• 9.376.040 stemmen

Met onder meer: Robin Williams, Connie Nielsen en Michael Vartan

Releasedatum: 10 oktober 2002

• meJane Bekijk via meJane

Plot One Hour Photo

"The things that we fear the most have already happened to us..."

Sy Parrish, een eenzame foto-ontwikkelaar bij de plaatselijke één-uur service, ontwikkelt een ongezonde obsessie met de Yorkin-familie, vaste klanten. Hij fantaseert over een familieband met het gezin, en probeert met ze in contact te komen.

Seymour Parrish

ja Jordi, vertel eens.

avatar van Jordy

Jordy

JordY!

ik had 'm gedownload, maar vond het eigenlijk zonde om de film te "verpesten" door 'm zo snel weer te gaan zien, kwaliteit was acceptabel maar niet super... dus ik wacht wel op de dvd met (hopelijk) deleted scenes enzo

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Stond hoog op mijn 'must-see'-lijstje, en terecht, zo bleek. Williams vond ik dus ook erg sterk (wat mij betreft zijn beste rol totnogtoe) maar ook de regie van Romanek was indrukwekkend. Als ik hier lees wat er nog allemaal in de Rough Cut te zien was, kan ik ook alleen maar met ongeduld op de DVD wachten

avatar van Fincher

Fincher

Vond de film een geloofwaardige transformatie van een eenzame man naar een maniakale idealist. Dat daarbij de rest van de wereld incl. het gezin van mooie moeder Connie 'Gladiator' Nielsen wel erg simpel in elkaar steekt is minder sterk. Maar daardoor blijft weer wél de focus op het verhaal. Immers; "Elk nadeel heeft z'n voordeel"!Die eenvoudige voorstelling van de 'wereld' is te wijten aan de relatief kleine cast. Voordeel; alle ruimte voor strak gestileerde cameramoves die de film een psychologisch 'smaakje' geven. De boodschap is simpel, maar goed verteld en mooi verpakt. En zo hoort 't. 4*

avatar van FisherKing

FisherKing

Schitterende Recensie van Arnon Grunberg vandaag in NRC - Cultureel Supplement.

lindastuurman

In de US rated als "R"(betekent in principe voor 17 en ouder, maar je mag wel kijken als er een volwassen iemand bij is als je jonger bent).

Het vreemde vind ik dat de film hier voor 6 jaar en ouder is.

avatar van Macmanus

Macmanus

komen er zulke lugubere beelden in voor.

Nou ja...
er is een scene waarin Robin met een groot mes 2 mensen tot sex dwingt en dat zie je dus. Robin met mes en 2 naakte mensen, ik zou zeggen dat het nog net geen porno is...

...niet echt voor kinderen van 8 of 10 jaar dus!

avatar van Macmanus

Macmanus

Das nou jammer heb de film nog niet gezien dus kan jouw utleg pas lezen als ik de film heb gezien

Moest toch even spieken nare gewoonte van mij, maar dat is zeker niet voor die leeftijd, alleen een verstandig iemand neemt zijn kind of broer of wat het ook van je mag zijn, daar niet mee naartoe toch?

lindastuurman

Zoals sommigen misschien gezien zullen hebben, is er ets vreemds met mijn stemmen gebeurd.

Ik ben namelijk tot de conclusie gekomen dat One Hour Photo gewoon de beste film is die IK ooit gezien heb en dat deze dan ook met stip bovenaan m'n lijstje moet staan. Ookal moet ik dan met groot ongenoegen Dead Poets Society, Good Will Hunting, Fisher King, Pay it Forward, Forrest Gump en Schindlers List een lage score geven.

iig, OHP is gewoon DE film voor mij. Die eenzaamheid en het zoeken naar warmte van anderen. Zo herkenbaar en zo begrijpelijk hoe die Sy in elkaar zit!

Daar komt nog eens bij de perfecte performance van Robin en een waanzinnge sountrack!

Goodfella

Je hoeft om die reden toch niet persé die andere films een lagere score te geven?

lindastuurman

Ik vind van wel. Hoe kan ik anders laten zien dat ik One Hour photo met stip de beste vind??!

Met die persoonlijke top 10 komt dat nl ook niet echt naar voren.

lindastuurman

Net dat stuk in het NRC gelezen en ik moet naar aanleiding van dat stuk weer de conclusie trekken dat het niet uit maakt of je een Robin-hater bent of een Robin-lover, in ONE HOUR PHOTO vindt iedereen 'm goed!

Nog heel erg bedankt FK, mooi artikel!

gimli f

Lijkt me inderdaad wel een mooie film... En Robin Williams is wel een van de betere acteurs denk ik...

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Met die persoonlijke top 10 komt dat nl ook niet echt naar voren.

Wat je nu gedaan hebt slaat helemaal nergens op, met alle respect. Die andere films vind je toch niet ineens minder goed? En in je top 10 kan je wel naar voren laten komen dat het je favoriete film is...

avatar van shayed

shayed

Nou ja...

...niet echt voor kinderen van 8 of 10 jaar dus!

Ben ik volkomen met je eens, bovendien zal het jongere publiek deze film niet echt kunnen waarderen.

avatar van tovenaar

tovenaar

Ik denk dat Lindastuurman ontzettend ruzie gaat zoeken met kittyklitty

lindastuurman

Had de ruzie al eens eerder gezocht, maar niet gevonden.....

Die persoon (kittyklitty ofzoiets) had eerder ook al 0,5 sterren gegeven voor OHP en nu dus opnieuw.

Jammer dat kittyklitty bjina nooit op de site is, anders kon er wel een leuke 'discussie' ontstaan.

Ik ga nog een poging wagen en het iets harder aanpakken....waarschijnlijk merken jullie daar niets van

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

waarschijnlijk merken jullie daar niets van

Jammer

lindastuurman

Is niet jammer...ik kan erg irritant worden als iemand One Hour Photo totaal niet kan waarderen en ik denk dat ik dit beter 1 on 1 kan uitvechten met kittyklitty.

Als er iets "spannends" gebeurd merken jullie het wel.

Ik heb iig een berichtje (nu nog redelijk vriendelijk) naar KK gestuurd.

Nee, als KK met een goede reden komt, dan zal ik haar/zijn score respecteren. Als ze (of hij) niet kan verklaren waarom die 0,5 zoals AL die andere mensen, dan snap ik ook niet waarom ze een 0,5 geeft en dan ga ik het dus aanvechten.

Goodfella

Ach meid, wat maak je je druk joh. 't is maar een film...

lindastuurman

Klopt, maar wel een hele interessante....en ik moet me toch ergens mee bezig houden

avatar van GerwinF

GerwinF

Het kan toch zijn dat iemand een film niet goed vindt!? Nu is 0,5 wel erg extreem natuurlijk. Er zijn top 100 films die ik gerust 2.5 sterren (of minder) geef, door het feit dat ik ze gewoon niet leuk vindt. En daar gaat het juist om bij deze site, persoonlijke meningen. En niet iedereen "opjutten" om een film hogere stemmen te gaan geven.

lindastuurman

Ik jut niemand op! Als iemand zo'n lage score geeft wil ik dat best respecteren...op 1 voorwaarde: Een reden!

Zo vaak (en vooral bij deze film) zeggen mensen: "Ik vond het gewoon niet leuk."

Daar heb ik dus niets aan. Als iemand nou echt een goede reden heeft..ok...dan is dat zijn/haar mening en zal ik heb respecteren.

lindastuurman

Vandaag de nieuwe poster van OHP binnen gekregen!! De link is naar een plaatje van die poster (ziet er heel anders en "spectaculairder" uit dan de op de site staat. De poster die op de site staat vind ik trouwens wel beter de film afbeelden.

Kan zijn dat ie het niet doet, omdat Yahoo m'n site er eens in de zoveel dagen afgooit. Sorry, ik ben er mee bezig om dat op te lossen.

Voor een alternatief, bezoek de Engelse OHP site en dan krijg je een plaatje te zien zoals de poster er ongeveer uitziet.

www.one-hour-photo.co.uk[/url]

iig, weer een item in m'n OHP/RW collectie!

avatar van empirekees

empirekees

Ik heb hem gedownload, geluid was goed en het beeld was redelijk.

Ik vind het een hele goede film, en dat het beeld nou soms niet goed was gaf niet, omdat het zo'n goede film is!

Goodfella

De film draait landelijk maar in 9 bioscopen. Worden dat er nog meer of blijft dat zo? Want om nou een kilometer of 40 te reizen voordat ik een film kan zien vind ik een beetje teveel van het goede...

gimli f

Jezus man, where the hell do you live? Op Schiermonnikoog of zo?

Goodfella

Nee hoor. Maar aangezien de film in de voor mij dichtst bijzijnde 'grote' steden Arnhem en Nijmegen niet draait is (volgens mij) Utrecht het dichtst bij. En ik ga niet voor 'zomaar' een film naar Utrecht reizen...