• 9.381.578 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

avatar van tuppie

tuppie

check the matrix reloaded "making of" vandaag op sbs6

neo

ik zou zeggen check die pas nadat je de flm hebt gezien. ik ga de making of opnemen en vrijdag wel kijken.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Huh? Ik denk, ik kijk voor de gein ff op belbios of dr nog kaarten zijn voor deze film in Den Bosch op 16 mei, en die zijn dr nog gewoon! Vrijdag wordt een mooi filmdagje denk ik .

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ik ga hem lekker donderdagavond ook zien!!! Ben echt zo benieuwd....

avatar van yosemite44

yosemite44

metacritic: meta analyse van kritieken van alom gewaardeerde sites en kranten. er zijn nu de eerste <a href="http://www.metacritic.com/film/titles/matrixreloaded/">4 recensies</a>.

leuk artikel in de new yorker trouwens!

[edit]her zijn er nu 6. hier een quote die volgens mij de meeste reviews goed samenvat: "They're so enthralled by the convoluted mythology of their own private universe that they've lost touch with its human core"[/edit]

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Poehpoeh, aint-it-cool-news heeft twee vlammende Reloaded-recenties online staan. Blijkbaar waren zowel Quint als Harry niet erg te spreken over de film.

Ik denk dat we ons enthousiasme maar beter een beetje temperen of de film zou wel eens stevig kunnen tegenvallen.

avatar van morpheus

morpheus

Op rottentomatoes is die in een dag van 50% naar 75% geschoten, maar de meningen zijn: Gewelde Stunts, FSX en vechtsences maar ietwat minder verhaal.

avatar van soboer

soboer

Gisteren the making of Reloaded gezien. Ze hebben wel heel veel gebruik gemaakt van CGI en dan komt meestal niet ten goede aan de film. Waarom hebben ze de vrouw van Will Smith

gevraagd voor deze film. Ik kan dat mens niet uitstaan.

Nog zomaar even wat dingen:

-de film gaat donderdag om 2200 op meer dan 2000 doeken over de wereld in premiere

-deel 1 werd in engeland als geknipte versie vertoond.maar dankzij een handtekingen actie komt deze daar nu ook in originele staat uit

-op tmf is nu ook een paar keer per dag een korte special

-donderdag is de soundtrack als het goed is bij de gemiddelde cdzaak ook te koop voor mensen die em niet besteld hadden

-enter the matrix game komt ook donderdag in de winkel

- bij pathe schouwburgplein r'dam staat ook een prachtig groot board bij de kassa's

-waarschijnlijk kwordt er (zo blijkt uit de oene kummer niewsbrief) streng gefouilleerd bij de voorstellingen in nederland (in ieder geval in die eh hoofdstad ).

-voor de wat jongere mensen die donderdag gaan: vergeet niet een bewijs mee te zodat je kan laten zien dat je in ieder geval 16 bent. want als ik sommige mensen moet geloven zou het best weleens kunnen zijn dat hierop gecontroleerd wordt

avatar van EmDee

EmDee

-de film

-de soundtrack

-enter the matrix game

-enz.

tssss, wat een commerciële uitbuiting.

neo schreef:

Geldt alleen voor persvoorstellingen.

soboer schreef:

Waarom hebben ze de vrouw van Will Smith

gevraagd voor deze film. Ik kan dat mens niet uitstaan.

Jada Pinkett-Smith deed voor deel 1 al auditie voor de rol van Trinity maar werd aan de kant gezet voor Moss. Je zou het kunnen zien als een goedmakertje dat ze nu de rol van Niobe mocht spelen.

avatar van stinissen

Nog zomaar even wat dingen:

-op tmf is nu ook een paar keer per dag een korte special

-enter the matrix game komt ook donderdag in de winkel

Is toch een kinderfilm ?

kappeuter schreef:

Geldt alleen voor persvoorstellingen.

thanks kap weet ik dat ook weer

avatar van Macmanus

Macmanus

Gelukkig dat kan ik mijn camera toch naar binnen smokkelen

avatar van Sjoerd

Sjoerd

neo schreef:

Is geen goedmakertje... (je bent slecht geinformeerd hoor neo ) Er werd na die auditie al meteen besloten dat Pinkett-Smith Niobe zou gaan spelen, omdat de broertjes het wel zagen zitten met haar. (Althans dit las ik ergens, volgens mij de Empire).

neo

Misschien had ik ''goedmakertje'' beter kunnen zeggen. En ik slecht geinformeerd haha

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Leuke film, Nighthawk?

avatar van EmDee

EmDee

Tsja, die zullen er vanaf donderdag ook wel bij zitten maar dan valt t helaas niet meer op.

neo

De allereerste nominaties voor zover bekend is al binnen :

Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA

2003 Nominated Cinescape Genre Face of the Future Award Female

Monica Bellucci

Also for Matrix Revolutions, The (2003).

avatar van gotti

Yess!! Ik heb op de één of andere manier nog kartjes kunnen reserveren voor zatedag (donderdag en vrijdag zaten al helemaal vol) dus dat wordt hupelijk genzieten. Vooraf nog even deel 1 kijken.

avatar van coenloef

coenloef

Op de site van de Kijkwijzer staat dat ie voor 12 jaar e.o. is + een vuistje.

neo

Oh ja natuurlijk weer die nieuwe classificatie Met de oude methode zou die denk ik wel 16 zijn, was deel 1 ook in 1999.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

En voor alle Belgen op MM: de CGI-prequel "The Final Flight of the Osiris" is vanavond (woensdag) op tv te zien, Kanaal 2, rond een uur of 11. Even in de Humo kijken, daar staat het in!

Wat een zaligheid ...

avatar van Tyler Durden

Tyler Durden

Had graag Aaliyah de rol van Zee te zien vervullen, maar een domme piloot moest dat genot mij weer afpakken. Snap op de eerste plaats waarom Aaliyah de rol van Niobe niet kreeg. Zie liever Aaliyah als Jada Pinkett Smith.

avatar van FeZ

FeZ

Tyler Durden schreef:

Zie liever Aaliyah als Jada Pinkett Smith.

Ik zie Aaliyah liever helemaal niet.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Tyler Durden schreef:

Zie liever Aaliyah als Jada Pinkett Smith.

Het wordt wat lastig om Aaliyah nu nog te zien denk ik. (In een nieuwe film althans...)

avatar van FeZ

FeZ

Sjoerd schreef:

Ja maar zowiezo, na haar optreden uit Queen of the Damned was ik niet erg onder de indruk van haar acteerprestaties, dus ik vind het niet jammer dat ze doodging toen ik hoorde dat ze eigenlijk matrix 2 zou gaan doen. Klinkt misschien erg hard, maarja...

avatar van theamazing

theamazing

wel om eerlijk te zijn, trekken ze op niets