• 9.385.918 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

avatar van Doom

Doom

erreper schreef:
voorspelbaar en dom!

Haha meneer de waarzegger zeker ? Voorspelbaar, tss daar staat de film juist bekend om dat die dat niet is. Door het geniale onverwachte einde.

avatar van DRJeFF

DRJeFF

erreper schreef:

Middelmatige film zeg, voorspelbaar en dom! 2 sterretjes...

Wordt scenarioschrijver dan.Als jij dit voorspelbaar vond en je kan t beter wordt ik fan van je.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Vreemd, zo'n hoge score, zoveel stemmen en zo recent en ik hoor er nu pas van. Ik moet hem beslist eens huren!

avatar van Hannibal

Hannibal

Doom schreef:
Door het geniale onverwachte einde.

Onverwacht... ja, geniaal... nee.

avatar van timbo_

timbo_

Doom schreef:

Voorspelbaar is het einde niet maar ook niet geniaal.

avatar van gotti

Niet heel erg bijzonder. Hier en daar best wel spannend, maar van die "donkere kamers waar opeens een figuur in opflitst" dingen heb ik zo ondehand wel eens gezien. De film kent ook veel te veel plotholes en onlogische dingen om het te blijven geloven. En het 'kijk ons toch eens een geniaal aan de film gebreid te hebben' einde maakte weinig indruk.

Leuk geprobeerd, maar niet geslaagd.

avatar van thamasta

thamasta

Zombie McGruder schreef:

Heeft nogal wat positieve reacties gekregen op het afgelopen Sundance Film Festival. Ben erg benieuwd! De plot klinkt in ieder geval behoorlijk interessant. Wellicht dat mr. Doense hem in de planning heeft voor het aanstaande Amsterdam Fantasy Film Festival - want zo heet dat nu officieel geloof ik.

is er ook neen deel 2 van hij eindigd nogal wazig

avatar van vdc

vdc

gotti schreef:

Akkoord.

Klinkt beetje denigrerend. Het einde zindert toch serieus na en het verplicht je de film helemaal vanuit een andere invalshoek te bekijken. Vind ik een verdienste.

avatar van seth gecko

seth gecko

de film doet hard zijn best om een tweede seven te zijn en grossiert in hetzelfde donkere sfeertje en een psycho van hetzelfde soort maar breit er een originele twist aan.

de film haalt bijlange het niveau niet van Fincher's meesterwerkje maar het is toch enorm sterk dat met zo een lowbudget zo een entertainend griezelfilmpje vol goede vondsten en goeie sfeerschepping is afgeleverd kunnen worden.

de film heeft weliswaar veel dingen die onlogisch ineenzitten,de ultrasnelle cameramontages zijn storend en het acteerwerk is soms beschamend (vooral Cary Elwes en Dany Glover doen lekker aan overacting)

maar dat kan de pret niet al te fel drukken.

Saw is misschien niet die grensverleggende beste horror van het jaar zoals sommige mensen hem graag willen noemen.

maar na al die japanse remakehorror vol geesten van overleden meisjes en dergelijke is een film dat steunt op goeie vondsten ,lef en simplisme best een kleine verademing te noemen

3.5****

avatar van Tara

Tara

Goeie, spannende film

Ik vond deze dus totaal niet voorspelbaar.

Aardige truukje die ik eerder heb gezien in Copycat!

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Wat een erg hoog gemiddelde voor deze film

Vind het geweld een beetje storend ! Wat meer suggestiviteit zou deze film zeker beter maken.

Jammer.........2,5*

avatar van BellaVita

BellaVita

goeie en heel spannend film

ik vond het einde geweldig! 4*

avatar van Skuller

Skuller

verrassend goeie film .één van de beste horror's in jaren

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Eindelijk heb ik deze film dan kunnen zien. Voor de bioscoop was ik te laat, heel erg jammer. Want ik heb gisteren de film op dvd gezien, en tjonge, tjonge, wat een beklemmende horrorfilm is dit. Goed idee, heel sterk uitgewerkt.

5* en laat het SAW 2 maar komen!!!!

avatar van Cupido

Cupido

• 1912 stemmen

Het werkelijk tenenkrommende acteerwerk op sommige momenten en de soms wat onlogische gebeurtenissen weerhouden er mij van om Saw meer dan 3,5 ster te geven. Ik heb echter zelden zo'n heerlijke beklemmende sfeer geproefd. Een beetje bloed hier en daar en af en toe leuke plotwendingen maakten dit een spannende, onderhoudende horrorprent. Toch is Saw zeker geen meesterwerk voor mij. Het montagetrucje werd af en toe ook wat te ver doorgevoerd. Toch heb ik een fijn (lees: onplezierig) avondje horror gehad met Saw en kijk dan ook zeker uit naar deel 2.

avatar van rondh

rondh

IcU schreef:

Mischien werd het dan te nep, en dat zou zonden zijn. Het is wel een low-budget film.

Geniaal toch?

Low-budget, en dan toch zo'n film neerzetten. Dan ben je pas goed in films maken.

avatar van Werwolf

Werwolf

Begin van de film: goed.

Einde: verrassend en ook klasse.

In het tussenstuk kwam het verhaal in een dalende lijn en had ik moeite mijn aandacht erbij te houden. Jammer, want de opzet en het idee was prima.

Het einde maakte, zoals ik reeds vermeldde, wel weer een deel goed.

2,5 sterren

avatar van Seyfo

Seyfo

Gewoon een dodelijke film, Ik vond vooral de einde heel erg mooi-- onverwachts

avatar van AHWA

AHWA

Ik leef anders nog Toch niet zo dodelijk.

avatar van Nomak

Nomak

Spannend, goed verhaal, je zal maar eens in zo een situatie terechtkomen.

Toen de film naar het einde toeging dacht ik effe van tja nu weet ik het wel. Nu wordt het allemaal heel erg voorspelbaar. Maar toen op het eind viel mijn mond gewoon open van verbazing. Weinig films wisten me zo te verbazen.

Hier zou eigenlijk geen vervolg op mogen komen want het kan nooit zo goed worden als dit.

4 Sterren.

avatar van miles davis

miles davis

Een mooi verhaal en aan de effecten en bloedige lijken e.d. ligt het ook niet.

Maar zoals eerder gezegd ligt het aan de montage/regie en vooral het acteerwerk van Elliot (de dr) die voor voor mij die spannende sfeer vernielen.

Klote film dus...

3 ***

avatar van astraboy

astraboy

leuke film! die uiteindelijk naar een mooie plot evolueert. Tof concept

avatar van The Eye

The Eye

miles davis schreef:

Een mooi verhaal en aan de effecten en bloedige lijken e.d. ligt het ook niet.

Klote film dus...

3 ***

Toch nog 3 sterren, ik had er bij "Klote film" max 1 verwacht

avatar van Scratt

Scratt

Van begin tot einde gekluisterd aan het scherm. Spannend, lekker vettig, en goed ineengestoken. Wel een ziek filmpje maar in het genre is hij echt geweldig. Zo'n gestoorde psychopaat is er nog niet dikwijls in de filmgeschiedenis opgetreden denk ik...

avatar van pimp-juice

pimp-juice

ik ga hem vanacht kijken, toch het beste tijdstip voor een horror film dan zal ik een zeggen of het iets was....

avatar van Robert-Jan

Robert-Jan

Het is uiteraard weer een film met een aantal vraagtekens, maar als je zoiets briljants kan bedenken ben je wel een genie

avatar van pimp-juice

pimp-juice

ik heb hem gekeken en vond hem wel goed het enigste wat ik haat in dit soort films is als er zown wijf niet iemand neer durft te schieten (de scene met die vrouw en dochter dat ze die zep onder schot heeft.) en ik vond ook ontiegelijk nep hoe mis danny glover (de agent) schoot zoiets maakt de film al meteen een stuk slechter.... maar toch vond ik hem wel 4 sterren waard ....

avatar van exfrozen

exfrozen

Ik vond het een goede film, maar ik zat alleen maar te denken wie het nou kon zijn een soort Baantjer-achtig, zal wel aan mij liggen. Het einde was super met goed gekozen muziek erbij.