• 9.378.235 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.409.849)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

DESPERADO1 schreef:

ik snap heel goed wat ikzelf zeg, en ja mijn mening is afwijkend zoals jij dat zegt (afwijkend heeft een negatieve lading, ik zou zeggen "apart" ) maar arrogant? jij noemt mij en anderen afwijkend, waar ik vervolgens met een als grappig bedoelde zinsnede op reageer, en als ik jou dat noem vind jij ons arrogant? de pot verwijt de ketel.......

Nee kennelijk toch niet...

Afwijkend heeft niets negatiefs en wat is nou uberhaupt het probleem? Als 99 van de 100 mensen iets goed vinden en één iemand niet dan is die gene AFWIJKEND van de rest. Wat is daar negatief aan dan? Ik vind het inderdaad arrogant als dan die ene persoon tegen de andere 99 gaat zeggen dat hun mening afwijkend is en niet de zijne.

DESPERADO1

dat klopt. waarbij we weer aankomen bij het feit dat het om meningen draait en dat iedereen een film anders interpreteert. het mooie aan deze site is dat je juist over de film kan discussiëren zonder daarbij opdringerig te worden dat je hem goed of slecht moet vinden. je zou de score als een indicatie kunnen gebruiken, maar niet als een gegeven dat de film bij een 5 een goede film is en bij een 1 slecht. datzelfde gebeurt nu bij pulp fiction.had je hem nog nooit gezien en hij had een recensie van 2 was je hem dan wel gaan kijken? ik heb daar lak aan en kijk wat mij leuk lijkt, anders had ik al een hele hoop goeie films gemist als ik ook op de kritieken in de krant was afgegaan. wat m1chel denk ik probeert duidelijk te maken is, is dat als je roept dat iets geniaal of briljant is dat je dan ook aangeeft wat. dat doen ruudc en reinbo nu hierboven en dat is hun mening die je op deze manier alleen maar kan respecteren omdat ze het duidelijk verwoord hebben.

afwijkend

niet normaal, meestal in negatieve betekenis volgens wiki

ik zal het je nog 1 keer proberen uit te leggen maar de grap is er al vanaf: ik zeg niet dat iedereen afwijkend is, ik reageerde alleen op het feit dat jij dat schreef, noem het sarcasme, flauwekul, domme humor of wat dan ook maar je gaat serieus op iets in wat zo niet bedoeld was. dus nogmaasl: maakt dat mij arrogant dan zij het zo maar probeer nu niet de betweter uit te hangen als de rest waarschijnlijk wel de humor er van in ziet..

snooppac

Helemaal met je eens, maar als een film een hoge score heeft kan je zeggen dat die over het algemeen door veel mensen als een goede film wordt gezien. Maakt het niet een feit dat het een goede film is, maar geeft wel aan dat veel mensen het daar dan over eens zijn. M1chael heeft het veelal tegen mij gehad dan werwijs ik hem door naar pagina 143 en 144. Dan kan die zien dat ik eerst ook niet veel aan deze film vond, maar dat ik nu heel duidelijk heb aangegeven waarom ik deze film wel goed vind.

afwijkend

niet normaal, meestal in negatieve betekenis volgens wiki

Als het serieus bedoeld was maakte jou dat arrogant ja. Is kennelijk niet zo, maar dat is dan weer nergens uit op te maken. Jij had liever het woord apart ipv afwijkend en als er een wordt met negatieve lading is, is het wel het woord apart

m1chel schreef:

Tja ik denk dat ik jou niet serieus moet nemen. Want als je nu nog niet weet wat ik bedoel...tja dan houd het voor mij op. Dit bedoel ik nou op alles afrekenen maar een goed onderbouwd antwoord ho maar. Weet je ik wil nog geen eens dat jij.mij serieus neemt, daar verdoe ik mijn tijd alleen maar aan. Prettige dag verder nog.

Wat heb je aan een goed ondebouwd antwoord, als dat voor mij het gene is wat de film sterk maakt en voor jou juist zwak is? Niemand dwingt jou dit een goeie film te vinden hoor.

avatar van Reinbo

snooppac schreef:

Dit geld voor elke film, dus dan kan je van geen enkele film de score nog serieus nemen

Lijkt me dat je dat nog steeds per film voor jezelf moet uitmaken.

snooppac

Kan je wat duidelijker zijn

avatar van RuudC

RuudC

Het gaat erom wat jij zelf van de film vindt en niet wat anderen er voor oordeel aan hangen.

snooppac

Tuurlijk, maar volgens mij geef ik dat zelf ook aan.

Feit blijft echter dat hoge scores aangeven dat veel mensen dat dan een goeie film vinden.

m1chel schreef:

Dat begrijp ik ook wel. Maar ik kom vaak met mensen in discussie over deze film en nog nooit heb ik een antwoord gehad dat ik dacht ja. En wat heb ik eraan? Dat ik kan begrijpen dat iemand deze film goed vind. Met begrip kom je een heel eind en dan kan ik ook objectief reageren. Maar elke keer reageren mensen erg aangevallen als iemand het niet eens is met hun favorite film. Ik vond "Bad Taste" ook niks aan maar Reinbo gaf een helder en duidelijk antwoord daar en nu kan ik wel begrijpen dat iemand dat goed vind. Bij deze film heb ik dat totaal niet en als ik dat zeg krijg ik nooit een goed antwoord. Alsof mensen die deze film goed vinden het alleen recht geeft en alle andere commentaar overbodig is. Want dan moet je iemand meteen niet serieus nemen. Dat slaat toch helemaal nergens op. Ik heb zoveel draaikonten antwoorden gehad dat ik nu wel eens wil weten wat in jullie ogen deze film zo geweldig maakt. En als je dat niet kan/wil hou je dan buiten deze discussie.

Ik bepaal zelf wel of ik me met deze discussie bemoei

Echter ik heb geen zin om steeds weer opnieuw te moeten plaatsten waarom ik deze film goed vind. Nog een vraagje wat is een goed antwoord? Heel veel mensen vinden deze film onder anderen goed door de dialogen, ik ook, dus voor mij een goed antwoord. Jij vind de dialogen niks (dat kan) en is voor jou dus een slecht antwoord. IK VIND het een goeie film, JIJ VIND van niet. Kan toch, get over it.

snooppac schreef:

niks "kennelijk"het is zo, feit. net zoals de woorden apart en afwijkend, gewoon opzoeken in je woordenboekje. de discussie gaat echter niet daarover, maar over het geniale van deze film(de dialogen) reinbo en ruudc weten dat wel normaal te verwoorden, jij niet: get over it.

m1chel schreef:

Het gaat mij niet om ik vind of jij vind. Het gaat om de door jullie omhoog gelulde status van bull shit dialogen. Deze dialogen zijn netzo goed als de dialogen van "Goede Tijden,Slechte Tijden". Dat Royal with cheese dialoog die iedereen zo geweldig hier vond is van het zelfde caliber al de zin : Het is mij...Robert, en ik donder van de woede. Dit bedoel ik niet denigrerend naar wie dan ook toe. Deze film heeft zo'n hoog aanzien, mag iemand dan naar een verklaring vragen? Of praat je gewoon met de massa mee ofzo. Dan ben ik snel klaar en begrijp je perfect.

En tuurlijk maak je zelf uit waar je je in mengt, was alleen een statement naar jou zinnetje van serieus nemen. Even goede vrienden hoor

Het gaat juist wel over wat ik of jij vind. Jij vind de dialogen niks en ik vind de dialogen goed. Als je graag wilt weten waarom ik de film goed vind, dan werwijs ik je door naar pagina 143 en 144.

DESPERADO1 schreef:

Het is gewoon een feit dat jou mening afwijkend van de meeste mensen hier is. Maakt niks uit, maar is wel zo. Get over it.

avatar van Knisper

Knisper

Off-topic verwijderd.

DESPERADO1

dat is idd een feit. de rest is een herhaling van....

DESPERADO1

het blijft gewoon moeilijk om dit uit te leggen. tussen gek of geniaal zit soms maar weinig, vandaar dat de 1 het fantastisch briljant vind en de ander kan dat niet begrijpen omdat bijv. hij of zij de dialogen absurd vind. uitleggen zal in dit geval dan ook niet echt mogelijk zijn...maar ononderbouwd, afwijkend etc. etc. is daarom ook niet aan de orde lijkt mij.......in dit geval is het gewoon alles of niks.

avatar van JanDahler

JanDahler

m1chel schreef:

Dus omdat hier op moviemeter deze film een hoog gemiddelde heeft, moet ik maar voor zoete koek slikken dat dat zo is??? Doe effe normaal joh. Dus als de smurfen een hoog gemiddelde haalt hier moet ik meteen geloven dat iedereen dit goed vind. ik denk dat de meeste stemmen van fans is en ook veel mensen die dit niks aan vinden gewoon niet stemmen. En dan heb ik nog geen eens de mensen genomen die dit nog geen eens gezien hebben.

wat een onzin. Mensen geven deze film een hoge stem omdat ze hem goed vinden. Lijkt me logisch toch. Er is echt geen andere reden.

"ik denk dat de meeste stemmen van fans is'

LOL Waarom denk je dat mensen fan van iets worden... Omdat ze het goed vinden... lijkt me vrij logisch.

DESPERADO1 schreef:

Emotiestem noem ik dat in dit geval. Je komt er echt niet mee weg als je zegt Pulp Fiction is niks. Zoals gezegd is dat niet onderbouwd. Ik hou ook niet van komedies, maar ga klassieke komedie films niet 1 ster geven omdat het mij niet kan boeien.

avatar van yeyo

yeyo

m1chel schreef:

Het gaat mij niet om ik vind of jij vind. Het gaat om de door jullie omhoog gelulde status van bull shit dialogen. Deze dialogen zijn netzo goed als de dialogen van "Goede Tijden,Slechte Tijden". Dat Royal with cheese dialoog die iedereen zo geweldig hier vond is van het zelfde caliber al de zin : Het is mij...Robert, en ik donder van de woede..

Je zou de dialogen inderdaad kunnen omschrijven als onbeduidende bullshit, maar het is juist de alledaagsheid die ze zo prettig maakt. Speels, naturel, meanderend.. gewoon gekeuvel, net zoals in het dagelijkse leven toch? De vergelijking met GTST lijkt me dan ook onterecht, aangezien soaps vooral draaien rond geforceerd melodrama (en niet de trivialiteit van het alledaagse).

Hoe dan ook zijn de lichtvoetige dialogen in Pulp Fiction een aangename verademing op de gewoonlijke hoogdravende filmtaal in Hollywood. Natuurlijk heeft iedereen recht op een eigen mening, maar ik vraag me toch af wat de precieze oorzaak van kritiek is bij de gebruikers in kwestie. Heeft het specifiek met Tarantino te maken of is het misschien eerder een algemene afwijzing van dialogen over koetjes en kalfjes?

TheShadowking schreef:

waarom kom ik daar niet mee weg en wat is emotiestem in jouw ogen? ik vind pulp fiction echt niks, terwijl ik wel van het genre houd. je hebt gelijk als het om tarantino gaat, maar dat is wel gebaseerd op het feit dat ik meerdere films van hem heb doorgeworsteld en het me gewoon niet kan bekoren. hoeveel onderbouwing wil je nog, of moet ik de film gaan ontleden van minuut tot minuut? dat gezegd hebbende zal ik waarschijnlijk ook geen films meer van hem kijken, maar er dan dus ook geen stem aan gaan geven en waarom, als je dus niet van komedie houdt, zou je dan klassieke komedie überhaupt nog kijken?

Ik heb het de naam Tarantino nergens hier genoemd

Anyway een emotiestem is een 1 geven omdat je bijvoorbeeld de regisseur niet mag en de film verder niet op zijn waarde beoordelen.

Verder heb je je mening inderdaad niet anders onderbouwd als "films van Tarantino boeien me niet". Begrijp me niet verkeerd, je hoeft deze film geen 5 sterren te geven maar iig 2.5 lijkt me wel op zijn plaats.

Ik hou trouwens over het algemeen niet van komedies, maar kijk inderdaad ook slechte films. Al is het maar om ze hier een slechte recentie te geven.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

M1chel, jij bent de enige die ik nu aan de lopende band onredelijke dingen zie zeggen hoor. Het is duidelijk dat je de film helemaal niks vindt, en zelfs een beetje kwaad wordt omdat je de liefhebbers niet begrijpt. Ik snap dat wel, ik heb dat af en toe ook.

Ik ben dan wel geen mod, maar ik zou eigenlijk willen zeggen, dit is een onbegonnen en op herhaling gestoelde discussie, hou er mee op.

avatar van puckb96

puckb96

Ik snap inderdaad dat m1chel de film niks vind. Die SM-scène en die verkrachting zijn ook niet echt zo prettig om naar te kijken maar de heerlijke dialoog vind ik geweldig. Komt eigenlijk erg realistisch over in het dagelijkse leven haha. Maar als je dat niks vind lijkt me logisch dat je de film maar slapjes vind, maar dat is eigenlijk één van de elementen van Mr. Tarantino en die zijn eigenlijk in al z'n films aanwezig.

En inderdaad wat heeft spellen nou in godsnaam met de film te maken? Maar ja, een beetje off-topic.

Ik heb het de naam Tarantino nergens hier genoemd

Heb jij wel alles gelezen? nee..dit is geen emotiestem (leuk woord trouwens, nieuw?) en of ik tarantino wel mag of niet: ik vind zijn films niet mooi...ik zeg niks over de persoon zelf. Mijn mening is wel degelijk onderbouwd, leer zelf lezen en zinnen op te bouwen ipv een ander daarop aan te vallen.

ik denk dat ik je dan idd verkeerd begrijp, want ik zou niet weten waarom ik deze film een 2,5 moet geven, of uberhaupt een cijfer wat me verteld wordt omdat jij dat op zijn plaats vind.

Ik hou trouwens over het algemeen niet van komedies, maar kijk inderdaad ook slechte films. Al is het maar op ze hier af te branden.

tja, lijkt me duidelijk.....

TheShadowking

Pulp Fiction wist mij van begin tot het eind te boeien en ook de tweede keer blijft hij lachen. De verhaal lijnen lopen door elkaar en het gaat van de ene bizarre scene naar de andere.

Gewoon coole film met zoals vaak in films van Tarantino geweldige soundtrack, strakke teksten en acteurs op hun best.

Deze film heeft het allemaal; hilarische scenes, bloedige actie, goeie muziek, veelzijdige personages en de Jack Rabbit's Slim Contest

avatar van puckb96

puckb96

TheShadowking schreef:

Net zoals alle andere Tarantino films. Heerlijk!

Wat een heerlijke film is dit toch..

ik heb de soundtrack ook gekocht, een lekkere cd om weg te luisteren

avatar van Theunissen

Belachelijk trouwens dat deze film op nummer 1 staat bij Toplijsten onder het genre Komedie

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92