• 9.373.072 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.404.877)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van Jordy

Jordy

Eén van m'n favoriete films. De manier waarop de verschillende verhaallijnen kriskras door elkaar lopen, en diverse momenten samen komen is geweldig. Daarnaast zijn de dialogen in de film echt geweldig, is de film erg stoer gefilmd en geweldig geacteerd. Vaak geïmiteerd, maar nooit geëvenaard. 5 sterren.

avatar van dttom

dttom

Mijn lievelingsfilm!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!Zegt genoeg.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

4,5 ster, op het eerste gezicht verwarrend verhaal, met verschillende verhaallijnen, die later echter geniaal bijeen komen. Erg sterke film, die vaak is nagedaan.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Beste film ooit, wat mij betreft. Nog nooit zo moeten lachen om eigenlijk hele wrede scenes.

avatar van Armin

Armin

Mijn "All Time Favorite".

Ik ben sowieso een grote fan

van Tarantino. IJzersterk,

ongeevenaard, uniek. *****

avatar van jackie

jackie

Een meesterwerk !

avatar van Hitch

Hitch

Leuk, maar overschat. Vond Dogs beter.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Geweldige film, een van de beste ooit gemaakt, heb me gewoon kapotgelachen bijna de hele tijd.

avatar van StuF

StuF

die dialogen zitten idd ontzettend strak in elkaar... er wordt steeds gepraat over dat waar je als kijker aan denkt op dat moment... (vb: marilyn monroe komt in beeld.. kijker denkt huh waarom laten ze die zien en blijft haar in t hoofd houden, nieuwe scene komt en daarna weer trug naar een gesprek en de spreker(travolta) begint over monroe...)

avatar van FilmProf

FilmProf

Meesterlijke film. De verhalen zitten goed in elkaar en lopen op een hele mooie manier door elkaar heen. Als je de verhalen niet volgt is hij nog te gek om te kijken alleen al door de geweldige scene's en ijzersterke dialogen. Als je deze film nog nooit gezien hebt ben je mooi dom...

avatar van Flexje

Flexje

1 van de beste films die ik ooit gezien heb. Ik zou het niet erg vinden als ik hem nog 100 keer zou moeten kijken om maar aan te geven hoe goed hij is. De dialogen en de manier waarop het verhaal inmekaar steekt is ontzettend stoer en doordacht.

avatar van Mr. Nice

Mr. Nice

beste film ooit vooral de scene in de kelder is prachtig

avatar van aburefan

aburefan

interessante visie op de film url

Hee Menni, je hebt wel lef om deze film maar 2 sterren te geven. Jouw goed recht hoor (!), maar ik ben wel benieuwd naar je motivatie!

avatar van Menni

Menni

'k Vind 'm gewoon niet zo boeiend (en mega-overgewaardeerd, wellicht dat ik daarom nog maar wat lager stem dan 'droog' het geval zou zijn).. Leuk in elkaar gedraaid hoor, maar verhaallijntjes die uiteindelijk bij elkaar komen heb ik echt al wel vaker gezien. Ik hou niet zo van coole films en Pulp Fiction is m.i. niet meer dan dat. Het feit dat ik nog nooit iemand heb gehoord over dieperliggende dingen dan dat coole, sterkt me enkel in m'n mening.

avatar van Vincent Vega

Vincent Vega

Een van de beste films ooit. Het is de grondlegger voor keiharde actie/geweld, humor, drugs. Vijf sterren dubbel en dwars waard

avatar van Hobbes

Hobbes

ho ho ho, back it up. dat gaat wel erg kort door de bocht. Reservoir Dogs, C'est Arrivez prez de ches vous, Henry: Portrait of a serial killer en (mischien wel vooral) A Clockwork Orange waren eerder en zijn meer grondleggend dan pulp fiction.

pulp fiction was meer de doorbraak voor het grote publiek. Ik vind dat je um nou te veel eer geeft.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik heb deze film 30 keer gezien. Dat betekent dus dat ik er 70 uur Pulp Fiction op heb zitten. Ik heb dus 3 dagen lang Pulp Fiction gekeken. Meesterwerkje met een te gekke soundtrack en een perfecte rolbezetting. Ik kan deze echt dromen..maar.....Reservoir Dogs is beter..5 sterren

avatar van Jildou

Jildou

Pulp Fiction, samen met dat andere Tarantino meesterwerk, 1 van mijn favorieten allertijden, hoewel ik Reservoir Dogs toch net iets beter vind.

Pulp Fiction is een meesterwerk, een geweldige film, geweldige Samuel L. Jackson, John Travolta en Uma Thurman.

avatar van shayed

shayed

Deze film kan ik echt dromen. Nadatik 'm voor het eerst gezien had, heb ik 'm geloof ik nog tien keer in twee weken gekeken. Op meerdere punten geniaal: de verkniptheid van het verhaal, de ongelooflijk vette dialogen en een verschrikkelijk sterke rolbezetting. Had zeker meer Oscars verdiend dan die ene die ze uiteindelijk gekregen hebben. Vooral de rol van Samuel L. Jackson verdient meer erkenning.

*****

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Cultfilm bij uitstek, maar ik vond het niet echt meesterlijk. Ik zal hem misschien nog eens moeten zien, maar voorlopig houd ik het op **1/2

avatar van jerry

jerry

2,5 ster is precies 2,5 ster te weinig waardering voor deze film

avatar van sydney

sydney

Volgens mij is 2,5 ster precies 2 sterren te weinig voor deze film. Maar wat scheelt het

avatar van Macmanus

Macmanus

2,5 ster is precies 2,5 ster te weinig waardering voor deze film

vind U.

avatar van cornelis

cornelis

vind U.

Nee, vindt hij.

En hij heeft geen gelijk. Zo briljant is deze film helaas niet. Het is allemaal behoorlijk knap opgelost, maar echt goed.... nee.

avatar van sydney

sydney

Het goede ligt hem in de oplossing.

avatar van lorelei

lorelei

Hij was toch geflopt ofzo?

Raar. Ik vond het echt een geweldige film. Vol met humor en neemt op zich ook wel onverwachte wendingen. leuk leuk leuk

avatar van Jordy

Jordy

geflopt?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Je bedoelt Plump Fiction

avatar van FisherKing

FisherKing

Dit is een meesterwerk: Voornamelijk door drie dingen:

1) de fenomenale muziek ( de juiste popsong met het juiste beeld ) Tarantino houdt van muziek en dat merk je

2) De sublieme montage ( als eerste zo goed doorvlochten (ook het verschil in tijd ) )

3) De meesterlijke Acteurs prestaties; Willes, Travolta, Jackson,

Ik heb deze de eerste maal in Cinecitta gezien en heb er nog gezeten tot na de credits ! Draai nog heel vaak de CD in de auto en de beelden komen dan ook weer terug ! Favoriete Scene: bij "Girl, You'll be a woman soon."

en : Zed's Dead, Baby