• 9.381.481 stemmen

La Meglio Gioventù (2003)

Drama | 366 minuten / 400 minuten (miniserie)

Speelduur: 366 minuten / 400 minuten (miniserie)

Alternatieve titel: The Best of Youth

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Marco Tullio Giordana

Met onder meer: Luigi Lo Cascio, Alessio Boni en Maya Sansa

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Noors

Releasedatum: 5 februari 2004

Plot La Meglio Gioventù

"The Possibilities Were Endless..."

'La Meglio Gioventù' vertelt het verhaal van een Italiaanse familie van het einde van de jaren zestig tot nu. Het verhaal focust op de broers Nicola en Matteo. In het begin delen zij dezelfde dromen, lectuur en vriendschappen, tot ze op een gegeven moment Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen. Hun toekomst neemt noodgedwongen een andere wending. Nicola beslist psychiater te worden, Matteo geeft zijn studies op en meldt zich bij de politie aan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nicola Carati

Angelo Carati

Giovanna Carati

avatar van pjutter

pjutter

ook mee begonnen, heb er nu ruim 2 uur op zitten.

Begint me elke keer meer te boeien,

wordt vast een goed cijfer

avatar van Tideman

Tideman

Ik hou van deze film!

avatar van Cigliutti

Cigliutti

Mooie film, maar ik had alleen gehoopt dat er meer diepgang in het verhaal van Giorgia kwam.. maar dat gebeurde niet. Ik was daar wel beniewt na.. Ik schrok trouwens wel toen Matteo zelfmoord pleegde.. het kwam zo onverwacht. Ik was wel even in shock

avatar van pjutter

pjutter

Mooie drama, met goed acteerwerk en goede muziek.

avatar van usr14112

usr14112

Wat een prachtige film. Eigenlijk een heel gewoon verhaal maar heel mooi verfilmd. Van begin tot eind (en dat is een lange zit) heb ik vol interesse gekeken naar hun leven. Geen flauwe kul gewoon zoal het is. Heel mooi.

avatar van NKyou

NKyou

Zonet in één ruk uitgekeken, wat een film! Had het eigenlijk gepland om hem in twee avonden te kijken, maar ik moest hem gewoon afkijken. Niet eens even tussendoor wat anders gedaan.

Prachtig mooi verhaal en heerlijk geacteerd. Mooiste scene kwam na 5,5 uur toen Nicola en Mirella bij elkaar werden gebracht door Matteo. Er waren maar weinig scenes die me niet aan stonden en een paar die me echt wisten te raken.
De verhaallijn van Giorgia was zeer ontroerend, maar er werd naar mijn smaak iets te weinig aandacht aan besteed. Giorgia zelf was prachtig en haar verhaal brengt heel veel meerwaarde aan het verhaal.

Hij lag al een jaar te wachten, omdat ik nogal tegen de duur opzag. Ben blij hem nu dan toch eindelijk te hebben gezien; 4 dikke sterren voor de film en een halfje erbij voor Giorgia.

avatar van Theatertje

Theatertje

Dat films als NOVECENTO beter zijn dan deze, hoef ik natuurlijk niet te vertellen. 1900 is dé moederfilm van dit soort familiedrama's doorheen de geschiedenis. Toch vind ik deze miniserie stukken beter dan de HEIMAT-reeks, die na een tijdje saai begon te worden. Conclusie: LA MEGLIO GIOVENTU is een mustsee voor ieder die beweert iets van films af te weten.

Ik doe het niet vaak, maar deze film heb ik wel in twee delen gezien. Ik heb gewoon niet de tijd om 6 uur voor een film te gaan zitten.

En dan zeker niet voor iets als dit. Het eerste deel is een filmische ramp. Ikzelf heb hier op de site al een aantal keer geklaagd dat bepaalde films baat hebben bij een soap-effect, deze film neemt dat nog een stapje verder.

We krijgen een blik op het leven van een gezin. De film kiest ervoor om weinig connectie tussen de aparte delen te stoppen. Het focust op enkele gebeurtenissen in het leven van de familie. Trouw hier, sterfgeval daar. Af en toe ook "extreem toeval" (zoals het terugvinden van Giorgia), al komt het niet zover dat de lang verloren gewaande halfbroer de zus van de neef van dorpspriester blijkt te zijn. Op zich heb ik niks tegen die nogal willekeurige bokkensprongen vertelstijl maar dan moeten de afzonderlijke momenten wel wat voorstellen. De film blijft jammer genoeg continue hangen in saaiig drama. Jammer dat ik weinig tot eigenlijk geen mooi, kleine momenten gezien heb.

Ook filmisch valt er barweinig te beleven. Visueel oeverloos saai en vooral functioneel. Als er al een soundtrack was is die me in ieder geval niet opgevallen. Acteerwerk van de hoofdpersonages kan er net mee door maar wat er aan randfiguren in rondloopt is ronduit triest.

Het moeilijkste aan deel 2 was terug gaan zitten voor weer 3 uur film. Vond het al niks, en om dan weer drie uur naar hetzelfde te gaan kijken ... wat de film in zekere zin red van 3 uur dodelijke verveling is de continue afwisseling, hoewel het eigenlijk niet veel meer betreft dan ijdele hoop. Want hoewel er veel gebeurt en het tweede deel wat dramatischer is, was er niks wat mij kon boeien. Het blijft een aaneenschakeling van gebeurtenissen rond personages die voor mij nooit verder kwamen dan bewegende poppetjes op een canvas.

De film irriteert nooit echt, behalve op het allerlaatst (de scene met de broer), wat voor mij vooral te danken is aan het gebrek aan smoelwerk. Dat maakt dat er niks anders overblijft dan 6 uur smoelwerkloos geleuter, waar geen 10 seconden mij wisten te raken. Een kortere speelduur had daar weinig aan veranderd, behalve dan dat het mij een hoop tijd gespaard zou hebben.

Moest de film 90 minuten geduurd hebben, hij zou 1.5* gekregen hebben. Voor 6 uur van hetzelfde blijft er jammer genoeg helemaal niks meer over. Een film die ik liefst zo snel mogelijk weer vergeet, wat me waarschijnlijk ook wel lukt tegen morgenvroeg.

Hehe.

avatar van gotti

Heb je je al eens laten testen op masochisme OH?

Ja, kwam uit dat ik het vooral opwek bij andere personen. Het pakje ligt al klaar, de naam MasoMan is al gekozen, enkel het logo nog.

Verder ben ik tussendoor de top 250 van boven naar beneden aan't doorlopen. En vooral bovenaan is het een ophoping van erg lange films. Betert wel.

avatar van gotti

Onderhond schreef:

MasoMan. Klinkt als de nieuwe Miike. Hehe...

Ik hoop het voor je. Ik had dit na een uur al uitgezet, als ik het zo slecht vond. Kan er af en toe niet helemaal bij waarom je zulke dingen he-le-maal uitkijkt, als je er niets aan vind...

Karakter denk ik. Ik sluit graag dingen af. Ik heb het nu helemaal gezien, weet wat er te zien valt en weet dat het me niks doet. Je kan de helft kijken, waarna een hoop reacties zeggen dat het in de tweede helft zoveel beter wordt etc etc ... ik hou daar persoonlijk niet van. Dan kijk ik het gewoon liever uit. Close the door and never look back.

Verder hoop ik ook een beetje duidelijk gemaakt te hebben dat de film mij niet echt geïrriteerd heeft. Ik heb geen 6 uur aan m'n haar lopen trekken of wenend achter een kussen gezeten. Alleen verwacht ik meer van een film dan dat hij de tijd doet voorbijgaan. En als een film dat op geen enkel moment kan (in 6 uur) dan is de score ernaar.

avatar van arkadi

arkadi

Je zegt dat het eerste deel een filmische ramp is. En ook al ben je niet geirriteerd voor 6 uur lang je maakt kenbaar dat je het niet veel vond.

Wat ik niet begrijp dat als je kunst niet leuk vindt dat je toch door blijft met kijken/luisteren/lezen enz. Helemaal niet als je al 3 uur lang jezelf loopt 'martelen' om daarna nog maar even de dvd aan te zetten voor een volgende 3 uur.

Onbegrijpelijk

lol o,5* voor een film van 6uur die je hebt afgekeken.

Njah, ik heb net even kort gezegd waarom ik toch zo'n film nog uitkijk. Verder lijkt me dat een compleet irrelevant gegeven. Dat jij (en anderen) dat niet begrijpen zal best zo zijn, daarover blijven doorbomen vind ik niet echt boeiend. Heb mijn ding daarover gezegd.

avatar van Reinbo

arkadi schreef:

Soms is het ook best lekker om de gifbeker te ledigen. Wat OH zegt, pas dan weet je heel zeker dat je niets hebt gemist/alles geziwen hebt.

avatar van johnboer

johnboer

Fabuleus.Hoe is het mogelijk.In 2 avonden gekeken.(men moet ook helaas eens slapen) 2x 3 uur vlogen voorbij.

Misschien een tikje een film voor de wat oudere filmliefhebber? Of niet? Het heeft een politieke kant die ik destijds natuurlijk heb meegemaakt. Dus is het heel herkenbaar voor mij.

