Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- IMDb (7,9 / 1481971)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Kevin13
Eindelijk weer een film van de beste regisseur die deze aarde bewandeld!
Oh boy, hier kijk ik naar uit!
darkcity
de beste regisseur is steven spielberg
Ja mijn favoriet is toch echt Cameron!
Zuzuu
Inderdaad, het is ook nog eens frustrerend dat je na zo een lange tijd wachten, een film krijg te zien dat na 3 uurtjes voorbij is. 2 jaar wachten voor iets van 3 uurtjes. Net zoals in Efteling, je wacht 2 uur in de rij bij een achtbaan dat maar 3 minuten duurt
Ronnievb
Als ik zo van de plotomscrhrijving hier uitga, is het verhaal simpelweg een vernieuwde versie van Dancing With Wolves.
Lenny_DH
Heeft deze regiseur niet veel meer films gemaakt dan?
Zijn laatste echte film was Titanic (ongeveer 10 jaar geleden dus). Hij heeft in de tussentijd wel een aantal documentaires gemaakt en hij was ook bezig met de voorbereiding voor deze film.
Erwinner
Naar mijn gevoel had hij veel meer films gemaakt.
Blijkbaar niet dus!
Thnx Lenny
The Last
Camerons vaste beginshandelsmerk: een gigantisch budget, 190 miljoen Dollar.
Fikret8
Laatste maand van 2009 pas in de bios, wordt een jaartje langer wachten dan verwacht.
Release datum voor Nederland: 18 December 2009
Lenny_DH
Goede verschijningsdatum om voor de Oscars in aanmerking te komen. Ik ben ervan overtuigd dat Avatar de eerste echte science fiction film sinds Star Wars wordt die een Oscarnominatie voor beste film gaat krijgen. Ook het visuele effecten team en James Horner die de muziek componeert, mogen al een plaatsje vrijmaken op de schoorsteenmantel voor een beeldje (ook al is het daar nog een beetje vroeg voor
Tim Esmann
Aangezien het een James Cameron film is zal het wel veel science-fiction zijn met veel actie, en wat liefde dat uitloopt op een oorlog tussen de rassen als je kijkt naar de samenvatting aangezien dat in Aliens precies hetzelfde.
Het feit dat James bijna altijd science-fiction films maakt neemt niet weg dat het wel goed geacteerd zal worden en een beetje leuk verhaal erachbter zit er bij hem ook wel in.
Als we aan de samenvatting mogen geloven word het dus een soor nieuwe alien film
Leland Palmer
Zal wel één hoop CGI zijn dit. Opzich wel benieuwd wat Cameron ervan bakken gaat...
Matchostomos
CGI zal ongetwijfeld een pertinente rol krijgen in 'Avatar', maar het lijkt me vooral interessant hoe Cameron het 3D-gegeven zal integreren in het geheel en of het meer dan enkel een gimmick zal worden. Daarnaast blijft het eveneens gissen naar het algehele uiterlijk van deze prent...
JohnWilliams
2009 is nog wel een eind weg maar ik kijk hier toch wel naar uit...
The Last
Hopelijk weer een gigantische spektakelfilm van Cameron en ik denk ook dat ie weer met iets nieuws komt (weet alleen niet wat).
Drie? Dat zou behoorlijk veel zijn.
mckiller
de beste regisseur is steven spielberg
nee, das jouw mening maar ik geef toe steven spielberg heeft goede films
M. van Kessel
Over het algemeen vind ik de tijd altijd wel snel gaan. Zeker als ik mijn verwachtingen laag houdt. Is moeilijk overigens. Een bloedmooie filmposter en een aansprekend verhaal. Jammer alleen van die lovestory, maar ik geloof er in. Cameron kennende zal de romantiek van een acceptabel niveau zijn.
M. van Kessel
Heeft dit iets met die tekenfilm te maken?
Helemaal niet
The Cube
Het verhaallijn is intressant, ik hoop dat het een goeie film wordt. Na Terminator 1, 2, en Titanic hoop ik dat hij Avatar net zo realistisch maakt en niet zoveel CGI-troep gebruikt wat sommige of vele regiseurs gebruiken. Cameron is samen met Michael Bay en Ridley Scott onder anderen the last dying breed die het Sci-Fi genre zo realistisch mogelijk willen verfilmen.
Ben ook wel benieuwd naar deze film. De man maakt erg vermakelijke films en gezien het budget kan hij zich behoorlijk uit leven.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful