• 9.376.564 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.482.741)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van askicker

askicker

88Fabian schreef:

Ja maar met welk ARGUMENT heb je gelachen is dan de vraag

Kom eerst zelf maar eens met argumenten...

avatar van Nicole_1989

Nicole_1989

Echt bij zowat elke film kom ik reacties tegen dat mensen de acteerprestaties slecht vinden. Wat zijn dan tegenwoordig nog acteerprestaties? Acteurs zijn niet voor niets acteurs, dat betekent dat ze het kunnen. Ze hebben hard gestudeerd, gewerkt en gevochten om in het acteervak te komen, en dat betekent dat ze voor hele strenge (casting)jury's hebben gestaan die hun bekwaam of niet bekwaam hebben bevonden.

Wees toch eens een keer tevreden.

avatar van stitch

stitch

deze film is heel erg vet.. super mooi gemaakt !

avatar van Thom1994

Thom1994

Nicole_1989 schreef:

Wees toch eens een keer tevreden.

Bij elke film is er wel iemand die iets te klagen heeft over het acteerwerk. En hierdoor ontstaan er vaak lange discussies. Acteerwerk is immers een zeer belangrijk onderwerp van een film.

avatar van bioscoopstoelen

bioscoopstoelen

Jeetje wat is deze film overschat. Ik verbaas mezelf er gewoon over. Ik heb de film destijds in de bioscoop gezien (zoals velen) en hij was inderdaad erg mooi gemaakt en kudos naar de special effectenman, maar ik liep de bios uit met het idee naar een niet erg speciale, buiten de effecten dan, avonturenfilm te hebben gekeken. Het verbaasde me de ENORM positieve reacties die de film daarna kreeg. Het verhaal is gewoon al honderd keer gemaakt, het loopt goed af blabla ze komen bij elkaar blabla. Dat kon ik de eerste 5 minuten ook wel zeggen. Nergens werd je echt verrast. Daarbij zaten er gewoon momenten in dat ik echt in mijn vuistje zat te lachen om sommige teksten:P Hoewel de jongen naast mij nog steeds oerserieus naar het beeld zat te staren. God, dat ene spul waar ze naar op zoek zijn noemen ze bijvoorbeeld 'unobtanium' (datkrijgenwenooittepakkenium) en dan zeggen ze dat met de grootste serieusheid. dat is toch te hilarisch voor woorden? En nu zeggen mensen misschien, dat was humoristisch bedoeld, maar daar geloof ik niks van. De film is superserieus opgezet en neemt zichzelf ook serieus. Maar van zo'n zin is onbedoeld lachen het enige wat ik deed.

Nouja, misschien probeer ik de gemoederen een beetje te temperen dus:P Visueel is niet alles!

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Re-Release Dates Nederland staat er nog niet bij, maar zal vast snel verschijnen.

Deze release bevat ook nog eens 8 min, never before seen footage.

avatar van renzoroy

renzoroy

snap nou niet echt de hype rond deze film :S

de 3d effects zijn heel mooi maar niet zo mooi dat je alleen daarvoor 2,5 gaat zitten kijken, het concept vanneet verhaal is vrij origineel naar mijn weten maar de verhaallijn is weer eens een standaard helden-romantiek voorspelbaar iets.

das erg zonde aangezien cameron iets van 15 jaar gewerkt heeft aan deze produktie.

mijn eindconclusie is op zich goede vermakelijke film.

zieter allemaal supervet uit.

verhaallijn erg voorspelbaar.

ik vind het 3 sterren waard.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

8 minuten extra, leuk. Kunnen we de seks scene bekijken op groot scherm?

avatar van Jackie O O

Jackie O O

Gisteren voor het eerst bekeken. Wat een geweldige film! Heerlijk verhaal en goed acteerwerk. Ik ga deze zeker nog eens op blue ray kijken. 5*

avatar van aspro

aspro

Jackie O O schreef:

Zeker doen! beslist de moeite waard.

avatar van maarten1991

maarten1991

Deze film spreekt me niet erg aan maar door de vele positive reacties ben ik toch wel nieuwschierig.

avatar van iris.vessem

iris.vessem

wat een prachtige film, de aller mooiste beelden die ik ooit heb gezien! krijgt van mij een dikke 4,5,, net niet die 0,5 erbij omdat ik het verhaal net niet sterk genoeg vond voor die 5 door imax in de bios heb je egt het gevoel alsof je ook in pandora bent.

goed acteerwerk, mooi verhaal, geweldige beelden ( zeker als je 'm zoals ik hebt gezien in de bios met imax )

top film!

avatar van puckb96

puckb96

Hey moviemeter leden!

Ik ben vergeten te vertellen dat ik Avatar zag. En daar moet ik toch even iets over vertellen! In de bioscoop, dus al een tijdje geleden, maar whatever? In 3D natuurlijk! Ik had groote verwachtingen van de film nadat iedereen had gezegd dat ik die gewoon moet zien. Ik vond dit gewoon een prachtige film.

- te gek!

- gaaf!

- fantastisch!

- en perfecte 3D effecten!

Het verhaal ook is origineel. Ik heb em samen met mijn vriend, Coen, in de bioscoop gezien.

En het was gewoon te gaaf! Één van de beste films ooit gemaakt.

avatar van IJH15

IJH15

Het verhaal ook is origineel

avatar van DwarreI

DwarreI

avatar van AGE-411

AGE-411

Marxist?

avatar van rep_robert

Lang leve het kapitalisme gevoed door de domme massa!

Blijft leuk, zulke sneue types .

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Hilarisch dat je dat vind, terwijl jij ook zo bent.

AchmedATM schreef:

Hilarisch dat je dat vind, terwijl jij ook zo bent.

Tegen mij ? Ik beoordeel tenminste geen mensen op hun mening, als je daar op doelt .

Jouw avatar!

Jouw avatar!

Goed he

avatar van rep_robert

Helemaal

Kijk is naar jouw top10? Vol met Hollywood Blockbusters. Je haalt je eigen stelling onderuit op deze manier!

avatar van Laoslander

Laoslander

Avatar is visueel zeer indrukwekkende cinema maar dat is dan ook het enige waar het van moet hebben.

James Cameron is dan wel een uitstekende regisseur maar een barslechte schrijver. De plot is infantiel en zit boordenvol clichés die we in andere films jaren terug al hebben gezien. Geef mij toch Titanic maar.

avatar van chevy93

chevy93

rep_robert schreef:

Ik vind dat de films in zijn top 10 ook kwaliteit leveren en er niet alleen leuk uitzien. Dat is nou net het verschil. Verder hoeft een blockbuster niet alleen leuk te zijn voor 'de domme massa'.

Voordat we daar weer gezeik over krijgen, ik ondersteun zijn stelling NIET.

chevy93 schreef:

Kijk is aan,iemand die het ziet.Ik zet niet zomaar blockbusters in mijn top10

maar wel gelijk de beste voorbeelde van een goeie blockbuster,die artistiek ook verantwoord zijn.

En niet zo'n film van een of ander cliche regiseur(tje).

Tonypulp

Er leuk uitzien is ook kwaliteit. Maar ik snap wel wat je bedoelt, inhoudelijk komt het niet verder dan solide.

avatar van chevy93

chevy93

Precies, voor sommigen is het visuele aspect van Avatar dusdanig groots, dat het de andere factoren overbodig maakt. Inhoudelijk is het voor mij niet meer dan standaard.