Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Mark Romanek
Met onder meer: Robin Williams, Connie Nielsen en Michael Vartan
Releasedatum: 10 oktober 2002
Plot One Hour Photo
"The things that we fear the most have already happened to us..."
Sy Parrish, een eenzame foto-ontwikkelaar bij de plaatselijke één-uur service, ontwikkelt een ongezonde obsessie met de Yorkin-familie, vaste klanten. Hij fantaseert over een familieband met het gezin, en probeert met ze in contact te komen.
Seymour Parrish
Jake Yorkin
Det. James Van Der Zee
Yoshi Araki
lindastuurman
In het meeste wat ik van Robin Williams zie vind ik hem juist zo'n rustig persoon lijken.....
Dan kan ik alleen maar zeggen dat je te weinig van hem gezien hebt.
Zodra er een camera of mensen om hem heen zijn, moet ie zichzelf "verdedigen" tegen z´n eigen verlegenheid. Dat doet ie dus via comedy en "rarigheden".
Damn, ik kan hier nog uren over praten/schrijven....laten we dat maar niet doen
NERD
Ik ken hem vooral van zijn films, waar toch een redelijk aantal "rustige" rollen zitten.
Yak
Dat zijn toch zaken die ik niet achter dhr. Williams had gezocht, eerlijk gezegd.
lindastuurman
Klopt, ik ook niet in 1e instantie.
Als mooi voorbeeld: Toen ik hem live zag tijdens 1 van z´n shows, dan is ie op het podium werkelijk fearless (zijn verdedigingsmechanisme...ik heb dat woord niet zelf verzonnen
). Maar dan een paar minuten na zo´n show, backstage, en hij krijgt te horen dat een fan zoveel over heeft gehad om hem te ontmoeten, dan is ie ineens ZO ongelooflijk verlegen. Heel mooi om te zien.
Hehe, natuurlijk!
Ben er trots op zoals je hoort.
hugohei
Toevallig heb ik een band met shows van Robin Williams thuis, en ik kan iedereen met de hand op het hart verzekeren dat de man in het theater fenomenale dingen doet : heel erg knap en bij vlagen echt briljant. Inderdaad zo 'fearless' dat hij loskomt van wat mensenmogelijk is. Misschien is zijn theaterwerk wel het beste wat hij presteert als artiest.
Ik zeg dat niet om Linda een plezier te doen (ik durf haar niet onder ogen te komen want ze krijgt nog geld van me), en ook niet omdat ik al zijn films goed of geslaagd vind - bij lange na niet. Maar dat is een andere discussie.
Pitbull
Ik heb hem met een halve ster verhoogt en ga hem binnenkort zeker nog een keer kijken. Ik vind de eenzaamheid mooi uitgebeeld en de behoefte om ergens bij te horen en iemand die zich voor jou interesseert.
Na het feit dat de film slechts in 9 bioscopen draaide een nieuw dieptepunt: er is slechts één exemplaar van OHP te huur in de videotheek hier, ik krijg steeds meer medelijden met Sy.
homerjay
Robin Williams speelt hierin inderdaad goed, maar ik hield er toch het gevoel aan over dat sommige elementen van het script wel wat beter uitgewerkt hadden kunnen worden.
lindastuurman
Zou je mij enkele voorbeelden kunnen noemen dan? Ik zou niet weten wat er verder uitgewerkt had moeten worden
Veel mensen vinden dat de Yorkins te weinig in beeld zijn, waardoor je niet echt weet wie ze zijn. MAAR we zien bijna alles door de ogen van Sy en Sy weet nu eenmaal alleen datgene wat ie op de foto´s heeft gezien. Heel weinig egenlijk.
Dit gezegd te hebben, moet ik ook teogeven dat er 1 scene niet in de film past. De scene waarin Will en Nina ruzie hebben. Die scene vind ik overbodig (en omdat die scene niet in de "andere versie" zit, is de "andere versie" beter).
Anyway, wat had er beter uitgewerkt moeten worden volgens jou?
Dit gezegd te hebben, moet ik ook toegeven dat er 1 scene niet in de film past. De scene waarin Will en Nina ruzie hebben. Die scene vind ik overbodig (en omdat die scene niet in de "andere versie" zit, is de "andere versie" beter).
Dat ben ik niet met je eens. Sy's beeld op de werkelijkheid wordt gevormd door de foto's te bekijken van een schijnbaar gelukkig gezinnetje, hij ziet alleen maar lachende gezichten. Hij denkt dat ze geen problemen hebben.
