Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Mark Romanek
Met onder meer: Robin Williams, Connie Nielsen en Michael Vartan
Releasedatum: 10 oktober 2002
Plot One Hour Photo
"The things that we fear the most have already happened to us..."
Sy Parrish, een eenzame foto-ontwikkelaar bij de plaatselijke één-uur service, ontwikkelt een ongezonde obsessie met de Yorkin-familie, vaste klanten. Hij fantaseert over een familieband met het gezin, en probeert met ze in contact te komen.
Seymour Parrish
Jake Yorkin
Det. James Van Der Zee
Yoshi Araki
gimli f
Hm, in grote steden als Arnhem draait die al niet? Vreemd!
Nu ga ik gokken waar je woont...
wellicht tussen Utrecht en Arnhem/ Nijmegen (zoals de Betuwe of de Veluwe ofzo)?
Of zelfs achter Arnhem, tegen de Duitse grens aan?
Onder Nijmegen, waar je de wandelaars voorbij kunt zien komen?
lindastuurman
Deze versie is niet de versie die ook in de bioscoop draait, dus zorg ervoor dat je hem ook in de bios ziet (als je hem goed vond tenminste). Er is heel veel veranderd aan de gedownloade versie...het één is beter geworden het andere slechter.
Muziek is anders en begin is anders en tussnedoor zijn de scenes door elkaaar gemixed.
Over die release van OHP...hetzelfde probleem deed zich voor in America. Daar moetsen sommige mensen een paar 100 km rijden om OHP te kunnen zien. Later is OHP van een limited release toch naar een nation
wide release veranderd. Of ze dat ook hier gaan doen....geen idee
Ik zit iig dicht bij Rotterdam waar ik altijd naar de bios ga, dus wat mij betreft is het goed zo, maar ik hoop toch dat iedereen die de film in de bios wil zien, daar de kans voor krijgt.
Oh ja, Morgen ga ik naar One Hour Photo en ik kan niet wachten!!
Linda
draait er geeneen in gelderland , shitzooi
weet iemand waarom hij eigenlijk nergens draait??????
NERD
Deze doet het iig wel! Wel een grote plaat hoor
Zag vandaag wel in de Metro dat ze deze poster (maar dan met nederlandse tagline natuurlijk) als poster gebruikten. Maar wat houden we nou aan Jordy/Kappeuter? De originele Amerikaanse poster of de originele Nederlandse poster?
Te weinig doeken in genoemde steden vermoed ik. Is hetzelfde in Friesland. Het aanbod is groter dan ze kunnen draaien in de bioscopen. Daarom draaien er eigenlijk alleen maar de grotere commercielere films.
Op dit formaat komt de Nederlandse poster niet goed tot zijn recht. Bovenstaande poster blijft dus staan.
Maarten
Goede film, lekker freaky!!! Geweldige rol van Robin Williams die zijn draai zeker gevonden heeft in de minder komische films!!! voor mij dus 4 ****
EmDee
Daar kan het niet aan liggen. Enschede heeft 2 bioscopen (1 met 5 èn 1 met 10 zalen) Toch draait hij niet in Enschede.
En ik wou nog wel zo graag zien of Linda nou gelijk heeft.
lindastuurman
In Amerika was het zo dat OHP de eerste week in maar 7 bioscopen draaide (in de hele US!!) een week later werden het er 100-nog wat en pas 13 september (21 Augustus was originele release) ging OHP draaien in 1200-nog wat bioscopen. Het hoogste aantal was 1232 bioscopen.
In de US werden dus Later nog bioscopen toegevoegd, dus misschien gaan er wel printjes naar de wat kleinere steden als ie daar uitgedraaid is.
(Nou moet ik zeggen dat ik niets van bioscopen en filmprints weet, dus hecht totaal geen waarde aan dit berichtje)
cornelis
Ik meen dat men daar veel werkt met pre-releases. Kwestie van publiciteit vermijden.
lindastuurman
Nee, het was een limited release.
De officiele release datum van One Hour Photo was 21 Augustus en dus waren het geen pre-releases. De film draaide alleen in NY, LA, SF en Chicago. Later werden er meer steden en bioscopen toegevoegd. Toen ze er bij FOX eindelijk achterkwamen dat het toch wel een goeie film was en mensen trok hebben ze er een "normale" release van gemaakt.
cornelis
pre-release, limited release, een pot nat, en allemaal marketing tools. Bij Fox weten ze ongetwijfeld wat ze van een Robin Williams vehikel kunnen verwachten. Laat je niet gek maken door de marketingpraatjes die overal op straat liggen. Over films als deze wordt erg goed nagedacht.
Linda
vandaar dat de film in amerika ineens op 3 stond, terwijl hij al veel eerder was uitgekomen. hoop dat ie hier dan ook nog wat comercieler wordt.
cornelis
In NL wordt dit soort films meestal meteen groot uitgebracht, in zoveel mogelijk theaters tegelijk, des te sneller is de winst binnen.
tovenaar
Dat hoor je niet vaak, meestal hoor je het omgekeerde
35e keer!
Volgende week waarschijnlijk weer! LOL
Je bent serieus 35 keer naar deze film geweest, of ben ik gewoon dom en heb ik het niet gesnapt?
Goodfella
Hehe...
Op mijn beurt zei ik zostraks tegen Linda: "35 keer? Geintje zeker?"
lindastuurman

Volgens mij heeft ie nog niet eens 35 keer gedraaid in Nederland!
Ik heb de film 32 keer gezien via m'n DVD speler en 3 keer in de bios (San Francisco, Roosendaal en Rotterdam).
Het aantal zal wel opgekrikt worden hoor...hard nodig, want ik wil niet dat Patch Adams de film is die ik het vaakst heb gezien
Tonyvdb
Volgende week waarschijnlijk weer! LOL
Je kunt fan zijn van iemand, hevig fan zelfs, maar 35 keer naar dezelfde film gaan ... tja, je doet er niemand kwaad mee, maar ik vind dit toch wel abnormaal ...
Yak
(Yak is het hier stilletjes toch wel een beetje mee eens)
lindastuurman
Even voor de duidelijkheid: Ik ben 3 keer naar One Hour Photo in de bioscoop geweest.
Die andere 32 keer heb ik hem thuis gezien!
35 keer naar dezelfde film in de bios zou ik ook NOOIT doen, veel te duur, kost ook te veel tijd.
Dus 3 keer in de bios en 32 keer thuis!
Das toch niet abnormaal of ligt dat nou aan mij
Das toch niet abnormaal of ligt dat nou aan mij
Ok, dat eerste was me wel duidelijk. Maar 35 keer een film kijken in zo'n korte tijd, tsjah... wat voor genoegen beleef je er dan nog aan? "O yes, nu komt die ongelooflijk mooie scène weer, en let op: hier komt die fantastische dialoog"?
Maar oké, ikzelf zou er niet aan willen gaan staan. Zoals al wel vaker gezegd: je bent dan wel een heeeeel groot fan van Williams, dus dan is het volgens mij wel toegestaan
lindastuurman
Kijk, thuis kost de film me 98 minuten.
Als ik hem in de bios wil zien moet ik eerst een uur heen reizen en een uur terug...kost me dus ruim 3 1/2 uur.
In zo'n korte periode.....vanaf 16 april heb ik hem 32 keer gezien. Tot aan de zomervakantie zat ik al op 30, dus de afgelopen 3 maanden heb ik hem maar (!) 5 keer gezien
neo
dit doet me een beetje denken aan mijn verslaving aan the matrix; in de week dat ie in nederland uitkwam ben ik al 3 keer naar de film geweest en daarna om de 2 weken 1 keer. ik heb bij elkaar de film 7 keer in de bios gezien. en dan heb ik het nog niet eens gehad over het aantal keren dat ik em thuis heb gekeken.
kittyklitty
Na deze film voor de derde keer gezien te hebben ga ik de film enigzins meer waarderen.... absoluut niet de film die ik verwacht te gaan zien maar toch aardig. Jammer....... ze hadden dit beter kunnen uitwerken vond ik.
Jos2
Ben benieuwd. Waarom keek je hem drie keer?

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix