The Matrix Reloaded (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot The Matrix Reloaded
"Free your mind."
De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.
Neo
Persephone
Commander Lock
The Merovingian
De Knip
Poeh poeh, zelfs 2Vandaag besteedt uitvoerig aandacht aan Reloaded. Behoorlijk irritant trouwens, want ze lichten er gewoon een hele zooi actiescenes uit die in de bioscoop nu dus echt niet meer verrassend zullen zijn.
Goeie zaak dus
cornelis
ze lichten er gewoon een hele zooi actiescenes uit
Dat doen zij niet, dat zijn gewoonweg de scenes die de distributeur van de film voor promotionele doeleinden heeft vrij gegeven, als onderdeel van de Electronic Press Kit.
morpheus
niet veel rescensies zavo ! kijk eens op www.rottentomatoes.com daar staan er al meer als 100 geloof ik waavan 76% positief op dit moment. alle rescensies zijn van de volledige film en niet gebaseerd op een preskit ofzow
yosemite44
The Matrix Reloaded Party Deze week staat in het teken van The Matrix Reloaded. Dat geldt in ieder geval voor Nijmegen, waar zaterdag de `Night of the Matrix` plaatsvindt. Darren Tate, Astrid en Jochen verzorgen de muziek tijdens de `The Matrix Reloaded Party,` waar ook vj Vision Impossible zijn kunsten vertoont. Als je eerst in het Carolus Theater naar The Matrix Reloaded gaat, koop je de kaarten voor het feest voor de helft van de prijs. 17 mei, Matrixx Nijmegen. Agenda
Jordy
Ach ja, als de makers zoveel moeite gaan doen om de film NIET uit te laten lekken (en dat overal melden) zien de internet-piraten dat natuurlijk alleen maar als uitdaging. En ze hebben gewonnen, de film is vanaf gisteren te downloaden...
Phooze
Kwalbert "Beaulevard" Verlinde vind de film "enig".... waar gaat het heen met de wereld. Ik had er eerlijk gezegd meer vertrouwen in gehad als Kwalbert had gezegd dat het een slechte film was... maargoed, ik heb kaartjes gereserveerd voor dinsdag. Ik hoop dat de zaal niet vol zit en dat ik ongestoord kan gaan genieten/kijken.
Agony
- 1985 berichten
kan die stem van wokkel er weer af aub... die heeft 'm echt niet gezien hoor
Bandit
mmmmm, ik heb net vernomen dat de film sinds eergisteren te downloaden is.
Jordy
Precies, ik zie geen reden om nu nog stemmen te gaan verwijderen.
Riel
Is niemand gaan kijken dan vandaag?
Ik heb deel 1 in 2x de helft gezien, misschien maar goed, want deze heeft me allesbehalve tegengevallen. Special effects zijn niet heel speciaal meer, maar het knokken gaat zo heftig, is gewoon lekker naar te kijken.
Het hele matrixverhaal is best interessant vind ik, en wordt nog een stuk verder uit de doeken gedaan, want in 1 vond ik het wel erg wazig. Maargoed, niet zolang over de film neuzelen, is 't toch iets voor liefhebbers denk ik wel. Ik ga in elk geval meteen naar deel 3, want nu wil ik 't einde ook echt weten
Heeft me tot 't einde op 't bankje gekluisterd, eigenlijk een 5 maar omdat ik vond dat er wat veel 'i love you' shit in voorkomt wat ik niet vind passen een 4,5.
Mazzel!
Jordy
Ondanks m'n verlaagde verwachtingen een enorme teleurstelling. Vooral een, jawel, tenenkrommend eerste uur (aiii, die houseparty in Zion...), daarna wordt het iets beter. Veel oninteressant geneuzel over "politics" in Zion, onderlinge relaties tussen personages die pas net geïntroduceerd zijn en die me dus niets doen. Film deed me geregeld aan Phantom Menace denken, maar dan met meerdere Jar-Jars. Actiescenes waren hier en daar leuk maar niet beter dan in deel één. Pas het laatste kwartier lijkt het verhaal de richting op te gaan waar ik op hoopte (meer duidelijkheid over de bedoelingen van de machines, de rol van neo in het geheel), tot die tijd is het meer een aflevering van een serie ofzo. "Ohjee we moeten die en die beschermen, en dat en dat zijn de (deels nieuwe) bad guys. Explosie, vechtpartij, explosie, achtervolging, einde. Vond trouwens vooral Fishburne erg slecht spelen, leek wel een karikatuur. Nou ja niet echt samenhangend dit maar het is al laat
Denk niet dat ik deze film ooit weer zie.
Padd0
Echt een hele grote teleurstelling.
Ik heb in de hele film slechts een paar interresante scenes kunnen ontdekken.
De special effect waren heel aangenaam om naar te kijken maar voor mij moet er toch meer in een film zitten dan mooie special effects.
Zowat alle bedenkbare cliche's zijn in deze film langsgekomen.
Bovendien zat de film vol met vervelende overbodige scenes. Het enige dat de film nog echt de moeite waard maakt om te kijken is Agent Smith.
Trouwens ik vond trailer van revolutions wel aardig, lekker duister.
Oh ja voor de film een krappe 3*.
narva77 (crew films)
Misschien is Neo nog bezig om zijn teleurstelling in woorden te vatten?
troy31
oempf!
tja ik weet het nog niet hoor. k moet m even laten bezinken....
ik was in pathe de kuip, voor het eerst en dat is al een ervaring op zich. er was een heuse dj in de "lounge". de film draaide in een paar zalen tegelijk. maar goed....
de film: het was niet zo'n overweldiging als de eerste. eigenlijk vond ik het allemaal wat too much. ik ben het voor een groot deel met jordy eens.
ik vond het echt heel wisselend. het was mooi om te zien, al die gevechten, maar wat ik in het eerste deel zo leuk vond: neo die nog van alles moest leren, ontbrak hier. hij was te perfect of zo. ik wil wel naar deel drie, dat wel. maar ik ben niet zo superenthousiast meer. ik kom waarschijnlijk tot een ster of drie, maar moet er nog een nachtje over slapen.
SJOE®DO
Denk niet dat ik deze film ooit weer zie.
nou nou, Jordy, niet overdrijven! ik snap dat je teleurgesteld bent, maar ik denk dat je deze film JUIST een paar keer moet zien voordat je hem echt kan waarderen.... ik vond hem ook behoorlijk tegenvallen, maar dat komt omdat je verwachtingen nu gewoon niet waargemaakt zijn.. hoe meer ik de komende dagen aan de film terug ga denken, hoe meer de wel echt vette scenes ijn mijn gedachte terugkomen! ja ik wil hem tich graag weer eens zien binnenkort.. maargoed verder is de film wel echt ZWAAR overhyped en zijn de meeste actiescenes niet heel erg bijzonder en soms zelfs VERMOEIEND! de muziek vond ik in de actiescenes wel erg cool en dat maakte sommige actiescenes toch wel een stukje beter! conclusie, cool gemaakt allemaal, maar het kon stukken beter! het OMFG gevoel van de eerste Matrix heb je bij deze film helaas niet meer.. ik althans niet... ach we zullen zien wat Revolutions brengt! ik hoop niet nog meer van hetzelfde!
Goodfella
Ik ben het grotendeels eens met Jordy. Gigantische plotgaten, het eerste uur ('voor de pauze') zuigt gewoon en daarna wordt het gelukkig wat beter.
Fishburne valt gigantisch door de mand tijdens die speech. Was die scène indrukwekkend bedoeld?! Een lachertje, hierna kon ik hem niet meer serieus nemen. De hele magie rondom zijn personage is weg.
Verder zijn inderdaad bijna alle actiescènes al voorbij gekomen in de trailer, op één superspektaculaire scène na.. gelukkig. Wat de actie betreft was die autoachtervolging wat mij betreft het hoogtepunt van de film, hier hadden die door de rest van de film veel te veel gebruikte slowmotion effecten tenminste een toegevoegde waarde. Zéér spectaculair, heb wat dat betreft genoten.
Maar dat zogenaamde 'nieuwe' effect wat hier gebruikt wordt (acteur wordt vervangen door CGI karakter) valt zwaar tegen. Als je zoiets regelmatig gebruikt in een film, doe het dan goed of doe het niet. Nu was het zó overduidelijk computerwerk tijdens die scènes.. echt jammer.
Verder... veel loze karakters die plompverloren worden geintroduceerd en even snel weer verdwijnen. Die Twins bijvoorbeeld; erg cool hoor, maar ze zitten ook alleen maar in de film om cool te zijn. En waarom moeten we het gezinsleven van ene Link te zien krijgen als die vent nauwelijks een rol van betekenis speelt? En dat feest... Ha! Belachelijk gewoon!!
Die scène met de Architect was uitstekend.. interessant.. en ik heb me tijdens de actiescènes prima vermaakt, maar dit mag toch wel een Tegenvaller Van Formaat worden genoemd. Heel krap 3,5 sterren.. en dan ben ik nog zeer gul!
NigricollisNaja
The Matrix Recycled...:(
Don Marquis zei: "A sequal is an admission that you've been reduced to imitating yourself". De Wachowski's zijn hier een perfect voorbeeld van, ben ik bang. OF ze waren na The Matrix zo erg out of ideas dat ze de deel 1 maar hebben geremaked (en er wat ideeen uit de afvalbak aan hebben toegevoegd), OF het script van deze film is tot stand gekomen door een samenwerking van de schrijvers van James Bond en Titanic die te veel The Matrix hebben gekeken.
Mijn irritatie-top-5
1)De slechte oneliners (waar Trinity in uitblonk, als ze het niet te druk had met Neo af te lebberen) en irritante personages, waarmee de film heel hard grappig probeerde te zijn (Kon het allemaal niet iets subtieler?);
2)De Lelijke special effects;
3)Scenes die onnodig lang doorgingen;
4)De fantastische bijrollen uit The Matrix die in Reloaded vervangen waren door figuren, die zo hard proberen indruk te maken, dat je ze eigenlijk wilde negeren.
5)De thema van de film is dat er een reden is voor alles. Toch nemen de makers de vrijheid de ene vecht/actie-scene achter de andere te plakken, zonder dat daar duidelijk aanwijsbare redenen voor zijn, terwijl de kracht van The Matrix juist was dat de vechtscenes zo goed in het verhaal pasten.
Kortom, totally overdone. Als parodie op The Matrix was het leuk, als vervolg was het waardeloos.
FisherKing
Vandaar dat ik het nog steeds heel "smerig" vind dat filmjournalisten de film niet eerder hebben mogen zien. Oke deze omzet hebben ze binnen. Maar dit moet toch wel een nare smaak in de mond geven ? (ga overigens helemaal niet naar de bios van deze film) Een soort van Amerikaans Imperialisme. .?
FeZ
The Matrix Reloaded voldeed aan mijn verwachtingen; een film die volledig draaide om de actiescenes, zelfs zo erg dat ik af en toe dacht dat het verhaal een excuus hiervoor was. Ook was het niet erg origineel meer en had ik alles wel zo'n beetje in deel 1 gezien. Ook ergerde ik me af en toe aan misschien kleine dingen, zoals: disco/neo+trinity sex scene. Ik zag hier echt het nut niet van in.Maar ik heb gewoon een leuke avond gehad en af en toe wel met open mond zitten kijken naar een grafisch meesterwerkje. 3*
Yekezzez
Ik had het idee dat Zion een onderderdeel uitmaakte van de Matrix, aangezien het de al de zesde keer is de zion vernietigd zou worden, en dat neo ook de robots in de 'echte' wereld kon tegen houden. enn dat hij gewoon een onderdeel was van de matrix om hem beter te maken en als dit al een keer erin stond sorry ik ben eigenlijk te zat en voor alle hackers: één tip: 10.0.2.2 ssh, nu alleen nog de root.
jeroen79
Nou nou, het is allemaal wat. Ik vind dat veel mensen een beetje teveel vast houden aan deel een. Ja, ik vond het ook verassend allemaal toen. En het opbouwende verhaal naar de climax van superman dat maakte hem goed. Als je verder gaat kijken gebeurd er eigenlijk niet zoveel in deel een.
Nu heb je een superman en moet je er wat mee doen. Niet zo raar dat hij dan perfect is. Trouwens het is niet alsof hij geen tegenstand kreeg ofzo.
Hoe je het ook went of keert voor mij zijn dit de twee beste aktie films die ik ooit heb gezien (4,5 sterren)
Samen met fightclub natuurlijk, maar ja is dat echt een aktie film.
petterik
Inderdaad OEMPF...
Ik heb hem gisteren gezien in euroscoop maasmechelen(scherm van 17x8)
Ik moet ook de film even laten bezinken voor dat ik sterren ga geven.De special effects zijn adembenemend, maar ik denk dat de film niet zo'n succes gaat worden als deel 1.Fishburn moss zakken iets af vergeleken met deel 1.Het verhaal is natuurlijk minder vernieuwend als deel 1, en op het laatst van de film had ik niet zoiets van"KUT, HALF JAAR W88."
Maar toch heb ik gesmuld van de special effects(vooral de scene tegen de vele agent smith's)Tjesus, wat gebeurde daarveel..
Even een nachtje slapen voordat ik sterren ga geven.
(Matrix reloaded MOET je wel in de bioscoop hebben gezien)
Ericinho
Vanzelfsprekend kon de film de erg hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. Meestal is zo'n tussenfilm meer een opmaat naar een climax, en dat bleek dan ook. Dat hoeft niet per definitie een met subplotjes overladen en daarom onevenwichtige film te zijn (zie LOTR TTT), maar in dit geval was het dat wel. Las vorige week nog een uitspraak van Keanu Reeves over de beide regisseurs, wat er op neer kwam dat ze alles tot in de details wilden bepalen (op een of andere reden moest ik gisteren denken aan S1m0ne) en dat kwam het acteerwerk niet ten goede.
De special effects zijn overweldigend, visueel is het top, maar het plot en het acteerwerk vallen hard door de mand.
Sjaak
Ik heb hem gister ook gezien.. Alleen was ik helemaal de draad weer kwijt.. Het blijft moeilijk om een film als de Matrix in één keer te snappen. Desalniettemin mooie special effects en erg vooruitstrevend!
neo
Ooh wat was ik zenuwachtig!!!! Al uren van de tevoren was ik in de buurt van de bios en heb uiteindelijk iets van 3 uur in de bios zelf gewacht nog. Ik heb weer aardig wat gratis dingen kunnen krijgen: 2 Matrix blinking bottles, een groot blinking bottle board en een verkleinde versie, een stel 3d kaarten van de officiele poster en Neo, de veronicaspecial die nu ook als bijlage gratis bij de bios te krijgen is,het nieuwe preview blad met een enorme mooi postertje.
Heb ook gelijk even mijn naam en nummer laten opschrijven bij Lumiere voor als ze de posters enzo weg doen. Afijn rond 22:15 werd het pas echt spannend, vanaf het moment dat alle reclames voorbij waren. En helaas had ik weer de pech dat ik naast de grote (yahoo, klappende, schreeuwende) idioot zat die zijn mond niet kon dichthouden)
Mensen die gisteren ook in Pathe 1 hebben gezeten hebben het vast ook wel gemerkt. Maar goed de film.....
Adembenemend spectaculair, meeslepend, noem maar op!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Goed laat ik gelijk maar even met de deur in huis vallen: het verhaal is niet erg verrassend, maar het is denk ik beter om dit later als het geheel te zien met Revolutions.
Maar zo bied het verhaal van de Wachowski's wel een hoop geweldige dingen, waaronder een interessante onthulling. En de film borduurt dan grotendeels voort op de actiescenes maar er zitten ook zoveel andere scenes die er echt uitspringen: de 2e ontmoeting tussen neo en the oracle, het bezoek aan Merovingian (heerlijk gespeeld door Lambert Wilsone) en de sensuele Persehone (Belucci),de scene met de Architect....
Ook wat leuke verwijzingen naar deel 1 zoals een lepel die Neo overhandigt krijgt van Kid, die afkomstig is van de spoon boy, het terugkerend gebouw waar Neo en Morpheus elkaar voor het eerst ontmoette... De actiescenes tja die zijn werelds indrukwekkend zat echt met een pompend hart de hele film te kijken!!!!!!!! Het heerlijke gevecht tussen Neo en Agent Smith en co, de adembenemende achtervolging over de snelweg en nog veel meer!!!!!!
En de muziek tja, wat kan ik er over zeggen Don Davis overtreft zich zelf wederom, ook de rest van de gebruikte muziek is zo goed!!!
Special effects zijn niet te zuinig gebruikt, waar deel 1 ze nog met ''mate'' gebruikte is dat bij deze film meerdere malen verdubbeld, maar wel enorm mooi. En ja de superman scenes zijn ook erg overtuigend en mooi gemaakt. Bullet time zorgt weer voor veel moois en de nieuwste techniek vind ik ook enorm mooi. Slow motion scenes hebben haast nog nooit zo prachtig uit gezien en al het camerawerk is weer onweerstaanbaar mooi. Ook goed zijn weer een hoop prachtige dialogen, de prachtige decors, afijn ik zou nog zoveel willen vertellen maar dat komt nog wel een keer
Minpuntje vond ik toch wel de af en toe veelst te aanwezige humor en Link irriteerde mij af en toe een beetje.
Maar het verhaal gaat verder, nog maar een paar maanden wachten (is niks vergeleken bij de paar jaar)!!!!!!!!!!
Voorlopig hou ik het op 4.5 sterren!!!!!!!!!!!! (21 mei is de volgende keer dat ik ga)
Wat snapte je dan niet?
neo
Wou ook nog ff zeggen dat Zion ontzettend gedetailleerd eruit ziet
En ooh ja check ook gelijk nog even de officiele site want er is een hoop nieuwe info te vinden!!!
petterik
Wat snapte je dan niet?
[/quote]
Ik neem aan het gesprek tussen neo en de maker van de matrix ??
neo
De aftiteling begint net als bij deel 1 met een nummer van Rage Against The Machine en in dit geval Calm Like A Bomb.

The Matrix Resurrections
2021

The Matrix Revolutions
2003

The Animatrix
2003

The Matrix
1999

'The Matrix' is straks weer te streamen: 'Nog steeds is deze film een genot om naar te kijken'

Nieuwe setbeelden 'The Matrix 4' beloven spektakelstuk

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
saving the worldkunstmatige intelligentieman vs machineprophecyvechtsportenkung fuunderground worlddroomheldstrijdcomputer viruskeytoekomstplatoprecognitionrave sterven en doodvirtuele realiteitdystopiecomputergelooftruthauto ongelukmissioncyberpunkvrouwelijke regisseuraction herognosticismoracle trans directorsardonic