan moet je niet gaan kijekn. Daarom zeggen veel mensen/critici dat deze film weggelegd is voor de wat "intelligenter mens".
Bwen
Heb de film (met red-eye quote) thuis gezien dus heb geen last gehad van vervelende kakelaars om me heen. Duurde wel een paar dagen voordat ik hem binnenhad maar ala.
Iig een goede film met een verrassende rol van Robin Williams, welke hij overigens bijzonder goed neerzet voor iemand die ik alleen in comedy's heb zien spelen.
dus, ik geef hem 5 *-ren.
zeker Dead Poets Society nog niet gezien
tovenaar

Good Will Hunting !
lindastuurman
Fisher King, The Secret Agent, Dead Again, Insomnia, World acc.to Garp, Jakob the Liar en eigenlijk ook Moscow on the Hudson.
Dus normaal alleen comedy? uh-uh, baby.
Dus normaal alleen comedy? uh-uh, baby.
Niemand kan tegen Lindastuurman op als het over Williams gaat
Bwen
Ik zeg toch ook dat IK hem alleen in comedy's heb gezien. Excuses als ik niet al de films bekijk waar Williams in speelt hoor...
Je hebt helemaal gelijk.
Probeer na One Hour photo, Good Will Hunting dan ofzo. Eén van de beste films. En als je zegt alleen comedies dan heb je deze vast niet gezien.
Wat maakt het ook uit, je "weet wie RW is", dat is al goed genoeg (denk ik).
Bwen
Zal je advies aannemen lindastuurman
. Voelde me al helemaal klein worden hier achter mijn schermpje..
. Heb trouwens wel nog een one man show van Williams gezien op video: An Evening With Robin Williams (1982). Vreselijk gelachen! Ooit bij Free Record gekocht, uitgeleend en nooit meer teruggehad. Ik hoop de video nog ergens in de winkel te vinden!
lindastuurman
Ander skan ik wel een copietje op video maken. (An eveing with Robin Williams dan natuurlijk), want deze video is nogal moeilijk te vinden. Maar als je hem ooit kunt vinden...even laten weten, als het kan.
Bwen
He Lin dat lijkt me echt tof.
Ga van de week nog ff in Amsterdam struinen. Mocht ik hem niet vinden dan neem ik je aanbod graag aan!
Rascal
Sterke film vond ik. Een zeer gedurfde rol van Robin Williams, da hak nie verwacht, aangezien ik hem alleen als 'the family man' ken. Er zat wel n scene in waar ik aardig van schrok. Al met al toch wel 4 en een halve ster.
FisherKing
Vind ik ook. Jordy, hoe was nou de Rough Cut die je gedownload had ?

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus