Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
askicker
Ja maar met welk ARGUMENT heb je gelachen is dan de vraag
Kom eerst zelf maar eens met argumenten...
Nicole_1989
Echt bij zowat elke film kom ik reacties tegen dat mensen de acteerprestaties slecht vinden. Wat zijn dan tegenwoordig nog acteerprestaties? Acteurs zijn niet voor niets acteurs, dat betekent dat ze het kunnen. Ze hebben hard gestudeerd, gewerkt en gevochten om in het acteervak te komen, en dat betekent dat ze voor hele strenge (casting)jury's hebben gestaan die hun bekwaam of niet bekwaam hebben bevonden.
Wees toch eens een keer tevreden.
Thom1994
Wees toch eens een keer tevreden.
Bij elke film is er wel iemand die iets te klagen heeft over het acteerwerk. En hierdoor ontstaan er vaak lange discussies. Acteerwerk is immers een zeer belangrijk onderwerp van een film.
bioscoopstoelen
Jeetje wat is deze film overschat. Ik verbaas mezelf er gewoon over. Ik heb de film destijds in de bioscoop gezien (zoals velen) en hij was inderdaad erg mooi gemaakt en kudos naar de special effectenman, maar ik liep de bios uit met het idee naar een niet erg speciale, buiten de effecten dan, avonturenfilm te hebben gekeken. Het verbaasde me de ENORM positieve reacties die de film daarna kreeg. Het verhaal is gewoon al honderd keer gemaakt, het loopt goed af blabla ze komen bij elkaar blabla. Dat kon ik de eerste 5 minuten ook wel zeggen. Nergens werd je echt verrast. Daarbij zaten er gewoon momenten in dat ik echt in mijn vuistje zat te lachen om sommige teksten:P Hoewel de jongen naast mij nog steeds oerserieus naar het beeld zat te staren. God, dat ene spul waar ze naar op zoek zijn noemen ze bijvoorbeeld 'unobtanium' (datkrijgenwenooittepakkenium) en dan zeggen ze dat met de grootste serieusheid. dat is toch te hilarisch voor woorden? En nu zeggen mensen misschien, dat was humoristisch bedoeld, maar daar geloof ik niks van. De film is superserieus opgezet en neemt zichzelf ook serieus. Maar van zo'n zin is onbedoeld lachen het enige wat ik deed.
Nouja, misschien probeer ik de gemoederen een beetje te temperen dus:P Visueel is niet alles!
AchmedATM
Re-Release Dates Nederland staat er nog niet bij, maar zal vast snel verschijnen.
Deze release bevat ook nog eens 8 min, never before seen footage.
renzoroy
snap nou niet echt de hype rond deze film :S
de 3d effects zijn heel mooi maar niet zo mooi dat je alleen daarvoor 2,5 gaat zitten kijken, het concept vanneet verhaal is vrij origineel naar mijn weten maar de verhaallijn is weer eens een standaard helden-romantiek voorspelbaar iets.
das erg zonde aangezien cameron iets van 15 jaar gewerkt heeft aan deze produktie.
mijn eindconclusie is op zich goede vermakelijke film.
zieter allemaal supervet uit.
verhaallijn erg voorspelbaar.
ik vind het 3 sterren waard.
88Fabian
Do i need to say more?...
Starmaster501
8 minuten extra, leuk. Kunnen we de seks scene bekijken op groot scherm?
Jackie O O
Gisteren voor het eerst bekeken. Wat een geweldige film! Heerlijk verhaal en goed acteerwerk. Ik ga deze zeker nog eens op blue ray kijken. 5*
aspro
Zeker doen! beslist de moeite waard.
maarten1991
Deze film spreekt me niet erg aan maar door de vele positive reacties ben ik toch wel nieuwschierig.
iris.vessem
wat een prachtige film, de aller mooiste beelden die ik ooit heb gezien! krijgt van mij een dikke 4,5,, net niet die 0,5 erbij omdat ik het verhaal net niet sterk genoeg vond voor die 5
door imax in de bios heb je egt het gevoel alsof je ook in pandora bent.
goed acteerwerk, mooi verhaal, geweldige beelden ( zeker als je 'm zoals ik hebt gezien in de bios met imax )
top film!
puckb96
Hey moviemeter leden!
Ik ben vergeten te vertellen dat ik Avatar zag. En daar moet ik toch even iets over vertellen! In de bioscoop, dus al een tijdje geleden, maar whatever? In 3D natuurlijk! Ik had groote verwachtingen van de film nadat iedereen had gezegd dat ik die gewoon moet zien. Ik vond dit gewoon een prachtige film.
- te gek!
- gaaf!
- fantastisch!
- en perfecte 3D effecten!
Het verhaal ook is origineel. Ik heb em samen met mijn vriend, Coen, in de bioscoop gezien.
En het was gewoon te gaaf! Één van de beste films ooit gemaakt.
AGE-411
Marxist?
AchmedATM
Hilarisch dat je dat vind, terwijl jij ook zo bent.
Tonypulp
Hilarisch dat je dat vind, terwijl jij ook zo bent.
? Ik beoordeel tenminste geen mensen op hun mening, als je daar op doelt
Jouw avatar!
Helemaal
Kijk is naar jouw top10? Vol met Hollywood Blockbusters. Je haalt je eigen stelling onderuit op deze manier!
Laoslander
Avatar is visueel zeer indrukwekkende cinema maar dat is dan ook het enige waar het van moet hebben.
James Cameron is dan wel een uitstekende regisseur maar een barslechte schrijver. De plot is infantiel en zit boordenvol clichés die we in andere films jaren terug al hebben gezien. Geef mij toch Titanic maar.
chevy93
Voordat we daar weer gezeik over krijgen, ik ondersteun zijn stelling NIET.
Kijk is aan,iemand die het ziet.Ik zet niet zomaar blockbusters in mijn top10
maar wel gelijk de beste voorbeelde van een goeie blockbuster,die artistiek ook verantwoord zijn.
En niet zo'n film van een of ander cliche regiseur(tje).
Tonypulp
Er leuk uitzien is ook kwaliteit. Maar ik snap wel wat je bedoelt, inhoudelijk komt het niet verder dan solide.
chevy93
Precies, voor sommigen is het visuele aspect van Avatar dusdanig groots, dat het de andere factoren overbodig maakt. Inhoudelijk is het voor mij niet meer dan standaard.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful