• 9.378.932 stemmen

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 2 december 2004

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Seed of Chucky

"Fear the second coming."

De goedaardige pop Glen is een wees, voortgekomen uit de bizarre relatie tussen de duivelse moordlustige pop Chucky en zijn minstens zo gestoorde bruid Tiffany. Wanneer er plannen zijn om een film te maken over de gruwelijke misdaden van zijn ouders, vertrekt Glen naar Hollywood om zijn bloeddorstige vader en moeder opnieuw tot leven te wekken. Het gezin blijkt echter niet zo goed met elkaar overweg te kunnen. Chucky kan niet geloven dat zijn zoon niet te porren is voor een goede moordpartij. En Tiffany kan niet geloven dat haar favoriete actrice Jennifer Tilly in de film zal meespelen!

Chucky (stemrol)

Tiffany (stemrol) / Jennifer Tilly

Glen / Glenda (stemrol)

Redman

Pete Peters

Tony Gardner

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Hij is ook meer als komedie bedoelt Jollerik.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Hele aparte film eigenlijk. Vond hem zeker vermakelijk om naar te kijken.

Jennifer Tilly (de B-Actrise bij uitstek) past perfect in deze film.

Horror gehalte is hier echt zeer beperkt geworden, maar er vallen evengoed nog een aantal dooie voor de liefhebbers. (vond die met dat zuur wel geinig).

Die zoon van Chucky is af en toe wel een beetje irritant. Ben benieuwd wat het volgende deel gaat worden. Mischien komt Chuckys overgrootmoeder langs ofzo.

3,5

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

stem veranderd, ik vind het een slechte chucky, na deel 1-2-4 heb ik het wel gehad, al vind ik deel 4 ook slecht.

en deel 3 verdom ik ook nog te kijken.

van het hoogste naar een: 1,5*.

avatar van patricia16

SuperSideSwipe

andere 4...

avatar van HORROR fan

HORROR fan

pure bullshit vergeleken met de childsplay serie ....

was het script voor deze film soms een grap ???!!!

juist de BRITNEY-scene vond ik goed maar dat is ook alles .

avatar van otherfool

otherfool

Nee, Seed of Chucky kon m'n verwachtingen bepaald niet waarmaken. Meer komedie/parodie dan de andere delen, maar dat gaat na verloop van tijd ook vervelen.

1,5*.

avatar van Taan

Taan

weer anderhalf uur van me leven weggegooid....

ik vond deze best wel leuk.

komedie zit hier wel in maar verder best wel leuk.

ik ga The Bride Of Chucky vandaag kijken.

ik weet The seed of Chucky is het gevolg maar wou eerst die zien.

er komt een deel 6 ik hoop dat tie iets enger word maar ook met komedie.

ik geef voor deze film het hoogste cijfer

avatar van Ericjuh

Ericjuh

Ik vond seed of chucky een leuke film. Het is niet echt een vervolg op childs play (maar was volgens de makers ook denk ik niet de bedoeling omdat ze andere naam hebben gegeven). Dus daarom vergelijk ik hem niet met childsplay, maar met een vervolg op bride of chucky.

zelf heb ik me lekker vermaakt met deze film. Deze film is trouwens helemaal niet eng, maar ik vind het schitterend hoe ze elke keer een creative manier vinden om iemand te vermoorde.

ook de ruzie tussen de twee vond ik uiterst vermakelijk. De ruzie hoe je het beste iemand moet vermoorden, door makkelijke en niet orginele manier of moeilijke en wel orginele manier!

schitterend..

wie zich vermaakt heeft met bride of chucky kan zich ook zeker goed vermaken met dit deel..

Wat ik overigens een dikke tegenvaller vind is dat de dvd. (die ik legaal heb gekocht bij mediamarkt) geen menu heeft op dvd. D'r zit niks extra's op.. helemaal niks.

op de dvd staat alleen de film en dat vind ik de grootste tegenvallen van de film. Ik heb zelf 19 euro uitgegeven voor een dvd waar alleen een film opstaat!

dankzij het laatste (wat ik ook bij de film vind horen) krijg de film een halve punt aftrek (ipv een 3 een 2,5).

avatar van 666south park

666south park

leuk deel hoor die glenn vond ik leuk die droom van hem vond ik ook lachen deze chucky deel is ook goore moorden en zeker veel comedy geef er ook een 4,0 voor

avatar van Miss M

Miss M

Ik heb hem nog niet gezien maar wel een andere van chucky, maar ik wil hem wel zien maar mag niet van me ouders:(

avatar van code9

code9

'I can't think of a thing to say. Fuck it!''

avatar van Film Pegasus

Miss M schreef:

Misschien dat je ouders u willen beschermen tegen culturele wansmaak?

avatar van Jurado

Jurado

lol @ 666south park

avatar van Cine_fiel

Cine_fiel

"Seed of Chucky" is een leuke en aangename film om naar te kijken. Het nog steeds een horror maar met humor erin. Niets wordt ernstig opgenomen, maar de grappen zijn na een tijd niet meer zo grappig. Heel die film is om te lachen maar in het midden van het verhaal begint het al door te wegen. Deze Chucky verliest al zijn charmes. Chucky mag voor mij griezeliger zijn!!

avatar van Mug

Mug

Griezelen valt er weinig inderdaad, en als er gegriezeld zou moeten worden, wordt het vaak verpest door lelijke cgi.

Maar dan, de humor, die is dik in orde tot mijn grote verbazing. De verwijzingen naar Bound (ook met Jennifer Tilly), Passion of the Christ en Ed Wood's Glen or Glenda zijn goed gevonden (stukken beter dan al die Scary Movie shit).

Maar ook de dubbelrol van Jennifer Tilly (ze is ook de stem van Tiffany, Bride of Chucky) leidt vaak tot hilarische momenten.

Prima vermaak, geheel boven mijn verwachting. Maar toch, door de schaarse en vaak lelijke griezelmomenten 'slechts' 2,5 sterren.

avatar van pompoen

pompoen

Waar is die pop die bijna niet bewoog als ze naar hem kijken?

Die ineens beweegt als hij aanvalt, en niet voordurend grapjes maakt.

Zoals die céne in child's play:....

I said talk to me or i'll trow you into the fire!

Chucky: You stupid bitch, you filty slet, i'll teatch you to fuck with me!!

De speelduur was toen al aardig naar zijn einde aan het lopen, en dat maakt het ook zo goed.

Maar dan....de tittel child's play bestond niet meer, en daarbij willen ze ook nog dat chucky een helper krijgt, een tweede bezeten pop.

En dan was de horrorserie child's play gestopt om over te gaan naar chucky film, grappig en toch met horror, maar niet zo hard meer, eerder bedoeld voor het bredere publiek.

Gruwelijk voor de horrorfan, maar leuk voor de gewone filmfan.

avatar van johanm3

johanm3

Miss M schreef:

En the grudge wel????

avatar van pompoen

pompoen

johanm3 schreef:

En the grudge wel????

The grudge is kinderachtig vergeleken bij de eerste child's play films.

Bride en seed mag je gerust kijken.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Erg vermakelijke film. Niet eng of spannend, maar ik verveelde me niet, en sommige stukken zijn ook wel grappig.

Die 85 minuten vlogen voorbij, ik ben blij verrast eigenlijk.

Dat kind van hun, shitface, doet zijn naam waar. Hij/Zij is ook nog erg irritant.

avatar van thunderball

thunderball

ik vond deze film echt een teleurstelling, heel bar slecht!

En dat terwijl de vorige zo leuk was!

Zo zie je maar weer dat regiseren een pak apart is en dat de bedenker en schrijver vd serie nog geen goede film kan maken.

Ik zal hem nog eens binnenkort kijken, want zat me de eerste maal voor al te vervelen en ergeren, dus helemaal precies kan ik me het verhaal ook niet meer herinneren.

avatar van Kate Winslet

Kate Winslet

Ik vond het erg leuk en op sommige momenten was het wel grappig en sommige momenten een beetje spanningen hebben maar het was erg leuk vind ik en ik geef 5 *

avatar van TimD

TimD

thunderball schreef:

ik vond deze film echt een teleurstelling, heel bar slecht!

En dat terwijl de vorige zo leuk was!

Vorigen... regisseren een pak apart? Wat een onzin.

avatar van thunderball

thunderball

ok haha ik heb een typefout gemaakt: pak moet vak zijn, maar je begrijpt best wat ik bedoel te zeggen, zucht! Flauw, hoor!

De vorige was hartstikke geinig en deze totaal niet.

avatar van FillumGek

FillumGek

Child's Play serie is erg ok, Bride of Chucky viel ook erg mee maar deze valt dan toch iets tegen.

Het is zo jammer dat Glenn geen killer is en toch weer met een moraal komt en blablabla... Dat is zo irritant. Daarom geef ik 2.5* en dat is eigenlijk voornamelijk door Chucky die nog steeds even cool is zoals altijd.

avatar van TimD

TimD

Ik kon juist ontzettend daarom lachen, vooral die ruzies die het oplevert.

avatar van FillumGek

FillumGek

Correctie: Net herzien en verander mijn stem toch weer naar 3*

Hoewel ik toch had gewillen dat Glenn een killer werd, zorgde het toch voor komische situaties. Ook als Tiffany die weduwe gaat bellen om te zeggen dat het haar spijt dat ze haar man had vermoord...en dan die reactie van die vrouw

En natuurlijk Dourif als Chucky die barst van de zwarte humor. Maar dit is vergeleken met het eerste deel veel meer komedie en nauwelijks horror meer, buiten de bloederige moordpartijen.

Ik gok trouwens dat ooit een nieuw deel komt en ik ben dan benieuwd hoe het verder gaat aangezien de tranformatie nu is gelukt.

avatar van Ryam

Ryam

SuperSideSwipe schreef:
Hele aparte film eigenlijk. Vond hem zeker vermakelijk om naar te kijken.

Jennifer Tilly (de B-Actrise bij uitstek) past perfect in deze film.

3,5

Chucky is toch dood? die zoon had zijn armen en zijn hoofd er afgehakt