Door de ruzie te laten zien, wordt een beeld gegeven van de werkelijke, helemaal niet zo ideale situatie van het stel.
lindastuurman
Heb je helemaal gelijk in, maar het is niet de bedoeling dat je de werkelijke situatie weet (naar mijn mening) Als je de werkelijke situatie niet weet, wordt de film alleen maar spannender, want je WEET dat er iets gaat gebeuren alleen niet wat.
Ook is het zo dat je je volledig inleeft in Sy en dan ineens een scene die Sy zich nooit zou indenken. Heel vreemd.
Maar zoals met zoveel films, je kunt veel dingen verschillend bekijken. Bij deze film zijn er zowiezo 2 dingen die je anders kunt bekijken en toch kloppen, zoals:
Ging Sy wel of niet het huis binnen? Kan allebei namelijk.
Die foto aan het eind van de film: Is dat wat Sy indenkt of is het zo dat ie echt het gezin heeft gerepareerd? Kan allebei.
En net als bij deze scene kun je het volgens mij op 2 manieren zien. Bij de "andere versie" dacht de regisseur er net zo over als ik, bij de uiteindelijke versie blijkbaar niet. Zonde.
Jos2
Nog over de druk van buitenaf: de maatschappijen denken alleen aan geld en dus krijgt een kleine film als One Hour photo geen kans.
Er op terugkomend: The Pianist is een kleinere film dan One Hour Photo...
Yak
Wieso? 'The Pianist' had bijvoorbeeld al de grote Roman Polanski achter zijn naam staan.
Hobbes
Er op terugkomend: The Pianist is een kleinere film dan One Hour Photo...
zal ook voor een groot deel aan het onderwerp liggen natuurlijk.
maar the pianist was (zeker in amerika) kleiner dan ohp. pianist heeft geloof ik maar in een 20 tal bioscopen gedraait.
cornelis
Met een grote of kleine film wordt de grootte van de produktie bedoeld, niet het aantal kopieën.
Een Europese film zonder sterren van Polanski is kleiner dan een Robin Williams film uit Hollywood (zelfs al zou deze relatief klein zijn).
Jos2
De man mag Amerika niet eens meer in, maakt films met Europees geld, buiten de US. In dit geval zelfs zonder sterren. De film werd dan ook geen hit in Amerika.
Wel genomineerd, dus.
FisherKing
Wel genomineerd, dus.
Roman zal echt niet verschijnen in de US denk ik.......
lindastuurman
DVD kwam vandaag binnen en ik moet zeggen, die extra´s zijn NOG beter dan ik verwacht had.
Niet echt denderende extra´s maar voor een fan van de Main Actor, zijn deze extra´s "Heavenly"
DVD is overigens een echte aanrader voor mensen die meer de achtergrond van de film willen weten. Achtergrond en "hidden meanings".
Jordy
maar voor een fan van de Main Actor
Connie Nielsen??
kreeg de film ook 2 weken geleden binnen, maar ben er nog niet aan toegekomen. Vreemd dat ik zo weinig zin heb in een film die ik destijds zo goed vond
Connie Nielsen??
Nee Jordy, dan had ik wel Main Actress geschreven. Ik bedoel natuurlijk Michael Vartan
Zavo
De videotheek bij mij in de buurt heeft deze film pas deze week (terwijl hij volgens deze site al twee weken uit is). Is de videorelease uitgesteld of ligt het gewoon aan 'mijn' videotheek (zou me niets verbazen)?
lindastuurman
Ligt aan "jouw" videotheek. Overal waar ik heb gekeken was ie 11 februari uit.
Dat is de huurversie trouwens. De koopversie komt (dacht ik) 31 Maart uit.
Zavo
Ligt aan "jouw" videotheek.
The bastards!
Daar ben ik niet in geinteresseerd
EmDee
Overal waar ik heb gekeken was ie 11 februari uit.
Haha, ze stalkt zelfs al alle videotheken of ze de band wel verhuren.
Leuk ideetje voor een nieuwe film: Look Who's Stalking
Jos2
Haha, ze stalkt zelfs al alle videotheken of ze de band wel verhuren.
LOL. Ik zie er al met de telefoongids op de knieen alle videotheken bellen. "Hebben jullie alles van Williams wel?!!!'
Banjo
- 2038 berichten
ik heb hem gezien
maar om nu gelijk een oordeel te geven...
ik denk er nog even over
Nou ja zeg!
Als ik een videotheek zie loop ik alleen even binnen om wat dingen te vragen hoor. Zoals: Hoeveel exemplaren ze hebben, of ze merchandise hebben (om over te nemen natuurlijk) en of de film het een beetje goed doet.
Das alles!, Das toch niet zo vreemd?
Volgende maand ga ik ze weer allemaal af, maar dan voor de film Insomnia, hehe.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video