• 10.582 nieuwsartikelen
 • 161.775 films
 • 10.100 series
 • 29.657 seizoenen
 • 613.318 acteurs
 • 192.925 gebruikers
 • 8.966.194 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten
3,36 4.152 stemmen

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 138 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Lilly Wachowski en Lana Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss

IMDb beoordeling: 7,2 (626.679)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:

avatar van GothamCity

GothamCity

 • 84 berichten
 • 155 stemmen

Ja dit vervolg is prima, hele vette actiescènes dat zowieso, die op de snelweg is helemaal top in combinatie met de muziek.

Enigste minpunt is het wat langdradige zoetsappige verhaaltje eromheen, vind het niet zo passen bij de setting ofzo.

Al met al toffe film.


avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

 • 8905 berichten
 • 4111 stemmen

Sterk vervolg... De actie, met één fenomenale car chase nadat Neo en zijn vrienden The Keymaker ontfutselen aan zijn bewaker, maken Reloaded tot een niet te missen spektakel. Op dat vlak is deze film zelfs nog beter dan zijn voorganger. Ook de "over the top" gevechten tussen Neo en de klonen van Agent Smith zijn op vlak van FX zelden geëvenaard.

Waar de film het wel op laat afweten is de veel te lange opbouw in het begin, eigenlijk ook nodig omdat het element Zion geïntroduceerd wordt. De film begint na bijna een uur echt op dreef te komen en dat was me net iets te lang. Het quasi-onbegrijpelijke gesprek tussen the Oracle en Neo, en Neo en Trinity die aan het copuleren slaan met wat housemuziek op de achtergrond en in MTV stijl, mochten wat mij betreft helemaal geschrapt worden zelfs.


avatar van Nergenss

Nergenss

 • 24 berichten
 • 130 stemmen

De scenes waar ze willen laten zien dat de 'humans' nog steeds intimiteit en emotie afhankelijke wezens zijn is zwaar mislukt. Zo geforceerd lang en sluit totaal niet aan in de verhaalloop. De achtervolging op de snelweg en de vechtscenes compenseert de eerste deel dan weer wel.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10647 berichten
 • 2467 stemmen

“Choice is an illusion created between those with power and those without.”

Aangezien er een vierde deel uit komt van deze reeks heb ik besloten de reeks voort te zetten. Het eerste deel vond ik immers best vermakelijk en hield zich goed vast aan zijn cult-status. Dit deel daarentegen, deed het veel minder positief en ik was eigenlijk achteraf bang dat ik als enige was die deze film eigenlijk niet zo boeiend vond. De feeling van het eerste deel is er een beetje uit, daar waar een kast van een film staat zien we hier eigenlijk een beetje het mislukte broertje, die nergens het niveau behaalde van zijn voorganger. Ja, de actiescènes zijn leuk maar, te langdradig. En hoewel ik best in ben voor een lange actiescène moeten deze wel boeiend zijn en dat was bij dit tweede deel niet altijd even boeiend. Het over-de-top gehalte moet bereikt worden, daar waar deze films om bekend staan, en dat doet het ook zeker.

Het is meer het onsamenhangende gebeuren voor mij waar ik toch wel de draad kwijtraak van deze film, daar waar ik denk dat ik al ruim een uur zit te kijken maar daadwerkelijk nog maar een halfuur bezig ben, en verwacht dat de film bijna klaar is en ik nog maar net over de helft zit. Er zit geen pit in, geen vaart en het werd nergens interessant. Er wordt te veel geluld zeker in het begin, wat de film nogal onaantrekkelijk maakt omdat het niks te bieden had (op een paar actiescènes na). Op een gegeven moment wordt de film wel wat spannender en daardoor ook leuker om te volgen, toch wanneer ze de snelweg op gaan en er een hele achtervolgingsscène plaatsvindt tussen o.a. de twee broers met de dreadlocks, en eigenlijk wanneer die personages erbij komen wordt de film ook een heel stuk interessanter.

De cast was prima, ‘Kenau Reeves’ speelt uiteraard een prima rol als ‘Neo’, toch wel het gezicht van de film. Ook ‘Laurence Fishburne’ deed het uiteraard weer prima en samen vormen ze een erg leuk duo. Helaas is het vechten van beiden wel erg stijfjes en dat maakt het soms toch saai, dat vechten in slow motion.

Nee, ik ben niet echt weg van dit tweede deel van de reeks en echt een fan van de reeks ga ik mezelf ook niet noemen. Qua actiescénes wel leuk, alleen wat te langdradig. Geen beste prent, redelijk vermaak.


avatar van Komodo Dragon

Komodo Dragon

 • 105 berichten
 • 131 stemmen

Veel minder dan deel 1


avatar van Drifter

Drifter

 • 466 berichten
 • 1634 stemmen

Standaard actie film met vechtscenes en achtervolgingen. Heeft zeer weinig met deel 1, The Matrix, te maken. Makkelijk geld maken met zo'n vervolg maar ruggengraatloos en pretentieloos.


avatar van FlorisV

FlorisV

 • 1682 berichten
 • 697 stemmen

Ik moet zeggen dat deze iets beter geworden is bij de derde kijkbeurt. Het blijft hit-or-miss en de kwaliteit verschilt hierdoor erg per scene.

Wat me in het begin nog niet zo was doorgedrongen is wat Neo eigenlijk gedaan had met Agent Smith in deel 1. Nu merkte ik eigenlijk pas dat Smith niet alleen een bedreiging is voor Neo maar eigenlijk voor het hele systeem.

Dit tweede deel is verder een gevalletje overdaad schaadt, maar dat neemt niet weg dat dit deel erg spectaculaire actiescenes bevat, met als hoogtepunt de snelwegscene.

De vechtscene met Agent Smith klonen voelt doelloos met uitzondering van de introductie: Smith mist een doel door wat Neo met hem deed in deel 1 en is daardoor boos op Neo. Dit duurde echt te lang.

De Merovingian is een leuke, zij het wat cartooneske vertolking van Lambert WIlson maar Monica Belucci (Persephone) loopt er vooral bij als eye candy. En ja, die melkfabrieken, daar zou Campina jaloers op zijn, maar ze fungeert vooral als een wat goedkoop plot vehikel om de macht van Merovingian te omzeilen.

Een oervervelende, mislukte scene is het massale dans en ketsfeest na de toespraak van Morpheus. Had een stuk subtieler gekund en voelde nu als een slechte videoclip.

Wat de karakters in Zion betreft: degenen die Neo ontmoette in deel 1 waren stuk voor stuk aansprekender, hier zijn ze veel te serieus.

Wel biedt het verhaal nog wat meer diepgang doordat we meer leren over de kern van de Matrix via de Architect. Velen beschouwen dit als een erg saaie scene en de nogal plechtige, wollige manier van praten van dit heerschap helpt niet. Maar het idee erachter is goed.

Het einde is nogal abrupt. Kun je hebben met tussendelen, maar er ontbreekt een soort van pakkende cliffhanger.


Een kleine voldoende.

Deze film werd in de tweede helft met de scene op snelweg gaaf, in combinatie met de muziek natuurlijk.

Alleen samen met het eerste deel heb ik The Matrix films nooit echt gewaardeerd.

Eerste deel: 7

Dit deel: 6