• 9.378.109 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Erg leuke film, al is er wel bijzonder weinig origineels aan. Ook een beetje jammer van het suffe einde. En dan bedoel ik niet dat de bad guy "wint", maar z'n identiteit. Ooh, het was de persoon die na 22 minuten in de linker bovenhoek 0.87 seconden in beeld was. Big fucking deal. Dat dat lijk plots rechtstaat was natuurlijk wel een topmoment. Verder vond ik het ook wat minder dat ze zich wel erg vaak "plots" vanalles herinneren. De diverse gadgets waren wel leuk.

avatar van De GeuS

De GeuS

De meest domme scene uit de film vond ik dat stukje met het "gif" in de sigaret. De dader vertelt mooi zo'n verhaal dat de dode op de grond niet kon leven met het feit dat hij zo veel gif in zijn lichaam had. hij had dus nog alle tijd om zichzelf van het leven te beroven, terwijl die andere gast met een druppel bloed, met minimale hoeveelheid gif na 3 seconde al dood neervalt.

Toch maar 2,5* van gemaakt, zo heel slecht was hij ook weer niet....

De GeuS schreef:

Dat kon hij toch niet weten? Of werd dat op dat bandje gezegd? Dan maakt het nog niet veel uit, kan me best voorstellen dat je in zo'n situatie zo reageert. Ik vond het er wel komisch uitzien.

Dus eigenlijk vond je het einde erg goed?

avatar van De GeuS

De GeuS

BoordAppel schreef:

Als ik het me goed herinner wordt er op een bepaald moment een bandje afgespeeld waarop dat wordt verteld door de dader. Het zag er wel komisch uit, alleen het paste totaal niet in de film (naar mijn mening).

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

BoordAppel schreef:

Dus eigenlijk vond je het einde erg goed?

Dat die ene kerel plots rechtstond wel, z'n uiteindelijke identiteit vond ik al veel minder. Dat komt steeds meer voor bij dit soort films, de dader mag nooit een hoofdrolspeler zijn, het is altijd iemand die op de achtergrond foldertjes stond uit te delen of een ander randpersonage waarvan je je afvraagt waarom het in de film zat.... tot de eindtwist komt

SaintOfKillers schreef:

Op die fiets. Ik kon me er niet aan storen.

avatar van pascal83

pascal83

BoordAppel schreef:

Doodzonde dat dit niet in de bios komt want daar komt hij helemaal tot zijn recht.

Waar komt die 17 februari dan vandaan? Iemand enig idee?

BoordAppel

Mmm ik dacht dat het niet in de bios zou komen. Goede zaak dan .

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Hij komt ook niet in de bios als het goed is...

avatar van Chr.s

Chr.s

Toch raar dat hij in het preutse Amerika wel uitkomt. :S Daarnaast vond ik hem wel meevallen betreft de grofheid. Ik vond Passion of the Christ ranziger.

avatar van pascal83

pascal83

Soeperman87 schreef:

Hij komt ook niet in de bios als het goed is...

Je hebt gelijk, vandaar dat sneakpoint.nl ook een 'actie' is begonnen om Saw in de Nederlandse bioscopen te krijgen, zie link:

avatar van madelon25

madelon25

Zou vreemd zijn als hij niet in de bios zou komoen eigenlijk vond dit wel een goede film! Deed me hier en daar aan Seven denken trouwens

avatar van Rudie

Rudie

Ik vind dit één van de spannenste horror/thriller film die ik tot nu toe heb gezien. Als je je fantasie een beetje gebruikt en je gaat er echt voor zitten is het een film die je nooit weer vergeet.

Deze film krijgt van mij 4,5 *

avatar van Safri

Safri

deze film gaat voor een topscore!

avatar van Rudie

Rudie

Nathan schreef:

Wat een gruwelijk goeie film!!!!!!

Ja precies. Huiver en geniet. Als je van dit genre houdt natuurlijk!

avatar van Sonny Black

Sonny Black

Gave film.. einde was goed verzonnen 3,5*

avatar van moz

moz

Eindelijk weer eens een film die me kon blijven boeien. Dit is mijn genre wel En hij was origineel. Scenes als die met dat prikkeldraad doen het wel goed bij mij

avatar van Biosguru

Biosguru

komt deze nu 17 februari in de bioscoop uit of niet? Weten de moderators er mischien meer van?

avatar van Venlo

Venlo

wat een vette film! vanmiddag gekeken.... huiveringwekkend verhaal, niet al te "getypedcaste" acteurs waardoor je je beter kunt inleven in hun personages, coole kills en wat een goed einde zeg!! damn ik kan niet wachten op Saw2:Revenge die in 2007 uitkomt.

NB. de film komt trouwens 15 februari uit op dvd in amerika... dus beetje vreemd dat ie nu pas in de bioscopen komt. The Grudge was ook al uit op dvd trouwens voordat ie hier in de bios kwam...

avatar van Worpie

Worpie

Mooie, goede film. Je zit er echt in.

avatar van Anjin

Anjin

Schitterende film wat echt bestaat uit een goeie

niet te verwachte einde..

Voor mij een dikke 5 !!!!!

avatar van krabat

krabat

Een topper, deze film. Briljante sfeer, vooral die scene met het camera flitslicht. Een soort se7en, maar dan met minder bekende acteurs. Had alleen problemen met de logica, nog meer kijkers dit probleem? Ik wil het wel verder toelichten, maar dat zou een major spoiler zijn.

avatar van De Knip

De Knip

Lucht je hart hier maar, krabat. Er is vast wel iemand die een antwoord heeft

avatar van nathan_666

nathan_666

poster ziet er spooky uit

krabat schreef:

Ik zou er niet teveel over nadenken .

Valt me trouwens op dat niemand het heeft over het afschuwelijk slechte acteerwerk en miscasting van vooral Elwes en Glover. Maar dat zal wel aan mij liggen.

avatar van Safri

Safri

Het acteerwerk vond ik ook ietsjes minder(bij vlagen), maar op de een of andere manier is dat zwaar onderschikt aan de totale ervaring van de film.

avatar van PoMeLo

PoMeLo

ziekelijke film en dan ineens die plotwending

geweldig

kos schreef:

Dat komt omdat Elwes geweldig speelt . Vond Glover ook niet goed maar dat heb ik al gezegd hoor.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Cary Elwes was voor zijn doen vrij aardig (nog steeds verschrikkelijk maar toch) en Danny Glover is inderdaad een gruwelijke miscast ja.

Vreemd, vond Glover eigenlijk meevallen. Normaal een zeer irritante vent, die alleen maar in flutfilms weet mee te spelen