• 9.378.603 stemmen

Met onder meer: Ethan Hawke en Julie Delpy

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 september 2004

Plot Before Sunset

"What if you had a second chance with the one that got away?"

Negen jaar geleden brachten de Amerikaan Jesse en de Franse Celine een perfecte dag met elkaar door in Wenen. Nu, 9 jaar later, komen ze elkaar voor het eerst sindsdien weer tegen. Jesse is in Parijs om zijn boek over de gebeurtenissen van die dag te promoten. In het kleine anderhalf uur die de twee hebben voor Jesse naar het vliegveld moet praten de twee bij over wat er sindsdien in hun leven is gebeurd. Al snel blijkt hoe groot de impact van hun vorige ontmoeting het afgelopen decennium op hun leven is geweest.

Jesse Wallace

Man at Grill

Woman in Courtyard

avatar van moon44

moon44

de nederlandse release van Warner Home komt dus 30 augustus in de verhuur.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Onderhond schreef:

Import is al een tijdje uit, in sommige videotheken worden die ook verhuurd.

Inderdaad, nu weet ik het weer. Het was een zweedse import. Thnx.

avatar van Reinbo

Is dit net zo'n leuterfilm als Before Sunrise?

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Ja, én net zo mooi

avatar van gotti

Nah...Sunrise is toch echt mooier hoor. Iets frisser dan deze...

avatar van flawless

flawless

Zucht wat een mooie films zijn dit toch

SniPes

Nou ik heb het eerste deel nog niet gezien.

Maar ik vond dit een geweldig mooie film.

Naja als je vorige comments hebt gelezen of de film zelf heb gezien dan weet je zelf al wat er zo goed aan is.

Of je vind het juist lelijk.

Toch maar eens deel 1 zien hopelijk net zo mooi.

****1/2

avatar van kremer68

kremer68

Zat te wachten op een romantische film,van het kaliber The Noteboek,ik snap niet dat deze film zo'n hoge waardering heeft. In een woord BAGGER!

avatar van Doom

Doom

kremer68 schreef:

Wanneer je niet van mooie dialogen houdt enzo en puur alleen maar mooie liefde volle romantische scenes wilt zien, tja dan kan deze film vies tegenvallen.

Zelf vond ik hem ook tegenvallen vergeleken met deel 1, de dialogen waren minder mooi. De vage gesprekken dat ze ineens liegt in het begin.. (of het vergeet ) Dat slaat gewoon nergens op.

En dan het einde, veel te plots... Dacht eerst dat me DVD speler het begaf ofzo, ineens stopt de film, gewoon een slecht einde.

avatar van james_cameron

Mooi vervolg op het uitstekende Before Sunrise. Als je niet van een continue woordenstroom houdt dien je zeker voortijdig af te haken, maar voor de liefhebber valt er wederom te genieten van de twee sympathieke hoofdrolspelers en een doorlopende stroom intelligente dialogen. Hoe vaak komt het nog voor dat je ademloos naar slechts twee akteurs zit te kijken die je de tijd doen vergeten?

SniPes

Wat mij opviel in deze film, was dat in de eerste film word er aan Celine gevraagd of ze in reincarnatie geloofd, daarop zegt ze ja. En in deze film word dat op een gegeven moment weer aan haar gevraagd door Jesse. Ditmaal zegt ze Nee absoluut niet.

avatar van reulbat4

reulbat4

Deze film overtrof mijn ongerustheid dat het helemaal niks ging worden. Hoe kan je immers een vervolg geven aan de eerste film die al zo herkenbaar en realistisch was?

Maar deze film heeft in mijn ogen ook het eerste deel overtroffen; ze zijn allebei 9 jaar ouder en ondanks dat we ze jaren later zien, is er op gevoelsgebied niks veranderd. Dezelfde klik is er nog steeds. En hoe!!

Je voelt gewoon dat er *iets* tussen hen hangt. Je lacht mee om de ongedwongenheid en je voelt gewoon alles wat zij voelen.

Ik heb 'm gisteren gehuurd en ga 'm gelijk vandaag kopen! Wat een heerlijke topfilm. Van mij mogen meerdere romantische films zo ECHT zijn met ECHTE, subtiele, realistische personages. 5 sterren!

avatar van flawless

flawless

reulbat4 schreef:

Kijk, jij snapt 'm

morpheus schreef:

Het einde is prachtig, subtiel en op zijn eigen manier heel bevredigend, maar in mijn ogen toch ietwat abrupt.

Het eind is prachtig juist doordat het abrupt is. Fantastisch vervolg. 4,5*

Ach niet zo zeiken...gewoon 5*

avatar van Shining

Shining

Ik zat er vanaf het begin helemaal 'in'. Gewoon de camera op twee mensen die een speciale band met elkaar hebben. Body language zegt genoeg. Toppertje. 4*

avatar van Amaris

Amaris

Ik vond het een prachtige film, een van de beste van zijn genre. En de chemie tussen Hawke en Delpy is geweldig.

Absoluut een aanrader.

avatar van FullMoon

FullMoon

Ik vind het een saai film. Vond deel 1 leuker. Deze vind ik echt minder realistisch. Zijn blik naar haar als zij iets verteld toont duidelijk desinteresse en waar ze het allemaal over hebben, daar ging ik de hele tijd van gapen... Ik heb betere films gezien.

FullMoon schreef:

... Ik heb betere films gezien.

Ik niet!

FullMoon schreef:

...Zijn blik naar haar als zij iets verteld toont duidelijk desinteresse

LOL!

avatar van vetput

vetput

Na het zien van de movietrailer vlak nadat ik naar Before Sunrise had gekeken had ik er een hard hoofd in dat de film ook maar in de buurt zou komen van 'deel 1'.

Met name Jesse zag er wat 'verlopen' uit.

De film overtrof dan ook zeker mijn verwachtingen en ik heb genoten van het begin tot het eind.

Dit is een film die zeker in de herhaling gaat.

4,5* wat mij betreft.

avatar van flameburner

flameburner

Wat een toppertje, khad eerst het eerste meesterwerk gezien, zo zie je dat je door een simpele opzet een prachtige film kan neerzetten.

nadat ik before sunrise had gekeken was k wel een beetje bang voor deze of deze wel in de buurt van het eerste deel zou komen, maar het is een prachtig vervolg geworden. niet helemaal zoals deel 1 maar wel super.

ook voor deze film 5 sterren.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik ben erg gecharmeerd van het Jesse-Celine verhaal maar ik vond deze toch iets minder dan de eerste, met de nadruk op 'iets'. Mocht je deze gezien hebben zonder Sunrise gezien te hebben dan mis je toch een hoop. Nog een erg goede film, met gewoon herkenbare situaties. Je kijkt van een afstand mee hoe deze twee individuals voor elkaar gemaakt zijn. 4,5*

avatar van elsterno

elsterno

Wat een prachtig vervolg, heb ze beiden achter elkaar gekeken en het was net één lange film. Echt een superfilm weer, duidelijk de moeite waard en wederom een zeer dikke 4*.

avatar van otherfool

otherfool

Haalt het voor mij niet bij Before Sunrise. Misschien dat het ligt aan het feit dat ik van de leeftijd ben van de hoofdrolspelers in de eerste film, maar in deze kon ik me een stuk minder identificeren met Jesse en Celine, die me ook een stuk minder sympathiek voorkwamen. Ook leken de discussies meer bedacht dan bij Sunrise, en deed het einde me in de eerste film meer.

He, wat een gezeur , want ondanks bovenstaande is Before Sunset toch een mooie film: 3*.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

In beide films miste ik de echte verliefdheid bij beiden, op een aantal scenes na. Wat voor mij de films echter sterk maakt zijn de levensanalyserende gesprekken.

Verder vond ik in de eerste film Hawke teveel een gladjakker en Delpy was in film twee weer erg naief, ze nam op een onrealistische wijze veel opmerkingen van Hawke te serieus

Ik vind overigens dat beide films eigenlijk aan elkaar geplakt moeten worden. Film 1 is zonder 2 te zien, maar laat je dan wel achter met een leegte (die ik niet prettig vind), terwijl deel 2 zonder deel 1 niks is. Ze hadden direct deel 2 na 1 kunnen maken, maar het hele mooie van dit project is wel dat de acteurs ook echt 9 jaar ouder zijn geworden, en in welke film/films met tijdsprongen zie je dat?

3,5 ster voor allebei

avatar van lngrid

lngrid

otherfool schreef:

Dit had ik dus precies andersom, maar ik ga dan ook richtig de 30 dus meer de leeftijd van deel 2. Waar ik me in deel 1 nog een beetje kon ergeren aan de karakters en de in mijn ogen wat geforceerde gesprekken soms, ging ik nu totaal plat voor Jesse en Celine. Niks geforceerds nu. Mijn hoofd zit weer vol super-romantische ideeën. De echte liefde bestaat. Of het langer kan duren dan 2x een halve dag is nog niet zeker, maar er is hoop . Ik moet maar weer eens flink verliefd gaan worden.

avatar van zip

zip

Eigenlijk maakt het alleen maar uit hoe oud je bent. Jongeren gaan voor 'Before', en zij die een decennia vroeger geboren zijn voor 'After'

Linklater juicht. Hij heeft zijn doel bereikt.

Ik ga voor allebei.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

In de featurette op de dvd zegt Hawke in een interview iets over dat tijdens het maken van Sunrise al plannen ontstonden over het maken van een hele serie van 3 of 4 films waarin het liefdesleven van twee mensen gevolgd zou worden. Helaas zegt ie verder niets over of deze plannen nog steeds bestaan of niet. Tsja, voordat ik Before Sunset voor de eerste keer had gezien zou ik het een vreselijk slecht idee hebben gevonden. Maar nu een vervolg dus wel degelijk een briljante zet blijkt te zijn geweest sta ik misschien ook wel open voor een 3e en 4e deel. Aan de ene kant denk je 'blijf er in s'hemelsnaam toch vanaf', maar aan de andere kant ben je toch wel nieuwsgierig....