Ik geef de film geen 5,maar een 4,5.Waarom geen 5? Voor de 80.000ste keer zie ik in een film (deel 2,vader en dochter) een bestuurder van een auto veel te lang naar de duo-passagier naast hem kijken.Wij allen hadden allang 27 lantaarnpalen eruit gereden,maar in een film zijn de wegen blijkbaar 2 km breed en zonder verder verkeer.Wanneer leert men dat toch eens af in een film? Ok,is een beetje gezeur.Ik geef het toe.Het is de regisseur vergeven.

Zelden,heel zelden zoiets prachtigs moois gezien.Het verhaal,de landschappen,de cultuur,de fantastische sprongen die de regisseur maakt zonder dat dit ten koste gaat van de duidelijkheid van de film.(hij moest wel,want anders zou het langdradig zijn geworden.Nu zit er een enorme vaart in)

VETTE 4,5

avatar van Rmie

Rmie

Ik heb de twee delen non stop bij een vriendin gezien.

Tijdens het tweede deel ben ik in slaap gevallen. En daarvoor geef ik het het een 1,5.

Hetgeen wat ik gezien heb vond ik weinig boeiend, het leuterde maar door. Zelden dat ik zo weinig geraakt ben door een film. Ik vond de personages gewoonweg te vlak en kon me niet verplaatsen in een van hen.

avatar van Apocalypse Now

Apocalypse Now

ik hou wel van films waarbij de taal iets anders is dan engels, dus ik heb me beide delen gekocht, ik verwacht er veel van

JohnStacks

366 minuten sjonge jonge zeg..dan kun je beter toch GTST kijken.

het verhaal is weer zo cliche!

avatar van janhero

janhero

Lekker al die tegenovergestelde meningen hier. Ik zat er lekker in. Deze film bleef mij boeien tot het einde. Mooi verhaal, rustig en simpel verteld en weer prachtig verfilmd met uitmuntend camerawerk die niet te patserig overkomt. Niet elk beeld moet/hoeft een schilderij te zijn.

Ik kan me ook voorstellen dat mensen het echt niks vinden maar die kijken dan door een compleet andere bril. Het is voor mij weer een lekkere ouderwetse italiaanse film met alles wat er bij hoort.

De film bleef mij trekken en ik had moeite om hem om 02.00u in de nacht uit te zetten. Volgende morgen uitgekeken.

ps Ook cliche kan erg mooi zijn. En welke film is niet cliche, alles is al eens een keer gedaan alleen met wat aanpassingen lijkt het weer wat anders. (beetje een grapje)

avatar van kort0235

kort0235

JohnStacks schreef:

366 minuten sjonge jonge zeg..dan kun je beter toch GTST kijken.

het verhaal is weer zo cliche!

Als jij GTST beter vindt, is er toch iets mis met jouw filmvisie.

Hoe kun je in godsnaam GTST beter vinden dan dit prachtige Italiaanse epos?

avatar van Daan23

Daan23

Prachtige mini-serie die mij tot op de laaste minuut bleef boeien en ontroeren.

kort0235 schreef:

Als jij GTST beter vindt, is er toch iets mis met jouw filmvisie.

Hoe kun je in godsnaam GTST beter vinden dan dit prachtige Italiaanse epos?

Ik zei alleen maar dit: Film nooit gezien maar aangezien die 300 minuten duurt is het net een soort extra lange drama film (SOAP)

en de trailer boeit ook niet echt.. 300 minuten film mag wel iets te bieden hebben dan behalve gelul zoals GTST dat bedoelde Ik

avatar van Reinbo

GTST is ook niet heel veel slechter.... in ieder geval meer gedurfd en minder prentieus.

avatar van Elementofone

Elementofone

Ik zit hier al een tijdje alle berichten gelezen, en ik heb deze film nog steeds niet gezien. Ga hem binnenkort bestellen

Vanaf 28 augustus verkrijgbaar bij bol.com, alle twee delen in een box, 3 schijfjes voor 20 euro

Ach ik heb hem wel 60 keer zien liggen bij de FRS

Maar niet die versie denk ik.

avatar van starbright boy

Toch wel, gewoon een rerelease van de oude versie die een tijdje uitverkocht was, nu voor een verlaagde prijs.

JohnStacks

Wie weet ga ik hem wel eens bekijken een keer..alleen ik maak me toch flink zorgen om de zoveel minuten..

En dat het een soort Soap word (GTST,ATWT) dat iedereen het ineens met iedereen doet,

en jah dan breng ik de dvd woedend terug etc. dan post ik weer eens iets verschrikkelijks.. achjah