• 9.381.595 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik vind ze erg lelijk. En van wit word je gek.

avatar van Da Jando

Da Jando

BoordAppel schreef:

Ik vind ze erg lelijk. En van wit word je gek.

Wit is idd niet erg fijn om naar te kijken kom ik net achter, en de andere zijn te druk, ja je hebt gelijk

FeZ schreef:

Ja maar zowiezo, na haar optreden uit Queen of the Damned was ik niet erg onder de indruk van haar acteerprestaties, dus ik vind het niet jammer dat ze doodging toen ik hoorde dat ze eigenlijk matrix 2 zou gaan doen. Klinkt misschien erg hard, maarja...

Klinkt idd erg hard ja. Vreselijk dat een zo'n jonge vrouw als Aaliyah op zo'n tragische wijze om het leven kwam, ze had echt nog een hele carriere en leven voor de boeg gehad. Maar haar vervangster (Nona M Gaye, jawel de dochter van Marvin Gaye) zal de rol vast met vertrouwen hebben overgenomen. Ook de dood van Gloria Foster is te betreuren

Haar laatste film uit haar haar carriere en ze stierf overigens vlak na Reloaded was gefilmd en verder werd gegaan met Revolutions opnames voor wie het nog niet wist.

Trouwens volgens de berichten is er nog steeds geen piracy film online te vinden. En dat is mooi!

Er zijn nog zoveel dingen die ik zou willen vertellen maar daar zit denk ik niemand op te wachten

Phooze

Het komt nou wel allemaal heeel dichtbij heh Neo... je kunt zeker niet slapen vanavond, morgen niet eten, geen werk verzetten, aan niks anders denken... Als je maar niet van de stress omvalt vlak voordat de film begint

neo

Ik slaap al weer een paar dagen niet echt geweldig zelfs eigenlijk tot nu toe 1 dag niet kunnen slapen wat ook nog een andere oorzaak heeft. Maar goed morgenochtend vroeg ga ik gewoon nog werken, ben namelijk net full time bij een bedrijf aan het werk. heb wel vrijdag vrij genomen. Maart vannacht ja dat wordt de zwaarste nacht (lach maar ). En uit mijn werk beginnen de voorbereidingen. Ben ook al een paar uur voor de film rond de bioscoop te vinden dus kom vooral even gedag zeggen

neo schreef:

*kuch*

neo

Ja waarom zeg ik het eigenlijk er zijn wel boeiendere zaken om het over te hebben

Maar goed die is er dus wel

neo

De laatste paar dagen zijn er ook al wat prijsvragen van Reloaded op nl filmsites te vinden. Maar die van Miochs Cafe Hollywood slaat toch wel alles: In de vraag spreken over Wachoski

avatar van FeZ

FeZ

neo schreef:

Ik zal het ff uitleggen, komt nu over alsof Aaliyah mijn aardsvijand was.

Natuurlijk is het erg jammer voor de fans die haar muziek waarderen en het jammer vinden dat ze geschrapt wordt uit haar laatste film, maar er gaan zoveel mensen per dag dood dat ik niet meer of minder om haar treur. Omdat ik Aaliyah niet een van de beste actrices vind, was en ben ik blij dat ze er niet in zit. Maar ik ben er minder blij mee dat het op deze manier moest.

avatar van Hobbes

Hobbes

ik las zojuist een review en daar stond in dat je vooral moest blijven zitten tot ná de end-credits.

d'r kwam dan nog wat

avatar van morpheus

morpheus

gotti: Jij bent helemaal verbaast dat je kaartjes voor zaterdag nog hebt kunnen krijgen. waar woon je? Want ik heb net hier in Rdam nog kaartjes voor vrijdag-avond gereserveerd via belbios

avatar van Treht

Treht

Jordy!! is er ooit zoveel gediscussieerd ove reen film nog vóór dat ie in de bios kwam??? 16 pagina's met bull Maar goed ik heb geen enkele trailer gezien en geen enkele spoiler gelezen geen review gezien geen plaatjes gezien, dus ik ben compleet onbevooroordeeld (moehaha >:)) Vrijdag = the night

Waarom staat deze film niet op de voorpagina? (dat lijstje rechts..)

avatar van Zavo

Zavo

Treht schreef:

Volgens mij was het met LOTR nog erger. Ik word er persoonlijk nogal moe van, ik haat hypes.

avatar van Mik

Mik

Hij rouleert ondertussen al op het web.. Schijnbaar is ie gister al stiekem in de engelse bioscopen te zien geweest.. En bovendien was er een grote aankondiging dat de screener uit Cannes ook vanmiddag online zou komen..

ps. ook doen de geruchten de ronde dat alle special effects al zijn voorbij gekomen in de trailers en in the making of..

avatar van gotti

morpheus schreef:

Ik woon in Hummelo (huh, waar ligt dat?), dit is een dorpje tegen Doetinchem aan waar ik dus ook naar de bios ga. Ik had een week geleden al gewprobeerd om te reserveren voor vrijdag, maar dit was me toen niet gelukt (voor donderdag heb ik het niet eens geprobeerd). Nu dacht ik een paar dagen terug, ik probeer het gewoon voor zaterdag en hier waren dus nog wel kaartjes voor.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Mik schreef:

Lijkt me sterk .

Hoe kan het nou dat deze film meer op actie gericht is dan de vorige (wat iedereen loopt te beweren), maar tegelijkertijd passen alle special effects van de film in een paar minuten beeldmateriaal? dat geloof je toch zeker zelf niet...

avatar van Mik

Mik

Ik weet het allemaal niet, vind wel dat de lat errug hoog gelegd wordt nu ..

Kijken of de film het waar kan maken.

avatar van SpyCow

SpyCow

Ik verwacht wel wat van de special effects MR (Matrix Reloaded), zoals Bullet Time, en nieuwe situaties in MR, maarre... Ik weet goed dat hier filmsjunkies rondhangen, hij is al paar dagen in bios, en geen één van de 99905 filmsfreaks heeft hem nog gezien!!! (zie dat er nog steeds geen cijfer is gegeven) Moet ik dan soms een cijfer geven zodat de hele horde volgt, of niet. Nou, wel oneerlijk, maar waar blijven die stemmen???

Iemand moet hem toch gezien hebben

avatar van Pitbull

Pitbull

Ik vond hem tegenvallen, daarom heb ik nog niet gestemd.

Jordy

Ja neo, hij is al een paar dagen in de bios! en nog heb jij 'm niet gezien!!! nep-fan

Jordy schreef:

Neo zal denk ik al bij Pathé te vinden zijn... stel je voor dat hij als 2de of (nog erger) als 3de de bioscoop moet betreden !

avatar van De Knip

De Knip

Ik wacht rustig op de download-versies, sta ook niet echt te springen om deze te zien, xie wel.

avatar van Pablito

Pablito

Mik schreef:

Ik weet het allemaal niet, vind wel dat de lat errug hoog gelegd wordt nu ..

Niet moeilijk, met zo'n georchestreerde marketingcampagne.

Door de film overal op hetzelfde moment te lanceren en zo karig om te springen met informatie, hebben ze de touwtjes mooi in handen. Elke minieme vorm van info over de film en de inhoud ervan wordt dan als een godsgeschenk ervaren en dankbaar door de media aangenomen en als "exlusief" verkocht.

Elk, zichzelf respecterend filmtijdschrift en zelfs tv-zender, pakt dan ook uit met Matrix-cover, specials, etc.

Met als gevolg dat de komende dagen een geindoctrineerd stel uitgelaten konijnen (geintje Neo en co ) de kassa van de bios onveilig maken.

Vooraleer zou kunnen blijken dat deze film eigenlijk niets bijzonder is, heeft iedereen em al gezien. Kassa, kassa.

Om te vermijden dat de fans, na hun eventuele teleurstelling, zouden afhaken, wordt nu al maar geroepen dat dit maar een tussendeel is en het derde deel pas echt de moeite zal zijn... Pfff.

Ik vind dat maar een perverse bedoening waarbij de rol van de media en filmpers verworden is tot een machteloos radertje in deze hele marketingmachine.

Sorry, had even zin om te kankeren.

Deze kritiek geldt niet alleen voor The Matrix-reeks, natuurlijk.

Maar hier wordt het echt toch wel tot het uiterste gedreven.

Pablito, je slaat de spijker op z'n kop.

avatar van Zavo

Zavo

Helemaal mee eens Pablito. Ik vind het ook een zwaktebod dat zelfs de pers de film niet mag zien voor de releasedatum (hoewel er wel al een aantal recensies zijn, dus sommige journalisten hebben 'm blijkbaar toch kunnen zien). Dit is gewoon puur om te voorkomen dat mensen niet naar de film gaan door negatieve recensies (die ze dus kennelijk verwachten). Ik ben in ieder geval niet van plan ook maar een cent neer te tellen om deze film te zien.

avatar van yosemite44

yosemite44

avatar van Padd0

Padd0

Zo wokkel heeft hem zeker net in cannes of zo gekeken.

Jordy

heel leuk die verhalen hierboven, maar de grootste reden waarom er zo naar deze film wordt uitgekeken (en dat de lat zo hoog ligt) is nog steeds omdat deel één voor 90% van de mensheid zo ongelofelijk goed was

Phooze

Oh Oh, Rene Mioch vindt 'm goed.... Is dit een goed of een slecht teken?

Bevestiging van het volgende:

Na de credit verschijnt er een trailer van deel 3 !

avatar van Yak

Yak

Poeh poeh, zelfs 2Vandaag besteedt uitvoerig aandacht aan Reloaded. Behoorlijk irritant trouwens, want ze lichten er gewoon een hele zooi actiescenes uit die in de bioscoop nu dus echt niet meer verrassend zullen zijn.